Randoms vecka 37

Randoms vecka 35 här
 
Foto: Jennifer
 
● Angående hälsoproblemen
 
För några veckor sen berättade jag att jag inte var riktigt på topp eftersom  min hälsa krånglande mer än vanligt, och eftersom många skickat och frågar hur jag mår, tänkte jag skriva en liten uppföljning. Vet inte hur många läkarbesök och undersökningar slutsaldot sist och slutligen landade på, MEN jag är på bättringsvägen och mår mycket mycket bättre nu, och det är såklart huvudsaken - var faktiskt riktigt vidrigt att gå omkring med en massa konstiga/oroväckande symptom utan att veta vad man har för fel och om/när det kommer bli bra. Dock har jag, ironiskt nog, börjat sova mycket sämre (igen) ända sen jag började må bättre, men hoppas att det också vänder snart - skulle faktiskt varken ha ork, lust eller tid att fortsätta ligga vaken på nätterna i den grad jag gjort den senaste veckan. 
 
● Den skadade vristen
 
För att vi inte ska ha helt för roligt där hemma, gick ju Niko också såklart och skadade sig på sina träningar precis när jag började vara på bättringsvägen. Så, när min läkar- och undersökningsrumba tog slut, då började Nikos, och stackaren har fått hoppa omkring på kryckor när det varit som värst. Turen i oturen är ju att han råkar bo med en väldigt skicklig fysioterapeut (konstaterar jag helt opartiskt), så det har varit hemmarehabilitering på schemat om kvällarna och så har jag släpat med honom på vattenlöpning också :D Läget är med andra ord under kontroll, men blir liiiite orolig över hur vårt pensionärsliv månne kommer se ut, när vårt liv redan som twenty-something kretsar kring läkarbesök och vattenlöpning, haha.
 
Lagom hetsig man är som person, ändå
 
● Mockarutorna som blev en besvikelse
 
Före förra veckan hade jag, tro det eller ej, aldrig bakat mockarutor själv, men så såg jag mockarutor på Ellens Instastory och kände bara: MÅSTE HA NUUU. Så, skickade åt Niko och kollade om han var med på noterna, och på kvällen ställde vi oss i köket och bakade. Dock var receptets glasyrmängd så pass liten, att vi tyvärr blev aningen besvikna - kändes riktigt snopet när vi äntligen skulle äta efter allt slit och insåg att glasyrlagret (det vill säga det allra bästa) var typ en millimeter tjockt?? Men, bra gick de att äta ändå, och nu har vi ju redan färdigt alla ingredienser i skafferiet ifall vi vill baka pånytt nångång - dock blir det nog MINST en dubbelsats av glasyr, i så fall. 
 
● Hur jag började gilla Spinning
 
Konditionsträning har aldrig varit min grej - jag har alltid haft ganska dålig grundkondis, och med undantag av dansen, har jag hela livet tyckt att mer eller mindre all konditionsträning smakat trä. Men, eftersom jag vet att konditionsträning är viktigt har jag ändå motvilligt släpat mig till äckliga pass som Bodyattack vid sidan om den ack så mycket trevligare styrketräningen, ända tills jag skadade mitt knä i början av det här året. Efter det har mina möjligheter till konditionsträning varit rätt begränsade, och därför har jag i höst försökt vänja mig vid spinning pga både effektivt och snällt mot lederna. Och nu har jag, till min stora glädje, nästan börjat gilla det - det är faktiskt så pass, att jag under de senaste veckorna avancerat från de lättare och kortare passen, till de tyngre och längre passen. Hur jag gjorde denna helomvändning? Nå, först och främst började jag linda en huppari runt sitsen för att slippa få ont i röven, och det höjde direkt trevlighetsnivån från en 4:a till en 7:a, typ. Men, det som varit avgörande, det har nog varit att märka hur snabbt man utvecklas - redan efter sisådär 10-12 pass har jag märkt att jag orkar trampa mot betydligt större motstånd med betydligt högre hastighet utan att tro att jag kommer tuppa av, och det om något är ju nog riktigt motiverande. Lite bra musik på det, och så är det nästan så man ser fram emot passen. Vem sku nu ha trott he. 
 
Resultatet av bra hårgener (tack mamma & pappa) och bra hårprodukter (tack Shampookauppa)
 
● Vinn 50-euros presentkort till Shampookauppa!
 
Sen ska jag såklart påminna om min nyaste bloggtävling också! I det här inlägget ordnar jag en hårrelaterad Q&A i samarbete med Shampookauppa, och alla som ställer en fråga i inlägget före söndag klockan 23:59 (SÅ bra och intressanta frågor ni kommit med hittills!), kan vinna ett 50-euros presentkort att shoppa hårprodukter för! Shampookauppa säljer allt från Moroccanoil, Kérastáse, Fudge och Lóreal till hårverktyg såsom föner, locktänger och plattänger, så vågar påstå, att oavsett vem som vinner, så kommer hen helt säkert att ha nytta av presentkortet =) Missa med andra ord inte!
 
● Har ni haft nytta av några av mina tips?
 
& Så tänkte jag faktiskt avsluta med att fiska lite bekräftelse (helt befogat efter att ha haft en sämre vecka, tycker jag!). Sara skickade nämligen åt mig för några dagar sen att hon lagat batatbiffarna från det här inlägget och gillat dem, och det gjorde mig så glad (och förvånad), att jag tänkte kolla om någon annan månne också testat något  av mina tips nångång? Jag skriver ju, både direkt och indirekt, en massa tips här på bloggen - allt från reseguider, träningspass och cafébesök till filmtips, poddar jag lyssnar på och produkter/tjänster jag använder, men, ändå tänker jag sällan på att någon faktiskt läser tipsen, än mindre utnyttjar dem?? Så, ifall ni kommer på någon film ni kollat, plats ni besökt, övning ni testat, produkt ni beställt, maträtt ni lagat och gillat eller dylikt (grääääv i ert minne nu ppl!) tack vare att jag tipsat om det, får ni väldigt gärna pigga upp en trött och grinig bloggare genom att lämna en kommentar eller slänga iväg ett meddelande - efter denna röv-vecka som innehållit extremt lite sömn och extremt mycket magont, skulle det vara uppiggande att höra att någon haft ens pikulite nytta av Danielas Dagbok ens nångång :DAnonym


Ifjol då en australiensisk kompis till mig skulle besöka Finland och specifikt Helsingfors kollade jag in dina restaurangtips eftersom jag själv är där så sällan. Vi var bland annat till Yesyesyes så det var ett bra tips!

Vill ännu säga att kom ihåg att söka hjälp om sömnen inte blir bättre, sömnen är så viktig för välmåendet men ändå finns det så många som går runt med sömnbrist och tänker att det inte är nåt man ska söka hjälp för, att det "inte är så farligt" osv. Sömn är underskattat! Jag är också en person som ofta har sömnproblem men har börjat kräva läkarhjälp då jag har sämre perioder. Absolut värt det! Hoppas däremot att det inte behöver gå så långt utan att det blir bättre av sig själv snart!

Svar: Vad roligt att ni valde just Yes yes yes - bästa restaurangen ju!
Och jo, är medveten och håller helt
med dig 😊
Daniela Skoglund

Anonym


Tips! Brukar laga mina mockarutor efter detta recept och dom blir riktigt saftiga 🙂
https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/04/03/karleksmums-recept-med-extra-glasyr/

Svar: Tack, måste kolla in!!
Daniela Skoglund

Anna


Jaa hördu..månne det inte var från din blogg som jag en gång i tiden snodde receptet på en smarrig kladdkaka🤔😋 och alltså meribottles flaskorna..har inte fått tummen ur och beställt hem någon ännu men funderar starkt på att införskaffa en till julgubbens säck i år 😍 Tack för en superbra blogg!

Svar: Tack snälla för din kommentar!! 😍🙏🏻
Daniela Skoglund

Jo, jag använde ett av dina blogginlägg som diskussionsunderlag i en kurs i Etik och hälsa en gång :)

Svar: PÅ RIKTIGT?! Vad häftigt!! Får jag fråga vilket? 🤔😄
Daniela Skoglund

Julia


Jag läser alltid gärna dina boktips och har hittat många bra och läsvärda böcker tack vare dem. Så tack! :)

Svar: Så kul om mina boktips kommit till nytta!! Härligt 🤩
Daniela Skoglund

Jag tror det var du som tipsade om både Bodyguard och Shooter tv-serierna. Båda gillades mycket, tack för tipsen!

Svar: Yes, jag har tipsat om dem! Kul om de gillades 😍
Daniela Skoglund

Veronika


Alltid lika roligt att läsa din blogg och man lär sig alltid något nytt om något tips du har! Kramis

Svar: TACK vad snällt sagt! ❤️
Daniela Skoglund

Hoffis


Har fått massor med tips! TV-serier, filmer, recept, resor och fysioterapiövningar för att nämna ett par :'D så tuusen tack!

Svar: På riktigt 😍😍 vitsi va kiva!!
Daniela Skoglund

Heidi


Jag brukar kolla brunch och övriga restaurangtios från din blogg :)

Svar: Jeee 🤩
Daniela Skoglund

Din Helsingfors restaurangguide har jag kikat på flera gånger och även testat några av ställena. Tack vare din blogg hittade även en Meribottles flaska hem till mig. Utan dina tips hade nog inget av ovan nämnda hänt.

Svar: Åååh vad roligt att höra 😍🙌🏻
Daniela Skoglund

Yvonne


Tyvärr minns jag inte på rak arm vilket inlägg jag använde i undervisningen, måste kolla och återkomma... jag hade nämligen printat ut det och borde ha det i en mapp på jobbet, men
jobbar på distans nu i en dryg vecka 😅

Svar: 😍😍👍🏻
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

CAIA Cosmetics recension - mascara & läppstift
Getter, hästar och Inre Hamnens Terrass
Randoms vecka 28
Tre ord folk ofta stavar fel
Alias, Zip Park och en massa bostäderKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12