Saker jag INTE drömmer om

Jag är ju, samtidigt som jag är en realist, också en riktig drömmare (hur det nu sen går ihop), men nu i Coronatider känns det ju verkligen som att ens drömmar lagts på is lite tills vidare. Liksom, istället för att gå omkring och planera hur man ska förverkliga sina drömmar, försöker man ju mest ta en dag i taget nu i väntan på bättre tider. Och därför tänkte jag idag lista några saker jag inte drömmer om - känns betydligt lättare och kivogare att fokusera på nu, när det ändå inte är något man behöver vara rädd för att inte ska bli av (pilutta dig bara Covid-19). Hoppas ni tycker det blir kul läsning - vi kör!
 
Dröm som blev sann i januari: Huskysafari i Lappland
 
Jag drömmer inte om:
 
...att bygga hus
 
Att bygga hus låter snarare som en mardröm än en dröm i mina öron, för att inte ens tala om att renovera ett gammalt hus. Vill faktiskt inte bo i ett egnahemshus överhuvudtaget - tycker hus känns mer otrygga på grund av stora utrymmen och avsaknad av grannar, plus att hus innebär mer jobb och mer att ta hand om. Radhus eller parhus, det är vad som lockar mest, men tror faktiskt jag skulle kunna vara helt fine med att bo i lägenhet resten av livet också. 
 
...att äga en lyxväska
 
Ni vet, i stil med Chanel, Louis Vuitton, Céline, och vad det nu finns. Visst har jag haft någon väska från Michael Kors och min absoluta favoritväska kommer från By Malene Birger, men någon desto dyrare väska drömmer jag inte om... och bra så - den där Birgern kostade nog helt tillräckligt, och det trots att jag köpte den från fb-loppis.
 
...att tatuera mig
 
Har aldrig känt ens det minsta lilla sug för att tatuera mig och vågar med 99,99999% säkerhet säga att ni aldrig kommer se någon tatuering på min kropp. Och då är jag inte ens rädd för nålar, tvärtom faktiskt - tyckte injektionslära var det roligaste och mest intressanta ämnet vi hade i skolan då jag studerade till hälsovårdare. Det är bara något med tatueringar som känns riktigt... icke-jag:igt, helt enkelt.
 
...att gå på en riktigt häftig festival
 
Får faktiskt mest ångest av att tänka på festivaler som Tomorrowland och Coachella. Som jag skrev i det här inlägget njuter jag verkligen av livemusik, men helst på mindre tillställningar där man slipper allt som heter stress, köande och trängsel. 
 
...att resa jorden runt
 
Älskar att resa, men vill ha resan noga planerad när jag åker (veta exakt var jag ska bo, vad jag ska göra, hur jag ska ta mig fram och när jag kommer hem igen) (oj vilken härlig och spontan typ jag låter som, va), ha det så bekvämt som möjligt och undvika platser som känns för annorlunda. Dessutom ogillar jag att flyga, så jorden runt-resor (och backpackingresor), det är nog inget för mig. 
 
...att hoppa fallskärm/bungyjump
 
Om det där med bygga hus snarare lät som en mardröm, är det inget snack om saken när det gäller fallskärmshopp och bungyjump - de skulle vara värsta möjliga mardrömmarna för mig, båda två. Är både rädd för höjder och för att dö, så att jag skulle skriva under något papper där det står att jag förstår att jag kan dö av detta för att sedan åka upp i luften för att hoppa ner, det skulle gå emot varenda en instinkt jag har. 
 
...att bli känd
 
Att vara en sån som blir igenkänd i svenskfinland skulle jag inte ha något emot och de gångerna någon ryckt mig i ärmen på Ollis för att berätta att hen läser min blogg har jag enbart tyckt att det varit kul, men att vara världskändis i klass med Justin Bieber, det KAN ju knappt vara något annat än jobbigt. Tänk nu att aldrig kunna gå någonstans utan att någon vill något av en och det blir totalt kaos? Nej fy, får rysningar bara av tanken. 
 
...att åka helikopter
 
Jag är ju ett troget fan av realityprogrammet Bachelor, och en grej de envisas med att ha med säsong efter säsong, det är ju helikopterdejterna. Hur bra Bachelor än må vara, har jag fortfarande inte förstått hur en helikoptertur kan klassas som en drömdejt - det enda jag kan tänka på är hur vingligt och skakigt det måste kännas och hur högt ljud det måste vara där inne. Och att då sitta där och ännu till veta att allt hänger på en liten snurrande propeller som är fast på taket med några metallbitar? Nee-e, skulle nog bli ett tack men nej tack för min del, om jag blev bjuden på en sådan dejt (inte för att risken för att det skulle hända är hemskt stor, men :D)
 
...att testa djuphavsdykning
 
Och sist men inte minst: Scuba diving. Snorklar gör jag gärna och jag kan hämta upp ringar från bottnen i simhallen om jag måste, men att börja med någon djuphavsdykning, det kommer inte på fråga. Har enormt stor respekt för havet och kan ibland tycka det är tillräckligt skrämmande att bara vara vid ytan, så att lägga en klaustrofobisk mask över ansiktet och huvudet för att hoppa i och börja dyka ner tiotals meter dit var hajarna bor, det känns ungefär lika lockande som att tatuera hela kroppen, byta ut Gröna Faran mot en helikopter och flytta in i ett gammalt spökhus. Så det så!Jag håller med om allt, utom möjligtvis jordenrunt-resan då om jag plötsligt skulle få ett år ledigt och samtidigt ha pengar till en sån typ av resa 😉😁

Svar: Precis 😃
Daniela Skoglund

julieth


Alltid intressant att höra om hur olika drömmar vi människor har. Ännu roligare när man har möjlighet att diskutera. Men lite provocerande är det också får jag erkänna. Håller med dig om allt utom två punkter. En av mina tre största drömmar i livet har alltid varit ett eget hus med egen tomt.Skulle aldrig orka ta hänsyn till andra människor i mitt eget hem. De räckte de få månader jag ibland bodde i min mans lägenhet så länge vi ännu bara dejtade. Att ingen har något att säga om var jag hänger upp olika saker på väggen, målar om, duschar precis när jag vill och har hur hög ljudnivå jag vill utan grannar som klagar. Och för den delen inga grannar eller byggarbetare som stör mig heller. Det är lyx för mig. Och otroligt tacksam att jag fått den här möjligheten redan som 23åring. Nu kanske jag låter som en person som har väldigt svårt att ta hänsyn till andra men känner bara att mitt hem är den trygga plats där jag kan leva som jag vill. Denna andra punkten jag inte håller med om är att åka helikopter;Har gjort detta två gånger i svenska fjällen. Jag må vara höjdrädd men detta är nog en av de största upplevelserna jag varit med om. Så häftigt att få se platser man aldrig annars skulle få se.

Svar: ...och lite provocerande för mig att läsa om att någon inte förstår charmen med att bo i lägenhet 😉 Hehe. Nämen skämt och sido, man gillar ju olika helt enkelt, och bra så! Det där med att hänga upp saker på väggen och måla om tror jag dock inte är ett större problem någonstans så länge man äger sitt boende själv 😊
Daniela Skoglund

Eva


Vilken rolig lista, alltid kul att höra motiveringarna bakom! :) Men jag håller nog med Julieth gällande eget hus, får klaustrofobiska känslor bara av tanken på att leva i en lägenhet resten av livet! Just det där att kunna göra i princip vad man vill när man vill och hur man vill utan att det stör någon är ju nog guld! Samtidigt skulle det som du säger nog kännas otryggt till en början men det är definitivt något jag är beredd att övervinna för att få friheten!
Men jag håller med dig om det där att vara känd.. Det verkar nog vara ett allt för högt pris..!

Svar: Kul om du tyckte listan var rolig! Och tur att vi som inte får klaustrofobiska känslor av lägenhet också finns - skulle alla vilja/kunna bo i eget hus skulle jordens yta knappast räcka till =)
Daniela Skoglund

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Men varför blir man provocerad av att nån annan inte vill ha hus? Superbra att man trivs i sitt hus, men superbra att en annan trivs i sin lägenhet tänker jag. Det finns för- och nackdelar med båda. Trots att jag själv är uppväxt i ett stort hus med egen gård, så trivs jag URbra i lägenhet och vet inte heller om jag skulle ha lust att ta hand om något större i framtiden faktiskt. Men inte skulle jag bli provocerad om någon inte höll med mig för det, det är ju lite som att bli provocerad om någon inte gillar pizza. :D

Svar: Haha, tänker nog ganska lika *surprise*
Daniela Skoglund

HAHA tror jag kan copy pastea dehär ti egen blogg 😂😀 Hur ska jag kunna ta hand om ett hus om jag knt orkar ta hand om en balkong liksom. O jorden runt känns lite jobbigt.

Svar: Crazyt 😀😀😀 och hahahaha
Daniela Skoglund

Elin h


Jag sku kuna tänka mig att ha eget hus (men ett litet eftersom vi ba e två plus hund) bara för att få sjung i duschen så högt ja vill när jag vill :D

Svar: Rimlig motivering, ändå! (fast, med tanke på hur bra du sjunger mind:ar dina grannar knappast :D)
Daniela Skoglund

Amanda


Håller med dig om husboendet. Har verkligen ingen som helst längtan att bo i hus. Känns bara jobbigt med så stor yta att hålla ren, en trädgård som måste tas om hand om etc etc. Älskar att bo i en hyresrätt i stan ^^

Svar: Exakt så! 😀
Daniela Skoglund

Elin


Alltså dethär med hus vs lägenhet är ju lite extra intressant nu i coronatider. Bor själv i lägenhet (utan balkong) och har typ alltid tänkt att jag vill bo i lägenhet i framtiden också (dock något större och med stor balkong hehe) men efter corona lockdown är jag typ öppen till idén med hus 😅 vet att finland inte har lika strikt lockdown som vi har i UK just nu men tror absolut corona kommer ha en påverkan på hur folk väljer sitt boende i framtiden... kände alltid själv att balkong var ett plus men inget krav och vi har ju så nära till naturen ändå osv osv men nu skulle jag gärna gå tillbaka i tiden o säga åt mig själv att prioritera balkong...

Svar: Fattar!! Just nu är jag faktiskt väldigt tacksam över att hänga hos mina föräldrar i deras hus en bit utanför stan, i och med att det annars är rätt begränsat hur jag som hör till riskgruppen borde röra mig utomhus.
Daniela Skoglund

ajlimuller.se

http://ajlimuller.se/


Det är som att du listat mina mardrömmar. Håller med. Håller med så jävla mycket!

Svar: Är det sant?? Vad roligt 😀
Daniela Skoglund

D


Hej!
Undrar ifall du har tips på bra och lärorika praktikplatser för fysioterapi studeranden? Eftersom att du jobbat på en hel del olika ställen och själv säkert också varit ute på praktik har du säkert erfarenhet eller åsikter om vilka typ av praktikplatser som är lärorika och bra för det kommande arbetslivet.
Skulle vara jätte glad för lite tips och råd för att lättare kunna hitta en bra och givande praktikplats.

Svar: Hej! Skulle säga att det lönar sig att försöka få praktikplats på en hälsovårdscentral - där får man se det mesta (allt från postop till neurologiska sjukdomar till problem med stöd- och rörelseorganen) och dessutom testa på att jobba med patienter i alla olika åldrar samt olika grupper 😊
Daniela Skoglund

Matilda


Håller med om precis allt du skrev! 😄

Svar: Sjukt!! 😃
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Jag & Sheldon betygsätter produkter från Vasa Djurcentrum + tävling
Nattgräl, Black Friday och lillajul + vinnarna
Serieflow utan dess like
Vinn din blogg eller Instagram i bokformat!
Låtar man upptäcker under en bilfärdKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12