"Du blir som du umgås"

"Du blir som du umgås" - det uttrycket har vi alla hört en och annan gång, va? Nå, idag tänkte jag faktiskt, vändagen till ära, skriva ett inlägg om vikten av att omringa sig med rätt människor. Att jag umgås och hörs mycket (mest) med Niko och min familj är ju ganska självklart, men började av nyfikenhet fundera på vilka tio vänner jag månne setts/hörts mest med under det senaste året, hurudana de är och hur de påverkat mig. Det är såklart ingen tävling utan tycker det ofta varierar från period till period vilka man umgås/hörs mest med beroende på olika och helt naturliga orsaker, samtidigt som jag inte heller mäter hur bra en vänskap är beroende på hur ofta man ses. Men, kul och intressant att reflektera kring hur det varit nu på sistone, ändå! Kom fram till följande: 
 
 
Caroline. Jag och Caroline har bara känt varandra i lite mer än ett år, men vi har hängt ofta och mycket under det året och det känns som att vi lärt känna varandra ganska så bra på den tiden (tänk att vi redan REST tillsammans?!). Vi är exakt passligt lika men också tillräckligt olika för att klicka perfekt, om ni förstår hur jag menar? Caroline är en väldigt behaglig typ - hon är bra på att känna av situationer, lätt att ha att göra med, duktig på att både lyssna och prata och berättar de roligaste skämten. 
 
 
Ellen. Ellen har jag faktiskt inte träffat mer än några gånger sammanlagt, vilket känns helt sjukt, med tanke på hur mycket kontakt vi har och hur viktig hon är för mig. Har en gruppchat (tacka vetja smarttelefonerna) där vi hörs flera gånger i veckan, både om högt och lågt, och Ellen slår huvudet på spiken ungefär varje gång hon öppnar munnen eller skriver en text. Ellen är väldigt klok, underbart ironisk och otroligt äkta - är det någon som verkligen har båda fötterna på jorden, så är det Ellen. 
 
 
Emppu. Emppu och jag har varit lite som paita ja peppu ända sen vi började studera tillsammans år 2012. Det är få saker jag är lika glad över här i livet som jag är över att vi råkade hamna på samma klass, för Emppen är verkligen one of a kind - tror INGEN tycker illa om henne (inte ens pyttelite), och sånt hör nog till ovanligheterna. Emppu är helt enkelt trevligheternas trevlighet, pålitlig och stabil som få och min (och säkert många andras) klippa här i livet.
 
 
Felicia. Felli och jag fann varandra för ungefär tio år sen, och jag konstaterade direkt att den här coola typen minsann verkar vara någon att hålla fast vid. Felicia har en fantastisk förmåga att alltid vara sig själv, göra sin egen grej, ha sin egen stil och gå sin egen väg, plus att hon har ett fantastiskt öga för allt det där jag inte har, det vill säga inredning, fotografering och smink. Talangfull och härlig kvinna, minst sagt!
 
 
Hannah. Hannah och jag börjar också närma oss 10-års jubileum så småningom. Beundrar Hannah för så många orsaker - Hannah är både stilig och smart (stilig som i Vogue-nivå-stilig och smart som i både book smart och street smart) och hon är inte rädd för att bjuda på sig själv (men inte heller för att stå upp för sina åsikter). Med Hannah får man best of both worlds - vill man ha så kul att man rullar på golvet och kvider av skratt är det liksom fullt möjligt, men behöver man prata allvar, öppna upp sig och gråta lite går det minst lika bra. 
 
 
Heidi. Heidi är utan tvekan min allra äldsta vän, och jag tycker det är otroligt fint hur vi hållit ihop i över tjugo år, trots att vi aldrig bott i samma stad. Jag och Heidi har aldrig kunnat ses speciellt ofta på grund av avståndet, men när vi väl ses hänger vi oftast klockan runt och då är det alltid kvalitetstid för 110% som gäller, och vi vet alltid var vi har varandra trots att vi inte kan ses så ofta. Har dessutom många av mina allra bästa barndoms- och tonårsminnen tillsammans med Heidi, min uppväxt hade helt enkelt inte varit den samma utan henne. Heidi är en sån vars sällskap folk trivs i och som det aldrig är ansträngt att vara med - hon är helt enkelt väldigt jordnära, socialt begåvad och någon man alltid kan vara sig själv med.
 
 
Ira. Ira har utan tvekan varit en av de viktigaste människorna i mitt liv ända sen jag lärde känna henne - hon har ett hjärta av guld och är (tillsammans med mamma) den absolut snällaste människan jag vet. Är otroligt glad över hur mycket tid jag fått spendera med denna fina prick tack vare att vi studerat tillsammans, jobbat tillsammans och oftast bott endast ett stenkast ifrån varandra. Ira vill allas bästa, dömer ingen, finns alltid där och är helt enkelt en av de gollogaste som finns. 
 
 
Jennifer. Jennifer och jag har känt varandra i några år nu, och det känns som att ju mer kontakt vi har och ju mer vi hänger, desto mer kontakt har vi och desto mer vill vi hänga. Jennifer är en sprallig, bubblig och pratglad typ, och man vet att när man träffar Jennifer, då kommer man inte ha en tråkig stund - hon har alltid något nytt att berätta och jag får alltid extra energi när jag umgås med henne. Jennifer är en sån man blir glad och uppiggad av att umgås med, helt enkelt. 
 
 
Josefina. Josefina är nog den av mina vänner jag har allra mest kontakt med - även om vi bor flera hundra kilometer ifrån varandra, går det knappt en dag utan att vi hörs. När det gäller vår vänskap snackar vi verkligen trough good and bad - vi både lider med varandra och glädjs med varandra. Josefina är otroligt omtänksam, ställer upp utan att man ber om det och håller alltid det hon lovar. Samtidigt är hon både rolig och modig (även om hon inte vet om det själv), och jag blir ständigt imponerad av henne och hur begåvad hon är inom olika områden.
 
 
Karro. Och sist men inte minst har vi min älskade (podd)partner in crime Karolina. Tänker ofta på hur mycket jag gått miste om ifall vi inte setts på kaffe den där dagen för x antal år sedan och börjat hänga efter det - att umgås med Karro har verkligen gett (och ger!) mig SÅ mycket. Karro är tuff men empatisk, självsäker men ödmjuk, vettig men humoristisk och flexibel men principfast, och jag är 110% säker på att hon skulle rycka ut mitt i natten för att hjälpa mig ifall det behövdes. 
 
Så, ifall talesättet att man blir som man umgås stämmer, borde det alltså innebära att jag är behaglig, klok, pålitlig, talangfull, stilig, jordnära, snäll, bubblig, omtänksam och humoristisk - det var inte illa det! Nä men allvarligt talat nu, alla vänner jag har idag, är riktigt på riktigt sådana som i det långa loppet enbart gör mig gladare. Vanligtvis när jag skriver blogginlägg skriver jag om och suddar ut flera gånger, men det här var kanske världshistoriens enklaste blogginlägg att skriva - det finns så mycket fint att säga om dessa människor, att tangentbordet bara smattrade och smattrade. Känner aldrig att det är ett måste eller borde att träffa någon av dem, utan ser genuint fram emot varenda träff för att jag trivs så bra med dem alla. Har heller ingen oro över att någon av dem skulle prata bakom ryggen på mig, utan kan vara precis som jag är, utan att behöva vara rädd för att någon av dem skäms eller inte tycker om mig egentligen.
 
Jag har inte alltid haft de mest hälsosamma vänskapsrelationerna, så även om jag aldrig egentligen lidit någon desto större brist på människor att hänga med, har jag aldrig varit lika tacksam över mina vänner som jag är idag (gäller även alla er jag hörs med och träffar mer sällan!!). Jag vet hur svårt det kan vara att ta sig ur en vänskapsrelation som av en eller annan orsak är destruktiv och jag vet att det är lättare sagt än gjort att i praktiken omringa sig med rätt människor, men alltså, det är verkligen något värt att jobba för. För, oavsett om det stämmer eller inte att man blir som man umgås, så blir man helt säkert lyckligare av att umgås med människor som vill en väl, accepterar en som man är och finns där av rätt orsaker - det är ett som är säkert. Glad vändag allihopa och tack för att ni finns! Men Danieeeelaaaaa! <3

Svar: Men Karrooooo! <3
Daniela Skoglund

Felli


Åååh Daniela 😭😍😭😍❤️❤️

Svar: 😘😘
Daniela Skoglund

Men fina fina du <3 ser fram emot att ses imorgon!

Svar: Du e fin! Och ja 😍
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Getter, hästar och Inre Hamnens Terrass
Randoms vecka 28
Tre ord folk ofta stavar fel
Alias, Zip Park och en massa bostäder
Parasite, Frozen 2 & SeventeenKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12