Lyx VS budget med Cocopanda + tävling

- Inlägget är i samarbete med Cocopanda
 
 
MIN FÖRSTA BESTÄLLNING FRÅN COCOPANDA
 
För någon månad sen hände något riktigt typiskt - jag konstaterade att typ alla produkter på min badrumshylla och i min necessär höll på att ta slut samtidigt. Vet inte varför det alltid går så, att allt tar slut samtidigt, men hur som helst drog jag en djup suck, för jag visste vad jag hade framför mig - det brukar varken bli en hemskt billig eller smidig process när alla produkter ska förnyas. Började googla runt och råkade trilla in på inhemska Cocopanda för första gången, och det slutade faktiskt med att jag gjorde min första beställning någonsin från dem - inte nog med att de hade ett så stort utbud att jag hittade allt jag behövde, utan priserna var så låga att jag fick blinka ett par gånger extra för att se att jag säkert såg rätt (kolla bara in deras pågående "Tammiale" erbjudanden just nu - sjukt bra priser ju???). Var lite orolig över att allt skulle visa sig vara en bluff eller något, men jag gjorde min beställning, betalningen gick smidigt och paketet anlände precis som det skulle bara ett par dagar senare, och då var jag nog så nöjd att det inte räckte länge före jag satt vid datorn och skrev ett mejl där jag undrade om de ville samarbeta med mig. De nappade, and here we are!
 
 
LYX VS BUDGET I SEX OLIKA KATEGORIER
 
Funderade lite av och an hurudant samarbete vi skulle förverkliga, och då kom jag på idén att jag kunde jämföra billigare och dyrare produkter i några kategorier i och med att Cocopanda erbjuder allt från budgetigaste budget till lyxigaste lyx. Jag använder ju inte något invecklat smink (ni vet, typ läpp-pennor, primer, bronzer och sånt), men vi kom fram till sex olika smink-kategorier jag använder regelbundet (ögonbrynspennor, mascaror, puder, sminkborstar, läppglans, nagellack), och nu ska jag alltså jämföra en budgetvariant och en lyxvariant i alla dessa kategorier! Måste säga att det var länge sen jag var så här taggad på att skriva ett samarbetsinlägg, för jag brukar ju oftast skaffa billiga produkter, så det ska verkligen bli spännande att se hur stor skillnad det kan vara på smink och smink (om det ens finns någon stor skillnad?). Hoppas ni också kommer tycka det är kul och intressant att läsa - vi kör!
 
 
KATEGORI 1: MASCAROR
 Maybelline VS Sensai
 
I den första kategorin testade jag Maybellines Volume Express Lash Sensational Mascara (pris 6,75 13,50) och Sensais 38C Volumizing Mascara (pris 32,35 35,95). Båda utlovar volym och båda har fått 5/5 stjärnor i betyg, så det var sannerligen intressant att jämföra dessa två! Och vet ni vad? Jag gillar faktiskt Maybellines mascara mer. Slutresultatet är ganska identiskt, men upplever att Maybellines borste är lättare att jobba med och att Sensais mascara är svårare att tvätta bort, något som säkert skulle bli störigt i längen. Så, bra resultat med båda, men mindre meckigt med Maybelline - typ så! Det kunde nästan bli deras nya slogan? :D "Mindre meckigt med Maybelline", haha.
 
 
 KATEGORI 2: ÖGONBRYNSPENNOR
Nyx VS Clarins
 
I den andra kategorin testade jag Nyx Micro Brow Pencil Ash Brown (pris 7,60 9,50) och Clarins Eyebrow Pencil i färgen Light Brown (pris 17,50). Är det något jag prioriterar i mitt vardagssmink är det mascara och brynen, så var verkligen peppad på att testa dessa - speciellt Nyx-pennan, i och med att jag hört mycket gott om den och den fått sjukt bra betyg. Men, här var det nog lyxpennan som tog hem priset - tycker den är mycket lättare att använda och slutresultatet blir både bättre och mer naturligt. Visst är det ett litet minus att Clarins-pennan behöver vässas (Nyx-pennan "rullas ut" när man vrider på den, vilket jag gillar), men alltså, jag får verkligen inte till det med Nyxen. Med tanke på hur hyllad den är antar jag felet snarare ligger i mig än i pennan (inte helt ologiskt med tanke på hur klumpig jag är), men snopet att behöva bli besviken ändå. Hade som sagt höga förväntningar.
 
 
KATEGORI 3: LÖSPUDER
W7 VS Youngblood
 
I den tredje kategorin testade jag W7 Cosmetics Banana Dreams Loose Powder (pris 3,75 8,40) och Youngbloods Natural Loose Mineral Foundation (pris 40,00 50,00). Stor skillnad i priset, mindre skillnad i resultatet - ungefär så kunde jag sammanfatta dessa två. Banana Dreams pudret såg oroväckande gult ut, men det tycker jag inte man alls märker av när det förflyttat sig från burken till ansiktet. Skillnaden bland dessa två ligger snarare i hur "osynligt" resultatet blir och hur länge det varar - W7 pudret är lite mer synligt på huden och hålls lite sämre, medan Youngbloods puder är så gott som osynligt och sitter bra hela dagen. Så, bland dessa två föredrar jag nog Youngblood, men vill du ha ett bra puder för ett bra pris, skulle jag nog säga att bananpudret är ett riktigt kap! Sistnämnda är tyvärr slut just nu, men borde finnas att beställa snart igen. 
 
 
 KATEGORI 4: SMINKBORSTAR
E.l.f VS Real Techniques
 
I den fjärde kategorin testade jag E.l.f Cosmetics Total Face Brush (pris 3,95 4,95) och Real Techniques Powder Brush (pris 14,80 18,50). Tycker det här med sminkborstar är en riktig djungel (och då menar jag en djungel jag inte vill vara i), då det känns som att borstarna finns i tusen olika material och storlekar för tusen olika syften. Jag ville ha borstar som funkar mer som "helhetsborstar" än "denna-ska-du-bara-använda-på-kindbenen-borstar", därav föll valet på dessa två. Och vet ni vad? Jag tycker E.l.f's borste är heeeelt fantastisk! Alltså, det är inget fel på Real Techniques borsten heller (!), men när man tar i beaktande prisskillnaderna, så skulle jag nog själv välja Elfen alla dagar i veckan. Så, är du som jag och vill ha en enkel, bra och billig borste som sköter det mesta - beställ denna, för tusan!
 
 
KATEGORI 5: LÄPPGLANS
Beauty UK Cosmetics VS Lancôme
 
I den femte kategorin testade jag Beauty UK Glacier Gloss i färgen Coffee Cake (pris 4,40 5,50) och Lancômes L'Absolu Lacuer Gloss i färgen Let Me Shine (pris 20,45 31,50). Läppstift använder jag så ofta som ungefär aldrig, men läppglans gillar jag att ha på fest och sånt, gärna i en så naturlig färg som möjligt. Bland dessa hittade jag faktiskt ett nytt favoritläppglans, och det var inte Lancômes, trots att den har ett betydligt saftigare pris. Beauty UK's läppglans passade mig helt enkelt bättre - tycker den gav ett mycket jämnare och mjukare slutresultat, plus att den var mer behaglig (Lancômes har en ganska stark doft som nästan känns lite.... stickig?). Så, i denna kategori blev det för min del en klar och tydlig vinst åt budgetvarianten!
 
 
KATEGORI 6: NAGELLACK
Rimmel VS OPI
 
I den sjätte och sista kategorin testade jag Rimmel Londons Super Gel Nail Polish (pris 4,75 5,95) och OPIs Infinite Shine nagellack (pris 13,10 17,50). Jag använder envist nagellack så gott som dagligen trots att det majoriteten av gångerna slutar med att jag har lika mycket lack på fingrarna som naglarna pga lackar slarvigt och orkar inte vänta tills lacken torkar ordentligt, så det viktigaste för mig när det gäller nagellack är (förutom att färgen är kiva) att borsten ska vara lätt att lacka med och att lacket ska torka snabbt som attan. Rimmels nagellack är riktigt okej, det torkar jättesnabbt och håller sig sig snyggt länge, men borsten känns lite osmidig och färgen är lite brunare (och således fulare) än väntat. Gällande OPIs nagellack hittar jag inte riktigt något att klaga på - jättefin färg, lätthanterlig borste och bra resultat. Nog ett av de bättre nagellacken jag testat!
 
 
MINA FAVORITER
 
Sammanfattningsvis kan vi konstatera att produkterna jag gillade mest var lyxpennan, budgetborsten, lyxpudretbudegetmascaran, lyxlacket och budgetglanset, det vill säga tre budgetprodukter och tre lyxprodukter. En jämn match, med andra ord!
 
 
SMINKAT HALVA ANSIKTET MED BUDGET OCH ANDRA HALVAN MED LYX - SER DU SKILLNADEN?
 
På bilden ovan har jag sminkat halva ansiktet med budgetprodukterna (vänstra sidan) och halva ansiktet med lyxprodukterna (högra sidan) - ser ni någon skillnad? Niko sa att det skulle krävas förstoringsglas för att man skulle märka något (:'D) vilket jag nu ändå tyckte var en liten överdrift (ser åtminstone själv att läppglanset ser bättre ut på vänstra sidan medan ögonbrynet och pudret ser bättre ut på högra), men tror väl knappast ni hade reagerat ifall jag inte sagt något? När jag kom på idén att sminka halva ansiktet med budgetprodukter och halva ansiktet med lyxprodukter trodde jag liksom att det skulle se så galet ut att jag inte skulle kunna visa mig utomhus förrän jag tvättat bort allt, men så var ju verkligen inte fallet. Så, min personliga upplevelse blev nog att skillnaden mellan lyx och budget inte var stor (läs: jag kan fortsätta handla billigt smink i fortsättningen också - jess!), men får väl ändå lov att vara tråkigt pk och säga att det såklart kan variera mycket från produkt till produkt, märke till märke och människa till människa. Tur för oss då att Cocopanda har något för alla, oavsett om man föredrar lyx eller budget eller om det varierar beroende på produkt =)
 
 
 TÄVLING - VINN 50 EUROS PRESENTKORT
 
Avslutningsvis ska jag bjussa på tävling (eller ja, egentligen är det ju Cocopanda som bjussar, men ni fattar :D)! Reglerna är enkla: Ifall du vill vinna ett 50-euros presentkort till Cocopanda, ska du lämna en kommentar där du meddelar att du är med och berättar vad du skulla behöva fylla på ditt badrumsskåp/din necessär med just nu (glöm ej fylla i din e-post). Tävlingen pågår fram tills söndag klockan 15 och vinnarna kommer både meddelas på Cocopandas vinnarlista och här på bloggen som vanligt - LYCKA TILL 
 
P.s. Vill du shoppa loss hos Cocopanda direkt för att hinna ta del av deras tammiale-erbjudanden? Då kan du vid köp över 60 euro använda koden DANIELA10 för att få ytterligare 10% rabatt!



Heidi


Eftersom det är vinter och inomhusluften känns torr lider både min hud och mitt lockiga hår något så förbannat! För att undvika fnasig, "oglowig" hy och ett frizzigt kråkbo till frisyr skulle jag vilja ha påfyllning av mitt favorit fuktgivande serum från The Ordinary och en fuktbomb till inpackning för krulligt hår.

Anonym


Vilket kul inlägg!🥰 Jag deltar gärna i tävlingen. Här börjar det också vara slut på det mesta, som foundation, mascara och någon rolig ögonskugga skulle inte vara helt fel! Ska tipsa en kompis också.😊 Nina ninalbrecht@gmail.com

Jennie


Kul inlägg! Cocopanda är min go to sida när det gäller smink. Alltid superbra priser och så är det ännu till nästan alltid nån pågående rea. Jag skulle behöva fylla på med solskydd, ögonbrynsprodukter och läpprodukter inför min stundande Thailandresa! 🤩

Paulina


Jag sku behöva ny maskara å ögonskugga😍 Samt lite annat smått å gott!💸

Anonym


Bra inlägg! Jag ser ingen skillnad på budget/lyx sminkningen. Jag bill delta i tävlingen. Mascaran börjar ta slut och några fina läppglans/läppstift är alltid kul. Mvh. Maria grahnmia@gmail.com

Janica N


Jätteintressant inlägg! Och visst ser man skillnad på lyx/budgetfacet ;) själv e ja också ett stort fan av cocopanda, gillar utbudet och priserna. För tillfället börjar både min ögoncreme och mascara gå på sista dropparna så ja behöver snart nog djupdyka i kosmetikens värld igen. jjulin90@gmail.com

Julia


Du har alltid så härliga tävlingar! 😍 Jag börjar ha slut på puder och mascara. Sen äger jag ingen ögonbrynspenna så en sån borde jag införskaffa 🙈

Tina


Gillar också Cocopanda! För tillfället skulle skåpet behöva en påfyllning av countourpalett och solkrämer, kanske ett solskydd för håret också.

Janina


Cocopanda var nytt för mig. Om jag vann skulle jag helt klart satsa på hårprodukter, såg att där fanns massor att välja mellan😍

Madelaine


Är med och tävlar 😊 Både min foundation, puder och mascara börjar sjunga på sista versen. Så de produkterna skulle jag behöva fylla på

Harriet


Skulle absolut behöva fyllas på med mascara och foundation. Inger jag velat sätta pengar på just nu i och med stor renovering...

Nicolina


Jag är med! Min mascara har varit slut ganska länge nu men har inte köpt någon ny ännu, så en sån skulle jag köpa om jag vann :D

Lovis


Delatar i tävlingen! :) Skulle behöva en ny mascara men även gärna nya sminkborstar :D

Helena


Jätteroligt samarbete igen en gång! Jag älskar smink så att vinna ett presentkort sku ju vara fantastisk 😀 just nu är jag i stort behov av en riktigt återfuktande primer, så en sån skulle jag åtminstone köpa med presentkortet 😊

Julia


Vilket roligt inlägg för mig som är smonkintresserad att läsa! :) Blev sugen på att testa en hel del nytt bland annat brynpennan!
Jag älskar Youngblood eftersom deras produkter är cruelty free och det känns viktigt för mig. Så skulle göra en beställning på mineralpudret!

Alexandra


Intressant inlägg! Deltar i tävlingen. Jag skulle vara i behov av en ny foundation samt hårprodukter. :)

Josefine


Åh jag har också samma problem, allt är slut på samma gång 😐 skulle behöva en ny mattifying creme och en ny mascara, så deltar gärna i tävlingen!

Ooh, är med i tävlingen! Börjar vara i desperat behov av en ny beautyblender, då min nuvarande är fyra år gammal och så ser den verkligen ut också :D Dessutom skulle jag köpa lite annat nödvändigt, som ny concealer, mascara, eller liknande. Sådant som jag är tvungen att köpa relativt ofta nytt av :)

Ellinore


Deltar, skulle fylla på med olika hårprodukter :)

Emme


Jag är med!☺️ En ny mascara och en bra ansiktsmask skulle vara bra🙂

Emilia


Jag deltar gärna i tävlingen!

Här är det mycket som skulle behöva fyllas på, framförallt nya sminkborstar, mascara, foundation och läppennor.

Emilia


Jag är gärna med!

Här är det mycket som behöver fyllas på, bland annat nya sminkborstar, mascara, foundation och läppennor.

Eleonore


Deltar! Både mascara och brynpennan börjar vara på slutrakan, så det skulle jag fylla på med! :)

Elin


Jag är med! Skulle behöva mascara, och något nytt spännande schampo till håret hehe 😁

Carolina


Puder, shampoo och andra hårprodukter :)

Jag ser inte heller nån skillnad på bilden av lyx o budget sminkningen :-D

Maria


Kul inlägg! :D Jag skulle behöva en ny mascara och sminkborstar.

SOM jag har väntat på detta inlägg! *hjärtögonemoij* Jag skulle vilja klicka hem en kräm från Ole Henriksen :)

Jag är med! Och det första jag skulle klicka hem om jag vann är en ny mascara :)

Mima (mimahellsberg@hotmail.com)


Dehär va jättekiva inlägg, jag är gärna med och tävlar! Jag skulle behöva köpa ny bryngel för den jag har har jag drygat ut med jojobaolja heh. Borstarna från X antal år tillbaka borde jag byta ut också.

Carolina


Oj, vilken tävling 😍 Upplever alltid samma som du - att allt tar slut på en gång. Just nu är jag i behov av en primer, concealer, CC-cream och mascara. Med det sagt deltar jag självklart i tävlingen 🙌

Annika


Så roligt med tävling! Skulle absolut behöva ett skapligt puder, tycks aldrig hitta rätt varten budget eller lyx. Ett nytt läppstift skulle också vara på sin plats.

Kia


Kiva inlägg!! Jag skulle behöva påfyllning till mascara (Maybelline-mascaran är faktist min go to!), puder och ett serum :)

Behöver nytt schampo, och puder!

Heidi


Jag skulle köpa en stor necessär och kanske ett läppstift (har letat länge efter den perfekta, men inte hittat)!

Heidi


Jag skulle köpa en stor necessär och kanske ett läppstift (har letat länge efter den perfekta, men inte hittat)!

Anna


Jag älskar också Cocopanda :) Skulle fylla på med mascara (Den från Maybelline är min favorit också) samt fransserum eller kanske nån god parfym? :)

Anna


Använder bara mascara till vardags och det skulle behöva förnyas. Sen kanske nått bra puder till de gånger jag orkar fixa lite mer! 😅

Julia


Jag är gärna med och tävlar😍 Det jag behöver fylla på med så är mascara och nya sminkborstar eftersom de börjar bli nötta och gå sönder😅

Lizette (lizette@famkro.fi)


Hej,
Vilken roligt tävling! Skulle fylla på med en ny concealer, primer och läppglans. 😊

Camilla


Deltar i tävlingen!☺️ Just nu borde jag skaffa en ny solpuder och mascara! Tycker det alltid är så jobbigt att hitta och köpa sminkprodukter så det här låter super!🙏

Lovisa


Jag är med! Skulle behöva hårprodukter och en ny foundation 😊

Carolina


Jag är med! :D Om jag vinner tänker jag köpa ett nytt läppglans från Clarins, färgen håller länge samt att de är så fuktgivande, så det är ett måste i min sminkväska!

Michaela


Jag är gärna med och tävlar 😊 din blogg är faktiskt den enda som har så kivoga tävlingar att jag vill delta 👍🏼❤️😊
Oj,jaa... jag tror att det mesta i mitt badrumsskåp är slut men skulle behöva en bra foundation,läppglans och penna. Och någon ny kajalpenna som är lätt att använda 😊

Minna


Jag är med! :) Klämmer ut sista dropparna ur ansikstsputsen så den behöv definitivt förnyas! Balsamet börjar också vara på slutrakan.. :)

Roosa


Deltar, ansiktscremen å tvålen skulle behövas!

Anna


Deltar! Tycker att allt tar slut nu på samma gång, så en ny foundation och mascara skulle va perfekt 😍

Ida


Deltar! Ja skulle behöva fylla på med concealer, puder och mascara😇

Pia


Deltar! Jag skulle bl.a. behöva ny mascara och hårvårdsprodukter.

Chasmine


Jag är med o deltar! Har också lite samma problem för nu börjar min maskara vara slut o mina två ögonbrynspennor börjar vara såpass korta att man snart int ens kan hålla i dem! alltså sku dem redan få kastas bort. :D

Anonym


Deltar! Behöver nästan allt i smink väg just nu när de alltid lyckas ta slut på Samma gång. Men en ny contour kit är jag extra sugen på 😍

Alexandra


Jag vill också delta! Om jag vinner skulle jag köpa någon återfuktande produkt till ansiktet, eftersom min hy varit så torr i vinter går det åt ganska mycket ansiktskräm vilket gör att jag behöver fylla på hyllan ganska ofta.

The Originals produkter skulle behöva få en påfyllning i skåpet! De har verkligen räddat min hy! En ny Seneai mascara sku dessutom vara välbehövligt! Tycker själv den lossnar så lätt, blir inget svart kring ögonen alls och inga medel behövs, bara varmt vatten! Love it!





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12