Svar på frågestunden!

Jag behövde inte börja hitta på frågor åt mig själv OCH ni skickade varken in tråkiga eller vanliga frågor - tack för det! Här kommer svaren på de tjugo sakerna ni undrade över (hur passligt med exakt 20 frågor, förresten!): 
 
 
1. En coronafråga: Märktes coronan under flygresorna? Använde resenärerna skyddsmask eller dylikt?
 
Vi börjar med en Coronarelaterad fråga, det är ju ändå det man tänker på mest just nu. Och jag måste säga att jag faktiskt nästan blev upprörd över hur lite det märktes - folk hostade helt öppet rakt ut i luften både på flygplatsen och i flygplanet, köerna var lika täta som vanligt, såg ingen annan än oss använda käsidesiflaskorna som var utplacerade efter säkerhetskontrollen och vi var även de enda som bar plasthandskar och torkade av våra sittplatser i flyget. På ditvägen såg jag två använda ansiktsmask, på hemvägen ingen. Men, så måste man också komma ihåg att läget då inte ännu eskalerat så mycket - det har helt säkert sett annorlunda ut den här veckan. 
 
2. Du är väldigt bestämd i dina åsikter - finns det någon oväntad du ändrat genom åren?
 
Ja och ja. Ännu för några år sen tyckte jag inte att feminism var så nödvändigt i länder som Finland och att vegemat var kaninmat och inget annat (eller ok, kanske inte bara kaninmat, men var nog övertygad om att all vegetarisk mat var tråkig, äcklig och ickemättande) - skäms riktigt över att skriva ut det, men idag har jag som tur förstått vikten av feminism och äter till och med mer vegetariska måltider än måltider som innehåller kött. Och ja, det är nog inte alls så länge sen jag tyckte allt som hade att göra med meditation mest var flum och trams, men här sitter jag nu ändå och gör Adrienes meditationsövningar nästan dagligen. Så kan det (tydligen) gå. 
 
3. Vilken stad i Finland skulle du aldrig flytta till?
 
Har nog ganska svårt att se mig själv bo någon annanstans än i huvudstadsregionen, närheten av Vasa eller typ Mariehamn, men speciellt en flytt till östra Finland, typ Joensuu, ser jag nog som ytterst sannolik. Och med tanke på mitt svar på förra frågan, så räcker det knappast hemskt många år före jag bor i Joensuu nu, haha. 
 
 
4. Hur många bloggvisningar har du i veckan? Har undrat det länge :D
 
Nå nu ska du äntligen slippa undra! :D Denna vecka har det varit strax över 5000, men det varierar såklart en del - ibland är det mer, ibland är det mindre. 
 
5. Tre saker du ser fram emot nu i vår?
 
Helt ärligt är svaret typ... ingenting. Inte just nu i alla fall - gillar inte våren annars heller, men med alla mina hälsoproblem och allt Coronaviruset fört med sig, så känns det som att den här våren kommer bli ännu värre och kämpigare än vanligt. Så, nu tänker jag vara megajättesupernegativ och lista tre saker jag inte ser fram emot nu i vår istället (vadå Danielas Dagbok goes Danielas Gnällbok): 1. Allt gatudamm och alla pollen, 2. Att ge upp vår lägenhet och allt jobbigt som en flytt i praktiken innebär, 3. Alla konsekvenser som det här jäkla viruset för med sig.
 
6. Om du var med i Robinson på en tropisk ö och få ta med endast EN SAK, vad skulle du ta?
 
Usch vilken mardröm. Men okej, då skulle jag ta med mig en stor låda full med mat. Visserligen skulle maten säkert bli dålig ganska snabbt, men kunde åtminstone ta med en massa kex, typ. Alltid något!
 
Marocko 2018 - hit åker jag nog inte igen
 
7. Ett land eller ställe du inte vill besöka?
 
Har inget störra intresse av att utforska varken Afrika eller Asien desto mera, Sydamerika har jag heller aldrig känt något drag till (och ja, så har vi ju Joensuu, då). 
 
8. Hur ser ditt drömboende ut?
 
Alltså, jag vet inte om jag har något drömboende egentligen - kommer jag någon dag att äga en fräsch och passligt stor radhuslägenhet eller parhuslägenhet med en liten kiva gård/terrass på ett bra ställe, kommer jag vara mer än nöjd. 
 
9. Har ni hittat boende i Vasa ännu?
 
Nej, det har vi inte, och det ser nog ut som att vi kommer få tänka om en hel del på den punkten. Ännu för typ en vecka sen kollade vi Etuovi och Oikotie nästan dagligen och mina föräldrar har varit och kollat på några lägenheter åt oss, men nu får vi nog börja om från noll och börja utforska utbudet av hyreslägenheter istället. Huhhu så mycket ett virus kan ställa till med, alltså. 
 
10. Höghus/radhus/egnahemshus? Och vilka stadsdelar skulle ni kunna tänka er att bo i? Kul att du kommer tillbaka hit!
 
Helst radhus eller parhus, men kan nog också eventuellt tänka oss höghus också - egnahemshus är vi däremot helt säkra på att vi inte vill bo i. Har nog kollat på boenden i typ alla stadsdelar som ligger på en några kilometers radie från centrum, men för tillfället skulle jag säga att området kring Skogsberget lockar allra mest. Och kul om folk tycker det är kul!
 
11. Har ni hittat lägenhet i Vasa ännu? Hojta till om du vill gå på kaffe/lära känna nya människor!
 
Nepp, som sagt gick den här lägenhetsjuttun inte riktigt som vi hoppats, så kan nog dröja ett tag före vi löser boendesituationen nu. Och absolut, kul att du frågar! :) Hade en period då jag inte riktigt var så ivrig på att träffa och lära känna en massa nya människor, men känner att den (som tur) börjar gå över nu. 
 
12. Vad ska bli bäst vs sämst med att flytta till Vasa?
 
Bäst är ju utan tvekan att jag kommer bo närmare min familj och mina Vasavänner, samt att det är billigare i Vasa och att jag tror mitt liv kommer bli mindre stressigt där. För ännu en vecka sen skulle jag också absolut ha sagt att en av de absolut bästa sakerna med flytten kommer att vara att få börja på mitt nya jobb, men mycket har hunnit ändra sen dess och min arbetssituation är således ytterst oklar för tillfället. Så, det är nog det som är det allra sämsta just nu. Och så att flytta ifrån mina vänner här i Helsingfors, såklart. 
 
 
13. Berätta om din nya arbetsplats! Hurudan är den?
 
Som jag nämnde i punkten ovan har mycket med min arbetssituation ändrats, så vet inte hur mycket jag vill/ids gå in på detaljer min nya arbetsplats nu - min bransch lider något enormt till följd av Coronaviruset, och myndigheterna har fattat stora beslut som påverkar de allra flesta fysioterapeuter och våra jobb drastiskt. Men, som jag skrev i det här inlägget, handlar det om en arbetsplats där jag skulle jobba som barnfysioterapeut fyra dagar i veckan. 
 
14. Har du nångång tänkt på att börja med Youtube? Tror du skulle vara bra på det!
 
Haha, men tack - vilken komplimang! Jag har väl lekt med tanken nångång och skulle säkert tycka det är kul att komma på idéer och spela in, men är faktiskt rätt ointresserad av Youtube annars och skulle aldrig palla sitta och redigera och klippa varje video i timmar. Men, ifall fysioterapiyrket nu utrotas, kanske jag måste göra ett branschbyte och bli youtuber istället - vem vet!
 
15. Skulle du helst vara med i Paradise Hotel, Ex on the Beach eller Temptation Island? Du måste välja! Och motivera!! Mvh "har kanske blivit lite mycket realities på sistone"
 
Känns typ som att bli tvungen att välja mellan spenatsoppa, leverlåda och kåldolmar... Men okej okej, då tänker jag så här: Skulle ej klara av att dricka och festa som de gör i Paradise Hotel, plus att jag som kroniskt mag- och tarmsjuk nog skulle skrämma bort alla tittare i och med att de filmar när man går på wc. Så, Paradise Hotel får vi stryka! Ex on the Beach skulle nog inte heller vara hemskt lyckat, jag menar, jag är i ett förhållande och har varit det de senaste tio åren, så vad ska de göra? Börja ringa gamla Fageröragg från år 2008? :DDD Tror inte det, va. Så, det blir väl, ve och fasa, Temptation Island, då. Eller!!!! Så skulle jag göra slut med Niko och delta i Ex on the Beach, så skulle de få skicka upp honom på stranden till mig? Jamen så gör vi! Typ så här skulle det kunna se ut då:
 
"Täältä saapuu Danielan eksä, Niko"
 
16. Vem/vad har du fördomar om? 
 
Crossfit, var det första som ploppade upp i skallen - har otroligt svårt för tankesättet att man ska göra så många repetitioner som möjligt på så kort tid som möjligt i enormt krävande lyft och rörelser som kräver stort fokus på teknik. Dock är det som sagt just det, en fördom jag har - är rätt oinsatt i Crossfit egentligen, så det här är bara vilken förställning jag har om Crossit som gren. *Känner hur alla crossfitare gör sig redo för att explodera i mitt kommentarsfält*
 
17. Kan vi inte spelat in ett till poddavsnitt?
 
(Den här frågan kom in av Karros syster, som vi spelade in karriärsavsnittet med). Elvira, du behöver inte ens fråga - svaret är självklart JA. Ser framför mig rubriken "Singel i Stockholm", hmmmm, vad säger du om det?
 
18. Om du skulle börja studera något igen, vad skulle det vara? Annat än fysioterapi alltså
 
Tanken på att börja studera igen känns faktiskt riktigt olockande, men om jag måste, så skulle det jag väl studera till journalist, medianom, eller något sånt. Vad som helst som skulle ge mig förutsättningar för att få jobb på radio eller en egen talk show :D
 
19. Vilken frisyr och hårfärg skulle du vilja testa men inte vågar klippa/färga?
 
Kommer faktiskt inte på något, finns nog varken någon frisyr eller hårfärg jag skulle vilja testa men inte vågar. Önskar dock ofta att jag skulle ha tunnare hår - tror det skulle se mycket finare ut, samtidigt som det säkert skulle vara mycket enklare att sköta och styla. 
 
20. När är du som lyckligast?
 
Ja inte är det nu i alla fall. Ni vet talesättet "som frisk har man tusen önskningar, som sjuk har man bara en"? Det stämmer verkligen så himla bra - jag är som lyckligast alltid när min hälsa krånglar som minst. Så enkelt är det. Nu skapar Coronan dessutom extra oro när jag befinner mig i riskgrupp, så håller verkligen tummarna för att detta ska gå över så snabbt som möjligt. Får bara lita på myndigheterna nu och försöka ta det så lugnt som möjligt. Som folk säger: This too shall pass. Men jaaaa, snälla fixa en egen Youtube-talkshow! Det skulle vara såå najs 🤩 Plus helt nytt i Svenskfinland! Slår vad om att det inte tar länge före Yle raggar upp dig 😁

Svar: Känner spontant: Fy f*n vilken rolig idé!!!
Daniela Skoglund

Kanske Karros kille till och med kan hjälpa dig att komma igång med filmning och klippning sen när du flyttat till Vasa? 😄 Hehe, blev så ivrig nu på den här talkshowidén. Sorry för spam!

Svar: Blev riktigt ivrig själv också, så inget att be om ursäkt för =D
Daniela Skoglund

Nea


Hej, vi kommer flytta ut ur vår lägenhet i slutet av april. Vet int alls nu va ni söker efter, men en tvåa på 52 kvm som e ganska nyligen renoverad. Skicka iväg ett mail om du e intresserad :)

Svar: Hej! Vi är främst på jakt efter en trea, men kan hända att vi får tänka om på den punkten också, så hör vid behov av mig! Tack för att du meddelade :)
Daniela Skoglund

Anonym


Hehe nu kommer jag och försöker ändra på dina fördomar. Jag har både tränat mycket på ”vanligt gym” och på crossfit. Min uppfattning är snarare att man inom crossfit är noggrannare med tekniken. Iallafall var jag tränat Crossfit så är någon coach snabbt framme om man lyfter fel. Däremot på gymmet ser man någon i nästan varje hörn som lyfter fel och där finns sällan någon som påminner om tekniken. Inom crossfit påpekar man också ofta att man inte sätter på mer vikt än vad tekniken håller.

Förstår absolut din fördom och tror att många har den samma. :) Men jag tror inte jag har lärt mig så mycket om teknik, samt vikten av rätt teknik någon annanstans som under crossfit passen.

Detta är jag dock medveten att kan variera från crossfit box till crossfit box, men överlag är det mycket fokus på teknik. :)

Ha en fin dag!


Svar: Välkommen bara! :D Jo alltså håller helt med dig om att man ser bristfällig teknik överallt på gymmet också, men bra om det ändå finns mycket fokus på teknik inom den boxen du tränar i!
Daniela Skoglund

Roligt att läsa frågorna och svaren. Ha en fin kväll

Svar: Kul om du tyckte det! Desamma ☺️
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

En guidad rundtur i vårt nya hem
Randoms vecka 39
Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era InstagramfrågorKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12