Tolv favoritminnen från vår resa till Gran Canaria

Vitsi vad konstigt det känns att skriva om en resa nu - vi har nyss kommit hem från Gran Canaria, och väldigt mycket verkar ha hänt sen vi åkte. Förra veckan kändes det ännu rätt lugnt med Coronaviruset, men nu har allt tydligt eskalerat lite, så hade läget varit så här före avfärden, hade vi nog avbokat och stannat hemma. Men, nu gick det som det gick, så på resa har vi varit och resan var bra, och idag tänkte jag således dela med mig av några av resans höjdpunkter. Här kommer tolv favoritminnen från de senaste dagarna;
 
 
1. Utsikten från planet. Flygresorna, både dit och hem, kändes ganska långa och jobbiga, men utsikten var banne mig en av de finaste utsikterna jag någonsin sett från ett flygplan. Nästan som att universum försökte trösta mig lite mitt i all flygrädsla och sjukdomsskräck? Funkade rätt bra i så fall, faktiskt! Svårt att låta stressen ta över när man har världens finaste solnedgång framför sig.
 
 
2. Boken och solen. Det är alltid min målbild när jag reser till varmare breddgrader - stunden när jag får lägga mig i solstolen bredvid poolen och öppna resans första bok. Denna gång var det Sophie Kinsellas "Överraska mig" som fick agera resans första bok, och allt jag önskade var att hon inte skulle överraska mig, utan att boken skulle precis lika bra semesterläsning som hennes böcker brukar vara. Vilket den också var ♥ Som grädde på moset fick vi dessutom ha poolområdet nästan helt för oss själva, SÅ skönt. 
 

3. Nagelfix på Martinica Beauty. Vi åkte ju på denna resa för att fira Nikos mammas 60-års dag, så jag bokade in manikyr åt oss på en salong som födelsedagspresent. Det visade sig vara mycket uppskattat, samtidigt som stället var kiva och naglarna blev fina =) Om det vore lika billigt i Finland skulle jag helt klart se till att gå och fixa naglarna oftare - ÄLSKAR att bli ompysslad på det här sättet. 
 
 
4. Dunas de Maspalomas. Det är sällan ställen är ännu finare och mer imponerande i verkligheten än på bild, men sanddynerna i Maspalomas visade sig vara ett undantag - när jag hade kollat in stället på förhand tänkte jag att alla bilder säkert var superredigerade och överdrivna, men alltså, jag tappade nästan hakan när vi kom fram. Det var helt som att se på en tavla? Visst, man fick typ en halv liter sand i munnen av att vandra omkring där, men äh, det var det värt. Helt otroligt vackert och speciellt ställe!

 
5. Mellomys på balkongen. Jag förstår att ni alla säkert med stor iver har väntat på att få veta om det blev något Mellotittande för mig eller inte, men nu behöver ni inte längre undra, för det blev det! På balkongen with a view, dessutom =) Mycket mysigt och trevligt, även om inget av mina favoritbidrag vann. 
 
 
6. Playa de los AmadoresStranden i Puerto Rico (där vi bodde) var inte jätteimponerande, men stranden i Amadores, den var helt fantastisk! Otroligt vilken stor skillnad det kan vara på bara ett par kilometer, för stranden i Puerto Rico såg mest ut som vilken finsk strand som helst, medan Amadores strand var som tagen från Bahamas??? Receptionisten från vårt hotell överdrev verkligen inte när hon sa att Amadores strand är ett måste att besöka - nog en av de allra finaste stränderna jag någonsin besök. 
 
 
7. Mogan Mall. Strax bredvid vårt hotell hittade jag och Niko Mogan Mall, ett mycket trevligt och fräscht köpcenter som nästan påminde om ett litet Dubai Mall. Eller okej, Dubai Mall var kanske en liten överdrift, men stället kändes väldigt modernt och välplanerat, hade bra utbud, kivoga restauranger OCH en fontän som lystes upp i en massa olika färger om kvällarna. Var faktiskt hit flera svängar under resan, både för att äta och gå i butiker. Fyndade både nya vårbyxor och urgod chokokaka =)

 
8. Morgonyogan här. Visst, det var min handduk som fick agera yogamatta och det kändes som att halva hotellet glodde på mig från sina balkonger, men ändåååå. Helt HÄRLIGT att börja dagen med lite yoga utomhus på en vacker plats som denna. 


9. Delfinsafarin. Huhhu, jag blir riktigt skakig bara av att skriva det här - SER NI VAD JAG SER, ELLER???? Ni som hängt med här på bloggen ett tag vet nog vilken stor dröm det varit för mig att få se vilda delfiner, och nu blev den drömmen äntligen sann. När vi hade kört omkring på havet i ungefär en timme började jag redan tappa hoppet, men sen dök plötsligt ett gäng på typ tio delfiner upp HELT bredvid båten och sen höll de sig där och simmade omkring och hoppade hur länge som helst!!! Alltså jag blev så till mig att jag tjöt och skrattade och grät samtidigt, de var liksom en armlängd ifrån en och man kunde se dem helt i detalj? Definitivt en av de bästa bästa bästa upplevelerna jag någonsin varit med om, var så himla lycklig efteråt 😭 Man märkte också att arrangörerna verkligen brydde sig om delfinerna, och vi stannade flera gånger på vägen för att plocka upp plast från havet så att djuren inte skulle skada sig.
 
 
10. Moonlight Cinema. Efter delfinsafarin åkte jag och Niko till Maspalomas för att gå på utomhusbio, så det blev verkligen en upplevelsernas dag! Vi hade bokat biljetter till Bad Boys for Life, och även om själva filmen inte var mer än helt okej, var själva upplevelsen ändå 10/10. Servicen här var bland den bästa jag stött på, sofforna var otroligt sköna, himlen var helt stjärnklar när det blev mörkt och man kunde beställa in en massa mat genom att bara trycka på en knapp, så vi levde life och åt allt från nachos med tillbehör till cheesecake med bär. Som sagt, 10/10. Resans bästa dag, helt klart!
 
 
11. Minigolf i Puerto Rico. Mitt i Puerto Rico fanns en minigolfbana som såg riktigt kiva ut, så dit gick vi en kväll och spelade en mycket jämn match som slutade med att det enbart skiljde sig en poäng mellan oss efter 18 (!) banor. Det hann bli mörkt före vi var klara och staden hann vakna till liv ordentligt, så vi var ett varv och dansade med ett gäng pensionärer efteråt också, haha :D Var mys!

 
12. 60-års middagen. Och sist men inte minst har vi 60-års middagen som ägde rum på resans näst sista dag. Vi hade bokat bord på den hyllade restaurangen Rhodos Palace, och blev minsann inte besvikna! Till förrätt åt vi olika friterade ostar, till huvudrätt blev det kyckling med spenat- och fetaostfyllning och efterrätten bestod av plättar med glass och bär. Alltså, det var så gott att jag typ var mer ledsen över att lämna Rhodos Palace än att lämna solen när det väl var dags att åka hem igen nästa dag. Om ni nångång besöker Puerto Rico MÅSTE ni gå hit och äta, måste!!! Sjukt trevligt, familjärt och prisvärt ställe med utsikt över havet. 
 
 
Så, ja, allt som allt hade vi en väldigt lyckad resa! Sen måste man såklart komma ihåg att det inte bara är en dans på rosor att resa - under denna resa har jag också tampats med en hel del ångest från och till, vår hotellsäng var riktigt obekväm, vi hade problem med vår hyrbil, jag sov dåligt hela resan, Niko blev sjösjuk på hemvägen från delfinsafarin, vi båda brände oss trots solkräm och Gran Canaria var mestadels en ganska brun och ful ö, för att nämna några sämre saker. Men, som sagt, allt som allt var resan hur som helst väldigt lyckad, och det kändes som att Gran Canaria som resemål överraskade positivt på många sätt - allt var billigare än väntat, vädret var mycket bättre än väntat och det fanns mer att se och göra än väntat :) Visst kändes det som att hela Puerto Rico mer eller mindre enbart bestod av hotell och var helt och hållet uppbyggt för turister, men det störde åtminstone inte mig. Glad över att vi åkte och glad över att vi hölls friska under resan! Nu får vi bara hålla tummarna för att vi hålls friska nu efteråt också. 



Så ni hann kanske hem precis innan rekommendationerna/kraven(?) på 14-dagarskarantän satte igång? Ni tajmade faktiskt in er resa ganska bra isf om ni slipper den biten 😉😁Tror det gäller alla som kommer hem från resor sen typ igår/idag. 🤣😱

Svar: Vi kom hem ganska precis samtidigt, så gäller nog oss också
Daniela Skoglund

Så härlig resa det verkar ha varit och perfekt tidpunkt nu före allting har eskalerat.. :D Och vet du, Amadoresstranden har faktiskt importerad sand från Karibien, kan till och med vara Bahamas om jag minns rätt. Den är alltså inte heller en naturlig strand, utan dit byggd. But still... Min favoritstrand på GC också. :)

Svar: Är det sant?! Vad sjukt 😀
Daniela Skoglund

Anonym


Tänkte säga samma som Maria ovan, det är ju rekommendation att stanna i karantän i 14 dagar då man kommer hem från en resa nu. Även om ni kom innan rekommendationerna släpptes hoppas jag ni tar det på allvar! Har själv hållit mig isolerad sedan onsdag trots att jag inte rest någonstans men jag har lite hosta så jag känner att det är mitt ansvar. Ändå tur att ni hann resa och det verkar ändå som att det var en lyckad resa! Jag har en weekend bokad till första maj men som det ser ut nu kommer jag nog boka om den. Tacksam över att Finnair erbjuder den möjligheten nu!

Svar: Följer självklart myndigheternas rekommendationer och jobbets riktlinjer. Bra att du fick din resa ombokad! 😊
Daniela Skoglund

Ohh så härliga minnen från er resa =D, så vackra foton

Svar: Ja, det var en lyckad resa! Och tack :)
Daniela Skoglund





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12