2017

Så var vi plötsligt här igen. Ännu ett år börjar lida mot sitt slut, och det är dags att fylla i listan jag har fyllt i i slutet av december varje år ända sen 2009. Bloggens äldsta tradition. Länkar till alla tidigare år hittas HÄR, ska bli smått  underhållande att jämföra årets svar med just t.ex. 2009 :'D Men, först måste jag ju svara på frågorna i år också så det finns något att jämföra med, så låt oss sätta igång!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
 
 
Ja! Pratade i direktsändning i radio inte bara en utan två gånger, vann ett par glasögonbågar, reste till några nya länder, satt 6 timmar i frissastolen (ping Chevelle :D), åt vegetarisk brunch, besökte Flow Festival, såg vilda valar, spenderade en dag i Disney World och spontanköpte en bil. Bland annat. Men, de exemplen räcker va?
 
Höll du några av dina nyårslöften?
 
Ger aldrig nyårslöften utan brukar skriva nyårsmål istället. Hur många och vilka mål jag uppnådde i år kommer jag att berätta i ett annat inlägg ännu före nyår, men så mycket kan jag avslöja att jag känner mig ok-nöjd.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  
 
 
Ja! Josefina blev mamma åt en liten flicka 
 
Dog någon som stod dig nära? 
 
En fråga jag (tack och lov) fortfarande kan svara nej på. 
 
Vilka länder besökte du? 
 
 
Det blev visst rekordmånga länder i år! USA (Florida), Bahamas (Nassau & CocoCay), Holland (Amsterdam), Frankrike (Paris), Portugal (Madeira) och Estland (Tallinn) hann jag besöka under 2017. Sex stycken! Inte illa.
 
 Vilket/vilka datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 
 
 
Orkar ej försöka minnas datum längre, så kan nämna tre dagar från det här året som jag alltid kommer minnas i stället: 1. Min sista dag på mitt HVC jobb, 2. Dagen vi spenderade i Disney World, och 3. Dagen då jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Vasa. Och ja, så min 25-års dag förstås! Det datumet minns jag ju dessutom också (18.11), scoooore :D
 
Vad var din största framgång 2017? 
 
Att jag blev en modigare människa, att jag haffade drömjobbet och att jag vann ett bloggpris!
 
Har du varit sjuk eller skadat dig? 
 
Eftersom jag behövde stanna upp och fundera på denna punkt, så har jag väl knappast varken varit ordentligt sjuk eller skadat mig ordentligt. Dock har jag stundvis varit så jäkla ledsen i år att det nästan känts som att jag varit riktigt sjuk. Tur att dom dagarna är förbi nu. (Och förresten, nu när jag tänker efter - skadade ju faktiskt mitt knä i somras och hade svårt att röra mig i ett par veckor, så ja, då skadade jag mig).
 
Bästa köpet? 
 
 
Nu har jag ju haft lite dålig tur i år på det sättet att både min bil, min dator och min telefon gått sönder med endast några månaders mellanrum. Så, mina bästa köp var tyvärr rätt obligatoriska köp också. Men ja, mina Ray-Bans köpte jag ju faktiskt för "nöjes skull", och dem har jag varit sjukt nöjd med!
 
 Vad spenderade du mest pengar på? 
 
Läs punkten ovan. Förutom Ray-Ban:sen då, dem fyndade jag på 50% rea, så dem kan jag nog inte påstå att jag spenderat "mest" pengar på. 
 
 Gjorde någonting dig riktigt glad? 
 
 
 Har kanske aldrig varit lika glad som jag var under vår två veckor långa Florida resa, och nu på hösten har mitt nya jobb verkligen gjort mig jätteglad. Och ja, de båda gymmen jag tränat på i år har varit guldddd. Och ja, så bloggpriset, FÖRSTÅS.
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017?
 
Despacito, Shape of you, Sorry not sorry, Dusk till dawn och Malibu.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
 
Alltså ähhh, den här frågan är så svår att svara på, för 2017 har verkligen varit en berg- och dalbana utan dess like. Men, får väl nog bara både konstatera och acceptera att jag varit väldigt ledsen en väldigt stor del av det här året. Sorgligt men sant. Mycket har varit tungt, mycket har varit ledsamt och mycket har bara varit rent utsagt skit typ där mellan kanske februari och juli. Men sen, började saker och ting ordna sig i sakta mak, och nu de senaste månaderna har jag sedan igen fått uppleva det motsatta och varit typ gladast vad jag varit på flera år. Så, det har gått upp och ner, men blir nog ändå tvungen att svara ledsnare här. 
 
Vad önskar du att du gjort mer? 
 
 
Kan på riktigt inte svara någonting på denna punkt. Hade inte kunnat göra mer gällande något än jag redan gjort i år. Så, även om en stor del av året varit ganska uselt, kan jag ändå trösta mig själv med att jag inte. hade. kunnat. göra. mer. Har verkligen gett mitt allt gällande allting. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? 
 
Skulle vilja svara gråtit, men då borde nog frågan ha varit omformulerad till vad jag önskar att jag hade behövt göra mindre av i år. För fy vad jag har behövt gråta i år. Både för min egen skull och för andras skull. 
 
Hur tillbringar du julen? 
 
 
I år (tänk att det är julafton IMORGON?!) firar vi faktiskt jul på ett lite annorlunda sätt än tidigare. Vanligtvis är vi i Petalax med typ hela släkten hela dagen, men i år far vi bara dit och äter julmiddag, och sen kommer vi hem till oss med familjen för att öppna julklappar osv. Kommer antagligen att kännas väldigt annorlunda, men hoppeligen väldigt bra också.
 
Bästa filmerna du såg i år?
 
Tur att man har en blogg så man kan kika i arkivet, annars hade jag nog inte kommit på en enda film på denna punkt... Men, ja, enligt arkivet har de bästa filmerna jag sett i år varit Deepwater Horizon, La La Land, Arrival, Sameblod och Tuntematon Sotilas. 
 
Blev du kär i år? 
 
Kanske extra kär i Niko efter att jag flyttade till Vasa? Det är nyttigt att få sakna ibland.
 
Blev du tillsammans med någon? 
 
 
Firade sju år tillsammans i år. Kreisit! Mitt sju-års inlägg verkade annars vara ett av mina mest uppskattade inlägg jag skrivit i år, ni kan läsa det här ifall ni missat det (eller bara vill läsa igen, förstås).
 
Favoritprogram på TV? 
 
Har fastnat för Wahlgrens Värld i år, men vet inte om jag ändå kan kalla det favoritprogram...? Nåväl, kommer inte på något annat heller. Ifall Netflixserier och sånt räknas har The Blacklist varit stora favoriten i år!
 
Bästa boken du läste i år? 
 
 
Simona Ahrnstedts "En enda hemlighet", Kajsa Ingemarssons "På det fjärde ska det ske", Michaela von Kugelgens "Vad heter ångest på spanska?", Katerina Janouchs "Bedragen" och Therese Lindgrens "Ibland mår jag inte så bra".
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
 
 
Frågan är snarare vad jag INTE fick - presentbordet efter min 25-års fest är fortfarande bland det sjukaste jag sett. Ska vi vara petnoga och jämföra presenterna med min önskelista jag publicerade på bloggen (klick) kan vi väl konstatera att jag fick ett presentkort till Vaasa Day Spa, spons till en ny dator, de vita soffborden, gröna växter, ett par skor från Din Sko, en vattenkokare, en pyjamas och ett nattlinne, två telefonskal och böcker, plus en massa annat. Var (och är fortfarande) helt överväldigad. 
 
Vem saknade du?
 
För att variera mig lite från mina svar de tidigare åren och svara typ något annat än "Niko då jag är i Vasa och familjen då jag är i Helsingfors" så skulle jag kunna svara på vad  jag saknat istället. Så , i år har jag saknat min favoritstad Helsingfors ända sen jag flyttade bort på hösten.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2017? 
 
 
NÅ HADE VÄRLDENS BÄSTA DAG. På morgonen vaknade jag bredvid Niko, sen åt jag frukost med familjen och öppnade presenter, sen åkte jag till stan efter Emppu & Ira och vi åkte till Sweet Vaasa och lunchade tillsammans, och sen på kvällen ordnade jag en födelsedagsfest som blev väldigt, väldigt lyckad. Ja-a, min 25-års dag måste nog ha varit min bästa födelsedag någonsin.
 
Vad fick dig att må bra? 
 
 
Känner att jag verkligen vill slå ett slag för mina vänner på den här punkten i år. Har ju alltid vetat att de är bra,  men jösses vilka KLIPPOR de varit i år och jösses vad många fina minnen vi skapat tillsammans. Har verkligen varit mer tacksam än någonsin för mina vänner 2017.
 
Vilken kändis var du mest sugen på? 
 
 Tom från The Blacklist ser ju inte helt tokig ut =)
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2017? 
 
Typ träningskläder, träningskläder, träningskläder. Är ju på gymmet nästan varje dag och har oftast träningskläder på jobbet också, så attttt. 
 
De bästa nya människorna du träffade? 
 
 
 Corinne (känns sjukt att vi känt varandra i mindre än ett år?!?! Vi träffades liksom på våren i år för första gången?!), några andra bloggare och så nya kollegorna. Trivs jättebra med dem :)
 
 & Det var berg- och dalbanan kallad 2017 i ett nötskal det. Överlag mitt sämsta år på länge (kanske till och med någonsin), men ändå ett år som innehållit kanske flest "stora" glada, positiva och bra händelser någonsin. Omtumlande, omväxlande och förbaskat tungt har det varit, och jag är mer än redo för ett nytt år med nya möjligheter. Men först: Ett par dagars (hoppeligen) härligt julfirande. God jul på er allihopa, och tack för att ni hängt med här i år! ♥Arletta Ellington

http://attsmakalivet.se


Visst är livet både märkligt, förfärligt och riktigt fint. Det visar du så tydligt i din sammanfattning av året 2017. Jag tror det är mycket bra att, som du, erkänna sorg och bedrövelse och att man faktiskt gråter när man har anledning och behov av det. Samtidigt är du framgångsrik och hittar både njutning och glädje i ditt liv. Du ser alltsammans och jag tror det är så man kan skapa mening i sitt liv. Det kändes bra att läsa. God fortsättning på julen önskar jag dig, och ett Gott Nytt år 2018.
Ellington

Svar: Det kändes bra att läsa din kommentar också! Tsck det samma :)
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Åh älskling!! Så glad att jag träffat dej ❤️

Svar: ❤️❤️
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12