Magic Kingdom - Walt Disney World

Under vår sista hela dag på resan var det dags för det jag nästan väntat allra mest på - Disney World. Jag hade drömt om att besöka Disney World så länge jag kan minnas, och när vi hoppade i bilen och ställde in navigatorn på Walt Disney World - Magic Kingdom, ja då pirrade det nog i min mage riktigt ordentligt! Man kan lugnt säga att Niko inte var lika excited som jag, "alltså jag förstår inte varför du tycker det ska bli så spännande att gå omkring och se på ett slott" var en av sakerna han sa på vägen, men OJ om han hade vetat vilken drömdag som väntade... Vi tar det från början till slut!
 
 
Vädret var, som de flesta andra dagar under resan, toppen, och bilfärden dit räckte endast omkring tjugo minuter från vårt hotell. Jag hade hört och läst på förhand att det alltid är fullsmockat med folk i Disney World och att man får förbereda sig på att ägna ungefär hela dagen åt att köa, så vi var inställda på att det skulle räcka ganska länge innan vi faktiskt skulle befinna oss inne i parken, men icke - ungefär femton minuter senare hade vi parkerat bilen, gått igenom biljettförsäljningen och åkt den korta tågfärden till parkens ingång. 
 
 
Jag kunde skymta slottet redan från tåget, men oj vilken overklig känsla som uppstod när det uppenbarade sig framför en på nära håll. Alltså, jag var så lycklig och ivrig att jag nästan tänkte börja böla, haha! Ännu gladare blev jag när jag märkte att det inte var så farligt fullsmockat som jag hade tänkt mig - alltså visst var det mycket människor i parken, men inte så mycket att jag skulle ha upplevt det obehagligt en enda gång (och då är jag en sån som har svårt för att vistas i stora folkmassor). Jag menar, att få en bild på sig själv framför slottet var inget problem, och inte en enda gång att vi skulle ha behövt köa till wc, när vi skulle köpa dricka, eller dylikt. 
 
 
Vi anlände till parken ganska passligt till paraden, vi hade nämligen hört att man absolut inte får missa den. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men hade nog aldrig i min vildaste fantasti kunnat föreställa mig hur MÄKTIG den skulle vara. Till och med Niko, som före ju inte förstod vitsen med att gå omkring och titta på något slott, stod och spärrade med ögonen, gapade med munnen och ba "oho". Här kommer några favoriter från paraden: 
 
 
Jag hade först tänkt presentera figurerna under varje bild, men äh, ni känner ju nog igen dem! :D Dock måste jag säga, att oavsett hur häftig den eldsprutande draken var, så förblev den ett mysterium för oss. VARIFRÅN är den riktigt???! Någon som vet?
 
 
Nåja, när paraden var slut, var det dags att börja utforska parken på riktigt. Och nu mina damer och herrar, så vill jag bara ge er ett litet tips: När folk säger att parken är jäkligt stor, så överdriver de inte - den är ENORM. Parken är indelad i Main Street, Liberty Square, Adventureland, Frontierland, Fantasyland och Tomorrowland, och oj vad jag var glad över att jag på förhand prickat ut vilka ställen jag ville besöka på en karta, annars hade besöket nog blivit en enda råddigogga. Så, kära ni, före ni besöker Magic Kingdom, läs på! Ni sparar så otroligt mycket tid och kommer att få så mycket mer ut av besöket om ni har lite koll på hur parken är uppbyggd och vart ni vill prioritera att gå. Ok? Bra. Låt oss då ta en titt på attraktionerna: 
 
 
Alltså, jag kan säga så här: När man åker i Magic Kingdoms attraktioner, känns det som att man aldrig besökt ett nöjesfält förr. T.ex. Borgbackens och Magic Kingdoms berg- och dalbanor går inte ens att JÄMFÖRA, och inte på det sättet att Magic Kingdoms berg- och dalbanor skulle ha varit mer skrämmande eller fartfyllda, utan för att allt i Magic Kingdom var så himla detaljerat och imponerande. Åkte man liksom i Seven Dwarfs Mine Train var det precis som att faktiskt vara i en gruva, åkte man i Pirates of the Caribbean båten var det helt som att kliva rakt in i en Pirates of the Caribbean film och i spökhuset var det på riktigt som att befinna sig i ett gammalt hus där det spökar. Så himla häftigt! Vi gillade verkligen allt vi åkte i, men våra favoriter förblev:
 
✩ Splash Mountain (Frontierland)
Pirates of the Caribbean (Adventureland)
Big Thunder Mountain Raildroad (Frontierland)
Haunted Mansion (Liberty Square) 
Seven Dwarfs Mine Train (Fantasyland)
Space Mountain (Tomorrowland)
 
...varav absoluta favoriten var Space Mountain. Och ja, gällande kötider, så var det nu inte alls så farligt som vi hade trott. Skulle säga att vi i medeltal köade ungefär 15-20 minuter till varje attraktion, vilket kändes som vilket nöjesfält som helst en dag när det är fint väder? Dessutom har parken 1) Wifi, så man kunde ägna kötiden åt att surfa, 2) FastPass biljetter, som man kan kan köpa för en lite dyrare peng ifall man inte orkar köa, och 3) En skylt som vid varje attraktion visar uppskattad kötid. Anser man att tiden är för lång, är det ju bara att gå någon annanstans, och komma tillbaka senare om man så vill. 
 
 
Som sagt är parken alltså VÄLDIGT stor, så det lönar sig att ta på sig bekväma skor, det blir nämligen en hel del steg när man traskar omkring där en hel dag. Att man ibland fick gå rätt långt från attraktion till attraktion störde dock inte ett dugg, parken är nämligen, som ni ser, väldigt fin, och man kan riktigt bra ibland pausa och bara beundra det man ser. Speciellt vackert blev det mot kvällen när det blev mörkt, belysningen i parken var... bara wow. 
 
 
När dagen närmade sig sitt slut, samlades de flesta framför slottet för att se de omtalade fyrverkerierna. Om vi förstår varför dessa fyrverkerier är omtalade? Nå, vi kan säga så här: De var det vackraste vi någonsin sett. Jag har inte speciellt många bilder från showen eftersom jag ville njuta av att bara se på den, men ovan får ni åtminstone ett litet smakprov. När man besöker Magic Kingdoms hemsida möts man av texten "The Most Magical Place On Earth", och där och då hade jag inte kunnat hålla med mer. Bättre avslut på vår resa hade vi inte kunnat önska oss. 
 
 
Vår dag i Disney World var alltså en riktig drömdag från början till slut, och man kan lugnt säga att Magic Kingdom överträffade alla våra förväntningar, trots att jag drömt om att besöka parken ungefär hela mitt liv =) Tänkte avsluta inlägget med några "fördomar" jag läste/hörde om Disney World före vi besökte stället, och hur vi upplevde dessa saker:
 
"Åk till Disney World om ni vill trängas och stå i kö hela dagen"
Tja, det enda stället vi köade till var attraktionerna, dit vi ändå inte upplevde att köerna var speciellt farliga. Antalet sekunder vi köade efter parkeringsplats, till tåget, till kassan, till ingången och till wc var noll. Gällande trängseln så upplevde vi nog ingen trängsel som skulle ha stört oss, men vill man stå längst framme vid slottet vid fyrverkerierna, då kan jag nog tänka mig att man får vara beredd på att trängas.
 
"Disney World är bara för barn"
Hej från två 24-åringar som upplevde en av de bästa dagarna någonsin i parken!
 
"Man behöver minst en hel dag för att uppleva parken"
Här måste jag nog nästan säga att jag faktiskt håller med. Vill du inte åka i något utan bara gå omkring i parken kanske en halv dag räcker, men vill du hinna åka i några attraktioner och se paraden + fyrverkerierna, ja då behöver du nog en dag. Dessutom vill du nog INTE åka till Disney World och missa paraden och/eller fyrverkerierna, tro mig!!!
 
"Disney World är fruktansvärt dyrt, det är inte värt pengarna"
Ja, alltså billigt, det var det ju inte. Att betala för två biljetter plus parkeringen sved nog i plånboken för oss trots att det bara var vi två, så kan tänka mig att det blir ett fruktansvärt dyrt kalas för en familj på t.ex. fyra. Dock är ju ett besök till parken verkligen något utöver det vanliga, och vi båda var nog överens om att det var så himla värt pengarna. Men, det är ju upp till var och en att avgöra vad man tycker är värt omkring 100 dollar, och vad som inte är det. 
 
 
Ja, det var väl det jag hade att säga om vår dag i Disney World, och faktiskt hela resan också. I och med att vår resa tog slut efter dagen i Disney World, tar också mina blogginlägg om resan slut nu. Som ni säkert redan förstått, har denna resa utan tvekan varit den bästa vi någonsin varit på, rättare sagt bland det bästa vi någonsin varit med om. Kunde inte vara nöjdare och gladare över att vi såg till att faktiskt förverkliga vår drömresa, trots att det både kostade en hel del pengar och krävde en hel del tid och planering. Det där ordspråket "Travel is the only thing you buy that makes you richer", det är nog så sant som det är sagt.  I väntan på nästa resa!
 
P.s. De tidigare inläggen jag skrivit om resan hittar ni i kategorin "Resor" (klick), och ifall det finns något ni ännu undrar om Disney World eller själva resan, får ni givetvis fråga :)Anonym


Är inte draken från sleeping beauty då maleficent blir drake?

Svar: Ja, men SÅ måste det ju vara!!! Tack att du löste gåtan :D
Daniela

Sara


Jag tycker draken ser ut som från Mulan en disney film från 1998.. men är inte säker. Så länge sen jag såg filmen :D

Svar: Hmmm.. Kan vara!
Daniela

Anonym


Jag kom också att tänka på Mulan (som ovanstående), då jag såg draken! :)

Svar: Blev tvungen att googla Mulan drake nu, men är nog lite tveksam! Den draken ser ju liksom liten och gullig ut, den där var stor och verkade "elak" haha :D
Daniela

JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK PÅ DIG JUST NU! Wow vilka underbara bilder du tagit, jag vill liksom hoppa på första bästa flyg nu!! Ja, detta är också en dröm för mig, att någongång få besöka disneyland! :) Och tur med vädret hade ni också, vilken toppendag! <3

Svar: Hehehee :D Rekommenderar nog varmt att göra den drömmen sann, bara man har möjlighet! Sist och slutligen va de int så dyrt me flyg till Orlando, och man hinner uppleva staden + Disney World bra på några dagar :)
Daniela

janina kronlund

http://yae.blogg.se/


SÅÅÅ VÄRT. underbart o skoj :D!!!! O härligt me korta kötider, när jag va för länge sen så köa vi 15-20min med fast pass :')))

Svar: Jooo de va en SÅ härlig dag!!! Men va, 15-20 min med fast pass?! Alla vi såg me fast pass slapp nog allti rakt ti attraktionen :D
Daniela

DRÖMMEN ju!! Har alltid önskat att få åka dit, eller ens till Disney land i Paris :)
Härliga bilder.

Svar: Ja alltså det var verkligen helt som en DRÖM.
Daniela

Ida


Var dit för länge sedan också, vi var där kanske tre dagar och besökte utöver magic kingdom också epcot och mgm. Epcot var definitivt en favorit för mig medan resten av familjen gillade mgm mest. Men visst var alla parkerna häftiga!

Svar: Åh, jag skulle också så gärna ha besökt de andra parkerna, men på den här resan räckte nog varken tiden eller budgeten över till det, tyvärr. Hoppeligen en annan gång, tycker alla parker verkar vara värda ett besök! :)
Daniela

Jessica


Hur tar ni bilderna där ni båda är med? Ber ni någon att fota eller har ni en extralång selfiepinne? :D

Svar: Haha, vilken rolig fråga! Ibland självutlösare, ibland ber vi någon att fota och ibland erbjuder sig någon att fota :) Speciellt i Amerika upplevde vi det ganska vanligt att folk kom fram och frågade "hey do you guys want me to take a picture of you here" om man typ tog en bild med selfiefunktion någonstans :D
Daniela

Åh vilken dag/kväll ni hade.
När jag var åtta år var jag med mamma pappa syster här.
Den roligaste dagen kvällen i mitt liv,vill hörna uppleva detta med min make..

Svar: Jo, det var magiskt! Helt säkert jätteroligt att besöka parken som barn, men kan även varmt rekommendera att besöka den som vuxen :)
Daniela

svar till ditt svar :D joo heheheh de blev en fastpass-kö framför riktiga kön. men sen igen va vi ju mitt i juli = så högsäsong som de bara kan bli. :D

Svar: Jaa okej, kan säkert vara ganska stor skillnad på när man åker!
Daniela Skoglund

Svar på ditt svar.
Ja det var det roligare jag gjorde den sommare,kan jag lova dig. Och att få komma hem till skolan efter sommarlovade och få berätta att jag varit på Dysnyland i USA när fräken frågade. Och mina så kallade vänner alltså mobbade i klassen tappade hagan av avensjuka var bara ett + för mig.

Tror jag skulle tycka det var underbart att få uppleva det som vuxen igen,kram.

Svar: Det blir säkert bland det roligare som vi gjort under hela året :)
Daniela Skoglund

Vilka underbara bilder!

Svar: Tack! :)
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistoneKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12