Resultaten av enkäten

Jag vill börja med att säga tack åt alla som (hittills) svarat på min enkätFör det första fick jag in typ fem gånger mera svar än jag hade väntat mig, för det andra skrev ni så fina saker att jag började böla när jag läste era svar och för det tredje gav ni mig riktigt bra feedback och superbra förbättringsidéer! Alltså verkligen, TACK, era svar gav mig SÅ mycket. Dags att ta en titt på resultaten! Har omöjligt kunnat ta med allt jag fick veta för då hade inlägget blivit flera kilometer långt, men här är vad jag fick veta i det stora hela: 
 
Min reaktion när jag såg hur många ni var som svarat och hur bra feedback ni lämnat 
 
★ Ni är överlägset flest som inte känner mig
 
Alltså, detta om något var otippat! För det första tänkte jag att de flesta som orkar ta sig tid att svara på enkäten säkert är mina vänner och bektanta, och för det andra tänkte jag att de flesta som läser min blogg ändå säkert åtminstone har någon sorts koppling till mig (typ att vi nångång träffats eller att jag är någon kompis kompis). Men, närmare 60% av er som svarade, har tydligen hittat hit trots att vi inte alls känner varandra på något sätt, medan vänner, bekanta och släkt utgjorde endast 14% av alla som svarade. Spännande och oväntat, detta gjorde mig verkligen positivt överraskad! 
 
 De flesta av er är i åldern 21-25 år
 
Detta kändes däremot rätt väntat. Hela 64% av er är 21-25 år, men visst är ni rätt många i åldern 15-20 och 26-30 också!
 
★ Ni har hängt med olika länge
 
Här var det minsann jämt fördelat. Ungefär 27% av er har redan läst min blogg i flera år, 17% har läst bloggen i ca två år, 27% har hängt med i ca ett år och 26% har hittat hit under de senaste månaderna! Måste säga att kändes riktigt bra att få veta att många av er redan viljat hänga med under en längre tid, men att det också är många nya som hittat hit under de senaste månaderna. Härligt!
 
Flest hittar hit via Facebook
 
Fint att veta, då är det bara att fortsätta marknadsföra sig på det sättet! Sen har hela 20% hittat hit via andra bloggar (tack till er som länkat till mig ♥), några har hittat hit via Google och några enstaka har hittat hit på andra sätt, såsom via bekanta, artiklar och nomineringarna till Galan 2016.
 
★ Ni läser bloggen regelbundet
 
40% av er som svarat läser bloggen dagligen, och 40% läser bloggen några gånger i veckan. Woooop vilka fina siffror, känns ju underbart att få veta att man har trogna läsare och inte bara en massa slumpmässiga besök!
 
★ Motiveringarna till varför ni läser bloggen löd bland annat på följande sätt:
 
"Innehållet är intressant och varierat, dessutom är språket bra"
"Roliga, välskrivna inlägg. Bra på att snappa upp aktuella debatter!"
"Intressanta rubriker i Finlandssvenska bloggare"
"För att du är en skön tjej och skriver om intressanta ämnen"
"Varierat innehåll och ditt sätt att utrrycka dig!"
"Varierande innehåll, positiv ton, glad feelis, vettiga åsikter, välskriven text"
"Skriver om intressanta saker, rakt och ärligt"
"Din blogg är en av mina favoriter! Du har varierande inlägg och är bra på att skriva och formulera dej"
"Varierat innehåll och frekvent uppdatering"
"Varierande innehåll, bra texter och bilder, man märker att det satsas på bloggen"
"Gillar ditt sätt att tänka och dina åsikter, och man blir alltid så glad av att kika in på din blogg!"
"Du har spennende innlegg, skriver godt, tar flotte bilder og er veldig relatable"
"Den är intressant och omväxlande. Du är bra på att formulera dina åsikter vilket gör att det är intressant även om man ibland har andra åsikter själv"
 
Här kan jag inte säga annat än tack för att ni tycker jag är intressant (har typ aldrig känt mig så här intressant förr haha :D), härligt att ni uppskattar att jag satsar på regelbunden uppdatering och fint att vi tycks tycka lika gällande att en bra blogg är en mångsidig blogg!
 
 
★ Ni gillar vardagsinläggen, åsiktsinläggen och reseinläggen mest
 
Också kul att få veta, i och med att det är de sakerna jag gillar att skriva om allra mest! Andra populära kategorier var kärleksinlägg (här betonades speciellt Nikos citat, haha), shoppinginlägg och träningsrelaterat, men roligt att alla kategorier ändå fick någon form av stöd! De kategorierna ni gillade minst är ju ändå sådana som jag nu vet, att jag inte behöver satsa så mycket på :)
 
★ Ni som inte känner mig från förr uppfattar mig bland annat på följande sätt genom bloggen:
 
"En trevlig person med fötterna på jorden och huvudet stadigt på axlarna"
"Tycker du verkar snäll, väldigt självsäker men samtidigt lite reserverad"
"Snäll, generös, smart och peppig!"
"Allmänt positiv och öppen som vågar ta de flesta diskussionerna. Men med dåliga dagar som alla människor"
"Öppen, aktiv, ärlig"
"Jag har fått den bilden att du är en väldigt trevlig och omtänksam människa med hjärtat på rätt ställe"
"Glad och possitiv med båda fötterna på jorden, med många samma tankar och åsikter som mej själv"
"Ärlig och snäll, står på en stadig grund med starka åsikter"
"Bra bild, tycker du verkar vara trevlig, rolig och vettig!"
"Att du är trevlig, inspirerande & målmedveten!"
"Rätt smart. Lite osäker."
"Du verkar vara en riktigt trevlig och sprallig person!"
"Att du är en positiv, öppen och supertrevlig människa som vill alla väl! Det känns som om du är en sån som man skulle kunna prata om vad som helst med, trots att vi inte känner varandra!"
"Jeg kenner deg ikke, men min mening er at du virker som en flott person: ærlig, bein i nesa og ikke minst positiv og godhjertet"
 
....Och hur fint var inte det här då? På riktigt, tack för alla fina ord!!!
 
★ Och ni som känner mig upplever att bilden jag ger av mig själv i bloggen stämmer överens med verkligheten på följande sätt:
 
"Ja, jag känner dig inte så bra med tycker att det nog stämmer. Evetuellt är du mera frispråkig/modig på bloggen än irl"
"Jag känner dej från förr och jag tycker du är dej själv i bloggen! Främst kanske för att du är en öppen människa IRL och skriver öppet om allt möjligt och diskuterar gärna större och mindre saker både i bloggen och IRL"
"Jaa stämmer?? du fösöker inte ge en falsk bild av dig själv som många andra bloggare"
"Jag har känt dig i ett par år och tycker att bilden du ger av dig själv i bloggen stämmer överens med verkligheten"
"Stämmer bra överens, du speglar bra din positiva personlighet :)"
"Jag har bara träffat dig nångång som hastigast, men jag tycker att jag fick ganska samma bild av dig som du ger i bloggen :)"
"Ja, du är lika rättfram och ärlig i verkligheten som på bloggen"
"Jag känner dig och du ger en väldigt ärlig bild av dig själv utan att bli för privat, vilket är en jättebra balans. Vet inte hur jag skall förklara men du visar dig själv bra!"
 
Härligt att läsa att ni tycker mitt "blogg-jag" långt stämmer överens med verkligheten!
 
 
★ På skalan 4-10 är betygsätter flest bloggen som en 8:a
 
1% anser att bloggen är värd vitsordet 6, 10% anser att bloggen är värd vitsordet 7, 60% anser att bloggen är värd vitsordet 8, 22% anser att bloggen är värd vitsordet 9, och 7% anser att bloggen är värd vitsordet 10. Fina siffror tycker jag, men SÅKLART siktar jag ju på att förflytta bloggen från en stadig 8:a till en 9.a nu, med hjälp av all er feedback! 
 
★ Idéer på förbättringar handlade främst om det visuella
 
Jag fick jättemycket bra feedback och idéer på förbättringar av er, och det som gjorde mig riktigt glad var för det första att så gott som all feedback var saklig, och att de flesta av er tyckte att det som behövde förbättras främst handlade om visuella saker, medan ni tyckte innehållet var bra. Många önskade en förnyad design (jag jobbar på det!) och bättre bildkvalité (helt förståeligt, att fota är verkligen inte min starkaste sida), medan några även nämnde saker som att fonten kunde vara större (inget jag tänkt på själv före ni sa det). De flesta av er nämnde dock att ni tyckte bloggen var bra i sin helhet och att förändringarna främst berörde detaljer, och många uppmanade mig att fortsätta i samma stil :) Sen måste jag även nämna att även om jag kommer att försöka ta era önskemål och förslag på förbättringar i beaktande, så kan jag omöjligt göra alla nöjda. När några önskade fler outfitinlägg och några ansåg att outfitinläggen är sådant jag kunde lämna bort, blir det en ganska krånglig ekvation att lösa. Men det förstår ni säkert, jag tycks ju nämligen ha svenskfinlands bästa läsare
 
Jaa-a hörni, det här inlägget publicerar jag med ett stort leende! Tusen tack än en gång, ni verkar vara en fin skara människor som hittat hit, och det gör mig så glad att veta att ni som läser är kloka, snälla, peppande, vettiga, kivoga typer. Mycket roligare att fortsätta skriva för er, än om det hade visat sig att största delen av er som läser är negativa, elaka och gnälliga liksom. Är så himla taggad på att fortsätta utveckla bloggen nu, när jag har konkreta förslag på förbättringar, men ändå vet att ni redan tycks uppskatta det jag gör :)Oj, jag tror tyvärr jag missade den enkäten. Men fint att du fick många svar iaf :) Intressant att läsa resultaten och jag upplever också att facebook är en väldigt viktig kanal för att marknadsföra bloggen!

Svar: Den går nog fortfarande bra att svara på, länk finns i början av inlägget :)
Daniela

Anonym


Jag tyckte int det fanns nåt rätt alternativ för ifall jag känner dig eller inte - nej vi har aldrig träffats, du vet inte vem jag är men via din blogg vet jag att vi har några gemensamma bekanta! :)

Svar: Ja okej, nä men det förstår jag! Och nu blev jag ju jättenyfiken på vem våra gemensamma bekanta är :D
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistoneKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12