Världens bästa 25-års dag

 
Min tjugofemte födelsedag - hands down min bästa födelsedag hittills. Låt oss ta en titt på firandet från början till slut:
 
 
Firandet började redan på fredagen. Niko startade från Helsingfors mot Vasa 12-tiden, och när jag slutade jobbet fick jag ett meddelande att jag skulle vara hungrig och klar klockan 18. Eftersom jag gillar både överraskningar och mat blev jag ju jätte-excited, och inte alls i onödan, fö 18-tiden plockade han upp mig och förde mig till Frans & Nicole där jag blev serverad bland det godaste jag någonsin ätit på restaurang. Minns inte exakt vad rätten hette, men det var något med tre olika kötträtter, honungsmarinerade rotsaker, sås och grejer. Nästan så jag skulle ha viljat slicka tallriken efteråt, men nöjde mig med att pussa lite på Niko istället. Inte så tokigt det heller.
 
 
På lördag morgon stod plötsligt en mor och en far i dörren och sjöng ja må hon leva med värsta PAKETBERGET (?!?!) i famnen, och jag funderade yrvaket vad det var som pågick. Ifall deras mening var att motverka min ålderskris lyckades de verkligen, för när jag satt där vid frukostbordet och funderade i vilken ända jag riktigt skulle börja, kände jag mig helt som tio år igen. Huhhu så bortskämd jag blev. De är nog tydligen väldigt glada över att ha mig hemma igen i några månader, mamsen och papsen ❤ Och tydligen är Niko också rätt glad att han har mig, för sen fick jag hans presenter och en text han hade skrivit åt mig. Jag började böla för att det var så fint. Niko blev orolig för att jag grät för att jag var så besviken. Haha. 
 
 
Sen hoppade jag i bilen och åkte till tågstationen för att välkomna Emppu och Ira. Alltså, är verkligen så himla tacksam att de åkte ända hit bara för att fira min födelsedag, nästan så jag började gråta av lycka igen när de steg ur tåget. När det första Ira glatt utbrast när hon klev ur tåget var "Vitsi de känns nästan som att vara utomlands" och "Oj, här finns människor på vintern också?" byttes dock tårarna snabbt ut mot skratt och kramar, och sen åkte vi till the one and only Sweet Vaasa för att äta *trumvirveeeeeeeeeeeeel* LAXSALLAD. Ajaj, redan här hade jag gett dagen 10/10 poäng. 
 
 
Dock hade dagen ju bara börjat, och när vi kom hem till oss var det dags att börja ställa i ordning för fest. Placerade ut de stora silverfärgade sifferballongerna (hittas HÄR. Obs, adlink!), fyllde på shotmaskinen, dukade fram lite småplock, radade ut Fazers blå till en 25:a, kände oss otroligt taggade, osv osv osv. Sen blev klockan lite över fem och Heidi och Ron anlände från Jeppis, och sen blev klockan sex och resten av gästerna började ringa på.
 
 
Mina vänner vet tydligen hur mycket jag uppskattar punktlighet, för jag hade skrivit i eventet att "ni gärna får dyka upp mellan klockan 18 och 19", och varenda en kotte dök upp mellan klockan 18 och 19.  Tack vare det kunde vi köra igång med kvällens första programpunkt direkt, nämligen speed dating! Eftersom det värsta jag vet på fester är stel stämning där folk bara talar med sådana de redan känner, och många av de jag bjudit på min fest inte alls kände varandra, placerade jag ut allihopa mitt emot varandra (Vasabor på ena sidan och icke-Vasabor på andra sidan) och bad dem skriva fem frågor på en lapp. Sedan startade jag timern, och alla hade en och en halv minut på sig att ställa frågorna till den man satt mitt emot. 
 
 
På det sättet fortsatte vi sedan tills alla Vasabor hade pratat i en och en halv minut med alla icke-Vasabor, och det var verkligen sjukt kul att se hur uppskattad denna programpunkt var! Folk hade SÅ intressanta frågor, det var så lättsam stämning och en och en halv minut verkade inte räcka någonstans när alla bara ville prata vidare med varandra varje gång timern sa stopp. 
 
 
Nästa programpunkt var presentöppning. Jag tycker det är riktigt obekvämt att öppna presenter framför folk och brukar ofta vänta till dagen efter eller så, men den här gången utbrast Emppu nöjt "HÄHÄÄÄ, i år kan du inte komma med någon dålig ursäkt att du vill öppna dem på din riktiga dag när det här är din riktiga födelsedag, så bara att börja öppna!", och då var det nog bara att lyda. Så, medan folk stod i en ring runt mig började jag öppna paketen, och jag var heeeeeeeeeeelt AMAZED över hurudana presenter folk skaffat åt mig?! Alltså jisses, folk hade verkligen satsat något otroligt på personliga presenter och jag blev så himla rörd över hur mycket fint alla skrivit åt mig på sina kort och hur mycket tid och omtanke de hade lagt på att skaffa dessa saker ÅT MIG. När jag försökte pipa fram någon protest om att "herregud, det här är HELT för mycket", fick jag bara svaren "men det är du värd Daniela". Omg. Världens finaste vänner. Alltså riktigt på riktigt. 
 
 
Jag när jag märker att Emppen själv pysslat ett kort åt mig i mina favoritfärger.
 
 
Jag när jag läser en massa fina ord Emppen skrivit åt mig.
 
 
Jag när jag inser att Emppen skaffat exakt den pyjamasen jag önskade på bloggen.
 
 
Jag när jag bara vill krama ihjäl Emppen för att jag är så glad. Upprepa processen gånger aderton, och där har ni min presentöppning i ett nötskal.
 
 
Efter presentöppning var det dags för följande programpunkt. Om gästerna hade fått lära känna varandra bättre under speed datingen, var det nu dags för dem att lära känna mig bättre. Jag hade skrivit 25 påståenden, och reglerna var enkla: Trodde man påståendet var sant skulle man stiga upp, trodde man det var falskt skulle man sitta kvar. Straff åt alla som gissade fel? En klunk av valfri dryck (vatten naturligtvis ok). Exempel på påståenden? "När jag var 16 år sökte jag till Idols men berättade aldrig det åt någon för att jag inte slapp vidare", "Innerst inne är jag egentligen lite blyg" och "Jag är född via kejsarsnitt". Falskt eller sant? Vad tror ni? ;)
 
 
Efter den lilla frågesporten blev det flera omgångar beer pong, vilket visade sig vara en ytterst uppskattad aktivitet på festen! Tror faktiskt allihopa spelade minst en runda, så jag är väldigt glad över att jag faktiskt for och köpte de där röda muggarna i sista sekund. På övre bilden ser ni världens roligaste par Hannah & Oskar, och på nedre bilden ser ni team bloggarna mot team vita skjortorna. Bloggarna vann, förstås. Hehe. 
 
 
I rummet brevid pågick även flera omgångar av spelet "Vem i rummet", och här skrattade jag flera gånger så hårt och så mycket att jag tänkte kissa på mig (berodde kanske också delvis på att jag var sjukt kissnödig men inte ville gå till vessan för att det var så roligt och jag inte ville missa något :D). Hahahah alltså så sjukt roliga, härliga, bjussiga och öppna vänner jag har!!! Visste ju egentligen nog på förhand att alla skulle komma bra överens eftersom alla (obviously) är väldigt trevliga, men blev ändå så varm i hjärtat när jag satt där och såg hur folk som träffat varandra för första gången ett par timmar tidigare, nu satt och pratade och skrattade och pekade på varandra hejvilt. Bäst.
 
 
Plötsligt hade mer än fyra timmar flugit iväg, och jag insåg att våra förbeställda taxin skulle anlända när som helst. På något mirakulöst sätt lyckades vi knäppa en bild där alla (som ännu var kvar på festen) var med och ingen blundade, och sedan var det bara att nappa åt sig jackorna, springa ut på gården och hoppa in i bilarna.
 
 
Taxin förde oss naturligtvis till Ollis, där det naturligtvis redan hade bildats kö, även om trodde vi var ute i god tid. Dock hade tydligen bästa Janina fixat så jag fick gå in med henne på direkten, så efter att ha försäkrat med alla att det var okej så gick vi in och drack födisdrink i väntan på resten. Ungefär en halv timme senare var alla inne, och sedan var det bara att dansa dansa dansa dansa, tills det sedan några timmar senare var dags att gå till Hese efter nattmat. Lite före klockan tre satt jag, Emppu, Heidi, Ira, Niko och Ron samlade runt vårt köksbord med våra hamburgare och franskisar, och där och då konstaterade jag nog att jag inte hade kunnat ha det mycket bättre än så.  Sedan tassade jag och Niko till mitt sovrum, Emppu och Ira till mammas och pappas sovrum och Heidi och Ron till Alexanders sovrum, och jag somnade på två röda med ett stort leende på läpparna.
 
Tack Benne, Chevelle, Emma, Emppu, Frida, Hannah, Heidi, Ira, Janina, Jenna, Josefina, Karro, Miili, Nicke, Niko, Oskar och Ron för att ni kom och firade mig. Kommer komma ihåg den här kvällen ännu när jag är gammal och grå. 
 
P.s. Läs också om kvällen i Chevelles blogg här, i Heidis blogg här, i Janinas blogg här och i Karros blogg här
 
P.p.s. Ett inlägg där jag visar upp de alldeles fantastiska presenterna kommer!Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Men åååååh, låter ju helt perfekt. Så synd att jag inte kunde komma :( verkar som att jag verkligen missade en helt magisk dag!! Du är så värd en så fin födis <3

Svar: Så synd att du inte var här :( Men ja, det var verkligen en sjukt bra dag!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistoneKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12