Att hitta sitt Instagram-jag

Att jag gillar sociala medier är väl ingen nyhet, men till Instagram har jag alltid haft en sorts hatkärlek. Har aldrig haft några större problem med att hitta min egen bloggstil eller stil på Facebook/Snapchat, utan det har kommit helt naturligt, men att hitta mitt Instagram-jag, det har varit betydligt svårare.
 
Instagram är LÄTT den av alla sociala medier, som får mig att känna mest press. Press på hur man borde se ut, press på hur ens liv borde se ut, press på hur ens bilder borde se ut, press på hur ens flöde borde se ut. Jag brukar ju väldigt sällan bry mig i vad/hur andra gör utan bara köra på med mitt eget race, men grejen är, att jag aldrig riktigt kommit fram till hurudant race jag vill köra på Instagram. Det verkar ju som att man, ifall man vill ha en populär Instagram, i det stora hela har två vägar att gå; 1. Satsa på perfektionen (som de flesta gör) och skapa ett perfekt flöde med perfekta bilder, som gärna ska gå i en grå-vit-beigeskala och innehålla högkvalitativa bilder på inredning, mode och bilder på en själv (alternativt med träningstema eller resetema), eller 2. Göra det motsatta och skapa en så operfekt Instagram som möjligt där man typ gör narr av allt det där perfekta och mer har en sarkastisk-humor-Instagram istället.
 
Och jag har inte känt mig hemma med någon av de stilarna. 
 
 
Länge försökte jag skapa ett snyggt flöde, bara för att gång på gång bli frustrerad över att det aldrig blev riktigt bra, att följarna aldrig ökade "tillräckligt mycket" och att jag inte kunde lägga upp de bilderna jag ville lägga upp eftersom de inte passade in. Försökte vrida och vända på min bio och min presentationsbild av och an och hit och dit för att de skulle bli inspireeeeeerande och se ut i stil med alla framgångsrika Instagrammares profiler, så att folk skulle tycka jag var intressant (vilket är ganska ironiskt med tanke på att jag själv tycker sådana profiler är högst ointressanta). Och ja, bildtexterna höll jag ganska opersonliga, för det var ju så stora Instagrammare också gjorde. Ifall bilden föreställer en strand och ett hav består bildtexten av ordet "Paradise", ifall man går på brunch skriver man något så kreativt som "Saturday brunch" som bildtext, lägger man upp en bild på sig själv räcker det med en typ läppstiftsemoji och när man har kommit hem från resan är det väldigt viktigt att man ett par veckor senare lägger upp en bild med texten "Take me back".
 
Det var väl nångång i höstas efter Madeira, som jag fick nog. Minns att jag i flyget satt och beundrade hurudant snyggt feed jag fått till under resan, och klappade mig själv på axeln över hur fina bilder jag hade laddat upp och hur bra de passade ihop, då jag plötsligt bara kände ett litet uppvaknande och började tänka på vad i hela fridens namn jag riktigt höll på med. Det jag åtminstone visste med säkerhet, att det inte var JAG att hålla på så. Lägga samma jäkla filter och lite gruseffekt på alla bilder så att de skulle passa bra ihop, ta 50 bilder före jag fick en duglig bild att lägga upp, beskriva en resebild med en stel jävla palmemoji, ha en presentationsbild där jag sitter på någon strand med turkost hav i bakgrunden, ha en bio där jag precis på samma sätt som "alla andra" beskriver att jag bloggar och att man btw kan kontakta mig på daniela.skoglund@gmail.com (med kuvertemojin som har ett hjärta på före, naturligtvis). Nej huhhu. 
 
 
Kort därefter gjorde Karro en Instagram-detox åt mig, och raderade så gott som alla perfektionskonton från min "Följer" lista. I samma veva började jag sakta men säkert hitta mitt Instagram-jag, och nu, några månader senare, känner jag att jag ääääntligen hittat min stil på Instagram. Har börjat ladda upp de bilder jag vill ladda upp oavsett om de "passar in" eller inte (och har även konstaterat att det verkligen inte är min styrka att skapa perfekta Instagramflöden, för mina bilder passar typ lika bra ihop nu när jag struntar i hur de passar ihop, som då när jag strävade efter att de skulle passa ihop :D), har en presentationsbild där jag varken ser speciellt snygg eller representativ ut men som ändå känns så JAG, har en beskrivning i bio som jag tycker är lite påhittig samtidigt som den sammanfattar mig och min Instagram bra, opersonliga bildtexter är ett minne blott och på mina Instastories har ni både fått se mig nyvaken, svettig efter gymmet och höra då jag rappar till Pikku G. Långt ifrån perfekt, långt ifrån ett megaroligt humorkonto och knappast något som kommer ge mig en miljon följare, men nu har jag äntligen hittat mitt Instagram-jag, och det bästa och säkert viktigaste av allt; Nu känns Instagram äntligen kul igen.
 
& He va allt för idag. Vill ni ta en titt på mitt "nya", "jag-iga" Instagramkonto hittar ni mig @danielaskoglund, glad tisdag på er!Jag kör nog samma stil som du, och har alltid gjort :) inte orkat ta så mycket stress vad gäller helhetsbilden.

Svar: Och nu är det slut på min stress gällande saken också.
Daniela Skoglund

Malin Lundsten

http://malinlundsten.com


Kanske jag också borde köra den Instagram-detoxen med att radera alla perfekt konton från de jag följer. Blir också lite påverkad och ibland provocerad av all perfektion! Å andra sidan äääälskar jag att följa dem.. Verkar nog som att jag fortfarande har lite hat-kärlek till Instagram - även om jag själv upplever det mest är kärlek <3

Svar: Rekommenderar varmt att testa! Man märker faktiskt först då hur påverkad man blir.
Daniela Skoglund

Alltså det här var en så förvånande tanke för mig när vi diskuterade på Instagram. Fattade inte alls vad du menade med att den ena bilden inte passade in?! Haha. Men alltså jag har NOLL strategi med Instagram, jag tycker bara det är roligt, en sorts fotodagbok. Jag fattar om en vill skapa ett snyggt flöde osv, men jag tycker det är så tröttsamt att allt ska vara så uttänkt och just perfekt. Kan vi inte bara ladda upp sånt som gör oss glada/ledsna/det vi nu vill ladda upp?

Svar: Haha 😀😀 men ja, det är mitt mål i fortsättningen!
Daniela Skoglund

Karolinas Kaos

http://karolinaskaos.com


Yeeeesss ja visst ju att min instagramdetox sku göra gott!! :D

Svar: 😀😀❤️❤️
Daniela Skoglund

alltså, åh. Jag blir knäpp på alla tips för att få ett awesome instagramflöde osv, såhär får du tusen följare... Instagram var ett verktyg för att dela av sin vardag med nära och kära, eller resten av världen. Iaf från början? Jag tänker fortfarande lite så, och även om jag hade 200 följare innan jag beslöt mig att göra mitt konto privat istället. Mycket av en anledning: känns korkat att ha ett konto med 200 följare, varav tjugo stycken kanske 30 gillade som "mest" det jag lade upp. Då kändes det som det är smidigare att "låsa" kontot och att de som VILL se mina bilder och gillar dem, har en chans att göra just så. Sen finns det ju alltid folk som följer i hopp om att följa tillbaka. Som aldrig gillar ens bilder osv.
Använder sällan filter numera, svartvitt kanske, men i övrigt mest utan filter faktiskt. :)

Svar: Men ja!
Daniela Skoglund

Haha åhhh kan på väldigt många plan känna igen mig själv. Vet int hur många gånger jag nickade och hörde mig själv säga "mhhmmm just sådär" medan jag läste ditt inlägg. Jag har själv känt mig pressad av att få ihop ett flöde för att vilja inspirera andra och det är där jag tycker att instagram är najs. Ett snyggt instagramflöde tilltalar mig vilket är väl en av de största orsakerna varför jag gillar instagram och instagrammare. En av mina första bilder var vår handtvål i wc:n hemma hos mamma o pappa. Minns ännu hashtaggen #soap #fresh #inspiration....
Så på den planen kan jag säga att jag inte kommer kunna ha ett random flöde, hur jag än int skulle orka bry mig, för jag trivs bäst med ett flöde som får mina ögon att lite le. Absolut inget fel med ett instagramflöde som är spontant, ärligt och chill. De är nästan roligast att gå igenom!
Tycker också det var kul att du tog upp det här ämnet för sociala medier påverkar människor så himla olika! Kram Daniela!

Svar: Så skönt att någon förstår hur jag tänker! Och HAHA, tvålen 😂😂
Daniela Skoglund

Känner verkligen igen mig! Man vill ju så gärna "lyyyckaaas" hahah... Ah. Nä. Det händer ju inte (för mig) så det är ju bättre att ha kul och bara göra det som känns bra istället.

Svar: Men precis så känner jag också gällande Instagram 😃😃
Daniela Skoglund

Alltså ja ja JA! Jag har riktigt aldrig feelat att följa dessa influencers och är nu i efterhand glad över att aldrig gått den vägen och blivit ”fast” i att följa såna konton heller för vet inte hur jag skulle må mentalt idag.
Sen förstår jag noll om det här med perfekt flöde. När jag hörde om det första gången började jag skratta för så absurt lät det för mig, men makes ju nog sense haha. Inget jag dock går och tänker på för att orka liksom.
Gjorde förra sommaren också ett stort beslut att radera IG-appen för att jag märkte att jag började lägga väldigt mycket fokus på hur många likes mina vänner fick och jämförde med mina egna, blev ledsen när jag såg på storysen vem som hänger med vem och gjorde massa kul. Sen gick det ju extremt mycket tid till att bara sitta å skrolla skrolla skrolla. I dagsläget följer jag bara mina vänner, klasskompisar, släkt osv och någon enstaka humorsida och EN bloggare, och åh så mycket mer tid jag har och mår också mycket bättre när jag inte behöver tänka på det där med likesen!

Svar: Blir så lättad av att läsa din kommentar!
Daniela Skoglund

Mösstanten

http://mosstanten.se


Sunt tänkt. Det är bäst att vara sig själv.

Svar: Tack! Ja men så är det ju.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Kikas del 2: Candying
Det stora glasstestet
Fredagsfika, våräventyr på Bergö och morsdag
Listan om sömn
Vappenmiddag, min studentmössa och 1:a majKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12