Spelet med de isbrytande frågorna - vinn Icebreaker!

- Inlägget är i samarbete med  Icebreakerspelet - 
 
Dags att presentera spelet jag hintade om i det här inlägget! Ni kanske minns att jag för en tid sen nämnde att jag och två av mina bästa vänner testat spelet Icebreaker för första gången? Efter det kontaktade teamet bakom spelet mig, och vi har nu bestämt oss för att inleda ett samarbete eftersom jag verkligen gillade spelet! Vad jag inte visste då jag, Emppu och Ira spelade, var nämligen att spelet också finns i fysisk form (vi laddade ner appen och spelade via telefon), så nu har jag fått hem spelet på posten för att testa det;
 
 
Ni vet ju att jag älskar att ordna fester, och att den röda tråden på mina fester är att jag alltid ser till att planera in program på förhand. Stela förfester är ju bland det mest obekväma som finns (!), och det känns som att risken att det blir stelt minskar med sisådär 99,99%, ifall man har planerat in roligt program som alla kan vara med i. Dock är det ju nog liiite slitsamt att alltid ordna tävlingar, skriva frågesporter och så vidare, så därför har jag länge varit på jakt efter ett lättanvänt och roligt sällskapsspel, som är perfekt att plocka fram på just förfester, tjejkvällar och dylikt. Och viktigt just det där med att det ska gå att plocka fram  på förfester - mobilspel i all ära, men nog är det ju på alla sätt och vis trevligare att ha ett spel i fysisk form.
 
Det där med att skaffa ett förfestvänligt spel visade sig ändå vara svårare än tänkt, för det FINNS många roliga förfestspel där ute, men de flesta känns som spel som är riktade till utåtriktade, bjussiga, oblyga människor som känt varandra under en längre tid. Men tänk om man t.ex. ställer till med tjejmiddag där alla inte känner varandra? Vill alla då avslöja alla sina tidigare sexerfarenheter i spel som "Jag har aldrig...", peka ut vem de tycker verkar mest egoistisk i spel som "Most likely to" eller knacka på hos grannen och be om att få låna ägg i spel som "Sanning eller konsekvens"? Kanske inte. Och här kommer spelet Icebreaker in i spelet (höhö).
 
 
Icebreaker innehåller 100 stycken kort, som i sin tur alla innehåller en fråga som är skriven på både svenska och engelska. Spelregelerna är så enkla som att alla turvis tar upp ett kort ur högen och läser frågan högt, och sen kan man välja om en eller alla deltagare ska svara på frågan. Det som är sjukt bra med det här frågorna, är att de är både roliga, spännande och intressanta, utan att bli varken sårande, elaka, för privata eller tråkiga. Verkligen ett spel man kan spela med både vänner, pojkvän, obekanta eller familj - jag och Niko gick ju ner till stranden och testade spelet i lördags, och vi blev så inne i spelet att vi spelade i flera timmar.
 
Och, jag må då säga, att Icebreaker kunde ställa frågorna jag själv tydligen aldrig lyckats ställa Niko - jag fick nämligen lära mig mycket nytt om både honom och hans tankesätt, trots att vi har varit tillsammans i sju år. OCH Niko tyckte spelet var roligt, trots att han a) vanligtvis avskyr att spela spel, b) inte är den som brukar vilja sitta och prata i timmar, och c) inte tycker om för påträngande frågor. Så, charmade spelet honom, kommer det nog att lyckas charma ungefär vem som helst, vågar jag påstå. 
 
 
& Nu mina kära läsare, är det tävlingsdags! Eftersom jag vet att ni uppskattat mina tidigare tävlingar jag ordnat här på bloggen, ska jag naturligtvis ge en av er chansen att vinna ett Icebreakerspel. Och eftersom jag tycker att typiska bloggtävlingar i stil med "kommentera varför just du vill vinna så är du med" är rätt tråkiga, har jag naturligtvis kommit på en liten tvist i även denna bloggtävling för att göra det hela lite roligare =) Så, den här gången spred jag ut korten på köksbordet, drog upp ett kort med ögonen fast, och bestämde mig för att ni måste svara på den frågan för att vara med och tävla *muhahahaa*. Frågan lyder på följande sätt: 
 
 
Jahapp, då var det bara att sätta igång och skryta på dig själv då :D Haha, nånä, ingen press - kan ju vara både stort som smått du är stolt över (allt från att du tagit tag i diskberget till att du nått ekonomiska mål, t.ex.)! Så, svara på frågan "Vad är du mest stolt över att du åstadkommit under den senaste veckan?" i kommentarsfältet före söndag klockan 23:59, så är du med och tävlar. Lätt som en plätt! Ser fram emot att läsa era svar. Och att sen dra en vinnare, såklart. Alltid kul att kunna dela ut bra priser åt världens bästa läsare! 
 
P.s. Vill du bekanta dig mer med Icebreakerspelet? Då hittar du dem här på Facebook, här på Instagram och här kan du beställa spelet från deras hemsida! Finns även att hämta i App Store och Google Play. Jag är mest stolt över att jag faktiskt bara varit, inte tänkt en massa ”jag borde göra det” under min semestervecka, utan istället bara varit å njutit så in i Norden :)

Josefina


Låter som ett suveränt spel! 😍 Jag är så otroligt stolt över att jag har börjat skriva gradun den här veckan, det känns SÅ bra!

Jag är mest stolt över att jag börjat rensa ut en massa onödiga saker som bara ligger och tar en massa plats. Så befriande och skönt att rensa!

Äääälskar frågegrejer! När jag var på Kuba med en vän för några år sedan var vi helt utan wifi och bodde redan ihop sen ett par månader så tillslut var vi lite uttråkade och började hitta på typ liknande frågor till varandra. Har faktiskt skrivit ner alla vi kunde komma på ;)

Men finns det något "spel-moment" i det här eller är det bara frågor som passar bra som isbrytare?

Är gärna med och tävlar också, så för att svara på frågan: passande nog kan jag nämna att jag nått mitt ekonomiska mål. För exakt ett år sedan, när jag gick över till att driva eget på heltid, sa jag att jag vill fakturera X kronor i månaden, och nu är första månaden jag äntligen når detta! YAY! Förvisso bara ett första steg för jag planerar att nå det varje månad - men ändå, så stolt! Tänk att det gick? Och att jag haft tålamod och kämpat på även när det varit motigt.

Svar: Det är nog "bara" frågor, men man kan såklart hitta på egna regler om man vill göra det mer "spel-aktigt" :)
Daniela Skoglund

Har spelet som app, men sku ju no va roligt att ha det fysiskt också! 😄 Jag är stolt över att jag tagit tag i vardagsmotionen den här veckan, och faktiskt kommit mej ut! ☺️

Sabina


Jobbar sista veckan på nytt sommarjobb och är bara så otroligt lättad över att jobbet har flytit på under sommaren trots nya utmaningar och spännande arbetsmiljöer.

Pia


Jag är mest stolt över att jag tagit tag i planerna på att starta upp mitt smyckesföretag igen som bisyssla. Har länge tänkt göra det, men inte fått tag i det riktigt.

Oj vilket roligt spel det verkar som! :D

Det jag är mest stolt över att jag klarat av den här veckan är att jag tar mig igenom mitt andra missfall, och fortsätter kämpa trots att livet verkar vilja jävlas med mig inni det sista! :)

Jessica


Jag är mest stolt över att jag kommit igång med mitt bokläsande igen, och att jag på nytt har upptäckt hur mycket bokläsande ger mig.

Kul med tävling! Jag är mest stolt över att jag äntligen kommit mig för att starta en blogg den här veckan efter 1års tid i Spanien! Även stolt över våran lilla Franska Bulldog valp som börjat bli rumsren denna vecka! :D

Erica


Är stolt över att jag för en gångs skull lyssnat på min egen kropp, tagit det lungt och fokuserat på sånt jag tycker om istället för sånt jag borde när jag märkte att stressen började tära på kroppen och humöret.

Elin


Jag är stolt över att jag och min sambo flyttat till en ny lägenhet utan att bråkat något, fast jag trodde motsatsen.

Jag är stolt över att ha tagit tag i att börja plugga!

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Definitivt att jag pallade pressen som bröllopsfotograf! :D

Camilla Persson

http://xamiilla.blo.gg/


Åh vilket roligt spel! Det jag är mest stolt över denna vecka är att jag äntligen efter 4,4 år fått fastanställning på mitt jobb 😄

Mikaela


Jag är stolt att jag fått nytt jobb och kommit in i det nya jobbet bra och fått förtroende från min nya chef bara efter någon vecka.

Caisa


Jag har sedan jordens överkonsumtionsdag bestämt mig för att inte köpa nånting jag verkligen inte behöver, vilket härtills har varit visat sig vara endast mat, kvinnliga hygienprodukter och wc-papper. Det är inte nånting som bara hänt under den senaste veckan men jag är endå stålt över mig själv eftersom vi verkligen måste ändra på våra konsumtionsvaror. På detta sätt lär man sig även uppskatta mera det man har:) Eftersom jag inte får köpa nånting blir det ju svårt för mig att köpa julklappar i år så jag tänkte att detta kunde bli den perfekta julklappken ifall jag råkade vinna😇

Evelins


Jag är stolt över att jag har lyckats lära mina elever att räkna ekvationer denna vecka 🤣

Anna


Jag är stolt över att jag äntligen kommit mig för att sortera kläderna i skrubben i loppis, släng och spara påsar. 😃

Klarat av snart nästan hela första veckan i skolan i Helsingfors :)

S


Jag är stolt över att jag beslöt att fokusera en stund på mig och min hälsa och börjat läsa av stress tecken, istället för att alltid tacka ja till allt som erbjuds mig..

S


Rolig tävling också, spelet verkar kul :-)

katarina


Att jag lyckades inte låta mitt alter ego PMS monstret ta över hela min person. YAY

Nina


Jag är stolt över att jag sprang 15km ikväll :)

Pippi


Jag är så stolt över att den här veckan på jobbet gått så bra. Andra veckan med små ettor har fungerat så bra, barnen har varit så duktiga och min planering har fungerat hela veckan. Fick dessutom positiv feedback av några föräldrar. Det känns så bra.

AnnA89


Jag är stolt över mej själv för att jag har "sparkat mej där bak" och tagit fram examensarbetet, efter en paus på ca ½år pga av cancer inom familjen. Orken har bara inte funnits med något skolarbete, men nu är det allvar på G ;)

Ellinore


storstädat lägenheten :)

Jenna


Fick inlämnat en studieuppsats som var den första jag hade skrivit på flera år, och fick sedan veta att jag fick högsta betyg i den! Det kändes amazing.

Cecilia


Jag är mest stolt över att jag har tagit mig igenom hela veckan med storstädning av vårt hus och så gäster från Sverige varav den ena var en sjövild nästan två åring - detta med foglossningen from hell och svettningar a'la mummokuume. Härligt att vara gravid 😂 jag är stolt över att jag diskat, gjort middag, klättrat omkring på hoplop, gått på muminvärlden och allt vad vi nu hållt på med för att underhålla den lilla minimänniskan med humöret på topp dessutom!

Kibe


Låter som ett jättekul förfestspel ju! 😍 jag är stolt med att jag vågade säga upp mig från mitt tidigare jobb i somras där jag blev rent ut sagt mobbad och tog emot en plats på ett annat ställe där jag varit nu ett par veckor och STORMTRIVS!! Ibland måste man hoppa in i det osäkra för att få det bättre 😊

Jag är så stolt över min insats på mitt nya jobb, att jag vågat ta för mig och inte låtit min introverta sida ta över! Att jag vågat visa vem jag är och vad jag går för! Heja mig!

Malin


Jag är stolt över att jag lyssnade på mig själv och tog livet i en ny riktning när det behövdes, trots att folk omkring mig inte var lika taggade på idén! Så i måndags började jag studera kommunikation på folkhögskola med världens mest peppande lärare och underbara medstuderande.

Ronja Strömvall

http://sevendays.fi/ronja


Åh vad roligt! Jag har hört massa bra om det här spelet. Åh om jag kunde ha tur nu för en gångs skull och kamma hem det!

Jag är mest stolt över att jag vågat konfrontera en vän angående en väldigt jobbig sak utan att sjunka ner till en låg nivå. Utan extra tjafs. Jag är stolt över att jag skötte det på ett fint sätt utan att såra hen tillbaka. Jag är stolt över att jag nu äntligen ser vilka vänner jag vill ha och behöver i mitt liv. Vilka vänner jag alltid kan räkna med att har min rygg!

Jag har ringt tandläkaren för att boka tid, trots otrolig tandläkarskräck! Lätt veckans största grej att vara stolt över!

Erica


Jag är mest stolt över att jag tagit tag i och tagit mig igenom höststädningen av lägenheten denna vecka!

Malin


Oj så roligt spel! Skulle passa perfekt till mig och mina kompisar! Jag är mest stolt över att jag börjat studera vid sidan av jobbet, och denna gång studerar nåt JAG verkligen vill och det känns så bra! Stolt över att ha gått utanför den klassiska comfort zonen,eftersom jag oftast väldigt lätt fastnar där. Nu har man en härlig känsla av att man kan vad som helst bara man vill 😀

Cecilia


Jag är mest stolt över att jag nu i helgen har gått med på att gå och spela alla de "sporter" som min pojkvän gnällt på att vi ska göra hela sommaren. Dvs. Bowling, minigolf o biljard. Och well, det va ju nog sjukt roligt!

Julia Holmqvist

http://juliaholmqvist.com


Jaa vad kul! Superbra att spelet är på engelska också så kan jag ta med det till USA :)

Det jag är mest stolt över att ha åstadkommit under den senaste veckan är ett vikingasminkning jag gjorde i torsdags. Hade varit nervös innan för det är utanför min bekvämlighetszon, men ahhh känslan då man lyckas göra något över sina förväntningar! Det var det :)

Simone


Har gjort mycket denna vecka som jag är stolt över att jag åstadkommit. En av de saker som jag är mycket stolt över är att jag verkligen njutit till fullo av min sista semester vecka i Sibbo med min pojkväns familj och vänner!

Josefine


Har alldeles nyligen hittat till din blogg och podcast och älskar dom båda så här långt. TACK för det!

Nu till mitt svar:
Jag är mest stolt över att vågat tacka nej till kompisar och utgång den här veckan. Jag har väldigt svårt att säga nej och hänger på allt, även fastän jag egentligen inte skulle vilja. Vet att det låter totalt banalt, men det har blivit väldigt jobbigt för mig. Det här veckoslutet spenderade jag dock ändå hemma hos mina föräldrar för första gången på länge, trots andra förfrågningar. Det var underbart och jag insåg hur mycket jag älskar min familj! Det är ok att tacka nej ibland. Man är inte tråkig för det.

Kram!

Svar: TACK, vad roligt att höra!!<3
Daniela Skoglund

Annika


Är stolt över att jag fick den söndriga säkringen bytt i taklampans eldosa som är en dimmer.

S


Jag är stolt över att jag den här veckan vågade ta upp en viktig diskussion på jobbet! Har grubblat på det i flera veckor och nu fick jag det äntligen gjort.

Heidi


Jee va kul me tävling, o vilket bra pris dessutom! :)
Denhär veckan e ja stolt att ja äntligen ha boka in mej på 12ggr yoga :D Ha så länge tänkt jör e men it komi mej för helt enkelt men nuu så!

Nicolina


Låter som ett riktigt roligt spel!

Jag är mest stolt över att jag äntligen börjat gå igenom mina saker och rensat inför flytten som närmar sig :D

SandraEmilia- Fashion, Business, Lifestyle

http://sandraemilia.com/


Åh jag hörde om det här spelet för ett tag sen och det verkar verkligen så intressant och roligt! :D

Svar: Det är det, gillar jättemycket!
Daniela Skoglund

Jennifer


Jag är stolt över att jag tog mig ut till skogen för att plocka massa goda bär som jag kan frysa ner till vintern!

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Fjärde semesterveckan - Kaskö, examensfest och vattenskoteråk
Tio favoritföretag i Vasa
Tredje semesterveckan - på resande fot i Finland
Marina Miracle recension
Andra semesterveckan - Yyteri, minigolf och andra dosenKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12