2018

2017 och länk till tidigare år hittas här
 
Ska naturligtvis inte bryta bloggens äldsta tradition i år heller - här kommer årets svar på de traditionella nyårsfrågorna!
 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
 
Paddlade i sagolik miljö (klick), blev lättföretagare (klick), deltog i tv-programmet Haluato Miljonääriksi (klick), hade matförgiftning på ett flygplan (klick), sjöng med Sanna Nielsen på Skansen (klick), kapade av mer än halva håret (klick), upplevde en spa-weekend (klick) och började podda (klick). De får räcka som svar på denna punkt, va?
 
Höll du några av dina nyårslöften?
 
För första gången på evigheter har jag inte gett några nyårslöften (eller ja, nyårsmål). "Vanligtvis skulle jag nu fila på ett blogginlägg där jag funderar på mina nyårsmål, men i år tror jag faktiskt mitt enda mål får bli att inte ha några mål" - så skrev jag på bloggen den 1.1.2018, med motiveringen att jag vill gå in i 2018 med så öppet sinne som möjligt och se vart det för mig. Det har jag verkligen gjort också, så i princip kan man väl säga att jag höll mitt nyårslöfte :)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  
 
Känns som att typ alla blivit föräldrar i år, även om jag nu när jag tänker efter inser att inga av mina vänner blivit föräldrar i år. Men sju-huuukt många bekanta är gravida just nu (huhhu som gravidboom det varit i år!), så det beror säkert på det!
 
Dog någon som stod dig nära? 
 
Får svara samma som tidigare år: Nej, tack och lov!
 
Vilka länder besökte du? 
 
 
 Ryssland (St Petersburg), Slovenien (Ljubljana & Bled), Bulgarien (Burgas), Marocko (Agadir), Österrike (Velden am Wörthersee & Klagenfurt) och Sverige (Stockholm). Sex länder ifjol, sex länder i år! 
 
Vilket/vilka datum från år 2018 kommer du alltid att minnas? 
 
Den 31.5, aka min sista dag på mitt älskade Vasajobb. Fy tusan vad jag grät den dagen, kändes som att hjärtat gick sönder i en miljon bitar då jag skulle lämna.
 
Vad var din största framgång 2018? 
 
 Att jag bommade på båda utslagsfrågorna i Haluatko Miljonääriksi :D Lol. Nä, men typ att jag fick göra ett bloggsamarbete för tjejerna bakom succépodden Alla våra ligg (klick), kanske? Och att bloggens alla andra samarbeten också varit så uppskattade! Det känns jätteviktigt för mig att göra bra och personliga samarbeten, och att ha fått det bekräftat i år, att jag lyckats med det, det har känts som en både stor och viktig framgång! 
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?  
 
Ja, nu när jag berättat om min kroniska sjukdom, så förstår ni säkert att jag är mer eller mindre sjuk hela tiden. Men, förutom magbesvären jag dras med dagligen, har jag knappt varit sjuk - inte vad jag kommer på så här snabbt, i alla fall? Förutom matförgiftningen jag drabbades av i Marocko då, den var v-i-d-r-i-g.
 
Bästa köpet?
 
 
 Det måste nog vara den här rosa klänningen från Indiska! Kan inte FATTA att jag tvekade ens en sekund på att köpa den, nu är den liksom mitt absoluta favoritplagg i hela garderoben. Och ja, så har jag varit jättejättenöjd med dessa skor också. 
 
 Vad spenderade du mest pengar på? 
 
Nå säkert resor i alla dess former. Ingen av resorna jag gjort i år har varit så där superdyr, men i och med att det ändå blivit en hel del resor, har det också blivit en hel del pengar. Och så blev det ju också väldigt många tågresor mellan Vasa och Helsingfors mellan januari och maj eftersom jag och Niko hade långdistansförhållande då, och VR's biljetter är ofta nästan lika dyra som mina flygbiljetter brukar vara.
 
 
 Gjorde någonting dig riktigt glad? 
 
Min, Emppus och Iras resa till St Petersburg! Så himla lyckat och roligt veckoslut!
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2018?
 
Be Alright -  Dean Lewis, Ruin My Life - Zara Larsson, Shallows - Lady Gaga, I'll Be Fine Somehow - Benjamin Ingrosso, You're Somebody Else - Flora Cash och Ocean - Martin Garrix. Typ. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
 
Nå perkele, ÄNTLIGEN kan jag rätt och slätt svara GLADARE på denna punkt! Helt klart gladare, dessutom. 2018 har varit ett bra år! 
 
Nivån på årets julpynt :D
 
Vad önskar du att du gjort mer? 
  
Första jag började tänka på var att jag önskat att jag julpyntat här hemma mer. Älskar julpynt, men ändå orkar jag aldrig julpynta ordentligt här hemma? Liksom, visst, brukar slänga fram någon tomte och min minijulgran som hängt med de senaste 20 åren, men ljusslingor, julstjärnor, ljusstakar och sånt tar jag aldrig tag i, även om jag vet att jag skulle må så bra av att ha det så hemma i december??? Ibland blir jag inte klok på mig själv... (Och så önskar jag att jag hade sovit mer, men det är ju story of my life, att jag sover för lite, så inget nytt under solen där)
 
Vad önskar du att du gjort mindre? 
 
Köpt onödiga saker. Visst har min konsumtion stadigt minskat under de senaste åren, men det händer fortfarande att jag får infall och köper något, bara för att sen komma hem och ba "eeeh VARFÖR köpte jag nyss det där". Usch, blir så trött på det beteendet hos mig själv. Vill för f*n inte ens ha så här mycket saker som jag har nu. När vi flyttar ska jag verkligen se till att rensa bort allt onödigt skräp och skänka bort halva min garderob, och sen får det va slut med det här jävla köpandet. Nästa gång jag är osäker på ett köp ska jag låta bli och föra över summan till sparkontot istället. Det får bli mitt nya motto! Mindre saker i skåpet, mer pengar på kontot. 
 
Hur tillbringar du julen? 
 
Faktiskt på ett väldigt annorlunda sätt än jag är van med. För det första är det här första gången på säkert 20 år som vi spenderar julen i Vasa istället för Petalax, och för det andra blir det här första julen jag och Niko spenderar tillsammans. Åker faktiskt upp till Vasa idag när våra jobbdagar är över, så ska bli väldigt spännande att uppdatera om hur det var sen!
 
Bästa filmerna du såg i år?
 
De bästa filmerna jag sett på bio i år är A Star Is Born, Mamma Mia 2:an och The Commuter. Bland filmerna jag kollat hemma i soffan hamnar Stronger och Jungle på topplistan. 
 
 
Blev du kär i år & blev du tillsammans med någon?
 
Slog ihop dessa frågor nu eftersom svaren börjar kännas lite enformiga :D Men ja, fortfarande både kär i och tillsammans med Niko - firade åtta år i år. Woop woop!
 
Favoritprogram  på TV? 
 
Kollar knappt på tv längre (om det inte räknas att man sätter igång Netflix på datorn och kopplar den till tv:n med hdmi-sladd), så får nog rabbla upp årets favoritserier istället; The Arrangement, Gråzon, Atypical, Bonusfamiljen, Younger och Rectify (och så Teen Mom, Catfish The TV Show och Salkkarit såklart, men det är sen gammalt).  
 
Bästa boken du läste i år? 
 
 
"Jaga Vatten" av Ellen Strömberg och "Allt eller inget" av Simona Ahrnstedt. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
 
 
Vem saknade du? 
 
Niko och mina Helsingforsvänner första halvan av året då jag bodde i Vasa, min familj och mina Vasavänner under andra halvan av året då jag bott i Helsingfors. Detta eviga saknadsdilemma, alltså. Aldrig kan man få ha alla man tycker om i en och samma stad.  
 
Vad gjorde du på din födelsedag?  
 
*På mitt födelsedagsveckoslut, om jag får be ;) På fredagen firade jag med tjejerna (middag på favoritrestaurangen + efterrättsdrinkar i mysig drinkbar), på lördagen firade jag med familjen (teater + middag) och på söndagen firade jag med Niko (presentöppning + kaka + bio). 
 
Vad fick dig att må bra? 
 
  
De två veckorna i somras då jag och Niko var lediga samtidigt! Före det hade vi under våra åtta år tillsammans typ aldrig varit lediga en längre tid tillsammans, så att få uppleva det i somras, det var guld värt. Vi sov länge, solade och vilade på dagarna, stack och simmade på kvällarna och kollader serier med balkongdörren öppen om nätterna då det var för varmt för att sova. Och så åt vi en ny glassort varje dag. Those were the days. 
 
Vilken kändis var du mest sugen på? 
 
Josh från Younger. Kan va den snyggaste skådisen mina ögon någonsin skådat.
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2018? 
 
Som sådan att jag skulle behöva hjälp av mina stilikoner Hannah eller Josefina asap :) :) Är så TRÖTT på min klädstil och att typ inga plagg i garderoben känns helt hundra. Blöö.  
 
De bästa nya människorna du träffade?  
 
I och med att jag haft sammanlagt tre olika jobb i år, har jag träffat så många nya människor i jobbrelaterade sammanhang, att jag knappt orkat lära känna nya människor på fritiden. Men, några nya typer har jag ändå träffat, och t.ex. Ellen är jag väldigt glad över att jag lärt känna i år!
 
& Det var årets svar, det. Som sagt, bra år! Och ännu är det inte slut på det roliga, för nu väntar en några dagars julledighet i Vasa - jejejejeeee. Trevligt veckoslut på er!snie.blogg.se

http://snie.blogg.se/


jag gillar såna här listor så kul! :)

Svar: Roligt att höra! 😊
Daniela Skoglund

Så rolig lista :) Jag ska börja fila på någon typ av årskrönika i mellandagarna. Och härliga ställen du rest till. För min del blev det Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Israel och Västbanken, om det sistnämnda nu kan räknas skilt :)

Svar: Inte dåligt reseår för dig heller!!
Daniela Skoglund

Så mycket fina bilder och så roligt att läsa :)

Svar: Tack! 😍
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Zinc Craftbar, Karro 30 och livskvalitet
Bröllopsbloopers
Fem serier från de senaste månaderna
Vår bröllopsresa - Weekend i Järvisydän
Om att ha många bollar i luftenKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12