Våra fem dagar i Marocko, Agadir

Att resan inte slutade  så bra vet ni ju redan, men hur var själva resan annars då? Det ska jag berätta nu!
 
 
På ditvägen mellanlandade vi i Oslo, och när piloten ca fem timmar senare meddelade att vi snart skulle landa i Agadir, kikade jag ut ur fönstret och blev lite.... chockad? Skeptisk? Förvånad? Besviken? Nervös? För, det visade sig att Agadir uppifrån såg ut typ exakt som Närpes =) Och inget illa menat mot Närpes, Närpes är helt kiva, men har man slått på stort och rest ända till Afrika, så förväntar man ju sig nog något liiiiiite mer exotiskt än det som ligger en 40 minuters bilresa hemifrån.... Nåväl, som tur visade det sig ändå att Agadir var väldigt mycket annorlunda än Närpes väl på plats, så oron var obefogad. Men, tips från coachen; flyger ni till Agadir, kolla ej ut genom flygplansfönstret. Det kommer leda till onödig oro och besvikelse.
 
 
När vi kom till hotellet ville jag hoppa av glädje. Det är inte ofta ett hotell ser lika bra ut på plats som det gör på bilderna, men det är ännu mer sällan ett hotell ser BÄTTRE ut på plats än på bilderna. Alltså det kändes verkligen som om vi bodde i ett PALATS, och att vi för första gången någonsin hade valt all inclusive, hade aldrig känts som ett bättre val. Det betydde ju bara att vi skulle få spendera myyyyyycket tid på plats i hotellet, och det kändes verkligen inte som en negativ sak när vi anlände till det här paradiset! Dock blev det ännu mer tid på hotellet än tänkt på grund av ett par ösregnsdagar, men nåja, det är en annan femma... Jättejättenöjda var vi med hotellet hur som helst, och vi kunde inte FÖRSTÅ att vi fick bo här all inclusive för det lilla priset vi betalat. Huhhu vilken lyx. Royal Decameron Tafoukt heter hotellet, förresten, ifall någon undrar!
 
 
Aldrig bott i ett så stort och fräscht hotellrum (var nog mer som en lägenhet än ett rum, på bilden ser ni liksom bara lilla sovhörnan), aldrig sovit lika gott i en hotellsäng. Alltså seriöst, bland det bästa med resan måste nog ha varit hur förbaskat gott vi sov. Det händer a-l-d-r-i-g att jag skulle somna direkt, sova gott i nio timmar utan att vakna en enda gång, och sedan vakna av mig själv före väckarklockan ringer. Här hände det varje natt. Förutom sista då, för den spenderade jag på wc. Men annars! ! 10 poäng, verkligen. 
 
 
Förutom sovandet, var maten också definitivt en av resans höjdpunkter. Det var som sagt första gången vi bokat all inclusive, och det kändes helt sjukt att vid poolen kunna beställa en cocis, på kvällarna beställa lite snacks och dricka lite drinkar och tre gånger om dagen bli serverade en helt fantastisk buffé, utan att behöva betala??? Och vet ni, jag är verkligen inte den som reser för matens skull. Verkligen inte. På resor håller jag mig vanligtvis långt ifrån "lokala delikatesser" och försöker äta så, eh, vanlig, mat som möjligt, men här bestämde jag mig för att gå all in och smakade på allt möjligt spännande på varje buffé. Och oh my vad gott det var. Till och med matkritikern Sved (= Niko) var väldigt imponerad. Hade aldrig trott att vi två, som helst äter typ potatis, biff och gurka, skulle falla för den marockanska maten, men SOM vi njöt av kvällsbufféerna då vi i flera timmar satt och åt, drack och umgicks. Utan wifi. Bäst
 
 
Så har vi stranden. Då vi valde resemål och läste om Agadir så var det alla verkade berömma mest med Agadir stranden, och jag förstår verkligen varför. Aldrig förr sett en så lång och så välskött strand tror jag? Promenerade längs stranden till och med de dagarna det var mulet och regnade, bara för att vi gillade stranden så mycket.
 
Inte för att skryta (eller kanske just därför), men jösses vilken HUNK till pojkvän man har alltså 😍
 
Om vi gillade stranden, gillade vi strandpromenaden minst lika mycket. Verkligen så stort och fräscht, precis som vi vill ha det. Oavsett hur gärna man än skulle vilja vara den där som helst åker ut lite utanför stan för att bekanta sig med lokalbefolkningen och hur de bor och lever och så vidare, så är det nog bara att acceptera att det är så här vi trivs bäst. Längs långa, välskötta strandpromenader inne i centrum där människorna i restaurangerna och försäljarna kan säga "Terve!" då man säger att man kommer från Finland. 
 
 
Eftersom vi ändå befann oss i Marocko  ville vi passa på och testa någon typisk marockansk grej, så vi gick på en lite mindre marockansk marknad, det vill säga en Souk.  Även om största delen av det som såldes, som det ofta brukar vara på marknader, var sådant som man varken behöver eller vill ha, var det en väldigt kiva upplevelse och vi båda köpte faktiskt något! Niko fyndade ett par badshorts, och jag kunde inte hålla mig ifrån att köpa ett av de vackra faten (kommer bli en perfekt fruktskål) och lite andra prydnadsgrejer. De marockanska mönstren och detaljerna alltså, SÅ vackert!
 
 
Endast en dag hade vi riktigt fint väder från morgon till kväll, och då spenderade vi så gott som hela dagen vid poolen. På ett sätt synd att vi hade så otur med vädret, men å andra sidan lika bra, för den här dagen brände sig nämligen Niko så rejält att han knappast ens hade kunnat komma ut utan någon heltäcksdräkt om solen hade lyst lika starkt de andra dagarna. Så, en ordentlig soldag räckte för oss denna resa, och den dagen var verkligen HÄRLIG. Vågar nog påstå att ligga vid poolen med en bok är bland det absolut bästa jag vet. Och ja, så gillar jag ju också att dansa, så när några locals drog igång med dansparty vid poolkanten, var jag inte sen med att hänga på. 
 
 
En kväll gick vi ner till stranden för att kolla solnedgången, och vilken solnedgång sen då! Som jag skrev på Instagram (@ danielaskoglund), "Dehä sku man nog kuna kalla sunsetgoals". Så otroligt vackert och fridfullt, att huhhu.
 
 
En kväll gick vi också och kollade någon marockansk show. Jag längtade egentligen bara till hotellsängen (haha), men enligt Nikos utsago "kunde vi inte vara pensionärer som gick och la oss klockan 10 varje kväll". Så, en kväll fick vi dra ut på det till klockan elva, och gå och kolla show istället. Mycket sång, dans, akrobatik och andra imponerande grejer.
 
En bild jag vill rama in
 
Hur det gick med solnedgångsridturen och den pensionerade ponnynNå, inte riktigt som tänkt, i alla fall. Jag hade ju sett framför oss hur vi skulle rida mot solnedgången tillsammans, men ridturen blev ombokad hela två gånger på grund av dåligt väder. Sista kvällen höll vi alla tummar och tår att det inte skulle regna, vilket det ändå gjorde, och då bestämde vi oss helt enkelt för att åka ändå. Så, vår romantiska solnedgångsridtur blev varken speciellt romantisk eller solnedgång-ig, men däremot en upplevelse vi sent glömmer och en bra historia att berätta :D Plask-plask sa det när våra hästar traskade längs den otroligt vackra stranden (ville gråta en skvätt när jag föreställde mig hur himla fint det varit om det varit vackert väder), och "hjääääälp Danne!" skrek Niko när han hade glömt hur man bromsade och istället i misstag skänklade hästen då han ville stanna och den började galoppera :'D Jag fick galoppera ikapp dem och ta i Nikos häst och gå bredvid dem en god stund så båda skulle lugna ner sig (hästen och Niko alltså), haha. Ändå ångrar vi verkligen inte att vi åkte, och när Niko väl började komma överens med sin häst så gick allting riktigt bra, och vi båda tyckte det var roligt, även om omständigheterna inte var de bästa. En ridtur vi utan tvekan kommer ihåg ännu som pensionärer. 
 
 
En dag då det var mulet traskade vi iväg till Marinan, ett väldigt fint område i Agadir. Vackra hus, fräscha gator, kivoga restauranger och bra shopping! Fin utsikt till berget med den "berömda Agadirtexten" också. Jag frågade någon på plats vad texten betydde, och uppfattade jag rätt, svarade han "gud, kung och folket". Nu vet ni det.
 
 
Sista kvällen, surprise surprise, regnade det, så Niko föreslog att vi skulle passa på och gå på varsin massage, nu när vi en gång befann oss på ett ställe där spa-besök var billiga och vi dessutom hade ett spa helt nära hotellet. Det tyckte jag lät som en bra idé, så vi bokade varsin 30-minuters massage, och det var, eh, sannerligen en intressant upplevelse :D För det första hade vi båda fått varsin mini-massage-stringtrosa som jag vänligt tackade nej till, men som Niko inte hade förstått vad det var och tänkt lägga på huvudet....... "No, sir, no, not the head!" hade Nikos massör utbristit, och sedan visat åt honom var den skulle sitta, HAHA. Nåväl, Niko tackade också nej när han väl fattade vad det var meningen han skulle göra med den lilla tygbiten, och sen hade hans massage gått helt bra. Min massage däremot var lite mer, eh, konstig, och kan väl som utbildad fysioterapeut konstatera, att jag inte är helt övertygad om att min massör visste vad hon höll på med (hon fokuserade bland annat mer på att massera mina kotor än muskler =)). Höjdpunkten var då hon plötsligt, utan ett ord, lämnade rummet, och jag låg kvar, utan en aning om det var ett tecken på att massagen var slut, om hon bara skulle hämta något, behövde gå på wc eller något. Visade sig att massagen var slut. Öh.
 
 
Nåväl, efter massagen, spenderade vi sista kvällen så här. I ett supermysigt typiskt marockanskt rum (kände mig SÅ avslappnad i det här rummet, så mysigt och fint och skön musik och aaah), med drinkar och kortspel. Kiva avslut på resan, ja, före wc-rumban började för mig, då.
 
 
Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera, att kiva resemål, superbra hotell, jättegod mat, mycket vila och sömn, sämre väder än väntat, vacker strand, störande försäljare, en ridtur vi sent glömmer, en annorlunda massageupplevelse och en katastrofal matförgiftning, beskriver vår resa ganska bra. Ganska mycket otur och inte vår bästa resa vi varit på, men vi är ändå jätteglada över att vi åkte, och Agadir passade oss jättebra. Ungefär så. Tänkte ännu i ett annat inlägg sammanställa lite tips för den som är intresserad av att åka till Agadir, så har ni något ni undrar över, är det fritt fram att ställa frågor tills dess! Trevlig måndag på er, hoppas veckan börjat bra :)Wow,vilket härligt hotell, just något sånt fantiserar jag själv om att bo i den dag jag besöker Marocko!! Har du någon särskild misstanke om vad som gjorde dig sjuk i slutet av resan? Jag har faktiskt hört att all-inclusive-buffér ofta är betydligt mer ohygieniska än man skulle kunna tro. Jag gissar det kan ha att göra med att maten kan stå framme i ganska många timmar..?

Svar: Ja, det var verkligen ett fantastiskt hotell! Och jag tror det var en skaldjurspasta som jag åt av men Niko skippade... Tyckte den smakade konstigt så åt väldigt lite, men det räckte, tydligen. Och ja, det är säkert inte omöjligt att det är så.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12