Ett förlängt veckoslut i Burgas, Bulgarien

Förra veckan åkte jag på förlängt veckoslut till Bulgarien tillsammans med Niko, mamma och pappa. En resa vi spontanbokade i mars, efter att jag av en slump hittat billiga flygbiljetter och efter en snabb googling konstaterat att det såg fint ut där. Burgas - en stad vi för ett par månader sen aldrig hade hört talas om, och nu har besökt. Vad vi tyckte om destinationen och hur resan gick? Det ska vi ta en titt på i dagens inlägg!
 
 
Hotellet - Primoretz Grand Hotel & Spa
 
Utbudet av (svin)billiga hotell i Burgas var stort, men vi valde att satsa på ett lite lyxigare boende, även om många av budgethotellen också verkade helt okej fräscha och låg centralt. Vårt val föll på Primoretz Grand Hotel & Spa, främst på grund av läget (ett stenkast från både stranden och centrum), de fantastiska recensionerna och priset som ändå var riktigt överkomligt. Och, vilket bra val det visade sig vara! Har verkligen ingen som helst kritik att ge, vilket inte händer speciellt ofta, för oftast hittar man ju ändå NÅGOT att klaga på, åtminstone om man riktigt försöker (hehe). Men, inte här - personalen var otroligt vänlig och ordnade både tidigare check in och senare check out åt oss, hotellrummen var de största vi någonson bott i och hade både balkong och badkar, läget var perfekt och poolområdet helt underbart, spa-avdelningen var fräsch och fin och hotellfrukosten fick godkänt av både en allergiker, en bacon & scrambled eggs fantast, en allätare och en väldigt mat-kinkig 53-åring. Skulle jag någonsin åka till Burgas pånytt skulle jag inte tveka en sekund på att boka in mig här igen!

 
Stranden - Burgas Beach
 
Stranden, stranden, stranden - vem hade kunnat tro att de har så  fina stränder i Bulgarien?  Stranden började i princip på hotellets bakgård, och fortsatte sedan sju kilometer mot flygfältets håll. Det var första gången jag befann mig på en strand vid Svarta Havet, och SOM jag njöt. Stranden var nästan folktom men full av vackra snäckor, allt var rent och fint och vattnet behagligt. "Nu mår jag nog helt fruktansvärt bra" sa jag åt Niko, när jag efter att ha stoppat bort kameran tog honom i handen och gick på långpromenad längs strandkanten. Verkligen en stund då man viljat stanna tiden. Nääe alltså, Burgas Beach - lika bra som Primoretz Grand Hotel & Spa!
 
 
Parken - Sea Garden
 
Parallelt med den sju kilometer långa stranden löper parken Sea Garden - en park som av nästan 5000 recensioner på Google i medeltal fått betyget 4,8/5. Och ja, jag förstår verkligen varför. Parken kanske inte riktigt  kan mäta sig med Central Park i New York, men det är inte långt ifrån alltså. Så lugnt, så rent, så fridfullt, så fin utsikt mot havet och så mycket att upptäcka. Hade vi stannat längre i Burgas än ett förlängt veckoslut, hade jag helt klart ägnat en hel dag åt att bara gå omkring i den här parken, men nu räckte tiden tyvärr inte riktigt till, då vi ville hinna se och göra annat också. 
 
 
Maten - Incanto och Happy Bar & Grill
 
Gällande matställen förlitade vi oss helt och hållet på Tripadvisor, och bra så - de två högst rankade restaurangerna på Tripadvisor levererade nämligen heeeelt fantastiska middagar. Första kvällen åt vi på Incanto, andra kvällen åt vi på Happy Bar & Grill och sista kvällen återvände vi till Incanto igen. På Incanto smakade jag både deras pizza, sallad och pasta, och vi kan säga så här: både pizzan och pastan var hands down den godaste pizzan och pastan jag ätit i hela mitt liv  (och salladen var inte dålig, den heller). Och på Happy Bar & Grill fick vi igen fantastiskt gott kött och goda efterrätter, så ja, matmässigt var det en väldigt lyckad resa. Eller, nå, egentligen från alla perspektiv, men ja, ni fattar. Bör även ännu nämnas att maten var så otroligt billig att man knappt trodde sina ögon då man såg priserna - tror min pastaportion kostade typ fyra euro, biffen sju euro, salladen sex euro och pizzan fem euro??? Nästan så man aldrig mer vill gå ut och äta i Finland efter detta alltså.
 
 
Shoppingen - Galleria Burgas
 
En dag var det rätt mulet och regnigt hela dagen, men det gjorde oss ingenting, för vi hade ändå på förhand planerat in shopping på Mall Galleria Burgas. Jag och Niko som båda älskar att shoppa var lagom exalterade i taxin på väg dit (got to love att ha en pojkvän som är lika glad som en själv över att åka till ett köpcenter), och vi blev inte besvikna, för båda fick nämligen shoppa loss riktigt ordentligt! Vi hittade en klädaffär vi aldrig tidigare hört talas om men som visade sig vara en riktig guldgruva, så vi båda köpte majoriteten av våra plagg härifrån, men även lita smått från Zara, Bershka, m.fl. Ska visa mina köp i ett separat inlägg! (Förresten, besökte också ett annat shoppingcenter vid namnet Tria City Center, men det var nog inte mycket att hänga i julgranen, så det kan jag nog ej rekommendera)
 
 
Övrigt
 
Vad vi tyckte om Burgas för övrigt? Kan inte påstå att innerstaden var den vackraste vi sett (det pågick en massa byggen bland annat, kändes lite som att turisterna inte riktigt ännu hittat hit och de försöker bygga staden lite mer turistvänlig?) eller att människorna skulle ha varit de trevligaste och mest sociala, men, man kände sig väldigt trygg när man traskade omkring på Burgas gator och man fick vara ifred från allt som heter påträngande och jobbiga försäljare, vilket var otroligt skönt. Så, grönt och skönt, så skulle jag nog beskriva Burgas i ett nötskal! För, direkt man gick liiiite utanför stan, var allt verkligen OTROLIGT grönt. Nog den grönaste staden jag någonsin besökt, tror jag. (En liten random grej om Burgas: Det har nog aldrig förr på en resa varit lika invecklat att posta ett par kort till Finland som det var här, så besöker ni Burgas, skulle jag rekommendera att ni skippar vykorten, alternativt postar dem från Finland istället. Jag skulle åtminstone inte göra om den processen på nytt, nu när jag vet hur mycket besvär som ligger bakom - blir liksom svettig bara av att tänka på det... Hoppas verkligen att farmor och mormor förstår att uppskatta de där arma korten då de trillar ner i postlådorna!)
 
 
Avslutningsvis, den sista bilden jag knäppte på resan. En av de bästa sakerna jag vet med att resa är att sitta på stranden och kolla på solnedgången (det är verkligen något alldeles speciellt med solnedgångar utomlands), så därför var jag rätt ledsen när jag inte fick se någon solnedgång under vår resa - antingen var så mulet på kvällarna att ingen solnedgångs syntes, eller så befann vi oss på fel ställe när solen gick ned. Men, sen fick jag ju som tur bevittna en helt otroligt vacker södern-solnedgång på flygfältet, och då kändes resan komplett. Verkligen det perfekta avslutet på vårt förlängda veckoslut i Bulgarien. 
 
 
& Det var vår resa till Burgas, det. Du kanske också vill läsa:
 Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Låter underbart! Vi körde också på TripAdvisor när vi valde matställen och vi hittade också helt fantastiska ställen tack vare det. Bästa som finns ju :)

Svar: Jaaa, Tripadvisor är skitbra! Har själv också aktivt börja skriva recensioner där nu :D
Daniela Skoglund

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Kul att läsa om resmålet! Och jag och T är sånna som ofta planlöst letar restaurang, hälften (eller färre) av gånger blir det succé, och andra hälften (eller oftare) katastrof... ;) Borde bli bättre på att spana in Tripadvisor faktiskt, och varva det med spontanitet :)

Svar: Och jag kanske borde bli bättre på spontanitet, men sen å andra sidan går det väldigt sällan fel då jag förlitar mig på Tripadvisor 😀 Hehe
Daniela Skoglund

SandraEmilia- Fashion, Business, Lifestyle

http://sandraemilia.com/


Så roligt att vi råkade vara på samma plan ner till Bulgarien! :D Burgas låter fantastiskt och önskar vi hade hunnit med en trip dit också!

Annars en liten kul grej om mig själv, man skulle ju tro att jag gillar att shoppa när jag reser bort men näj, det är så jobbigt och vi shoppade inte enda dag på vår resa, haha. Det skulle man kanske inte tro om mig :D

Svar: Haha ja verkligen roligt sammanträffande 😂 och VA 😀😀 jag ÄLSKAR att shoppa på resor!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12