Favorit i repris: Vinn hållbar flaska från Meribottles!

- Inlägget är i samarbete med Meribottles
 
Är oerhört glad och stolt över att idag få meddela, att en av mina favoritsamarbetspartners är tillbaka här på bloggen! Jag pratar naturligvis om Meribottles, och jag vågar nästan påstå att de nog inte bara är bland mina absoluta favoriter, utan också en av era - sällan har ni visat lika stor uppskattning för ett samarbete, som när jag listade fem orsaker att stötta Meribottles i januari. Sju månader har gått sen dess, årstiderna har bytt och de förra vinnarna har redan hunnit njuta av sina flaskor en god tid - det är med andra ord dags att ta en titt på Meribottles nya mönster och modeller och ordna en ny tävling!
 
 
BALTIC SEA & METALLIC 
 
Jag trodde verkligen inte att Meribottles skulle lyckas ta fram någon snyggare design än White Marble som jag fick hem senast, men sen fick jag se den nya Baltic Sea flaskan, och föll pladask (passligt uttryck, va). Alltså, har kanske inte sett något snyggare mönster NÅGONSTANS någonsin?! Och Metallic, den är inte dum heller - känns som ett bra alternativ för någon som vill ha en stilren flaska som ändå är lite mer "extra" än en vanlig och tråkig flaska. Dessutom är Metallicflaskan 750 ml stor - de övriga flaskorna är 500 ml, men i sommar har Meribottles tagit in två nyheter i 750 ml, och den ena av dem är Metallic ovan (den andra kallas White och hittas här).
 
 
EN PRISVÄRD, DUBBELGOD GÄRNING
 
Meribottles är alltså ett finskt företag, med målet att bekämpa mängden plast i haven genom att skapa hållbara flaskor av rostfritt stål. Dessutom skänker de för varje köpt flaska en euro till välgörenhetsorganisationer som kämpar för att hålla haven rena, så man gör i princip en dubbelgod gärning genom att stötta Meribottles. Som om inte det vore nog, håller flaskan även kall dryck kall och varm dryck varm, och den fungerar kort och gott felfritt. Både jag och Niko har använt våra Meribottles varje dag i över ett halvårs tid nu, och vi båda är överens om att vi sällan varit mer nöjda med en produkt. De har fortfarande noll spår av användning, de har inte läckt en enda gång och de är väldigt enkla att rengöra. Har också kommit fram till att de är otroligt prisvärda - i januari-inlägget funderade jag lite kring huruvida 27,99€ är för mycket för en sån här flaska, men nu är nog det självklara svaret: absolut inte. Liksom, den halvgoda huvudrätten jag käkade på en restaurang på tio minuter var inte värd det, parfymen jag köpte för att den var på rea och sedan aldrig använde var inte värd det och tröjan som sprack upp i sömmarna efter två gångers användning var inte värd det. Men om en flaska i samma prisklass är värd det, när den används varje dag och förmodligen kommer hålla i många, många år? 110 procent, ja.
 
 
EN UTMÄRKT PRESENTIDÉ
 
Tänkte skänka dessa nya flaskor åt mamma och pappa nästa gång jag åker till Vasa, och jag är liksom glad för deras skull att de snart kommer äga varsin Meribottle. Tänker vilken vardagslyx det kommer bli för mamma att byta ut hennes gamla plastflaska mot Baltic Sea flaskan, och hur stor nytta pappa kommer ha av den stora Metallicflaskan både på alla sina träningar och då han spenderar hela dagar i skogen (på tal om skogen fick jag verkligen ett wake up call under vår vandring i Noux - jag tar nog ofta vår natur i Finland lite för given, men när jag med några meters mellanrum fick förundras över hur  vackert, tyst och rent det var, stannade jag verkligen upp och tänkte på hur dumt det vore att strunta i att ta vara på den). Är helt övertygad om att de kommer gilla och uppskatta flaskorna jättemycket, och när jag tänker efter, kommer jag typ inte på någon som INTE skulle göra det? Liksom, tänk vilken utmärkt present en Meribottle är - något som säkert kommer till användning och är både smart och miljövänligt, utan att vara ett dugg tråkigt? Meribottles borde fasen bli valda till årets julklapp 2019!
 
 
TÄVLING - TRE VINNER VALFRI MERIBOTTLE!
 
Men, nu ska vi ännu försöka leva lite i nuet, istället för att spola fram till december och julen. Och vad bjuder nuet på, kanske ni tänker nu? Jo, en lika generös tävling som senast! Det är med andra ord tre stycken av er som kommer vinna en varsin valfri Meribottleflaska - hur najs?! Allt ni behöver göra är att ta en titt på sortimentet här och berätta vilken flaska ni skulle välja, samt kort berätta om något ni gör för miljön. Kan vara stort som smått - allt från att duscha lite kortare tid eller att sortera sopor till att shoppa på loppis eller undvika flygresor. Tänker att vi på så sätt slår två flugor i en smäll, när kommentarsfältet även kommer fyllas av en massa miljövänliga tips =) Så, vilken är den snyggaste Meribottlen enligt dig och hur tar du miljön i beaktande i din vardag? Lämna en kommentar senast på söndag klockan 18, och glöm för all del inte att fylla i din e-mail, så jag får tag på dig ifall det är just du som vinner ♥ LYCKA TILL!Ida


Wow vilken fin tävling! Vinner jag vill jag ha White 750 ml :)
Jag försöker undvika att ta plastpåsar i affären och använda kemiska produkter!

Elin


Jag skulle nog ta white marble! Jag sorterar soporna och försöker köpa lokala/inhemska (mat)produkter så långt det går, bl.a. Dessutom tycker jag inte så mycket om att resa så de blir automatiskt att jag undviker flyg haha :D

Baltic sea tycker jag faktiskt är den överlägset vackraste i sortimentet 🌊😍 En av flera miljögärningar jag gör regelbundet är att så gott som alltid plocka upp minst ett skräp från marken när jag rör mig utomhus och lägga där det ska vara, i soptunnan! Ibland tar jag t.o.m med plastpåse och "storstädar" omkring mig.

Matilda


Cancun blev jag förälskad i :) Jag försöker cykla eller gå ist för att ta bilen och sedan sorterar jag soporna. Som du säger roligt att se vad andra gör så får man tips på vad man själv kan tillägga till sin vardag:)

Daniela


Vilken bra tävling! Och så bra att lyfta upp miljön, så viktigt!
Jag försöker tänka på alla möjliga små saker i vardagen, t.ex. att köpa ekologiskt, använda papperspåsar och egna tyg/nätpåsar istället att köpa plastpåsar i butiken, sy om gammalt till nytt och handla på loppis.
Min favoritflaska är METALLIC 750ml.

anna1234


Jag tycker bäst om Baltic Sea för den känns mest finsk :) Vad härligt med ett finskt företag som gör så fina saker för miljön! Det JAG gör för miljön är sopsorterar, cyklar året runt till jobbet och går det inte tar jag bussen, samåker om det är möjligt, använder aldrig plastkassar, har köpt egna fruktpåsar istället för platstpåsarna man får i affären, köper kläder, böcker och inredning second hand, försöker rädda det som går att rädda istället för att köpa nytt, använder naturvänliga shampo, deoderant och rengörningsmede samt har minimalt med matsvinn då det mesta går att frysa eller användas i någon annan maträtt. Ska bli kul att läsa fler tips :)

Black marble den var jätte fin. Ex på saker jag gör för miljön har inget körkort åker med lokaltrafiken istället och äter vegetariskt.

Åsa


Jag fastnade för Black Marble!
Miljön är något jag tänker på hela tiden, och för att hjälpa världen sopsorterar jag, kastar aldrig skräp i naturen utan letar alltid upp en sopkorg, äter ofta vegetariskt och köper sällan nya kläder.

Pau


Black marble är min favorit! Jag köper oftast mina kläder på loppis, jag sorterar, äger ingen bil (använder kollektivt) etc.

Elvira


Purple! ❤️ Åker dagligen kollektivtrafik i stället för bil, försöker aktivt minska matsvinn genom stt laga matlådor med ”hopplock” av rester, gått över till en och samma tygkasse när jag handlar mat :)

SAGA


Åh! Alla är skitsnygga men tycker Pastel är lite extra cool. Vad jag i min vardag strävar efter att göra för miljön är bland annat att jag källsorterar och i matväg satsar på att då och då äta vegetariskt och framför allt inhemskt. Har t.ex. allt mer börjat byta ut pasta och ris mot potatis. :)

Anna


White marble är nog min favorit men det finns ju ingen som är ful i sortimentet. 😍 Jag sorterar soporna och försöker också lära mina barn att sortera så bra som möjligt. Jag skulle aldrig slänga skräp i naturen och barnen reagerar numera genast om de ser någon kompis slänga skräp omkring sig. Jag försöker också köpa lokalt eller inhemskt så långt som möjligt.

Helena


Det är ju inte lätt att välja vilken flaska som är finast, men jag skulle nog väljq White marble om jag vann!
Jag har försökt minska på användning av plast i olika form, men jisses så svårt det är när plastet finns överallt! Har också börja använda mer o mer veganska hud- och hårvårdsprodukter 😊

Linn


White marble är min favorit. Jag tar alltid med mig flergångskassar till butiken istället för att köpa plastpåsar

Erica


Baltic sea 😍😍 vi sopsorterar och försöker återvinna så mycket som möjligt, jobbar på att minska plastmängden i huset och konsumera smartare.

Jennifer


Deltar och hoppas på att vinna Baltic sea! Jag äter nästan enbart inhemsk mat, och helst närproducerad.

Rebecca


Jag skulle vilja vinna en Black Marble:) Jag har försökt äta mindre kött för att det är bättre för miljön!

J


Jag tycker Baltic Sea är finast! En av orsakerna jag blev vegan var för att det är bättre för miljön.

Chasmine


SUMMER FLOWERS är min favorit, alla är fina men om jag får välja själv så skulle jag gärna vinna den. Jag sopsorterar o kastar ej skräp i naturen. Har hittils inte åkt flyg en enda gång i mitt liv men säkert lär det väl nog hända nångång. :)

Eveliina


Baltic Sea. Det ser bäst ut. Jag skräpa inte ner och jag återanvändar.

Älskar Shiny rose!!!! Jag cyklar och går överallt eftersom att jag inte äger ngn bil! Jag tar också med mig tygväskor när jag går och handlar istället för att köpa plast!

Anonym


White marble 😍 sorterar sopor och tar aldrig plastpåsar från butiken!

Svar: Glöm inte att fylla i din email! 😊
Daniela Skoglund

Mima/mimalism_


Men ååååh! Jag har i dagarna tänkt skaffa en drickaflaska i rostfritt stål från Klean Kanteen för jag har inte vetat att det finns en Finländsk firma som gör drickaflaskor i rostfritt stål. Superduper att dom dessutom håller både kallt och varmt! Dessa från Meribottle är VERKLIGEN INTE "hinnalla pilattu"! Vinner jag vill jag absolut ha Black 500ml.

Svar: Glöm inte att berätta något du gör för miljön + fylla i din email! 😊
Daniela Skoglund

Mima/mimalism_


Blev så begajstrad att jag glömde skriva vad jag gör för miljön 😂 bl.a. Letar jag helatiden miljövänligare alternativ att applicera i mitt "everyday life" såsom reusable makeup pads (har försökt virka själv men de blev alltför hårda), minska matsvinn, jag sorterar plast och försöker bli bättre på att sortera bioavfall. Jag skall även köpa återvinningsbara kaffefilter bara jag får tummen ur. Jag försöker leva enligt mottot "ingen kan göra allt men alla kan göra något". Efter att jag fått/skaffat/vunnit(?) en flaska i rostfritt stål lovar jag att inte köpa en plastflaska under resten av året. 😁😁😁

Josefine


Champagne! Är vegan, har slutat flyga, köper mycket från loppis och sopsorterar.

Madicken


White marble eller Baltic sea, svårt val! Vi sorterar, försöker undvika plastpåsar i butiken och handlar mycket inhemskt eller lokala produkter från b.la REKO torget 😊

Carolina


Baltic Sea! 😍 Så fin!! Jag sorterar hemma, cyklar så långt de går och försöker att inte köpa nytt 😊

Åsa K


Champagne. Tvingar familjen att sortera allt vårt avfall :)

Åh, alla flaskor har så fint print! Måste jag välja en är det shiny rose. Jag försöker undvika plastpåsar och har därför nästsn alltid med egen tygpåse till matbutiken eller annan affär. Dessutom sorterar jag mitt skräp och cyklar/går från plats A till plats B om det bara är möjligt.

Sandra


White marble, definitivt! Jag duschar kortare tid, försöker undvika mat"spill", använder kestokassin o sparar vattenskvättar som blir över till att vattna med istället för att hälla ut.

Emma


SPRING TIME blir man ju glad av! Cyklar och åker buss till jobbet, vägrar bil in i det sista!

Anonym


baltic sea är så fin och skulle användas dagligen av mig😍 jag cyklar istället för att ta bilen, äter vegetariskt så ofta jag kan. Jag slänger typ aldrig mat och handlar mycket på loppis!

Jennifer


Black Marble föll jag totalt för! Det jag nog är väldigt bra på att göra med tanke på miljön är att återanvända d.v.s. köper i stort sätt allt på loppis. älskar!

Camilla


Baltic sea är ju hur fin som helst!😍 Tar alltid med tygkasse till butiken istället för att köpa nya plastpåsar varje gång och så sorterar jag soporna.

Edit


Baltic sea! Men flaskorna med blommor på var också fina!
Jag försöker sortera soporna (otroligt vilka mängder plast man använder) och välja vegetariska rätt ibland. Har lyckas hitta flera bra recept till min samling.

Kia


Black marble är även den väldigt stilren, men har det där lilla extra så jag skulle definitivt välja den 😍 vad jag gör för miljön är att sortera allt så gott det går, men framförallt undvika att det överhuvudtaget ska komma något avfall (tex inte köpa frukt packad i plast osv). Lottrar inte med vatten, har lamporna stängda om jag inte behöver ha dem på, köper en stor del på loppis och gör väldigt mycket själv: tex mitt senaste var att jag gjorde mig ett köksbord av gamla träplankor och -skivor jag hittade i föräldrarnas garage - blev supersnyggt och miljövänligare än att köpa nytt!

Alexandra


Jag gillar den simpla Black! Jag försöker ta miljön i beaktande så mycket som möjligt i mina vardag och är ivrig att lära mig mer. Jag äter vegetariskt och undviker nyköp :)

Anonym


Black marble! Sorterar sopor, kör elbil och försöker äta lokalt och inhemskt till största delen av tiden.

Janina


Black! Så enkel och stilren, passar till alla tillfällen 😍 Jag sopsorterar så gott jag kan, och väljer oftast ekologiska och miljövänliga alternativ i butiken. Dessutom går min bil på biogas, så jag kan glida runt i trafiken utan att behöva ha dåligt samvete över utsläppen. ☺️

Julia


Vilken bra presentidé! Om inte turen ger en så får jag sätta in det på önskelistan. Jag gillar både champagne och metallic. Tycker det är så spännande och härligt med miljömedvetenheten som har kulminerat de senaste åren (också skrämmande och oroande att det är så dåligt ställt, men gillar mer en positiv inställning). Jag har börjat äta mycket mer vegetariskt, säljer och köper på loppis, försöker bli bättre på att sortera och gillar allt som är närproducerat. <3

Annika


White 750 ml är min favorit. Sorterar allt som kan sorteras. Har kompost. Äter mest växtbaserat och alltid ekologiskt om det alternativet finns. Åker buss till jobbet (1 timme x 2 per vardag. Köper nytt bara i undantagsfall och tänker efter överhuvudtaget då jag köper något.

Nicolina


Baltic sea! Jag sopsorterar, handlar på loppis (inte enbart dock), och tar med mig tygpåsar när jag far till butiken, istället för att köpa plastpåsar där. :)

Madelaine


Spring time skulle gärna få flytta hem till oss! Två saker av allt vi gör, annars blir listan lång: Vi städar kemikaliefritt och undviker plast så långt det går.

Heidi


Metallic!

Jag har ätit vegetariskt sen jag var 15 år. Nu börjar jag även utgå mer att laga vegansk mat enligt säsong tack vare portionenundertian.com! Köper alltså inga avocados, chiafrön etc. Utan utgår från det som är i säsong just nu och är inhemskt. Därtill cyklar jag till jobbet varje dag eftersom det får mig att varva ner istället för att sitta och svettas på bussen. Min stil är helt och hållet uppbyggd på det som finnes vid loppis eftersom klädindustrin har mer utsläpp än både flyg- och färjeindustrin tillsammans.

// Heidi

Amanda


Black tyckte jag mest om! Jag äter vegetariskt, flyger sällan och använder så lite plastpåsar som möjligt. :)

S


Black marble är nog min favorit! Små saker jag gör i vardagen är att äta vegetariskt, undvika att köpa plastpåsar och alltid promenera till jobbet! 🍀

Anonym


Black marble! 😍 Jag sopsorterar (naturligtvis!), köper så mycket som möjligt ekologiskt, är vegetarian sen flera år tillbaka och flyger extremt sällan. Hade gärna också handlat på loppis men som dammallergiker och överkänslig mot mögel fungerar det inte särskilt bra..

Julia


White marble är min favorit 😍 Vad jag gör för miljön - handlar till stor del second hand, sopsorterar.

Camilla


Jag har börjat sortera noggrant , brännbart, plast, kartong, glas o metall. Ända jag inte fixat än är biologiskt, men det är nästa mål. Så jag gör verkligen mitt bästa. En champagne flaska vore toppen

Etta


Så många fina flaskor men tror jag skulle välja black marble 😀Till julen väntar jag mitt första barn och nästan precis allt vi köpt åt lilleman är från loppisar, ärvt eller lånat. Om man tar kläder som exempel så växer de ju så snabbt de små liven att de knappt hinner använda ett plagg och så är det för smått. Jag tycker att se till att dessa babyplagg används flera gånger istället för att klädindustrin skall producera nya, är ett av de enklaste sätten att spara på miljön som blivande förälder.

Ååh, verkligen svårt att välja en bland alla deras snygga designs!! Men det får bli Cancun! :D

Vi böt just elbolag och -avtal från det billigaste möjliga till ett där elen kommer från miljövänliga källor :)

Anonym


Hej! Fina flaskor! Jag valde Shiny Rose. Men nu måste jag göra dig besviken..någon riktig miljökämpe är jag inte..vad ska jag skylla på 🤔..hinner inte 🤔..nä, det var en dålig ursäkt. Jag flyger inte..för jag gillar inte flygplan..har liksom lite rädsla för sånt 😨..försöker att använda tygkassar när man ska handla men det lyckas ju inte alla gånger heller. Så jaa..jag är nu ärlig iallafall 😊..kanske man bidrar med något omedvetet...klart man sorterar glas, metall, porslin...

Sara


Black marble är min favorit! Jag sopsorterar noggrannt och den mat jag äter är till stor del sådan som annars skulle ha kastats pga utgånget datum. Äger inte bil. Köper sällan nytt. Använder menskopp :)

Sofia Svevar


Black 500 ml! Miljön... På jobbet med barn så återanvänder vi mycket material som vi pysslar med. T.ex. äggkartonger, tyg, snören. Dessutom använder vi mycket naturmaterial som vi hittar utomhus, kvistar, löv, stenar osv. Annars där hemma så köper jag t.ex. toalettpappersrullar som blir upplösta i vattnet. 😁

Lätt val, CANCUN bara ropar efter mig :)
Tack vare att mitt husbolag fixat plastinsamlings kärl till gården, har jag nu riktigt ordentligt börjat satsa på att sortera mina sopor rätt. Jag köper också mesta delen av mina kläder second hand OCH en stor grej för mig som ALLTID tidigare drack från sugrör: jag har slutat med sugrören! (Sa t.o.m. till på en restaurang förra veckan att jag inte ville ha sugrör - det är stort för att vara jag :D)

Sarah


Baltic sea eller marble! 💗 Är lite stolt över mig själv över hur duktigt jag sorterar sopor nuförtiden, och sen är jag också en väldigt aktiv flaskåtervinnare 😋

Livsnjutaren


FY FAN va snygg black marble flaskan är! Brukar använda elsparkcykel i stället för bil :)

Jessica


Om jag vinner skulle jag gärna vilja ha en baltic sea flaska. :) Jag stänger av vattnet i duschen då jag schamponerar och tvålar in mig och sen försöker jag också alltid ta med tygkassar till affären.

Jennie


Cactus är min favorit!😍🌵 En miljögärning som jag gör är att sopsortera. Så himla tillfredställande då allt har sin egen plats.😅 Sedan använder vi också muminkassar då vi handlar, d.v.s. vi behöver inte köpa engångskassar varje gång.

Martina


Black marble är min favorit men white 750ml e den jag skulle köpa för jag dricker så mycket vatten :)
Jag sopsorterar, odlar eget efter säsong, tar med tygkassar när jag handlar, köper oftast ekologiskt eller närodlat och shoppar på loppis.

Fanns så många fina, men Spring Time ser verkligen fräsch och fin ut! Tror det blev min favorit. Har faktiskt varit väldigt dålig på att sortera soporna, men det är något jag börjat tänka mer på och försöker nu sortera bättre! Försöker även återanvända sådant som går och kastar aldrig skräp i naturen, varför gör man ens det? Har aldrig förstått.

Ellinore


Baltic Sea :) Jag sopsorterar, kastar ej skräp i naturen, köper second hand, återanvänder, köper inte plastpåsar,
har nästan inget matsvinn, flyger inte och äter lite kött :)

Yvonne


Jag skulle välja en Pink flaska. Jag sopsorterar, använder kläder tills de är uppnötta eller ger dem till någon insamling/för till loppis om jag märker att det var ett felköp som jag bara använde i typ 5 år. Och så går jag sträckor som är under 3 km i stället för att ta bilen om jag inte har jättebråttom eller mycket att bära.

Ulrica


White marble är min favorit ännu. Barnens kläder handlas oftast på loppis. Känns onödigt att köp nytt när dom ändå växer ur den så snabbt. 💛 behöver verkligen en hållbar vattenflaska som inte blir sunkig efter nån månad, hoppas på vinst.

Julia


Black marbel eller baltic sea <3 Skulle se hur bra som helst ut med en ny superfin vattenflaska på mitt sprillans nya skrivbord på jobbet!
Länge leve lopppisar säger jag bara och inga platspåsar från butiken mera.

Annika


Baltic sea är min favorit.
Jag sorterar, undviker att köpa plastpåsar och väljer närodlat om möjligt.

Maria


Exempel på sådant jag gör för miljön är att använda mig av kollektivtrafik så gott det går och köper inhemska och gärna lokala matvaror.

Om jag skulle vinna en flaska skulle jag välja baltic sea eller black marble, svårt att välja :D

Lala


Jag är super snabb i duschen och jag sorterar soporna!
Skulle vilja ha den svarta flaskan, utan någo krusidullor :D

Malin


Jag håller långsamt på att byta ut så mycket jag bara kan från engångs till flergångs eller miljövänligare/mindre plast. T.ex. sminkborttagningsservetter, bomullspads, rakhyvlar, handtvål etc. Sopsorterar och försöker undvika plast i affären. Vill även bygga upp en egen receptmapp med fokus på vegetariskt eller veganskt.

Ett tips till er som känner att bioroskisen börjar stinka lite för snabbt, jag förvarar min i frysen i en glasskål så att allt hålls fryst tills det slängs. Då börjar det inte lukta. Tror att kylen också kan funka för att i alla fall sakta ner förruttningsprocessen!

Om jag skulle vinna en MeriBottle, så skulle jag välja en Baltic Sea-variant. De var helt underbart fina! :D

Baltic sea var min favorit, så den sku ja välja om jag vann! :)
Vi är väldigt noga med avfallshantering och återvinning!

Det står mellan Black Marble och Baltic Sea :)

Förutom att tänka på miljön i form av källsortering, minska plastanvändning och så vidare, så försöker jag att värdesätta den fina natur vi har! Jag lägger gärna undan mobilen, stänger av radion och istället lyssnar på havets vågor och andra ljud som naturen själv skapar. Detta har jag värdesatt högt denna sommar! :)

Denise


Baltic sea. Sorterar bl.a. sopor i vardagen och försöker minska på matsvinnet.

Stephanie


Vilken rolig tävling! Jag skulle vara mycket sugen på en White 500 ml. I vårt hushåll sopsorterar vi, har grön el, skippar köttet och ska byta till en hybrid inom nära framtid. Dessutom jobbar jag som biologilärare och hjärntvättar "nästa generation" med hållbar utveckling :)

Lovisa


Baltic sea är nog snyggast! Jag äter mest vegetarisk mat, sorterar soporna, kör inte bil, använder tygkassar istället för plastpåsar när jag handlar😊

Harriet


En svart snulle jag gärna ha. Ifall jag är ute efter nya plagg är loppis den första platsen jag letar på. Har verkligen gjort så mycket bra fynd.

Felicia


Alltså Shiny Rose ropar ju mitt namn! 😍 Jag tycker ju hållbar utveckling är super viktigt och blir alltid lite ivrig när folk börjar prata om det, hehe. Själv sorterar jag alltid soporna, försöker undvika engångsplast och handlar inhemskt och vill absolut bli bättre ännu 🙌🏼

Camilla


Grönt är skönt så jag skulle vilja ha Cancun! Skräpplockare for life. Kan stanna upp under promenaden för att plocka skräp, der finns roskis överallt liksom... Också stor loppisdykare. Köper alltid möbler och inredning där. 😀

Inessa


Min favoritflaska är White 500ml! Jag shoppar till stor del second hand (hittat grymma fynd längs åren!) och köper närproducerad mat då det är möjligt.

Anonym


Älskar allt som har med marmor att göra så min favoritflaska är nog white marble 😍 Själv försöker jag cykla eller istället för
bil, inte använda plastpåsar, köpa mera begangnade saker som ändå är fullt användbara, sortera sopor såklart m.m...ingen kan ju göra allt, men alla kan göra något som ändå gör en skilland även om man alltid inte vill tro det 🤷🏻‍♀️☺️

Elmis


Älskar allt som har med marmor att göra så min favoritflaska är nog white marble 😍 Själv försöker jag cykla eller istället för
bil, inte använda plastpåsar, köpa mera begangnade saker som ändå är fullt användbara, sortera sopor såklart m.m...ingen kan ju göra allt, men alla kan göra något som ändå gör en skilland även om man alltid inte vill tro det 🤷🏻‍♀️☺️

Jenna


Shiny rose tycker jag är sååå snygg men de står att den e slutsåld :(
Det som jag gör för miljön är att jag inte spontanshoppar nåt utan köper bara nåt om jag verkligen behöver det. Dessutom äter jag nuförtiden mest vegetariskt :)

Felicia


Min favorit är white marble😍 jag har slutat köpa plastpåsar i affären, pantar flaskor, cyklar 9km till jobbet varje dag fastän jag har möjlighet till bil, jag sorterar bra och kastar så lite mat som möjligt,jag shoppar aldrig bara som ett nöje utan det är bara när jag verkligen behöver någet som jag köper det. Sen spurtar jag mycket med att handla mellan kl 9 och 10 när varor vars datum just går ut och därmed är nedsatta till 30% blir 60% rabatt! SÅ bra för både miljön, konsument och butiksägare på samma gång. Butiken slipper slänga bort varor och samtidigt får jag som konsument köpa billig mat som bara är att frysa ned och ta fram ur frysen när det är dags att använda det. Det är mycket i min ekonomiska livsstil som på samma gång är bra för miljön märker jag, fast jag egentligen aldrig tänkt att "nu ska jag börja tänka mera på miljön" så har det automatiskt blivit så när jag försökt leva ekonomiskt ☺️

Louise


Åh jag skulle jättegärna vilja ha white marble, kollat på den länge! Jag sorterar bl.a. soporna, köper inte plastkassar, undviker sugrör, köper väldigt lite kött från affären :)

Mia J.


Cancun är en väldigt fräsig flaska! Jag o sambon är så bra på att använda tygkassar/korgar när vi handlar att det nu ser ut som att jag måste gå o köpa en rulle roskispåsar😳 Jag promenerar till jobbet, tänker två gånger över flygresor, vi sopsorterar o köper inhemsk/lokal mat så långt det går. Vi ordnar sopplockarevenemang och är uppriktigt oroade över den nonchalans folk visar mot vår natur 😔

Jag skulle definivit väöja CANCUN - because of the plantlady I am 🌿🌿 Jag försöker mitt bästa med att sorta vårt skräp, kompostera det som går osv. Försöker återanvända allt som kan återanvändas och jag har ingen bil! Har inte flygit så ofta på siståne men det är mer brist på tid att flyga..eller är det undermedveten miljöångest?? Vi kör på de. Anyway - en CANCUN plantlady flaska för mig plz! Kram!

Sara


Black marble tyckte jag va fin, jag köper aldrig plastkassar i affären, slänger inte skräp runt mig, har aldrig ägt en bil fast jag är 26, Slänger sällan mat, lägger det som lämnar i matlådor :)

Karolinas kaos


Jag skulle också välja Baltic sea, sjukt snygg! Jag har ingen bil, (cyklar eller går alltid till jobbet) och jag reser typ aldrig!

J


Baltic sea😍 jag brukar bl.a. köpa kläder och saker från loppisar och plocka upp skräp när jag är ute och gå.

Josefine


White marble skulle så gärna få flytta hem till mig :) För miljön så försöker jag samåka så ofta som möjligt eller inte alls ta bilen och jag är även ett stort fan av närodlat och reko-ringarna besöker jag flitigt. Ser det som en stor lyx att kunna köpa direkt av bönderna och odlarna för att slippa onödiga, långa transportvägar. Nu tänkte jag också slå ett slag för miljön och vinna mig en flaska från meribottles så jag slipper mina gamla plastflaskor :D

Anonym


Springtime var snyggast, tycker jag, och om jag vinner den ger jag kanske bort den till min dotter -eller så behåller jag den själv!
Jag använder tygpåsar, virkade fruktpåsar, köper kläder på loppis, väljer naturvänliga disk- och tvättmedel osv. H Anna-Lena S.

Minna


White Marble är en överlägsen favorit hos mig!
Köper aldrig plastpåsar i butiken, sorterar sopor och förösker köpa lokal producerat så långt det går! :)

Jessica


White Marble är snyggast enligt mig! I min vardag försöker jag minska på min plastförbrukning, genom att använda tygkassar, fruktpåsar och göra egna matlådor, återanvänder allt med mera. Nyligen har jag testat att göra blanda eget miljövänligt städmedel t.ex. till badrummet, och det har funkat bra! 😄

S


Vad bra och intressant tävling! 🙂

Jag skulle välja "Wood" flaskan, eftersom den ger mig en anknytning till just miljötankar och är mest "jag" av flaskorna.

Miljögärningar jag gör e att jag aldrig skräpar i naturen, t. om tuggummin hamnar i roskis, försöker att minska på plast användning och har därför köpt en glasflaska att ha vatten i bilen, istället för plastflaska och en tygväska med till butiken, väljer ibland cykeln eller promenader istället för att ta bil, försöker bli bättre på sortering än vad jag e, försöker stöda och äta mera närproducerade produkter osv.

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistoneKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12