Mina 10 favoritfilmer genom tiderna

Jag har listat mina tio favoritserier och jag har listat mina tio favoritlåtaridag ska jag lista mina tio favoritfilmer! Tänkte att hösten är en extra passande tidpunkt att dela med sig av lite filmtips (om ni vill får ni jättegärna hänga på och skriva egna blogginlägg med era tio favoritfilmer eller lista dem i kommentarsfältet!), plus att det kändes som en kul grej (och en stor utmaning) att sitta ner och försöka välja ut top 10 bland alla filmer man sett! Det räckte ett tag och krävde en del beslutsångest, men här är vad jag kom fram till (utan inbördes ordning); 
 
 
My Sister's Keeper (7,4 på IMDb)
 
Cameron Diaz hör ju till mina favoritskådespelare, men bland alla bra filmer hon spelar i, är My Sister's Keeper nog min absoluta favorit (med The Holiday på en stadig andra plats) - har älskat den filmen sen jag såg den för första gången för nästan tio år sen. Handlar kort sagt om en ung tjej som drabbas av leukemi och hur det påverkar henne och familjen, och jag blir berörd bara av att tänka på den. 
 
 
Mamma Mia! Here We Go Again (6,7 på IMDb)
 
Det är väldigt sällan jag tycker en uppföljare är bättre än den första filmen, men det finns två undantag, och det är Mamma Mia och Twilight :D Twilight har jag dock lämnat bakom mig, så nu får vi fokusera på Mamma Mia istället! Visst gillade jag Mamma Mia ettan väldigt mycket, men "Mamma Mia! Here We Go Again" föll jag pladask för. Gillade musiken mer, gillade storyn mer och blev bara så mycket gladare av den. Bästa feel-good-filmen, helt klart!
 
 
Arrival (7,9 på IMDb)
 
Jag har alltid varit fascinerad av rymden och tror till 100% på att det finns liv i yttre rymden, så egentligen borde jag väl gilla filmer som handlar om rymden och aliens och grejer, men det har förvånansvärt ofta slutat med att jag blivit besviken på filmer med rymdtema (tyckte t.ex. hyllade Gravity var fruktansvärt tråkig, och var inte jätteimponerad av The Martian eller Interstellar heller). Men, Arrival, den gillade jag! Mycket! Tydligen så pass mycket att jag började tänka på den när jag skulle lista mina tio favoritfilmer genom tiderna? 
 
 
Captain Phillips (7,8 på IMDb)
 
Captain Phillips såg jag på bio år 2013, och den är fortfarande, sex år senare, en av mina allra bästa bioupplevelser. Filmen är baserad på en sann historia och handlar om ett amerikanskt skepp som erövrades av pirater - väldigt, väldigt spännande och välgjord film! & Förresten, en annan film jag gillar väldigt mycket som påminner om Captain Phillips är Sully, så kan passa på och tipsa om den nu också, när jag en gång håller på! Även den är verklighetsbaserad (handlar om nödlandningen på Hudson River) och Tom Hanks spelar huvudrollen även i den.  
 
 
Love, Rosie (7,2 på IMDb)
 
"Love, Rosie" tror jag faktiskt någon av er läsare tipsade mig om i samband med att jag efterlyste filmtips på bloggen för några år sen, och  det måste nog vara ett av de bättre filmtipsen jag fått! Listan på romantiska filmer jag gillar är lång (The Vow och typ alla Nicholas Sparks filmer hör till toppen), men den här filmen om Rosie och Alex, den är verkligen något alldeles extra. Själva historian i sig kanske inte är så revolutionerande, men det är bara något med känslan i filmen som gör att den sticker ut bland alla andra romantiska filmer. Måste nog se den pånytt asap!
 
 
Gone Girl (8,1 på IMDb)
 
Hörni, jag måste ta tillbaka att Captain Phillips var min bästa bioupplevelse, för nu kom jag på att Gone Girl kanske var snäppet bättre! Ingen annan film som är över två timmar lång har fått mig att stirra så intensivt och koncentrerat på rutan som Gone Girl gjorde. Ingen. 
 
 
Stronger (6,9 på IMDb)
 
Bland manliga skådisar hör Jake Gyllenhaal helt klart till mina favoriter, och när jag funderade på vilken av alla bland hans filmer jag ska ta med på denna lista, var valet allt annat än lätt. Sist och slutligen stod det mellan Stronger och Southpaw, och eftersom mitt hjärta bankar lite extra för rehabilitering och sånt, föll valet sist och slutligen på Stronger. Handlar om en kille som förlorade sina båda ben i samband med bombdåden vid Boston marathon, och hans "väg tillbaka".  Fruktansvärt sevärd film, oavsett om man är en rehabiliteringsgalen fysioterapeut eller inte!
 
 
Pearl Harbor (6,2 på IMDb)
  
Pearl Harbor behöver jag knappast presentera desto mera - den antar jag ni alla redan sett. Hur som helst en självklarhet för mig på den här listan - Pearl Harbor är nog en av de filmerna jag sett flest gånger, tror jag?
 
 
Run All Night (6,6 på IMDb)
 
Ni som hängt med här på bloggen ett tag vet säkert vid det här laget att även mr Neeson hör till mina absoluta favoritskådespelare, så självklart ska även en riktigt typisk Liam-Neeson-film finnas med på listan! Att välja bland hans filmer var dock ännu svårare än att välja bland alla filmer jag gillar med Jake Gyllenhaal, så jag kan inte påstå att filmen ovan skulle vara någon solklar favorit, utan bara en av mina favoritthrillers - precis som nästan alla thrillers med Neeson i huvudrollen. Så, egentligen borde här inte bara stå Run All Night, utan också Taken, Unknown, Taken 2, Non-Stop, Taken 3, The Commuter och säkert många, många flera jag inte kommer på nu. 
 
 
How to Lose a Guy In 10 Days (6,4 på IMDb)
 
Nya filmer med alla världens specialeffekter i alla ära, men nog finns det ju en charm med många äldre lite töntiga filmer det nu för tiden är nästan pinsamt att erkänna hur mycket man gillat (läs: gillar). Men, nog är det ju fortfarande så, att det allra bästa man kan göra när man är sjuk, är att äta glass nerbäddad just framför någon av dessa gamla töntfilmer :D Jag pratar om Mean Girls, jag pratar om The Devil Wears Prada, jag pratar om Beethoven, jag pratar om Little Miss Sunshine, jag pratar om High School Musical, jag pratar om Bridget Jones's Diary, jag pratar om She's The Man och jag pratar SJÄLVKLART om How to Lose a Guy In 10 Days. Legendariska filmer man aldrig tröttnar på!
 
 
Me Before You (7,4 på IMDb)
 
Jag vet att jag sa att jag inte skulle presentera filmerna i inbördes ordning, men nu väljer jag ändå att avsluta på topp med min ABSOLUTA favoritfilm. "Me Before You" är baserad på Jojo Moyes fantastiska bok Livet efter dig, och jag älskar den här filmen precis lika mycket som jag älskar boken. Efter att ha läst ut den tredje boken i serien för några veckor sen hade jag sån separationsångest från Lou att jag såg om "Me Before You" igen, och jisses vad jag grät. Och skrattade. Och grät. Och skrattade. När den tog slut blev jag tvungen att låsa in mig på wc och gråta ut för att jag kände så mycket, och det, det har nog aldrig hänt med någon film förut. Så, om ni inte sett denna film ännu - bara se den. Helst igår. (Fun fact: insåg först nu att det ju är samma kille, det vill säga Sam Claflin, som spelar huvudrollen i båda mina favorit-romantiska-filmer, det vill säga Me Before You och Love, Rosie)
 
& Ifall det här blogginlägget hade handlat om mina 15 favoritfilmer genom tiderna, hade även La La Land, Ocean’s Eight, Män som hatar kvinnor, A Star Is Born och nya Aladdin fått vara med på listan. & Av rent intresse frågade jag även Niko vilka hans favoritfilmer är, och de första han rabblade upp var Django Unchained, The Fault in Our Stars (omg omg huuuur kunde jag glömma den, den är fantastisk!!!), 8 Mile, The Shawshank Redemption och The Dark Knight - då vet vi he också!
 
Och nu har jag tipsat om betydligt fler filmer än jag skulle (så svåååårt att bara hålla sig till tio ju!), så över till er - vilka är era favoritfilmer ni först kommer att tänka på? Kommentera eller skapa ett eget blogginlägg - go go go!Captain Phillips, How To Loose A Guy.. och Pearl Harbour är SÅ BRA! Me before You var också bra. Men det är typ de jag har sett från din lista :D HAHAH LOL. Men nu har jag att göra under hösten! Challange accepted.

Svar: Jess, låter som en bra plan! Du får rapportera mig me jämna mellanrum hur de går 😄
Daniela Skoglund

Amanda


Sååå mkt bra filmer i detta inlägg! ^^ Min absoluta favorit är Lejonkungen, har ingen aning om hur många ggr jag har plöjt den men tycker fortfarande den är lika bra :) några andra favvosar är Spirit, She's the man, Pitch perfect-trilogin, wild child, a butterfly effect och a walk to remember.

Svar: Åh, A walk to remeber - den gillar jag också 😍 och Lejonkungen, SÅKLART.
Daniela Skoglund

Me Before You är verkligen en fantastisk film <3 Och jag diggar också bra rymdfilmer :)
Och Disneyfilmer, Moana och Mowgli (ej animerad) är ett par lite nyare filmer som jag tycker är så himla bra :)

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12