Bekännelser part 4

- Detta är ett av de tidsinställda inläggen som borde dyka upp medan jag är i Montenegro - 
 
När jag skrivit klart det här inlägget är vi uppe i fyrtio bekännelser... huhhu! Här kommer "Bekännelser part 4" (part 3 här & part 2 här & part 1 här)
 
 
1. Jag trodde länge låten "Sexy Back" handlade om en sexig rygg
 
Jepp, fram tills jag var 25 tyckte jag det var helt självklart att mr Justin sjunger om att han hämtar med sig en sexig rygg. Minns när jag såg filmen "Friends with benefits", Justin gick omkring halvnaken och jag tänkte ”jaa-a alltså nog fattar jag ju vad han sjunger om". Sen trillade poletten ner en dag när Sexy Back spelades på radio och jag lyssnade på låttexten lite mer noggrannt. Kände mig lagom dum då jag fattade.
 
2. Jag gillar inte rågbröd
 
Känns typ kriminellt att erkänna, finländare som man är... Men tycker faktiskt både havrebröd och vetebröd är mycket godare - de vinner Reissumies hundra gånger om.
 
3. Jag lyssnar på musik på helt för hög volym
 
Gäller både när jag lyssnar via högtalaren hemma, radion i bilen eller hörlurarna på typ gymmet/promenad. Folk brukar liksom hoppa till när de stiger in i min bil för att jag har musiken på så hög volym, på den nivån är det. Vet att jag borde sluta pga skadligt för öronen, men hög musik är ju bara så FIILIS.
 
4. Jag byter rakhyvel för sällan
 
Egentligen borde man väl byta rakhyvel med några veckors mellanrum, men jag brukar nog göra det "lite" mer sällan än så (läs: när det blir sår på benen, då går jag och köper ny) (ok liten överdrift, brukar nog göra det redan då det börjar kännas lite trögt) (fast ibland har det faktiskt hänt att jag hyvlat på fast det börjat blöda) (obs! är ej masochist, bara snål - rakhyvlar är ju så förbaskat dyra)
 
5. Jag sorterar inte tvätt
 
Senast berättade jag ju om hur jag inte en enda gång startat tvättmaskinen, men nu har jag faktiskt börjat tvätta ibland, även om det oftast är Niko som sköter den delen. Hur som helst, de gångerna jag tvättar, sorterar jag ingenting enligt varken färg eller grader, utan brukar bara tömma hela tvättkorgen i maskinen, lägga i lite färgtvättmedel och välja 40-graders programmet. Inget desto värre har åtminstone hänt hittills, så håller tummarna för samma tur i fortsättningen =)
 
6. Jag har i tjugo års tid tänkt att kabinpersonalen i flyg kallas "calvin crew"
 
Ni vet när flyg ska landa och piloten säger "cabin crew please be seated for landing"? Welllll, jag trodde under mina tjugo första år att de sa "calvin crew", och tänkte att det helt enkelt var vad kabinpersonalen kallades. Calvin crew. Noll logik och hundra procent dumt, jag vet. Liksom, "the calvin crew is here to help you", eeeeh. 
 
7. Jag körde med fyrans växel hela motorvägen förrförra veckan
 
Vanligtvis brukar jag anse mig själv vara en riktigt bra kusk, men när jag under förrförra veckan funderade på varför min bil lät så konstigt när jag körde till jobbet och sedan konstaterade att det berodde på att jag hade haft i fyrans växel under hela motorvägen, ja då kände jag mig nog som allt annat än en bra kusk. Skyller på att semestern närmade sig och att behovet av lite ledighet var stort. 
 
8. Jag är rätt långsint
 
På ett sätt tycker jag det är bra att jag inte är så blåögd och blint litar på att "folk nog vill mitt bästa" fast de gjort mig ledsen tusen gånger om, men ibland vore det kanske bra för mig att hitta en liiiite bättre balans mellan att vara blåögd och långsint. Gör du mig illa, kan du liksom vara så säker på att jag aldrig, aldrig, aaaaaldrig någonsin glömmer det. Mvh person som nästan fortfarande blir upprörd när hon tänker på ett gräl som ägde rum i lågstadiet =)
 
9. Jag ser inte längre fram emot Ed Sheerans konsert
 
När jag och Niko fick tag på biljetter till Ed Sheerans konsert var jag helt sjukt taggad och glad, men ända sen mera info om konserten släpptes, har jag nog den glädjen och ivern blivit utbytt mot nervositet och illamående... Allt med konserten verkar vara helt sjukt omständigt och krångligt, speciellt för någon som lider av en kronisk mag- och tarmsjukdom. Jag har varit på flera världsstjärnors konserter förr och det har aldrig varit några desto större problem med köer, transport eller dylikt, men nu verkar det nog vara riktigt svårt att både ta sig dit och därifrån. Man lär ska vara beredd på att få köa i timmar, och dyka upp redan på eftermiddagen ifall man vill hinna se honom spela (han börjar kl 21). Få se om jag alls kommer att klara av det här eller om det blir så att vi satte typ tvåhundra euro på ingenting - man får nämligen inte sälja biljetterna vidare eller ge dem åt någon annan, så att...
 
 10. Jag saknar ofta att ha ett stort kompisgäng
 
 Missförstå mig inte nu, för jag älskar mina vänner, är tacksam för varenda en och skulle aldrig vilja byta ut dem - ibland önskar jag bara att de var ett liiiite mer sammansvetsat gäng. Ni vet när vissa liksom har ett självklart kompisgäng de alltid samlas med och hänger allihopa och firar födelsedagar, midsomrar och nyår tillsammans med? Nå, jag har inget sånt gäng - istället består mina vänner mest av utspridda individer, om man säger så. Och samtidigt som det är bland det bästa jag vet, att hänga med mina vänner, för det också med sig en del utmaningar när de är så utspridda - både ur känslomässig och praktisk synvinkel. Hör liksom inte riktigt hemma någonstans, samtidigt som jag hör hemma med flera, om ni förstår hur jag menar? Ur rent tidsmässigt perspektiv vore det också skönt om ens en del av mina vänner "hörde ihop" lite mer, så det vore naturligt att samlas och träffas alla samtidigt, istället för att träffa de flesta enskilt. Tänker till exempel på när jag far till Vasa - samtidigt som jag är jätteglad över att folk skickar och frågar om jag vill ses, kan jag ofta bli stressad och få dåligt samvete när jag får meddelanden av flera olika personer, och vet att jag inte kommer orka/hinna träffa alla. Sådana gånger skulle det vara smidigt/skönt om majoriteten av dem t.ex. hörde till samma gruppchat, och man således kunde stämma träff med många samtidigt. Som det är nu vill tiden inte alltid räcka till, och jag upplever att jag ofta ställs framför jobbiga val vilka jag ska träffa och vilka jag ska välja bort, när jag egentligen inte vill välja bort någon. Finns det NÅGON som känner igen sig i det här, eller är jag ensam med mina tankar? Känns egentligen dumt att ”klaga” på ett sånt lyxproblem, att man har många vänner man träffat i olika sammanhang, men ifall någon av er är i liknande situation, tror jag ni förstår vad jag menar. Eller?Matilda


Tips tips! Är lika snål gällande rakhyvlar 😂 Men Lidl! Om man nöjer sig med tvåbladiga killfärgade hyvlar så 🙌🏻🙌🏻 Man får ett skaft och 20 extra blad för ca. 7€

Svar: Åh! Vilket bra tips! Älskar Lidl men har aldrig tänkt på att köpa rakhyvlar därifrån 😀
Daniela Skoglund

Och jag använder engångsrakhyvlar, minst en månad (eller flera, har ingen koll?) innan jag tar en ny 😂

Svar: 😀😀😀
Daniela Skoglund

Ronja Strömvall

http://sevendays.fi/ronja


Jag känner såååå igen mig i sista punkten om vänner!! EXAKT sådär är det för mig med! Har trott att jag är en på miljonen som har det så då det verkar att alla andra har sitt kompisgäng där alla är vänner med alla och känner varandra. Skönt att veta att man inte är ensam! <3

Svar: GÖR DU?! Vi måst prata om dehär nästa gång vi ses!! ❤️
Daniela Skoglund

Jag trodde lika om nr 1, men att han sjöng om sin snygga baksida haha

Svar: Hahaha
Daniela Skoglund

Emilie


Jag håller med exakt när det gäller Ed Sheeran konserten och då har jag inte ens någon sjukdom som jag behöver ta i beaktande. Men allt börjar kännas så otroligt omständigt och krångligt..

Svar: Då vet jag åtminstone att jag inte överreagerar! Fattar inte hur det ens är meningen man ska vara taggad på konsert efter att ha ägnat hela dagen åt att köa och vänta??
Daniela Skoglund

Cecilia


Mamma fick tag på biljetter till Ed Sheeran åt oss men efter att vi fick info mejlet om konserten så vill jag inte alls åka längre. Jag har ont i kroppen efter min graviditet och känner inte alls för att behöva gå och stå från mitt på dagen för att över huvud taget komma något så när nära scenen. Och trafikarrangemangen då?? Vadå behöva betala för parkering på förhand, och hutlösa summor ännu till. Nä, jag tror det blir en fet diss för mig och så får jag gråta över de förlorade pengarna

Svar: Skönt ändå att jag inte är den enda som känner så, vill faktiskt inte heller alls åka längre. Vi hade tänkt ta oss dit med bil, men efter att vi läste trafikarrangemangen konstaterade vi att vi får tänka om. Har fortfarande inte kommit på någon bra lösning.
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12