Finsk hårvård med Cutrin - för långt och starkt hår

- Inlägget är i samarbete med shampookauppa.fi
 
 
Ett inhemskt hårvårdsmärke för nordiskt hår
 
Samarbetet med favoriten Shampookauppa fortsätter! Och vet ni, idag är jag lite extra ivrig över produkterna jag ska presentera (och tävla ut) åt er, för jag har fått bekanta mig med ett helt nytt märke för mig - Cutrin. Har ni hört om det tidigare? Det hade åtminstone inte jag, och det skäms jag lite över nu i efterhand, när jag har fått lära mig att det är ett finskt hårvårdsmärke som funnits på marknaden i över 50 års tid (och dessutom tillhör Lumene-gruppen)! Cutrins produkter produceras alltså i Finland, och produkterna lämpar sig för typiskt nordiskt hår och tillverkas av nordiska råvaror - något som känns väldigt tryggt ur etiskt perspektiv. Dessutom tycker jag priserna är riktigt rimliga med tanke på kvalitén, produkterna används nämligen flitigt av både privatpersoner och proffs på salong, och priset ligger på ca 15 eurosar per produkt.
 
 
Cutrin Bio+ Strengthening - för dig som vill ha långt och/eller starkt hår
 
Serien jag nu fått testa heter Cutrin Bio+ Strengthening, och den lämpar sig speciellt för dig som har/vill ha långt hår och/eller löser mycket hår och/eller har skört/färgat hår. Serien främjar alltså hårväxt, men ser också till att håret blir starkare - du behöver alltså varken ha långt hår eller vilja växa håret långt för att kunna använda dessa produkter, utan de passar även dig som i princip bara vill att ditt hår ska vara så friskt som möjligt. Outi (hon som svarade på era frågor, som ni kanske minns?) berättade att hösten faktiskt är den tiden på året då allt fler brukar få problem med både håravfall och irriterad hårbotten, och då passar denna serie perfekt. 
 
 
Det stärkande shampot
 
Serien innehåller tre produkter, shampo, balsam och serum, och beskrivningen av shampot lyder på följande sätt: "Rengörande och stärkande shampo för kvinnor med förtunnat hår och/eller som sparar till långt hår. Skonsamt rengörande shampo som är lämpligt för färgbehandlat hår. Stärkande shampo med Cutrin Hair Vitality-teknologi, som kombinerar lindrande och skyddande nordisk havreolja med vitamin F och Anagain för ett friskt hår". Shampot hittas HÄR för 14,90
 
 
Det stärkande balsamet
 
Sen har vi balsamet, som anlände i en lite annorlunda förpackning än de två övriga produkterna och beskrivs på följande sätt: "Stärkande och närande balsam för livlöst hår. Gör håret mer lätthanterligt, elastiskt och glansigt. Får håret att kännas lent och starkt. Applicera i handdukstorrt hår, låt verka i 1-3 minuter och skölj noggrannt". Balsamet hittas HÄR för 14,90€.
 
 
 Det stärkande och vårdande serumet
 
Och sist ut har vi serumet, som beskrivs på följande sätt: "Uppfriskande och energigivande hårbottensserum för kvinnor med förtunnat hår och/eller som sparar till långt hår. Stärker håret och bidrar med att stimulera ny hårväxt. Applicera direkt i hårbotten en sektion åt gången. Massera in lätt med fingertopparna tills det absorberats helt". Serumet hittas HÄR, även det för 14,90€.
 
 
"Aldrig varit så här lätt att fota slutresultatet"
 
Vad jag tyckte? Nå, nu har jag ju varken problem med att mitt hår skulle vara tunt eller växa långsamt i och med att det är tjockt som bara vad och växer snabbare än ogräs, men det börjar lätt må dåligt och se risigt ut ifall jag inte tar hand om det, och jag upplever ofta att färgen blir ful ganska snabbt (för att inte ens tala om hur snabbt jag börjar lösa hår ifall jag slarvar med hårvården). Nu när jag, tack vare mitt långa samarbete med Shampookauppa, äntligen känner att jag nått en punkt där mitt hår är starkt och mår bra, vill jag gärna att det ska hållas så också, och det tror jag minsann att dessa produkter kommer sköta om. Jag upplever att det ofta varit ganska svårt att fånga hårprodukters effekt på bild, men jag må då säga att det aldrig varit lika lätt att fota slutresultatet, som det var efter att jag tvättat håret med denna serie - SER ni hur mitt hår ser ut på bilden, eller?! Kände redan i duschen att produkterna kändes ovanligt behagliga att tvätta med och att håret var lätt att reda ut efteråt, men jösses Amalia när det hade torkat och jag kollade hur det såg ut i spegeln - så tusans glänsande att jag nästan fick gå efter solglasögonen (för att inte ens tala om hur snyggt jag tyckte min hårfärg framhävdes)?! Nääe alltså, dessa klättrade nog rakt upp i toppen vad gäller favoritprodukter (tillsammans med otippade Bonacure, då). 
 
 
TÄVLING - VINN PRODUKTPAKETET OVAN
 
Shampookauppa fortsätter vara lika generösa och bjussiga som vanligt, så jag ska än en gång få avsluta inlägget med att tävla ut ett produktpaket åt en av er. Skoj! Paketet är värt 44,70 euro och innehåller alla produkter jag presenterat i det här inlägget, det vill säga shampo, balsam och serum från serien Cutrin Bio+ Strengthening. Allt du behöver göra är att slänga iväg en kommentar där du berättar varför just ditt hår skulle behöva dessa produkter (är det färgat? känns det skört? har du irriterad hårbotten? löser du mycket hår? vill du håret ska växa sig långt? you tell me!), så väljer jag ut en vinnare på söndag kväll. För att vara med behöver du således delta före söndag klockan 15, och så behöver jag din e-post också, så jag får tag på dig ifall det är du som vinner :) Lycka till & hoppas ni har haft en fin start på veckan!Elin


Jag är med igen! Jag löser ganska mycket hår, och så tänkte jag dessutom försöka spara lite längre hår nu så detta sku vara najs att testa ;)

Anna


Jag är med. Jag vill få starkare hår :)

Åh dessa produkter skulle jag verkligen behöva! Mitt hår känns väldigt skört och ibland är mängden hår jag tappar så till den grad att jag befarar att jag snart inte kommer att ha något hår kvar.

Mitt hår skulle verkligen behöva lite extra kärlek just nu, det är väldigt skört och trist just nu!

Helena


Jag försöker odla ut mitt hår så dessa produkter skulle säkert passa mig perfekt!

Annika


Hej! Jag är med, har skört och frissigt hår och märker redan nu att hösten påverkar håret och det känns ännu skörare än sommartid.

Nina N


Jag är med. Mitt självlockigahår sku må bra av dessa produkter eftersom jag är gravid och snart kommer att börja amma. Då skulle de va bra me ordentliga hårprodukter 😀

Anna


Jag deltar. Mitt hår blir lätt risigt ifall jag slarvar med hårvårdsrutinen. Har gått från mörkhårig till ljushårig under några månader så tror mitt hår skulle behöva lite extra näring 😊

Eme898@hotmail.com


Deltar. Mitt hår är i så dåligt skick efter x antal färgningar så skulle det skulle behöva lite extra kärlek nu till vintern!

Anonym


Deltar gärna i tävlingen, eftersom jag också gärna understöder finska företag som jobbar etiskt och med bra råvaror. Gillar lumenes andra produkter, men har aldrig testat Cutrin! (Dock hört talas om det). Jag skulle vilja använda dessa produkter också för att se om det kan stärka mitt hår :)

Michaela


Jag deltar definitivt 👍🏼😊. Alltså mitt hår är både färgat ,slitet,lossar massor hår ,ja hela håret är som ett Kråkbo 🙈😂 långt hår har jag men inget kul när det börjar bli så tunt!

Hanna


Deltar! Löser så mkt hår..

Ella


Jag har, precis som du, långt, och livskraftigt hår. Men jag löser väldigt mycket, och så blir det väldigt risigt om jag inte tar väl hand om det. Speciellt med tanke på hur mycket hår jag löser så skulle det vara intressant att testa på detta paket!

Ellinore


Skulle gärna prova dessa! Jag har tunt hår och känslig hårbotten

Janette


Tunt hår, irriterat hårbotten, lossnar hår och allmänt dålig kondition på håret, så ja, hit med paketet! Det behövs.

Anonym


Deltar med ett hår som pga sjukdom blivit tunt, slitet och verkligen behöver boostas. Sörjer mitt håravfall och är så rädd om de strån jag har kvar. Jonna98@live.se

Saga


Deltar! Har precis som du rätt tjocjt hår som växer fort men mina toppar slits enormt mycket så drömmer om lite friskare hår 😊

Anna


Alltså när jag läste detta kände jag bara att JAA DET HÄR ÄR SKRIVET RAKT ÅT MIG. Dessa produkter måste jag bara prova på. Jag har fått så irriterat hårbotten den senaste tiden..löser dessutom en hel del hår så jag har länge haft i tankarna att jag måste hitta något som kan hjälpa mig..så nu behöver jag detta mer än någonsin.

Sofie


Skulle gärna vilja prova, håller på att försöka växa ut mitt naturliga hår.

Pia


Jag har känsligt hårbotten och jag löser mycket hår, så det skulle passa perfekt att få testa den här serien.

Julia


Har haft och har en stressig höst, och det märks på hela mig, även håret. Vore roligt med lite extra kärlek åt kalufsen!

Daniela


Jag är mef. Sko passa bra just nu, har tappat hälften av håret efter graviditeten och amningen. Har oxå torrt och känsligt hårbotten.

Rebecca


Jag har långt blonderat hår som börjar vara ganska torrt... Försöker som bäst hitta några produkter som skulle kunna få mitt hår friskare, så dessa skulle passa perfekt!:)

Camilla


Dessa skulle passa perfekt för mig! Har perus finskt ljust hår så en produkt gjort specifikt för det låter perfekt! Hoppas att få testa på Cutrin.

Camilla


Dessa skulle passa perfekt för mig! Har perus finskt ljust hår så en produkt gjort specifikt för det låter perfekt! Hoppas att få testa på Cutrin.

Susanne


Jag är utan tvekan med, denna tävling kom så otroligt lägligt då jag senast idag försökt få lite pli på mitt hår genom oljeinpackning, en (ofrivillig, men nödvändig) trimning och allt jag kommit på... Dock verkar mitt hår vara precis som jag och påverkas något otroligt mycket av vädret ute nu när det är kallt så det har blivit extremt torrt och ledsamt. Så att få chansen att vinna och testa dessa produkter och verkligen få skämma bort det (och förhoppningsvis hitta nya favoriter till badrumshyllan) skulle verkligen vara guld värt 🙏😊

Jennifer


Har blont hår som börjar bli allt mer torrt och skört så hårstråna brakar av på mitten. Skulle gärna testa på denna serie och se om det hjälper!

Elma


Mitt hår har alltid varit skört och torrt och jag har haft svårt att hitta passande produkter. Ännutill så tappar jag onormala mängder varje dag, kan inte ens borsta håret utan att en massa hår följer med på borsten...Därför skulle det vara roligt att få prova på något nytt och se om det möjligtvis skulle leda till en förbättring på hårfronten! :)

Julia


I mitt jobb använder jag inte smink till vardags, vilket jag är helt bekväm med. Jag är ute mycket vilket gör att jag också använder pipo nu när det blir kallare.
Nu i dessa pipo- tider märker jag att mitt hår också behöver tvättas mycket oftare vilket gör håret både torrt och tråkigt.
Jag är med i tävlingen för tänk vad roligt det skulle vara att vinna och kunna behandla håret så att det blir en WOW- faktor i vardagen (och vid fest såklart)!

Paulina


Jag vill ha längre och starkare hår!

Emme


De här produkterna tror jag skulle passa bra till mitt sköra hår 🙂

Julieth


Kliande hårbotten och extra torrt hår kom med lika hård kraft som foglossningarna denna graviditet. Att boka tid till frissan är inte det jag prioriterar högst när slutspurten av husbygget håller på som bäst medan jag samtidigt försöker förbereda mig på att bli mamma. Men med nya ordentliga hårprodukter, som förhoppningsvis ger bra resultat, kanske jag inser att boka en tid till frissan innan Bf inte heller vore så dumt.

Lina


Jag tappar massor av hår. Detta kunde nog göra susen för min kalufs 👍

Anna


Om jag kan få lika fint hår som du har så vill jag ha domhär produkterna! 😘

Katarina


Relativt nybliven tvåbarnsmamma här hej! Lider varje vinter av irriterat hårbotten och denna senhöst är inget undantag, och nu som trevlig bonus har jag drabbats av det vanliga håravfallet pga graviditet/amningen. Behöver säkert inte säga att det här paketet skulle ge en härlig extra lyx i vardagen :)

Sofia


Jag har irriterande hårbotten och tappar väldigt mycket hår så kändes som denna serie kanske skulle passa mig! Gillar stort när det är tillverkat i Finland.

Alltså, jag kan motivera varför jag skulle behöva detta genom att besvara dina frågor: är det färgat? JA (blonderat ännu till) känns det skört? JA (i en veckas tid efter frissabesöket hölls det glänsande) har du irriterad hårbotten? (JA, kliar som f*n ibland, också frissan påpekade detta) löser du mycket hår? JA (evigt problem) Vill du håret ska växa sig långt? JA (eller det är ganska långt redan, men skulle se längre ut om det växte sig ”tjockare”.

Anna


Jag är med👋🏽 jag vill ha längre och starkare hår och därför tror jag att dessa produkter skulle passa mig perfekt!!

Nicolina


Jag löser så mycket hår just nu, golvet i vår lägenhet är fullt av mina hårstrån, (mörkt hår på ljust golv är ingen bra kombination!) så dessa produkter kunde kanske passa bra åt mej!

Jaana


Jag behöver! Efter två graviditeter och nästan fyra år av ammning, som nu tagit slut, börjar mitt hår äntligen återhämta sig. Detta innebär dock en massa babyhår som sticker ut här och där. Mitt hår har varit tjockt och mår väl småningom ganska bra, men skulle absolut behöva stöd för att stärkas och bli jämntjockt igen, då det upplevt så mycket slitage och hårfall.

Sara


Jag är med! Mitt hår är torrt och skört, hoppas dehär schampot skulle hjälpa.

Jag är med! Önskar att jag inte skulle ha så många punkter att lägga på denna lista, men jag borde vinna för att mitt hår är torrt, trött och lossnar i sådan takt att jag nog snart är skallig.. :D Jaa, det hörs ju på lång väg att jag behöver få vinna!

Paulina


Deltar! Har både irriterad hårbotten och löser hår, så detta sku pass perfekt!

Anna


Mitt hår är långt men väldigt tunt. Är gärna med och tävlar, vill få starkare och tjockare hår!

Minna


Ojoj dehär skulle göra susen för mitt höst-trötta hår!

Lovisa


Jag är med, har ofta irriterad hårbotten och torrt hår så därför skulle jag vilja prova dessa produkter 😊

Anna


Är med och tävlar! Behöver nya produkter då mitt hår är färgat, slitet och torrt samt ganska bångstyrigt :)

Martina


Självklart med. Skulle vara kul att prova för ett starkare hår.

Svar: Tyvärr hann tävlingstiden redan gå ut! :(
Daniela Skoglund

Ida


Mitt hår är väldigt skört och torrt, jag vill ta hand om det :)

Svar: Tyvärr hann tävlingstiden redan gå ut! :(
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Randoms vecka 48
Bästa och sämsta listan
Julfest, julmiddag och julmarknad
Randoms vecka 47
Överraskningsdejt, gymfunderingar och julfiilisKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12