Årets bästa julklapp - hållbart paketerad Meribottle!

- Inlägget är i samarbete med Meribottles -
 
Vet ni vad? Det här blir det sjätte inlägget jag skriver tillsammans med bästa Meribottles, och det är helt och hållet tack vare det stora intresset ni fortsätter visa för dem varje gång jag lyfter fram dem här på bloggen. Efter det senaste samarbetsinlägget jag skrev i augusti var ni liksom flera som efteråt skickade åt mig och undrade om det kommer fler tävlingar och om jag inte kan ordna en rabattkod till Meribottles åt er, och eftersom er önskan är min lag, kan jag nu med glädje meddela att julen kommer tidigt i år - jag har nämligen fixat både tävling och rabattkod åt er! Ho ho hooo. 
 
 
EN JULKLAPP SOM INTE KAN GÅ FEL
 
Med tanke på hur många gånger jag skrivit om Meribottles förut litar jag på att ni börjar ha ganska bra koll på dem, så mitt syfte med det här inlägget är inte att fortsätta hajpa flaskorna (även om det kliar i fingrarna), utan att förhoppningsvis skapa lite julfiilis, ge nya idéer till julklappspaketeringen samt lyfta fram Meribottles som en julklappsidé. Jag kan nämligen inte kan tänka ut en mycket bättre julklapp än en Meribottle - inte nog med att den är hållbar, praktisk och snygg (och dessutom säljs av ett inhemskt företag) (som skänker en euro för varje köpt flaska till välgörenhet), utan jag kan liksom inte komma på vem som inte skulle vilja ha en sån här? Den passar ju gammal som ung, kompis som partner, den som vill att kaffet ska hållas varmt, den som vill att vattnet ska hållas kallt, den som tränar mycket, den som vill bli inspirerad till att dricka mer vatten, den som tycker om vackra ting, den som lever miljövänligt, osv osv osv. En julklapp som knappt kan gå fel, helt enkelt.
 
 
HÅLLBAR JULKLAPPSPAKETERING
 
I och med att jag och Niko fick våra Meribottles redan 2019  har jag gett bort alla Meribottles jag mottagit sen dess, och denna gång är det Black Marble och Shiny Rose som kommer få agera presenter. Eftersom det är juletider känns det dock lite tråkigt att ge bort dem i originalförpackningen, så jag påbörjade paketeringsprocessen framför brasan för några dagar sen - en hållbar paketeringsprocess, denna gång. Önskar att jag kunde ta äran åt mig för den idén, men det var faktiskt Meribottles som föreslog att jag skulle lyfta fram hållbar paketering i inlägget, vilket jag tycker är så himla fint. Det visar liksom att de inte skapat dessa flaskor bara för att det låter bra att kunna kalla något hållbart, utan att de verkligen genuint tycker det är viktigt att lyfta fram mer hållbara alternativ och minska mängden plast i haven. 
 
 
TIDNINGSPAPPER + SKOSNÖREN = SANT
 
Jag kan erkänna att jag tidigare knappt reflekterat kring att vanligt paketeringspapper, tejp och paketeringsband är skadligt för miljön, så först blev jag lite nervös över hurudana lösningar jag skulle hitta på istället, men det var faktiskt förvånansvärt lätt när jag väl kom igång. Gamla tidningspapper fick agera paketeringspapper, ett par gamla skosnören fick agera paketeringsband och till det andra paketet klippte jag bort ett par handtag från en hämtmatpåse för att kunna knyta runt paketet (vill man skaffa snören skilt är också "juuttinauha" ett alternativ). Tejp klarade man sig faktiskt förvånansvärt bra utan, speciellt med tanke på att man smidigt kunde paketera flaskorna som smällkarameller.
 
 
ETT FÖRSÖK TILL JULKLAPPSRIM
 
Och här har vi slutresultatet - tycker faktiskt det blev förvånansvärt kiva, speciellt med tanke på att jag varken är en speciellt händig eller pysslig person och inte hade någon erfarenhet av hållbar julklappspaketering från förr. Nu känns det bara som att jag borde komma på ett rim, för vad är nu en julklapp utan rim? Hmmm, ge mig ett par minuter bara! Okej, here we go; "Hej! Här kommer en julklapp som inte bara är åt dig, utan även åt haven och planeten, i och med att klimatkrisen verkligen är en grej. Hoppas den kommer göra dig glad, min har åtminstone kommit till nytta varje dag". Vad säger ni, duger det? Fritt fram att kopiera i så fall =)
 
 
TÄVLING - TRE VINNER VALFRI MERIBOTTLE
 
Haha, hade tänkt försöka dessa bilder utan Sheldon, men hon ville så ivrigt vara med, att jag fick ge efter. Hur som helst hoppas jag att ni vid det här laget nu fått lite julfiilis, nya idéer till julklappspaketeringen samt fått upp ögonen för Meribottles som potentiell julklapp! Ifall någon av er hann börja tänka att ni måste lägga till en Meribottle på er egen önskelista i år, kan jag med glädje meddela att det kanske inte behövs, i och med att jag kommer få tävla ut tre stycken flaskor åt er. Dock pågår tävlingen bara till onsdag denna gång, så ni får lov att vara snabba om ni vill hinna med - kommentera nedan vilken Meribottle ni skulle vilja vinna senast på onsdag klockan 18, så avslöjar jag vinnarna här på bloggen på onsdag kväll, samtidigt som jag meddelar rabattkoden. Nu kör vi, lycka till!!Jessica


Vilken kul tävling! Om jag skulle ha turen att vinna, är jag sugen på en CHAMPAGNE 750 ml. :)

Om jag vann skulle jag ge en black marble-flaska till julklapp till mig själv för den är så snygg heheh 🤩

Vilken rolig tävling! Till mig själv skulle jag välja en black marble. Stilrent och snyggt, det är också en bänksskiva som kommer att förekomma i vårt hem, stilrent och tidlöst :)

Isabelle


En flaska i champagne-färg och 750 ml skulle vara perfekt 🤩

Henrica


Helt omöjligt att välja bland alla snygga flaskor! Men jag skulle nog gärna vinna en flaska i färgen Shiny Rose tror jag 🤩

Madelaine


Jag skulle gärna vilja vinna färger röd 1000ml 🤩 Hade tidigare en Tupperware i den storleken, men den fick gå vidare i graven efter sin långa tjänstgöring. Så nu saknas en lika stor flaska, så detta skulle vara ypperligt tillfälle att vinna en 👌

Elma


Ifall jag vinner så vill jag ha en black marble flaska, så fin 😍

Patricia


Om jag vann så skulle ja välja färgen champagne ☺️

Ida


En shiny Rose sku ju int vara helt fel! En sånn vill jag vinna 😊

Ida


En shiny Rose sku ju int vara helt fel! En sånn vill jag vinna 😊

En LUMI eller Mermaid flaska sku sitta bra till vårens vagnprommisar och soffhäng med bebbr 😍💙 Så en kommer ihåg att upprätthålla vätskemängden liksom 💁🏼‍♀️ Har jag satt att Sheldon är gulloger?

Erica


Shiny rose 😍😍

Jarina


Jag skulle välja Baltic Sea ⭐️ Normalt skulle jag nog ha valt en enfärgad eller neutral, men det kan ju vara bra att testa lite färg imellan 😄

Josefina


Jag skulle så gärna vilja vinna en champagne 750ml flaska och få kasta bort plastflaskorna hemma 😍

Linn


Shiny rose :)

Jag skulle gärna vilja vinna Kaamos 😍

Pau


Black marbles skulle jag välja om jag vann ☺️

Kia


Skulle ge en Metallic 750ml till min sambo! Jag har redan en black marble sedan något år tillbaka och han är döavundsjuk på den, så det skulle bli perfekt till honom!

Nika


Skulle gärna vilja vinna en baltic sea :)

Lumi 😍😍


Lumi

Emelie


Roligt med tävling, jag skulle ge Black marble till min syster! 😍

Erica


Black

Lovisa


Black marble :)

Hanna


Shiny rose!

Jenna


Sku gärna ha en shiny rose men såg att di va slut 😭

Camilla


Skulle välja en black marble🖤

Jenny


Jag skulle vilja ha en Shiny Rose flaska, som jag skulle ge åt mun syster 😍

Matilda


Såå fina flaskor! Men White marble är absolut en favorit som jag gärna skulle vinna 🤩👍🏻

Anonym


Om jag vann så skulle välja färgen champagne!

Laura


Om jag vinner så vilja gärna ha färgen champagne!

Saga


Mermaid 500 ml är en favorit bland tiotals snyggingar 🤩

Emme


Black marble flaskan, den va sååå fin🙃

Laura


Jag skulle vilja vinna flaskan som heter champagne 😍

Jennifer


Schampagne var ju för fin alltså!👌

Late


Jag skulle vilja överraska min sambo och ge henne flaskan champagne 750ml!

En lila skulle pigga upp i denna gråa vardag!

Jessica


En black marble flaska hade jag valt! :)

Maria


En stilren black skulle nog passa bra som julklapp åt min bror 😊

Erika


En wood! Så snygg och naturnära färg 🤎

Matilda


En White marble skulle passa perfekt! Har en "billig" variant från tidigare som börjar bli ofräsch och skulle behöva en ersättare 🤩

Emma


Så söt Sheldon är! Jag ha
de valt Shiny rose😍

Nina


Det skulle vara en perfekt julklapp! Shiny Rose eller black marble, båda lika snygga!

Alexandra


En White Marble sku vara najs! 🤩

Görel


Jag vill julen till ära vinna red 1000ml, den känns så varm😍

S


Deltar igen, om jag nu sku ha turen, tävlat förr, men aldrig haft turen på min sida. Men om jag vann skulle jag köra på Wood 500. Den känns som naturnära och passar i vårt hem och sambon skulle få sitt kaffe varmt i skogen och jag skulle få flaskan för att minnas dricka tillräckligt. Så en sån får min (vår) röst. 🙋🏻‍♀️

Ps. Sheldon smälter hjärtat. 😍

Görel


Jag vill julen till ära vinna red 1000ml, den känns så varm😍

Erika


En Wood skulle jag välja!

Anna


Baltic sea eller black marble.. Där kan jag inte riktigt välja för båda är ju såå fina 😍 Tack för de bästa samarbeten någon blogg har.

Anonym


Black marble önskar jag mig av tomten 🤶

Sandra


Summer sky , white marble eller shiny rose, så många fiiinaaaa 😍😍

Iida


Champange 750ml, skulle vara fin! :) Och jag skulle hoppeligen komma ihåg att drick mera vatten!

Iida


En Champange 750ml skulle vara fin :) hoppeligen skulle jag komma ihåg att drick tillräckligt då!

Julia


Jag vill vinna en White marble!! 😍

Henrika


White Marble! 🤩

Ellinore


Lumi, såå fin! :)

Natalie


Black marble :)

Josefine


Äntligen 😍 finaste flaskorna!! Önskar mig en shiny rose, och min syster skulle få en black marble för rabattkoden 🎄🎀

Minna


Lumi är min absoluta favorit! :D

Michaela


Black marble önskar sej min dotter så skulle vara super om jag vann en sån ❤️

Nicolina


Jag skulle välja Wood, den skulle va en perfekt julklapp till min pappa!

Pia


Jag skulle välja en Black marble

maria


black marble vill jag ge till min man i julklapp 🎁 🤩

Elin


Jee, jag sku välja en CANCUN-flaska :)

Helena


Om jag har turen och vinner så vill jag ha White marble 500ml 😍 såå fina flaskor allihopa!

Lotta


Black marble tycker jag är snyggast! ☺️

Elienore Nyholm


Aldrig vunnit något. Skulle jag vinna skulle den gå till systern träningsfreaken DIREKT som julklapp. Sak samma vilken färg:) rosa är finast.

Elin


Woow vilken tävling!🤩 En BLACK 500 ML skulle jag vilja vinna till mig själv i julklapp, den skulle passa perfekt att ha på jobbet (jobbar inom äldreomsorgen) så då skulle man kanske ta sig tid att dricka ur sin snygga vattenflaska 🤩😍🙏

Sara


Jag skulle välja shiny rose 😍

S


Black marble skulle jag nog välja, så fin! 🤩

Johanna


Baltic sea såklart!😊

Linn


En Baltic Sea, den var riktigt fin!

Anna


Jag skulle gärna vinna Shiny rose!

Jessica


Baltic sea är så fin! 🥰

Christian Lindqvist


Om jag vann skulle jag vilja ha black marble flaskan, bra tävling!

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Skaffa kattunge - att tänka på
Mål för 2021
HÄRLIG fredag, en liten rymling och bambin på hal is
Det stora pizzatestet - här hittas Vasatraktens bästa pizza!
Lumenes julkalender - värd pengarna eller ej?Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12