Doftfria hårprodukter - mina bästa tips

- Inlägget är i samarbete med Suomen Shampookauppa
 
 
Vad ni ser på bilden ovan? Hur jag reagerat på sistone då jag varit i närheten av starka dofter (alternativ har jag stått och hostat eller dragit in öppnande medicin). Jag har alltid varit ganska känslig och allergisk av mig, men ända sen min astma blommade ut ordentligt i våras har det ballat ur helt, och jag har helt enkelt fått acceptera att jag inte längre kan använda flera av mina favoritparfymer, bodylotions och hårprodukter. Detta innebär också att jag blir tvungen att hitta nya mer astma- och allergivänliga produkter att använda, så i hopp om att finna prisvärda, doftfria hårprodukter, klickade jag in mig på Suomen Shampookauppa - vi hade ju ett längre samarbete ifjol och jag var så nöjd med dem då, att jag gärna viljat fortsätta handla från dem efteråt också. 
 
 
Doftfritt, inhemskt OCH förmånligt
 
Det var alltså egentligen inte alls meningen att vi skulle inleda ett nytt samarbete nu, men jag blev så himla nöjd med min beställning, att jag mejlade Outi och frågade om hon ville jag skulle marknadsföra produkterna på bloggen, ifall det finns flera där ute som behöver tips på doftfria hårprodukter. Hon tyckte det lät som en bra idé, and here we are! Då jag gjorde min beställning hittade jag snabbt tre doftfria hårprodukter jag var intresserad av, och till min glädje visade det sig att de inte bara kändes förmånliga, utan alla tre visade sig även vara inhemska - DET är väl ändå en ganska sällsynt kombination (inhemskt och förmånligt, menar jag). Märkena jag pratar om är DS, System 4 och Cutrin, och jag beställde följande produkter:
 
 
DS Blond Shampoo (6,90-16,90 HÄR)
 
Jag har använt Fudges Clean Blonde produkter så länge jag kan minnas, men de har tyvärr en ganska stark doft, och jag har på sistone börjat märka att jag inte "klarar av" dem på samma sätt som förr. Så, jag tänkte att det är bättre att försöka hitta ett nytt och bra silvershampo nu i god tid före jag börjar reagera ännu starkare på Fudgeprodukterna, och tyckte mig minnas att jag nångång tidigare testat DS's Blond Shampoo och gillat det. Och jag hade helt rätt - SER ni vilken fin kall ton mitt hår har på översta bilden, eller?! Silvershampo är typ den skönhetsprodukten jag är mest noggrann och kräsen med (trivs verkligen inte med gulaktigt hår), så är både glad och lättad över vilken fin effekt det här ger mitt hår utan att vara det minsta irriterande. Vegansk och dermatologiskt testad på känslig hud, är den också. 
 
 
System 4 Climbazole Shampoo (7,90-15,90 HÄR)
 
System 4's produkter använde jag mycket förut, men sen glömde jag bort dem lite - har alltid tyckt att deras produkter är skonsamma och behagliga samtidigt som de är prisvärda och rengör effektivt, men dessvärre har de också känts lite tråkiga, i och med att de saknar doft. Nå, nu för tiden får produkterna vara hur fula och tråkiga som helst, så länge de inte orsakar rodnande hud, kliande hårbotten och andningsbesvär. Beställde hem en flaska på 500 ml för att den skulle hålla lite längre (normalstora flaskor tar snabbt slut när man har en sån här hårmängd som jag har...), och jag måste säga att 15,90 kändes som en ganska liten peng att betala för en så här stor flaska - speciellt när innehållet är så pass bra. Även denna är dermatologiskt testad samt doftfri och färgfri, men Outi bad mig tillägga System 4's produkter ibland kan innehålla en svag doft av mentol, trots att inga av deras produkter innehåller parfymer. Inget jag någonsin märkt av, men ändå.
 
 
Cutrin Sensitive Deep Soothing Care (15,90 HÄR)
 
Och sist men inte minst har vi en hårinpackning från Cutrin - ett hårvårdsmärke som tillhör Lumenegruppen. Silvershampo, vanligt shampo och hårinpackning kändes som en ganska komplett beställning, och den här inpackningen blev verkligen pricken över i:et. Känns jättelyxig även om den är både doftfri och kostar under 20-lappen, och ojojoj vad mitt hår diggar - jag som är van med att ha strävt och matt hår som trasslar till sig i snabbare takt än Raymond blev osams med folk på Robinsonön, får mjukt, glänsande och lättborstat hår tack vare denna. Nästan så jag skulle välja att ta med den som personlig sak, ifall jag nångång av misstag att jag blev en av framtida Robinsondeltagare.
 
 
Tävling - vinn 50€ presentkort
 
Nu är jag med andra ord ägare till tre nya doftfria hårprodukter som alla får 10/10 hårstrån av mig (lol, kom verkligen inte på något bättre :D), och ifall du också är i behov av nya hårprodukter, doftfria eller ej, kan jag med glädje meddela att du nu har möjligheten att vinna ett 50 euros presentkort till Shampookauppa! De säljer allt från hårprodukter och hårfärger till stylingverktyg och skönhetsprodukter, så ta en titt på sortimentet här och berätta sedan i en kommentar vad du tror du skulle använda presentkortet till, så är du med! Tävlingen pågår fram till söndag klockan 12 och vinnaren avslöjas i veckoslutssammanfattningen och kontaktas per mejl - lycka till 



Felicia


Ååh jag har inte kunnat unna mig något kiva sedan typ april! Bara ett nytt silverschamppo skulle hypa upp mig just nu 😍😍

Emme


En ny olja till mitt hår skulle passa bra så Olaplex No.7 Bonding Oil 👩🏼

Alexandra


Skulle köpa en kerastase hårinpackning och kanske nån hårolja eller serum 🤔

Matilda


Har alltid varit intresserad av bitshampoo så skulle gärna testa Famo piparminttu palashampoo 💆🏼‍♀️

Carro


Jag har börjat resan från brunt hår till blont igen så Olaplex No. 3 hair perfector står högt upp på behovslistan just nu 🙈

Iisa


Jag skulle köpa nån slags treatment förhårbotten eftersom jag aldrig testat det. typ som System 4 Climbazole Scalp Tonic som de har. 😊

Daniela


Behöver verkligen ett nytt shampoo, då mitt hår har blivit ganska torrt och det shampoot jag nu använder inte hjälper till det så bra. Så jag skulle iallafall köpa detta Cutrin Vieno Sensitive hajusteeton shampoo.

Fina Christina

http://finachristina.fi


Vad kul med tävling! Jag har använt samma schampo och balsam i en evighet nu och ska äntligen byta när mitt gamla snart är slut. Så jag skulle nog pröva något nytt från t.ex. Kerastase eller liknande.

Ellen


Jag är med! Jag har länge varit intresserad av att prova på en ”ilmakiharrin” för att få lite extra volym och lösa lockar i mitt annars så tunna hår. Som studerande har jag dock inte skaffat en sådan så därför har det inte blivit av. https://www.shampookauppa.fi/product/562/babyliss-pro-trio-3400e-ilmakiharrin

Rebecca


Jag skulle välja system 4 shampo och balsam. Någon hårolja skulle också behövas 😁😍

Jag skulle skaffa en hårolja från Kerastase!

Pau


Jag skulle behöva Kerastase hårinpackning!

Sara


Cutrin Vieno Sensitive Deep Soothing Care skulle jag vilja pröva

EK


Skulle testa bitshampo eller hårolja :)

Josefina


Jag skulle gärna vilja testa produkter med mindre kemikalier i, till exempel nån schampoobit!

Julia


Hade gärna testat de produkterna du tipsade om, speciellt första och sista! 😍

Matilda


Det skulle nog bli någon hårolja, för min är nästan slut. Eller så skulle jag testa hårinpackningen du recenserar. Mitt hår är så himla risigt och tunt (delvis pga av min medicinering) att en vårdande, åtetfuktande och användarvänlig produkt skulle vara mer än behövligt just nu.

Rebecca


Jag skulle skaffa olaplex nr6 och så skulle jag vara intresserad av att testa DS silvershampot😊

Camilla


Skulle gärna testa något av Kevin.Murphy produkterna och Maroccon oil!

Nicolina


Tror jag skulle prova på någon hårolja från t.ex. Kerastase :)

Sabbe


Jag har under de senaste åren haft problem med en torr och kliande hårbotten men samtidigt får jag lätt och snabbt fett hår eftersom jag har det typiska nordiska tunna håret. Så nu i och med covid och självisolering har jag provat på att endast skölja håret med vatten och äppelcidervinäger, kliandet och den rodnande hårbotten har lyckligtvis försvunnit men håret blir inte riktigt lika rent som man är van vid.
Därför är jag nu på jakt efter någon slags hårvård som varken innehåller, sulfater, parabener, alkohol eller silikoner och jag tror att några av Famos bitschampoon och bitbalsam att byta emellan skulle passa perfekt.

Elin


Jag skulle köpa något schampo och balsam för fet hårbotten, tex cutrins eller redkens. Sedan skulle jag även köpa något till min man, såsom skäggolja.

Saga


Skulle vara nyfiken på Kevin Murphy Maxi wash som du tidigare skrev om på bloggen samt famo bitschampo och så DS blonde silverschampot ☺️ så lite olika slags produkter Mao ☺️

Jag sku behöva ett riktigt bra schampoo för mitt blonda hår och sköra hårbotten! Så Cutrin sensitive serien skulle vara BUENO 🙏 Sen har jag aldrig själv provat en hårinpackning, så en sån sku också vara nice. 🥰

Elin


Ds blond schampoo låter ju nästan för bra för att vara sant och mitt i prick till mitt hår eftersom det alltid blir gult av solen, vilket inte är särskilt snyggt. Parfymfritt behöver jag till min känsliga hy och mitt känsliga hårbotten så om inte en vinst så var det ett väldigt bra tips för det är inte lätt att hitta bra sådana produkter.
Skulle vara kul att få unna sig något som nybliven mamma (och inte bara till bebis).

Hanna


Jag skulle köpa nytt shampo & balsam!

Anonym


Jag skulle köpa ny hårinpackning och hårolja! 😍

Emelie


Jag skulle köpa ny hårinpackning och hårolja! ✨✨

Ellinore


Jag skulle vilja prova någon bitschampo, tex denna:
Famo Nokkos palashampoo rasvoittuvalle hiuspohjalle
och
Four Reasons No nothing Sensitive Volume Shampoo

Anonym


Skulle prova på Balmain produkter, shampoo och värmeskydd. Eller olaplex oljan.

Helena


Jag skulle köpa nån riktigt vårdande inpackning och ett silvershampo (troligtvis det du tipsade om, ditt hår har ju så fin nyans på bilderna!)😍

Jennifer


Skulle absolut köpa DS Blond Shampoo, ser ut att bli bra resultat och dessutom tycker jag dom flesta silvershampona doftar alldeles för starkt. Förutom det skulle jag också köpa någon vårdande hårinpackning eller olja. :)

Åh, vilken rolig tävling! Jag skulle spendera mitt presentkort på en hårfön, det är jag i stort behov av!! :)

Emilia


Lyxigare shampoo och hårinpackning 🤩

Elin


Ds blond schampoo låter ju nästan för bra för att vara sant och mitt i prick till mitt hår eftersom det alltid blir gult av solen, vilket inte är särskilt snyggt. Parfymfritt behöver jag till min känsliga hy och mitt känsliga hårbotten så om inte en vinst så var det ett väldigt bra tips för det är inte lätt att hitta bra sådana produkter. Skulle vara kul att få unna sig något som nybliven mamma (och inte bara till bebis).

Heidi


Ja sku trolitvis använda presentkortet antingen till nå leave in hårspray och nytt hårserum eller ti en ilmakiharrin :)

S


Jag skulle nog testa en skonsam schampoo, eftersom jag har lätt för att få kliande hårbotten. Även som du så lider jag av doft allergi och det har blivit mycket tuffare i sommar, så en del av favoritdofter jag haft så som parfymer och sånt så har jag bara gett vidare till folk i min omgivning som velat och kunnat använda dem eller åkt i roskis, tyvärr. Så trorligen en skonsam schampo å något annat smått sku bli inhandlat. 🙂

Jeanette


Morrocanoil treatment för mitt stackars torra hår skulle verkligen behövas 😅

Daniela M


Jag skulle gärna testa Four Reasons No nothing Sensitive Moisture Shampoo då jag gillar hårvårdsprodukter med avokado och skulle behöva något som ger mer glans. Är även intresserad av samma märkes Treatment kosteuttava tehohoito :)

Nora


Hårvax och någon av produktena du tipsade om!





Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:













HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

5362 inlägg senare
2023 - de traditionella frågorna
Månadens bok, 12/23 - Eld, snö och stjärnor
Positiva minnen från gravidledigheten
Åtta serier jag sett på sistone



Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . Veckoslut



Arkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12