Jag & Sheldon betygsätter produkter från Vasa Djurcentrum + tävling

- Inlägget är i samarbete med Vasa Djurcentrum -
 
Vill börja med att säga att vilken ÄRA och vilken lyx för mig och Sheldon att få samarbeta med Vasa Djurcentrum, aka djurbutiken som grundades i Vasa redan år 1985. Butiken har funnits i hörnet mellan Storalånggatan och Sandögatan så länge jag kan minnas, och här finns allt från sköldpaddor och hamstrar till akvarium och det mesta man kan tänkas behöva i djurväg. En djurägares paradis, kort och gott!
 
 
Jag begav mig hit en måndag i november för att samla ihop ett startkit inför Sheldons ankomst med hjälp av experten Tom (Djurcentrumets grundare och ägare), och det blev snabbt klart att det nog inte finns något han inte vet om djurens behov och produkter. Med tanke på butikens storlek och breda sortiment hann jag spendera ett bra tag där, och när jag under tiden såg vilken kvalitativ och varm kundservice Tom gav åt alla kunder som kom på besök, blev det också ganska snabbt klart hur Vasa Djurcentrum fått det fina betyget 4,3/5 på Google. Kändes så fint att se hur mycket kunderna uppskattade Vasa Djurcentrum, speciellt i tider som dessa när det är extra viktigt att stötta lokala företag. 
 
 
Hur som helst, Tom hjälpte mig alltså att välja produkter inför Sheldons ankomst, och nu när hon flyttat in och vi hunnit bekanta oss med och testa produkterna här hemma i någon vecka, tänkte jag att det kunde vara kul att betygsätta produkterna ur både min och Sheldons synvinkel. Lägger också in länkar till de produkter som finns på hemsidan, så ni kan bekanta er mer med dem ifall det dyker upp något ni finner intressant. Glöm inte att ta en titt på tävlingen i slutet av inlägget också - vi kör!
 
 
KATTMAT & MATKOPPAR
 
Nåmen KLART att vår lilla prinsessa ska ha en guldig vattenkopp samt Whiskers ergonomiska matkopp - med tanke på hur mycket Sheldon älskar mat tror jag hon gladeligen skulle äta från vilka koppar som helst, men Tom rekommenderade keramik-koppar på grund av kvalitén, samtidigt som jag som fysioterpeut naturligtvis tycker allt som innehåller ordet "ergonomi" är extra bra. Gällande maten rekommenderade Tom Royal Canins torrfoder samt Kitten-påsarna. De är lite dyrare än "vanlig" kattmat vilket säkert kommer svida lite i plånboken i längden, men jag fick lära mig att de förebygger flera hälsoproblem hos katter, och samtidigt som man såklart vill att ens katt ska få må bra, blir det också snabbt en ännu dyrare historia ifall katten blir sjuk. Så, det fick bli kvalitetsmat åt vår älskade Shelly, och hon slukar glatt och tacksamt i sig.
 
 Mitt betyg:
 
★ / 
 
Sheldons betyg:
 
★ / 
 
 
MUSEN & BOLLEN
 
Sedan över till något så kul som en liten skallrande mus och en mjuk gul boll. Hittade inte exakt dessa på hemsidan (finns dock massa liknande här), men de kostade ca en euro styck, och det är helt otroligt hur mycket glädje något så simpelt kan ge en katt. Tom övertygade mig om att katter brukar älska dessa leksaker, och rätt hade han - Sheldon kan underhålla sig själv med dessa i evigheter. Det negativa ur en ägares synvinkel är att de ibland är svåra att hitta på grund av sin lilla storlek och att musens skallrande kan upplevas aningen irriterande då Sheldon får för sig att jaga den mitt i natten, men enligt Sheldon är dessa båda verkligen full pott!
 
 Mitt betyg:
 
★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★★★ / ★★★★★
 
 
KATTIGLOO
 
Hade ni hört talas om en kattigloo innan? Inte jag heller. Ovan ser ni hur som helst vad en kattigloo är, det vill säga en mjuk och gosig kattbädd (Vasa Djurcentrums utbud hittar ni här). Kvalitén på vår igloo är helt fantastisk, den smälter fint in i inredningen och materialet är så mysigt att jag själv också lätt skulle krypa in om jag bara rymdes. Sheldon söker sig oftast självmant till närheten av oss på nätterna men vi brukar ibland lyfta över henne till igloon då hon somnat, för hon sover oftast längre och djupare då hon får sova ostört. Själv går hon till igloon då vi har gäster om hon vill vara ifred, då hon tar sina powernaps på dagarna och när hon är på bushumör och springer ut och in i igloon som en galning.
 
 Mitt betyg:
 
★★★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★ / ★★★★★
 
 
AKTIVERINGSLEKSAK
 
Denna aktiveringsleksak trodde jag skulle bli en hit, men Sheldon förstår sig tyvärr inte riktigt på den. Det är alltså meningen att man ska lägga in matbitar i bollen och att katten sedan ska få ut dem, så idén är fin, men för det första gillar Sheldon inte att leka med denna när hon inte kan bita på den, och när hon väl leker med den märker hon inte att det faller ut mat, haha (dessutom har den typ tio gånger högre ljud än den harmlösa skallrande musen, så kanske inte riktigt optimalt på parkettgolv). Dock tycker jag som sagt ändå att idén verkar bra, så kanske det bara är Sheldon som är för ung och dum :D Vi får försöka på nytt när hon blir äldre!
 
Mitt betyg:
 
★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
/ ★★★★★
 
 
LITET KLÄTTER/SKRAPTRÄD
 
Att man för 29,90 kan skaffa ett litet klätter/skrapträd som både går att klättra på, vässa klorna på och sova på tre olika plan, det kallar jag kap. Dessutom var det megalätt att skruva ihop (alltså verkligen chockerande lätt) och tar knappt något utrymme, så, ja, kap, som sagt. Nu borde lille Shelly bara lära sig att enbart vässa klorna här istället för att använda soffan och sängen mellan varven också, så skulle alla vara riktigt nöjda =) P.s. Vasa Djurcentrum har ett riktigt imponerande utbud av klös- och klätterträd, så kolla in resten av deras produkter här!
 
Mitt betyg:
 
★★★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★ / ★★★★★
 
 
KATTLÅDA
 
Vi var förberedda på att det skulle räcka ett tag före Sheldon blir helt rumsren, men hon har duktigt gått till lådan varje gång sedan dag ett. Det syns inte så bra på bilden, men lådan är lägre där fram så det ska vara lättare för katten att kliva i, samtidigt som kanten också är löstagbar. Riktigt bra kattlåda för knappa tiolappen! Av respekt mot Sheldon blir det ingen bild på henne här, men hon hälsar att även hon är mycket, mycket nöjd med lådan =)
 
Mitt betyg:
 
★★★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★★ / ★★★★★
 
 
BORSTE
 
Tom hjälpte mig att välja en passande borste för en kattunge med kort päls, och borsten är både liten och nätt och i bra prisklass. Vi har dock ett litet problem med borstningen, och det är att Sheldon tror borsten är en leksak :D När hon är på minsta bushumör är det med andra ord helt onödigt ens försöka borsta henne, men prickar man in borstningen när hon är sömning och vilar, ja då surrar hon högre än en bilmotor och bara njuuuter.
 
Mitt betyg:
 
★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★ / ★★★★★
 
 
KOPPEL
 
Haha åå vad hjärtat smälter av bilderna ovan, lilla Sheldon ute i stora världen ♥ När det gäller koppel gick det precis tvärtom än vi hade trott - vi trodde att Sheldon skulle hata att ha koppel på sig men älska att vara ute, men det visade sig att hon inte har några som helst problem med kopplet, men desto större problem med att vara utomhus. Stackars avskyr kyla och regn (och gräsmattor :'D) - direkt vi kommer ut börjar hon skaka av köld, gnälla ynkligt och söka sig till famnen. Så, i värsta fall får vi skjuta upp utomhusvistelserna till våren, men senast då kommer det söta hjärtkopplet helt säkert vara till stor nytta, för det stör inte Sheldon ett dugg, är lätt att klä på och sitter perfekt.
 
Mitt betyg:
 
★★★★★ / ★★★★★
 
Sheldons betyg:
 
★★★★ / ★★★★★
 
 
TÄVLING - VINN  40 EUROS PRESENTKORT!
 
Och det var våra recensioner, det - tack vare Vasa Djurcentrum har Sheldon nu med andra ord flera leksaker hon älskar, en mysig igloo, näringsrik och kvalitativ mat, en ergonomisk matkopp, en liten borste, en kattlåda hon snällt går till, ett klätterträd att klättra och vässa klorna på och ett koppel som är bekvämt och lätt att klä på. Ovan ser ni vad jag tänkte skaffa från Vasa Djurcentrum till Sheldon i julklapp, och ifall någon av er också har en fyrbent älskling där hemma ni vill skämma bort lite, kan jag med glädje meddela att Vasa Djurcentrum vill tävla ut ett 40 euros presentkort till en av er via min blogg. Tävlingen pågår till söndag klockan 12, och du deltar genom att berätta några ord om ditt husdjur bland kommentarerna - jag och Sheldon är ju nyfikna på att få höra lite om era fyrbenta älsklingar också 🐾
 
P.s. I och med att Vasa Djurcentrum även har en nätbutik, kan du bra delta i tävlingen även om du inte bor i närheten av Vasa!Ni kommer tyvärr inte få höra om någon liten pälskling. Men vi har äntligen bestämt oss (min sambo har gett med sig) för att skaffa en katt igen efter ett år utan. Vi har kvar en del saker från gamla kissen men det skulle behövas lite nytt tills vi välkomnar den nya fyrbenta vännen <3

Svar: Så glad för din (och er!) skull 😍😍
Daniela Skoglund

Anonym


Hos mig finns både hunden Bianca och katten Pontus. Bianca vill vara med där det händer och trivs bäst då hela familjen är samlad. Hon älskar att springa i skogen, kramas med matte och träffa nya människor. Pontus är en mysig katt som också vill vara med hela tiden. Bästa vän med vår dotter och väldigt lekfull 💜

Svar: Du har verkligen jättefina djur ❤️❤️
Daniela Skoglund

Linda Somppi


Vi har 3 katter :) Sigge som är lite på 10, Selma som är 9 1/2 och Å lilla nykomlingen Harry.
Vi handlar katternas mat på Vasa Djurcentrum, såå bra service ocj utbid! Och Tom är verkligen en klippa med sin kunskap och vänliga attityd.

Svar: Så roligt att höra, det förstår jag att ni tycker!! 😊
Daniela Skoglund

Isa


Hemma hos oss bor en 1,5 årig svart Labrador som heter Pepsi. Pepsi är en vänlig hund som tror sig vara vän med alla han träffar. Också random folk på gatan. Han gillar godis och att tugga sönder sina leksaker på 2 sekunder haha.

Svar: Pepsi, vilket kiva namn!!
Daniela Skoglund

Sabbe


Har två katter, en som är 10 och den andra 1 år. Den äldre är hur nöjd som hellst med tillvaron just nu men den yngre märker jag behöver lite mera aktivitet, därför skulle det vara riktigt roligt med en aktivitetsleksak åt henne.

Svar: Precis, det förstår jag bra! 😊
Daniela Skoglund

Ellen


Hemma hos oss bor en fyraårig dvärgpudel vid namn Venla, hon är en söt liten krabat som älskar att mysa. Snart kommer vi även få tillökning. Vi ska få hem en golden retriever valp och vi alla är så förväntansfulla ❤️

Svar: Så mysigt, förstår att ni är förväntansfulla! ❤️
Daniela Skoglund

Carro


Vi skaffade två kattungar (en Gunvald och en Batman) lagom till höstlovet nu i höst och har fått njuta av deras bus! Vi har fått investera i ett och annat för att rädda vår lägenhet och våra möblet från marodörerna så nya leksaker är alltid välkomna 😄 Soffan är numera ett lapptäcke av filtar för att försöka skydda den från vassa klor 😂

Svar: Gunvald och Batman 😂😍 och förstår det, vi gör också allt vi kan för att rädda vår lägenhet 😂
Daniela Skoglund

Julieth


Familjens lurvboll heter Dixie.Orspråket trogen som en hund måste myntats efter att någon träffat vår hund. Hon ser ut som en levande nallebjörn och har det finaste tålamodet med familjens 1-åring.

Svar: Åh, levande nallebjörn ❤️❤️
Daniela Skoglund

Evelina


Hemma hos mig bor 2 kat(T)astrofer med många smeknamn var. För kär katt har många namn, visst?
Pikachu 6 år - går även under namnen Pichu, Pikaboo, Pisuu, Prusiluskan och Primadonnan.

Lillis 4 år - går under namnen Lillikatt, Lillitratt, LillLill och Lillplutt :)

Svar: kat(T)astrofer 😂😂😂
Daniela Skoglund

Men åh, smälter när jag ser hur glas Shelton blev över alla sina nya saker! Och igloon var ju hur mysig som helst!

Aurora är snart 2,5 år, en väldigt självständig katt som bestämmer själv när och var hon vill mysa. Hon älskar godis och vi leker ofta "gömma godiset" för den leken gillar hon bäst. Hon är också världens bästa kisse och min bästa vän! <3

Svar: Hon blev verkligen jätteglad 😊❤️ Gömma godiset måste jag testa med Sheldon också!!
Daniela Skoglund

Jag skulle använda presentkortet till en julklapp åt brorsans nyförvärv, en liten labrador- och schäferblandning som har stulit hela familjens hjärta <3 <3 <3

Svar: 😍😍😍😍
Daniela Skoglund

Sötaste inlägget <3 Sen ännu måste jag berömma din blogg och dina samarbeten som är så välgjorda och välvalda! Vi har två katter Ninja och Sky(innekatter). Ninja är 3 år och Sky några månader yngre. Deras personligheter är unika. Ninja är snällaste katten jag träffat någonsin och är väldigt gosig och nyfiken. Vi har lärt henne att vara i koppel och tar med henne regelbundet till villan. Vi fick börja säga "skären" istället för hon trodde när vi sade Villan att vi var på väg :D Att skjuta iväg hårband är det bästa de båda vet, de pratar så mycket "kattiska" då. Sky är en liten mysare som gillar att leka med bollar. Hon kommer gärna med en boll på täcket och börjar busa och prata med en :D Vet inte hur många gånger jag har vaknat av att en boll har hamnat under täcket! En av katterna är mamis och en är papis. Bra mat och leksaker är A och O hos oss, vi lägger en del pengar till våra kattbebisar och det vore roligt att få köpa något till dem till jul med presentkortet <3 Psst! Cat Dancer är en jättebra leksak hälsar de till Sheldon :) Instagram: ninozia (där finns många kattbilder hehe)

Svar: Tack så mycket, vad fint sagt!! ♥️ och KUL med så utförlig kommentar 😍 Sheldon tackar för tipset!
Daniela Skoglund

Sofia


Har tyvärr ingen mer detaljerad information att ge, men får hem en supersöt svart dvärgpudelvalp på lördag som kommer heta Enzo 🥰

Svar: Åh, dagarna före man får hem ett djur är så speciella - man längtar ju ihjäl sig!
Daniela Skoglund

Lovis


Så fint samarbete!

Vi har en nästan 6 månaders kattunge som heter Jean-Purr Sartre (mest kallad Sartre, Monsieur eller Petit). Han förstår sig inte heller på bollar med gömt godis i, men han älskar bollar,vårt gamla dushdraperi, sin brottningsfisk och att klättra i vår vardagsrumslampa (vilket vi INTE älskar..). Det tog honom ett par månader att vänja sig vid sitt klätterträd men nu är det den tupplursplats han föredrar.

Svar: Tack snälla!! Och haha, förstår att ni tycker det där med lampan är mindre optimalt 😂
Daniela Skoglund

Josefine


Hos oss bor Billy ett 6 månaders busfrö till hund, Billy gillar att bita på grejjer då hans stackars tänder kliar, förutom det så är han en riktigt myskorv och skulle behövde ett litet "bo" att mysa i, så vinner vi presentkortet så skall vi köpa en ny tuggleksak och en hundigloo 😍

Svar: Billy, vilket gulligt namn 😍😍😍
Daniela Skoglund

Ellinore


Har inga husdjur men kommer skaffa kaniner till våren så skulle använda presentkortet till det! :)

Svar: Mys, har också haft kaniner 😍
Daniela Skoglund

Mikaela


Familjes tvååriga labrador Zeb är full med energi och vill helst leka och busa dygnet runt om han får välja. Han älskar dragkamp och gosedjur att kasta omkring och skulle bli super glad för lite nya leksaker ser härja runt med.

Svar: Dygnet runt 😅😅 låter dom att ni har mycket att göra 😃
Daniela Skoglund

Isabella


Har en schäfer & kinesisknakenhund, och brukar handla Mush vid djurcentrum då och då. Med presentkortet skulle de få mat i 3 veckor 🤭

Svar: Åh, har också haft en kinesisk nakenhund, de är ljuvliga!!
Daniela Skoglund

Anonym


Hos oss finns för tillfället 6 hundar varav 3 är valpar på 3 veckor. Presentkortet skulle ju passa perfekt ill restprodukter nu i mörkret 🙂

Svar: 6 hundar, wow!!
Daniela Skoglund

Jenny


Jag skulle använda presentkortet på ett nytt klätterträd till Frida som är min 15-år gamla katt. Trots åldern är Frida ännu busig :)

Svar: Åh, tänk att hon ännu orkar och vill klättra i den åldern! ♥️
Daniela Skoglund

Mia


Vi har två katter, Pepsi som är raskatt och Cashew som är bondkatt. Båda är matfriska och kelsjuka. Pepsi älskar bland annat ost och gurka.

Svar: Ost har våra katter också gillat men gurka?! 😂
Daniela Skoglund

Anonym


Vilken sötnos😍 hos oss bor en 3 årig finsk lapphund, bordercollie mix på 20kg som livar upp vår vardag ❤️ spenderar mycket tid i skogen och djuraffären är vårt favoritställe att besöka i stan så skulle vara lyxift att få ett presentkort dit.☺️

Svar: Åh, tycker både lapphundar och bordercollies är så fina! Och kul att höra att det är ert favoritställe ☺️
Daniela Skoglund

Anonym


Har en "liten" livlig katt vid namn Griffin som snart har bott ett helt år hos oss. Älskar att göra små hyss och leker herre på täppan på det stora klösträd som står i vårt vardagsrum:)

Svar: Haha, herre på täppan på klösträdet 😂
Daniela Skoglund

Hanna


Oj man blir kattungesjuk! Vi har två kattpojkar, Snikke 13 år och Malte 8 år. De är vanliga bondkatter, Malte kom från Katthuset i Vasa. Vi bor på landet och de går ut då de vill, och nu då vi jobbar hemmifrån slipper de in då de vill också. Så här vintertid vill de mest vara inomhus och slappa och äta och sova och äta och stirra ut genom fönstret och sova lite igen. Och varje natt ska det vara mat- och dörröppningsservice!

Svar: Mat- och dörröppningsservice 😂😂😂
Daniela Skoglund

Julia


Det är en liten yrboll till katt bor hos oss och förgyller vår vardag ♥️ Kelsjuk och matvrak det är vad han är 😍

Svar: Oj vad jag kände igen din beskrivning - Sheldon på pricken! 😀
Daniela Skoglund

Alexandra


Min familjs katt Tiger, som mest ligger och slappar om dagarna, skulle behöva lite ny leksaker att roa sig med. Han älskar att sova på nytvättade kläder. Även min pojkväns familj har katter, och de skulle säkert även uppskatta att få lite nya kattleksaker nu till julen! 🤶🏼

Svar: Tiger låter lite som min förra älskling Skrållan 😀💤
Daniela Skoglund

Daniela


Jag och min sambo ska idag få en katt vi adopterat. Den är ca 3 år gammal, super söt och svart i färgen och ska få jeta Laku.

Svar: Vad spännande!! Fint av er att adoptera också 😊
Daniela Skoglund

Anonym


Hos oss bor hunden Müsli och katten Simba, två vildingar som förgyller livet. Müsli fyller snart 1 och skulle få en fin födelsedagspresent!

Svar: Mysigt med både hund och katt 😍
Daniela Skoglund

Julia


Min chihuahua Nisse är motsatsen till vad man tror att en chihuahua är. Han skäller väldigt sällan, biter inte och har inte utstående ögon som pekar åt alla håll hahah.
Han bästa kompis är en rag doll katt som heter Leo som är vår grannkatt. Varje gång man säger "Nisse ska vi hälsa på leeeeeo" så spurtar han ut på gården och söker efter honom!

Svar: Nämen kära nån 😍😍😍
Daniela Skoglund

Madelaine


Vi har tyvärr inga fyrbenta vänner, men några akvariefiskar, räkor och två grodor. De är lika uppskattade och det är som en levande tavla. Vi har planer på att skaffa större så småningom, så vi kan utöka familjen. Vi föräldrar är tyvärr pälsdjursallergiker, men detta var vår lösning då barnen ville ha husdjur. Skulle vi vinna, skulle våra akvarievänner få lite ny inredning, växter och någon god fiskmat.

Svar: Låter toppen! Vasa djurcentrum har ju väldigt bra utbud även för icke-pälsiga och icke-fyrbenta djur 😊
Daniela Skoglund

Daniela


Jag har en 5-årig bästa vän vid namn Elsie, hon är en blandning mellan Shih Tzu & Bichon Frise' (ser ungefär ut som en svart Bichon Frise'). Hon ger mig så mycket glädje och sällskap, speciellt i dessa coronatider när det mest blir ensamtid hemma. Elsie gillar också Vasa Djurcentrum - en av de få butiker där hon faktiskt är välkommen in, får prova kläder, titta på leksaker och smaka på godis!:D Så det kan vi lägga till som ett extra plus i din recension, och ett presentkort skulle absolut komma väl till pass samt uppskattas! <3

Svar: Ja visst ger djuren extra mycket glädje i dessa tider. Och KUL att ni gillar Vasa Djurcentrum från förr 🥰
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

December
Betygsätter julfilmer jag sett på sistone
Randoms vecka 47
30-års helgen
TrettioKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12