Vasa Djurcentrum löser våra problem + tävling

- Inlägget är i samarbete med Vasa Djurcentrum
 
 Kooste suomeksi löytyy postauksen lopussa!
 
Nu är det ungefär ett halvår sedan Sheldon flyttade in hos oss, och hur underbart det än varit, har den här tiden också fört med sig en del utmaningar (tre stycken, närmare sagt). Jag och Niko köper majoriteten av alla Sheldons grejer från Vasa Djurcentrum och har således blivit rätt bekanta med ägaren, (supertrevliga) Tom, under denna tid, så brukar alltid lämna och prata med honom en stund då vi är inne efter kattmat eller dylikt. När Sheldon hade en av sina mest krångliga perioder hittills för ungefär ett par månader sen och Tom frågade hur det går med Sheldon började vi prata om problemen vi stött på, och då föddes idén till ett nytt samarbetsinlägg där Vasa Djurcentrum hjälper oss lösa våra tre Sheldonrelaterade problem:
 
 
PROBLEM 1: Ständigt i behov av aktivering
 
Katter sover ju en stor del av dygnet, men de timmarna Sheldon är vaken, då är hon väldigt uppmärksamhetssjuk och ständigt i behov av aktivering. Helst vill hon att man ska leka med henne, vilket vi gladeligen gör då vi kan, men alltid är det ju inte möjligt, och då har den här kvalitativa aktiveringsleksaken Tom presenterade blivit en utmärkt lösning! Man gömmer kort och gott kattkarkkin under löven och nyckelpigorna som katten sedan ska leta upp genom att flytta löven och nyckelpigorna med nosen och tassarna, och Sheldon ÄLSKAR detta - hon blir liksom ivrig bara av att se att man tar fram den i och med att hon nu för tiden vet vad som väntar då :D Extra kul för henne att variera med olika karkkisorter också, som det finns gott om i Vasa Djurcentrum (dessa är hennes absoluta favoriter). 
 
 
PROBLEM 2: Åksjuka och rädsla för bilfärder
 
Vi har försökt vänja Sheldon vid att åka bil ända sedan hon var liten, men hon har hatat att åka bil sedan dag ett och den saken har ej ändrats - hon låter som ett brandalarm, har spytt och gör sitt allt för att ta sig ut från korgen under bilfärder (mamma brukar säga att det känns som att ha en galen tiger med sig i bilen). Vår förra transportbur var gjord av korgmaterial och gick endast att öppna framifrån, så Tom föreslog att vi skulle testa buren på bilderna ovan som är lite mer "luftig" i och med att den är öppen både i taket, på sidorna och framme, samtidigt som den har en skön madrass och vattenkopp också. En stor fördel med den är att Sheldon har möjlighet att se oss bättre då vi kör, samtidigt som det är lättare att få in henne i buren och det går att trösta henne genom att sticka in handen genom takluckan om det behövs. Som ni ser på bilderna ovan är hon väldigt nyfiken på denna bur (annat är det med vår gamla, som hon springer iväg från då man tar fram den :D), och på premiärturen påminde hon mer om en nästan hanterbar vildkatt än en galen tiger. Framsteg, framsteg! Och, med hjälp av produkten nedan borde det bli ännu mer framsteg - ta en titt:
 
 
PROBLEM 3: Nattkrångel
 
"Nattkrångel" känns verkligen som en rejäl underdrift - när det var som värst väckte Sheldon oss flera gånger per natt genom att yla och krafsa utanför dörren, och hon gav sig inte hur vi än försökte ignorera henne och hålla ut. Googlade sönder och testade en massa olika grejer utan att hitta något som funkade, men Tom, han kom på en fungerande lösning direkt. Lösningen stavas Feliway, ett feronomspray som får katter att känna sig trygga och således gör dem mer lugna. Det låter ju lite för bra för att vara sant, men det fungerar verkligen på Sheldon - de nätter hon krafsat och ylat har någon av oss gått upp och sprayat lite Feliway, och några minuter senare har hon slutat, istället för att hålla på halva natten som hon vanligtvis gjort. Planen är att även börja använda sprayet under bilfärder och spraya in det i hennes transportbur före det är dags att åka - håller tummar och tår att det hjälper lika bra då som på nätterna!
 
 
TÄVLING: VINN EN AV PRODUKTERNA OVAN
 
Har med andra ord än en gång fått konstatera att Tom har svaret på allt som gäller husdjur, och vi kan ej annat än vara tacksamma över att få ha en djurbutik i Vasa där det alltid är så familjär och trevlig stämning samtidigt som kunskapen är enorm och utbudet täcker allt man behöver. I mitt förra samarbetsinlägg med Vasa Djurcentrum tävlade vi ut ett presentkort åt en lycklig vinnare, och denna gång ska vi tävla ut en av produkterna ovan 😍 Så, har du också en katt där hemma? Motivera då kort varför du (eller ja, ni) helst skulle vilja vinna en aktiveringsleksak, en transportbur eller Feliwaysprayet, så kan det hända att det är just ni som får en trevlig present från Vasa Djurcentrum inom kort :) Tävlingen avslutas på söndag - lycka till och glöm inte att fylla i email då ni deltar!
 
Loppuun kooste suomeksi Vaasan Eläinkeskuksen pyynnöstä: Eli, meidän kissa Sheldon on asunut meillä nyt noin puolen vuoden ajan, ja vaikka nämä kuukaudet ovat olleet aivan ihania, meillä on myös ollut haasteita automatkojen, öiden ja Sheldonin aktivoinnin kanssa sisätiloissa. Kiitos Vaasan Eläinkeskuksen olemme nyt saaneet näihin ongelmiin helpotusta, kun kissamme on saanut toimivan ja kiinnostavan aktivointilelun, monipuolisemman ja avaran kuljetuskorin sekä Feliway suihkeen joka rauhoittaa sekä öisin että muissa stressaavissa tilanteissa. Mikäli sinulla on kissa kotona ja haluaisit voittaa jonkun yllämainituista tuotteista, voit osallista kilpailuun kommentoimalla mikäli toivoisit aktivointilelun, kuljetuskorin tai Feliway suihkeen :) Kilpailu päättyy sunnuntaina, muistathan täyttää sähköpostiosoitteesi!Olivia


Har haft nästan exakt samma problem som er med vår katt Taco. Tack och lov har hon nu lugntat ner sig lite men kräver väldigt mycket lek när hon väl är vaken och inte bara springer runt som en galning :D aktiveringsleksaken tror jag därför skulle kunna vara ultimata leksaken för henne! Kanske vi slipper ha alla stickasockor uppslitna :D

Anonym


Men jaaa - vi (eller vår Pontus) behöver aktiveringsleksaken! Han är som Sheldon, vill ha väldigt mycket uppmärksamhet och lek. Just nu tar han ut det på vårt hem om vi inte hinner leka med honom. Jag har seriöst råd eller energi att köpa ännu ett lager av hörlurar, laddningssladdar, sockor och tröjor. Pontus vill vinna, speciellt hans matte vill att han skall vinna!

Emelie


Gäller tävlingen även för Sverige? :I

Anonym


Vår Molle skulle behöva sprayet så att han lugnar sig nattetid (även om det äe ljust ute)

Elin


Min - eller familjens tjocka men ack så söta frass skulle verkligen behöva sprejen för att kunna lugna ner sig lite mellan varven eller så att han skulle kunna sova på natten, det brukar vara full rulle hemma hos oss! 😂😴 aktiveringsleksaken är också ett alternativ så att han kan vara själv ibland också utan att man behöver övervaka honom (han är proffs på att hitta på hyss). Jag och frassin hoppas på tur! 🤞
PS! Er Sheldon är verkligen så söt! 😍
PS2! Måste testa kattkarkki du tipsa åt!

Nathalie


Vi skulle behöva en aktiveringsleksak. Har provat göra egna leksaker för att aktivera mina två vildingar. Har en som hela tiden vill leka, kommer springande med musen han vill jag ska kasta eller med pinnen som han vill leka med. Den andra får sällan va med på dom lekatrna utan känner sig utanför. Han är dock bättee på att leka godisar. Tror båda skulle uppskatta en aktiveringsleksak.

Ellinore


Skulle gärna vinna transportburen till min familjs katt, han är inte heller så förtjust i bilfärder men tror han skulle trivas bättre med denna :)

Vår sibiriska katt Touko är nu ett år gammalt och alldeles underbar. Precis som er Sheldon (och som katter överlag) sover han mycket under dagarna, men särskilt om vi har varit borta under dagen vill han väldigt gärna leka på kvällarna.

Om bara någon vecka ska jag och min man Samuel få baby. Trots att vi är måna om att ha gemensamma lekstunder med Touko varje dag (och fortsättningsvis kommer att vara det när vi får barn) är jag rädd att vi inte ska ha lika mycket tid med honom till en början innan vi har vant oss med vår nya familjesituation.

Därför skulle vi och Touko verkligen uppskatta aktiveringsleksaken som kunde hålla honom sysselsatt och aktiverad medan vi försöker landa i livet med babyn.

Vi har någon gång pysslat ihop egna liknande leksaker (t.ex. klippt hål i äggkartonger och gömt godis inuti), men det där lövet är förstås av mycket bättre kvalitet och ser PRECIS ut som något som Touko skulle älska! Han är också en riktigt gottegris så alla lekar som inkluderar godis faller honom helt i smaken ;)

Julia M


Hälsningar från katten Griffin till Sheldon: "Wooow, aktiveringsleksaken ser ju hur kul ut som helst! Jag älskar kattgodis och kunde äta hur mycket som helst. Så på detta sätt tycker väl matte och husse att det är okej att äta nästan hur mycket som helst bara man får jobba lite för det ;)"

Hälsningar från Griffins matte: Aktiveringsleksaken skulle absolut vara en hit här hos oss för vår gottegris till katt!

Linn


Vi har två katter och den ena har, precis som Sheldon, mycket energi och kräver mycket uppmärksamhet. Vår lugnare katt blir ofta tvångslekt med av den andra trots att han hellre skulle mysa eller bara titta ut genom fönstret. Vår aktiva katt älskar olika former av aktivitetsleksaker och han förstår snabbt hur han ska göra. Han skulle verkligen älska att få en "riktig" aktivitetsleksak!

Sofia


Vi har två Devon Rex katter som är väldigt matglada och den ena i behov av att gå ner i vikt. Aktiveringsleksaken skulle vara perfekt för att kombinera mat och lek. Så att matsituationen blir till nåt annat emellanåt!

Sara


Våra katter skulle verkligen behöva den sprayen, soeciellt hon äldre. På kvällen och natten hon gå runt och jama för uppmärksamhet och ibland försvårar hon nattningen för vårt barn när hon vet att jag är bakom dörren.. hon är även väldigt stresskänslig för t.ex. ljud, gäster, eller andra förändringar i hemmet, så det skulle vara skönt att veta att hon kan slappna av med sprayen :)

Åh vilken rolig tävling 😍 vi har två katter, Ninja och Sky. Vi har nyss chippat de inför kommande flutt när vi kommer att vara på marknivå, ifall de smiter ut. Vi har använt feliway som hjälpt till att lugna nu när vi flyttar, för att få de att känna sig lugn. Nu är det dock så här på våren trots att de är steriliserade så har Sky speciellt börjat väcka mig 6.30 😶 Det är dags att börja jaga saker tycker hon. En aktiveringsleksaker vore underbart att lägga pengar på, samt Skys favoritleksaksboll är från Vasa djurcentrum,men de slarvad alltid bort :D hon borde få några nya. Ninja som är äldre skulle få en leksak som skallrar, det gillar hon :) Hoppas på tur :D

Minna


Vår lilla Armi skulle definitivt ha nytta av aktiveringsleksaken! Hennes energi tar aldrig slut! :´D
Som du säger, man leker ju gärna med dem men särskilt med hemmakontor så går det tyvärr inte 24/7.

janina kronlund

http://yae.blogg.se/


Sku vilja vinna aktiveringsleksaken som skulle bli en present till Bonzo som precis flyttat till ett nytt hus (från lägenhet och inneliv) och vill ut och in hela tiden :D Istället för att leta efter en försvunnen katt skulle den kanske en sån här skulle hålla henne "på plats" :D Inflyttningspresent åt Bonzo med andra ord, för att hon förtjänar en present.

Victoria


Min Vilda skulle verkligen behöva aktiveringsleksaken. Hon har massor med energi o h kan lätt leka i fleeera timmar i sträck.

Victoria


Min Vilda skulle verkligen behöva aktiveringsleksaken. Hon har massor med energi och kan lätt leka i fleeera timmar i sträck!

Helena


Vår katt skulle behöva en aktiveringsleksak! Tror denna skulle vara perfekt 😀

Nadja


Min Fiona skulle verkligen gilla aktiveringsleksaken! Hon är väldigt rastlös av sig så den skulle vara perfekt för henne. Andra alternativet är sprayen som matte skulle gilla om det gav tillbaka nattsömnen 😆. Inte lätt alltid med en katt som väcker en ofta, så sprayen kunde verkligen bli lösningen på ett problem här hemma. 😍

Sara


Katten Bob skulle säkert tycka om en aktiveringsleksak, han är en medelålders frass men har ännu leksinnet i behåll och skulle säkert älska denna sak, han behöver verkligen något nytt och roligt 🐈

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Månadens bok, 09/23 - Bokälskare
Tredje trimestern, familjefredag och Felli 30
Mina svar på era tjugo frågor
Sju bilder från veckoslutet
En gammal hederlig frågestundKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12