HITTA VÄNNER I SVENSKFINLAND

För några dagar sedan fick jag följande kommentar: 
 
"Kul med terrasshäng och ny kompis! På tal om nya kompisar så gjorde Carola Ekman i tiden ett inlägg där man kunde skriva kontaktannonser för att hitta vänner i Svenskfinland, kanske det skulle kunna vara en idé för ett blogginlägg här också? :) Nu under corona har ju så många lidigt av ensamheten och för sådana som mig som avslutade studierna men stannade kvar i Vasa medan studiekonpisarna flyttade bort skulle det verkligen vara dags för att lära känna lite nytt folk."
 
Min första tanke var att det var en väldigt fin och bra idé, men sedan blev jag fundersam kring huruvida det skulle engagera människor eller inte, med tanke på hur sällan folk faktiskt kommenterar bloggar nu för tiden. Men, jag gjorde en undersökning på Instagram som visade att det fanns ett stort intresse för ett sådant inlägg, så nu känns det klart som korvspad att vi ska köra ett hitta vänner-inlägg - liksom, TÄNK hur fint om någon kunde hitta nya kompisar genom min blogg?! Ler från öra till öra bara av tanken, åh 
 
 
Så, känner du att du gärna skulle vilja lära känna nya människor? Hitta likasinnade? Utöka din kompiskrets? Skriv då en kontaktannons bland kommentarerna där du berättar kort om dig själv samt hur du vill att man kontaktar dig (email / Instagram / övrigt sätt). T.ex. så här kunde min annons se ut:
 
"Hej! Jag heter Daniela, är 28 år gammal och bor i Vasa med min sambo och katt. Är en pratmaskin utan dess like och älskar att babbla bort timmar över några glas (gärna alkoholfritt) vin eller god mat. Gillar även choko, Netflix (och Cmore) (och HBO) (och Viaplay), att träna och resa. Träffas gärna på café eller promenad, nås via Instagram @danielaskoglund!
 
Hoppas hoppas hoppas ni hakar på nu och både vågar och vill skriva kontaktannonser och kontakta människor som skrivit dem! Åtminstone jag börjar bli riktigt ivrig här nu, haha - har alltid gillat att träffa nya människor och har faktiskt träffat de flesta av mina nuvarande vänner i vuxen ålder (dessutom ofta i otippade sammanhang). I bästa fall kan din annons med andra ord leda till vänner för livet - bara att sätta igång och skriva! Madde


Hej! Namnet var Madde, jag är 25 är gammal och har just återvänt till Österbotten efter att ha bott och studerat 5 år i Helsingfors. Kommer bo och jobba i Vasa from augusti, och eftersom jag inte har bott i Vasa förr så skulle det vara roligt att komma i kontakt med nya människor i Vasatrakten! Tycker om att umgås med och träffa människor på nästan vilket sätt som helst- över en kaffe, promenad, vinglas, eller annat, för mig passar det mesta! Jag nås bäst på Instagram @madeleinehyytiainen eller Facebook (Madeleine Hyytiäinen). Ha det gott!

Julia


"Hej! Jag heter Julia, är 27 år gammal och är relativt nyinflyttad i Sibbo (Söderkulla), så bekantskapskretsen i området är inte alltför stor. Jag bor med min man Niklas och vår ragdollkatt Willis i en lägenhet med typ världens finaste utsikt. Gillar att upptäcka nya platser i närregionen (speciellt stränder och fina vyer) och att promenera med en podd i öronen (antingen en lättsam podd så som Nours poddelipodd och Henrik, eller en krimpodd så som Rättegångspodden). Ibland kommer jag mig även för att träna eller baka.

Träffas gärna på någon av friluftslederna i Söderkulla, eller upptäcker någon helt ny plats. Ifall du gillar katter, bakverk och fina vyer kan det hända att du blir bjuden på kvällsfika på vår mysiga balkong.

Nås via Instagram @hellstrandjulia.

Simoné


Hej Österbotten! Jag heter Simoné och är 29 år. Jag är uppvuxen i Kristinestad och har för några år sedan flyttat tillbaka hit efter sex studieår i Vasa. För tillfället njuter jag av mitt långa sommarlov som jag har eftersom jag till vardags jobbar som lärare. Det bästa jag vet är gymmet, en drink eller ett glas vin på en terrass i Kstad/Vasa och en solig dag på stranden. Hör av dig om du också gillar något av detta eller annars bara vill bli bekant med en glad och positiv tjej. Du får kontakt med mig via Facebook ( Simoné Kallio).

Chanette


Hej!
Jag heter Chanette och är 26 år gammal. Jag bor i Vasa med min sambo och skulle gärna lära känna nya människor då studiekompisarna flyttade bort.
Umgås gärna över en fika, ett vinglas eller tar en promenad. :)

Övriga intressen är hundar, stickning, resor, foto, böcker och Youtube/Netflix/Disney+.

Ta gärna kontakt med mig på Facebook (Chanette Härus) om du vill lära känna mig!

Ella


Hej!

Jag heter Ella och är 24 år gammal. Jag kommer från Esbo där jag bor med min sambo som jag har varit med i fem år. Vi firade vår årsdag precis förra veckan :-)

Jag studerar nordiska språk och litteratur vid Helsingfors universitet (börjar det tredje året på hösten) och skulle därför gärna träffa svenskspråkiga nya människor för att öva på min svenska och förstås också för att träffa nya härliga människor! Jag är inte finlandssvensk men jag älskar allt som har att göra med svenska. Däröver älskar jag hundar och vi kommer troligen att skaffa oss en dvärgschnauzer i framtiden. Du kan kontakta mig på Instagram (@ellagronroos) och vi kan bara prata där eller träffas i den verkliga världen också! :)

Rimmi


Hej! Rimmi heter jag, är 29-år och har för någon månad sedan flyttat tillbaka till Jakobstad efter nästan 10 år i Helsingfors. Bor med min man och vår energifyllda ettåring. Håller på med husprojekt och får flytta in i slutet av året 😍 🏘. Trivs i sällskap av familj och vänner, tycker om att vara ute och gå, dricka massvis av kaffe, kolla serier, foto och pyssla med diverse saker i hemmet. Skulle gärna träffa nya bekantskaper i samma/liknande livssituation som bor nära. Kontakta mig gärna på instagram (@rimmiportin) ifall du har lust att ses över en kopp kaffe eller två! ☕️

Anonym


Hejsan! Jag heter Chrisann och är 28 år gammal.  Sibbotjej som efter studier i Åbo och Stockholm har landat i Helsingfors. Jag är nyutexaminerad ämneslärare som bor i Tölö med min sambo. Eftersom vi flyttade hit precis när coronan bröt ut så har jag inte haft möjlighet att knyta så många nya kontakter här men skulle gärna lära känna nya människor som bor nära! Planerar som bäst bröllop och drömmer om ett husprojekt på landet. Umgås gärna över en kopp te eller ett glas vin eller tar en promenad. Du får kontakt med mig via Instagram @chrisannhindsberg

Ida


Hej,
Mitt namn är Ida, är 28 år och bor i Vasa. I och med att jag jobbat hemifrån sedan mars ifjol och bor ensam så har jag i princip ett år av isolering bakom mig och allt jag vill just nu är att träffa nya människor och vara social! Till mina största intressen hör att resa, måla tavlor, läsa böcker och gå på loppis. Träffas gärna på en promenad eller ett cafébesök, eller något annat roligt om du har idéer. Är öppen för det mesta! Hittas lättast på Instagram @sundellida_ pga många med samma namn på Facebook..


janina kronlund

http://yae.blogg.se/


Hej!!! Spontan äventyrare som saknar en äventyrskompis. Raseborg. Hör av dej på IG @janinakronlund

Helena
Hejsan! 😊
Finns det någon Ekenäsbo här?
Helena heter jag och är 26år gammal.
Flyttade till Ekenäs (tillsammans med min sambo) för ca 5 år sedan och känner nu att jag gärna skulle vilja ha lite nya vänner här i trakten. Det skulle vara roligt att ha någon vän på orten som man spontant kan gå ut med på en kaffe, en drink, en bit mat, eller gå på en promenad med tillexempel!
Jag tycker om att umgås med människor och sitter gärna och pratar om allt och inget.
Om du också är på jakt efter en ny kompis så tveka inte att ta kontakt. 😊
Du når mig på Instagram @helenawasstrom

Emma


Hej,

Emma heter jag. 28 år. Bor i Vasa med sambo och 2 hundar. Jag träffas lika gärna över en kopp kaffe, som på en löprunda eller gympass. Tycker mer om att ha fullt upp än att bara ligga hem sysslolös. Mej når man på emma8p@hotmail.com

Julia M


Lite sent ute kanske men här kommer en till "vänannons" :)
Hej! Mitt namn är Julia, 29 år och bosatt i Kvevlax med min man och vår katt.
Något som jag gärna gör är att umgås med mina vänner över en kopp kaffe eller kanske till och med ett glas bubbel. Att läsa, simma och kanske baka något gott ibland är saker jag gärna gör. Önskar att jag skulle ha gröna fingrar men inte ens en kaktus lever länge hos oss 😅
Är väldigt intresserad av att lära känna nya människor så ta gärna kontakt på instagram @mardjjulia eller på Facebook om jag låter som nån man kunde ta en promenad eller kaffe (eller annan valfri dryck 😉) med.

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Fjärde semesterveckan - Kaskö, examensfest och vattenskoteråk
Tio favoritföretag i Vasa
Tredje semesterveckan - på resande fot i Finland
Marina Miracle recension
Andra semesterveckan - Yyteri, minigolf och andra dosenKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12