22 minnen från sommaren 2022

Som ni vet har jag inte mått så bra den här sommaren och jag hade paus från både blogg och Instagram i ungefär en och en halv månad. Jag har ändå knäppt lite bilder under bättre stunder och tänkte att jag kunde lista några minnen från sommaren i det här inlägget, men måste ändå understryka att bilderna sist och slutligen berättar bara en liten del om hur de senaste månaderna varit - hälsoproblem syns inte alltid utåt och man plockar sällan upp kameran när det är som kämpigast. Med det sagt, kommer här 22 minnen från sommaren 2022 som fastnat på bild:
 
 
1. FISKARS
 
Gjorde en dagsutflykt till Fiskars med Niko och hans mamma i början av sommaren, och Fiskars visade sig vara en ypperlig destination för dagsutflykt. Vackert (och överraskande stort) område där vi traskade omkring, åt lunch, besökte butiker, handlade lite och avslutade med både de dyraste och fräschaste pinnglassarna vi ätit. 
 
 
2. MIDSOMMAREN
 
Jag varken orkade eller hade lust att börja fundera på någon blomkrans i år, men midsommar blev det ändå - en väldigt lugn en. Vi spenderade båda dagarna på vår villa, ena med mina föräldrar och andra med Emppu och Ode. Detta var tredje midsommaren i rad vi fick besök av dem från Helsingfors, och jag hoppas det kommer en fjärde (och femte) (och sjätte).
 
 
3. BOSGÅRD
 
En sommartradition som blivit en favorit de senaste åren är besöken till Bosgård Organic Farm. Sedan 2019 har vi åkt dit en gång per sommar för att äta lunch, och besöken är lika trevliga och maten lika god varje gång. Varm rekommendation!
 
 
4. PADDLING I MOLPE
 
En annan favoritsommartradition som också har formats under de senaste åren, är utflykterna till Molpe som börjar med paddling och slutar med pizza på Strand-Mölles terrass. Denna sommar har vi varit till Molpe två gånger, en gång med Emppu och Ode och en gång med Hannah och Oskar. Njöt båda gångerna, även om det första gången blev lite brådis att paddla undan ett åskväder. 
 
 
5. MÖHIPPA & BRÖLLOP
 
Har för första gången varit på en annan möhippa än min egen. Victorias möhippa ägde rum i mitten av juni i Helsingfors, och dagen bestod av brunch, poledance, Prison Island, middag och blomringar (hur kiva är förresten inte blombilden ovan?? Känns som en rätt unik möhippebild!). Ett par månader senare sa hon och hennes man ja till varandra vid havet, och på tal om unikt, anlände bruden till vigselplatsen i segelbåt medan Muminmusik spelade i bakgrunden. Jättejättevackert!
 
 
6. TORPET
 
Har varit modig och sovit över hos en kompis (Ellen) (med henne och Karro) (på torpet i Monäs). Jag sover egentligen helst varken med eller hos andra, men Ellen lovade att jag fick sova ensam i ett skilt rum med toalett strax intill, så det kändes okej. Plus att ett dygn med Karro och Ellen verkligen var en stor morot i det hela.
 
 
7. KVÄLLSDOPP
 
Visst har även jag simmat en och annan gång i sommar. En av gångerna jag minns bäst var när jag och min far åkte båt ute i skärgården och han kastade i ankaret så jag kunde hoppa i (läs: klättra i längs en skranglig stege) och simma mot solnedgången. 
 
 
8. PINGVINBASTUN & KARPERÖFJÄRDEN
 
Två andra simturer som blev favoriter, var mitt första besök till Pingvinbastun samt en kväll när jag och Olivia plaskade omkring i Karperöfjärden ett bra tag. Har gått på både pilates och Bodybalance regelbundet i sommar, och att fara till Pingvinbastun efteråt både för att gå i bastun och simma har varit väldigt skönt. Mitt favoritställe att simma på i Vasatrakten är och förblir ändå Karperöfjärden, som jag introducerade åt Olivia en fin kväll i augusti. 
 
 
9. OLIVIAS HAPPY PLACE
 
På tal om Olivia, spenderade jag en dag på hennes happy place, vilket resulterade i en happy day. Vi hängde på bryggan, åkte ut på en SUP-bräda och avslutade dagen med en ganska så fantastisk ostbricka. Tackade Olivia för det efteråt, att jag alltid har en bra känsla efter att vi setts oavsett om vi pratat om glada eller icke-glada saker. Hon är liksom en person man kan må bra med också när man mår dåligt, och den egenskapen besitter inte alla. 
 
 
10. SKÄRITEATERN
 
Sommarens hjärtligaste och högsta skratt skrattades i publiken på Skäriteatern i Replot. Familjelycka i kläm = inget annat än en succé. Mycket bra initiativ av Niko att föreslå att vi skulle fara och kolla den.
 
 
11. STUNDERNA PÅ VÅR LILLA GÅRDSPLÄTT
 
Jag har läst bok efter bok, Niko har grillat måltid efter måltid och Sheldon har fångat fluga efter fluga (och klättrat i äppelträdet). Sheldon har för övrigt varit helt oersättlig den här sommaren, SOM hon tagit hand om mig på sitt eget lilla sätt när jag behövt det som allra mest. Världens världens bästa katt ♥ 
 
 
12. NIPA TRETTIO
 
Min och Nikos kära bröllopstoastmaster Nipa fyllde 30 år i sommar och ställde till med fest utomhus. Flera av både mina och Nikos bästa vänner var därmed samlade på en och samma plats, och det blev verkligen en lyckad kväll med bra väder, bra mat och bra människor. 
 
 
13. KVÄLL MED MAMMA
 
En helg i juli kändes det som att precis alla deltog i något evenemang eller var på någon fest, men jag var i för dåligt skick för att orka göra någon dera. Tänkte att de flestas bästa sommarhelg skulle bli min sämsta sommarhelg, men, sen spelade jag minigolf på Vasklots nya minigolfbanor och åt Long Van-glass med mami. Efter det kändes det lite bättre. 
 
 
14. DAGAR PÅ VILLAN
 
Sheldon åkte båt för första gången i sitt liv i början av sommaren och överraskade oss rejält genom att trivas bättre i båten än i bilen - hon satt lugnt och snällt på sin plats hela vägen och pep inte en enda gång, och har därmed fått följa med till ön där vi har villan ett par gånger i sommar. Hon visade sig dock vara rädd för stranden plus att ni kanske sett på min Instagram att vi brukar få besök av en räv på villan, så Sheldon har främst fått hänga inomhus, medan vi andra spenderat mycket tid utomhus och gjort sånt som man nu gör på villan (mina favoriter: yoga och läsa på bryggan).
 
 
15. JENNAS VILLA
 
Har inte bara hängt på vår villa, utan besökte även Jennas villa en kväll med Emilia och Miili. Jag var definitivt inte på topp den kvällen, men var ändå glad att jag kom i väg hemifrån en stund - fast vädret var grått och regnigt, var hjärtat varmt när jag åkte hem igen. 
 
 
16. IGELKOTTEN
 
Mitt i värmeböljan fick vi besök av en hungrig och törstig igelkott som vi bjöd på vatten och Sheldons mat. Det visade sig vara väldigt uppskattat, för som ni ser slukade igelkotten precis allting tills tallriken var tom. Sheldon var där emot lagom sur, stackarn (läs: den bortskämda primadonnan) behövde liksom dela både sin mat och all uppmärksamhet med någon annan. Tuff kväll, minsann.
 
 
 17. BAKNING
 
När jag började baka i början av pandemin var jag osäker på om jag hittat en ny hobby eller om bakningen bara var någon form av copingstrategi. Är inte riktigt säker ännu heller, men hur som helst har jag bakat lite grann i sommar också. Bland annat minikakor med vitchoklad och hallon enligt gammalt och improviserat recept samt denna jordgubbstårta från Fridas bakblogg. Den blev visserligen inte fin som den på Fridas blogg, men smakade lika himmelskt som utlovat ändå. 
 
 
18. THE ONE WHERE THEY TURNED THIRTY
 
Vad ni ser ovan? Danne Buffay på väg på Jennas och Miilis 30-års fest. Festen hade alltså Friends-tema och var kanske den bästa temafesten jag gått på - KAN liksom inte komma på ett bättre och roligare fest-tema än Friends. Jag tog som sagt inspiration av Phoebe (närmare sagt av denna bild) och Niko drog på sig dinosaurie-strumpor för att skapa paleontology-vibes, och sedan åkte vi till festen där det bland annat ordnades en Friends-inspirerad frågesport som Niko lyckades vinna. Priset? Ett presentkort till Central Perk (läs: Espresso House :D). Nääe alltså, bara så klockrent!
 
 
19. PROMENAD EFTER PROMENAD
 
Har promenerat så ofta jag orkat i sommar, oftast ensam men ibland med kompisar. Sommarens mest minnesvärda promenad, var när jag ute och gick med Emilia en kväll. Vi gick och gick och gick och pratade och pratade och pratade. Eteråt tackade Emilia för min bästa promenad på länge. Ville typ att den aldrig skulle ta slut.
 
 
20. HERTSBY STALLGÅRD
 
Fick uppleva ett väldigt fint (och varmt) dygn i Sibbo nu i slutet av augusti. Det finns ett stall i Sibbo där de har en massa Islandshästar, så jag, Niko och hans mamma åkte dit och deltog i en terrängridtur. Jag är nästan lite arg på mig själv över hur sällan jag sitter på hästryggen, med tanke på hur bra jag mår av det - den där ridturen fungerade liksom bättre än typ alla avslappningsmetoder jag testat. "Min" häst hette Vidar och var alldeles ljuvlig - som så många gånger förut, konstaterade jag att det verkligen är något speciellt med Islandshästar ♥ 
 
 
21. SÖDERKULLAN KAKKOKARTANO
 
Ett besök till Söderkullan Kakkukartano rymdes också med i Sibbodygnet. Imponerande var bara förnamnet - jag brukar inte vara svag för gamla byggnader, men stämningen i den här herrgården var nog något utöver det vanliga. Otroliga kakor i otrolig miljö, kan man väl sammanfatta det som.
 
 
22. HitMix-kryssning
 
Och sist men inte minst, firades Emppus 30 år med en Hitmix-kryssning. Vi har varit på den här kryssningen förut, och att åka på den är nog en av de roligaste sakerna man kan göra i Helsingfors på sommaren. Först äter man buffé i nedre våningen och sedan dansar man till låtar från 90-talet på däck medan båten tuffar omkring i Helsingfors skärgård i fyra timmar. Jag hade inte varit ut och dansat sedan 2019, så man kan väl tycka det var på tiden, samtidigt som båten anlände tillbaka till Salutorget redan klockan 22, vilket passade mig bättre än bra. Här kan ni läsa om kryssningen!
 
Och det var 22 av mina bästa minnen från sommaren 2022, det - vad som pågått utanför bilderna, kan vi kanske gå igenom någon annan gång vid ett bättre tillfälle. Allt med den här sommaren var definitivt inte dåligt, men mycket blev varken som jag hade hoppats, önskat eller tänkt. Hoppas hösten bjussar på revansch!Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Månadens bok, 09/23 - Bokälskare
Tredje trimestern, familjefredag och Felli 30
Mina svar på era tjugo frågor
Sju bilder från veckoslutet
En gammal hederlig frågestundKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12