2014

Här kommer de traditionella frågorna jag svarar på varje jullov, tänk hur knäppt det är att jag svarar på dessa frågor för sjätte året irad! Vad jag svarat tidigare år kan ni läsa här: 2013, 2012, 2011, 2010, 2009. Men ja, årets svar:
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Kan man väl lugnt säga. Jag blev sambo, reste utanför Europa, ordnade överraskningsfest, var på seglats, gick på årsfest, var med i en ordentlig krock, testade stand up paddling, såg en modeshow på Stockholm Fashionweek, gick på bloggträffar, jobbade som badvakt, besökte några nya länder, mm :)

Höll du några av dina nyårslöften? 
Ger bara nyårsmål, men ja jag uppnådde största delen av mina mål. Mera om det kan du läsa i detta inlägg. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
  
Nej. 
 
Dog någon som stod dig nära? 
Nej. 

Vilka länder besökte du?
 
Norge (Gjerdrum & Oslo), Sverige (Stockholm), Förenade Arabemiraten (Dubai) och Ungern (Budapest). Inget dåligt reseår inte!

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
 
15.1 (när vi fick veta att vi fick en lägenhet), 15.2 (Nikos överraskningsfest), 25.5 (sista praktikdagen), 25.9-1.10 (Dubai), 22.11 (pappas överraskningsfest), 27.11 (krocken)

Vad var din största framgång 2014?
 
Att jag sparade ihop tillräckligt med pengar för att kunna förverkliga två av mina drömmar, överraskningsfesten jag ordnade åt Niko, bra betyg och att jag klarade både sjukhus och hälsovårdscentralpraktiken.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
 
Har blivit förd med ambulans från motorvägen till sjukhuset och det räcker gott och väl. 

Bästa köpet?
 
Min älskade MK väska och mina älskade Nike air max skor! Som jag längtat och i år blev äntligen båda mina. 
 
Vad spenderade du mest pengar på? 
Resan till Dubai, men så himla värt det. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
 
Beskedet om att få lägenhet och att Nina klarade sig utan bestående skador i nacken efter krocken. 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Freak-Molly Sandén, Tired of missing you-Isac Elliot, Steal my girl-One Direction, Äärirajoille-Cheek, Vadelmavene-Kasmir, Success-Samir&Viktor, Busy doing nothing-Ace Wilder, Selfie-The Chainsmokers, Out of mind-Tove Lo och säkert en massa fler. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 
Allmänt gladare eftersom jag trivts mycket bättre att bo tillsammans med Niko än ensam, men så har jag varit med om många tunga händelser i år också, så tidvis ledsnare. 

Vad önskar du att du gjort mer? 
Tränat konditionen... Har gymmat flitigt men alltså det där med konditionsträning är så tråååkigt och jag HATAR att ha dålig kondition. Ingen bra kombination det där. Måste börja dansa igen. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? 
Grubblat... Som vanligt. 

Hur tillbringar du julen?
 
Fortfarande i Petalax ♥

Blev du kär i år?
 
*Är fortfarande. 

Blev du tillsammans med någon?
 
Över fyra år tillsammans nu. Galet. 

Favoritprogram på TV?
 
Ska ge er ett 100% ärligt svar nu: Paradise Hotel. 

Bästa boken du läste i år?
 
Jane Green är nya favoritförfattaren! Har läst tre av hennes böcker i år, lika bra allihopa. 

Största musikaliska upptäckten?
 
Ingen ny upptäckt, men har lyssnat mycket på Zara Larsson i år. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
Jag har minsann fått uppleva materiell lycka på hög nivå det här året. Fick så jäkla fina presenter när jag fyllde år att jag inte ens vet vad jag ska säga. Bl.a. MK klockan blev min och jag kan typ fortfarande inte sluta glo på den när jag har på den. 

Något du önskade dig men inte fick?
 
Läs föregående fråga. Så nöjd som man bara kan vara är jag. 
 
Vem saknade du?
Emilia när hon var på utbyte. Och så har jag varit väldigt trött i år så stundvis har jag saknat mitt vanliga, glada, pigga jag. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
 
På min "riktiga" dag var jag på praktik, gjorde hållningsgranskningar på sjätteklassister, blev bjuden på middag och öppnade presenter. 

Vad fick dig att må bra? 
Som bäst i år mådde jag när jag var i Norge och i Dubai. Och så får vi ju inte glömma vår LÄGENHET. 

Vilken kändis var du mest sugen på?
 
Cheek. Vilken karisma och utstrålning den mannen har alltså. 
 
Största misstaget? 
Kanske att jag tog paus från dansen. Saknar det massor. 
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2013? 
Det behöver jag väl knappast beskriva desto mera, bara att klicka på kategorin "Outfits". 

De bästa nya människorna du träffade?
 
Har träffat många nya "bloggmänniskor" (:D) i år, bl.a. Karolina, och mycket av det är tack vare FB gruppen Finlandssvenska bloggare! Så kul att Maria och Ida-Marie startade gruppen :) Så är jag glad över att jag lärt känna många bättre, såsom Hannah och Josefina :)
 
Nåja, nu har jag gått igenom året 2014 här i bloggen riktigt grundligt med både inlägget "Mina mål för 2014 - Hur gick det?", årsresumen och nu detta. Imorgon har jag jobb och sen är det dags att fira in 2015! Gott nytt år allihopa, hoppas ni hänger med här i bloggen även nästa år!
De sista jullovsdagarna i Vasa

De sista jullovsdagarna i Vasa bestod av shopping med mamma (har tydligen blivit vuxen när jag tycker det är kul att köpa lakan), mat på Spices (SÅ gott!!), kortspel med familjen, häng med Emilia, besök av släktingar, filmmys och träning med pappa och pojkvän. För den som är intresserad av att se hur familjen Skoglund tränar på gymmet finns en video på min instagram @ddanielas_
 
Nu är vi i bilen påväg tillbaka till Helsingfors och ska snart stanna i Ideapark eftersom jag behöver en nyårsklänning och det inte fanns en ENDA fin i Vasa. Inte ens halvfin. Håller tummarna att Mango levererar för jag skulle inte orka ta mig in till stan imorgon. 
Årsresumé 2014

Hej på er, här kommer årsresumén för 2014! Jag har jobbat med den här under hela året och skrivit månad för månad för att komma ihåg det mesta, så hoppas ni gillar den :) Har också betygsatt varje månad med ☼-☼☼☼☼☼ och för er som inte orkar läsa allt finns en liten sammanfattning i slutet. (Tidigare år hittar ni här: 2013, 2012, 2011, 2010)  
Njöt av de sista jullovsdagarna hemma i Vasa tillsammans med Niko, var ut och fotade med duktiga Ronja & Wilma, hade galen elterapi i skolan, var på Lizettes födelsedagsfest, fick veta att jag ska bli sambo, skrev på hyreskontrakt, bowlade med flickorna, spelade Alias med Nikos familj, red på Jennys häst, hade frågestund i bloggen, var på inflyttningsfest i Vasas finaste lägenhet samt packade och fixade allt inför flytten. Betyg: ☼☼☼ (många roliga händelser + besked om att bli sambo, men alltså flyttstressen..)
Trivdes bättre än bäst i vårt nya hem, tränade hårt, följde med melodifestivalen, såg Hundraåringen på bio, började fota mera outfitbilder till bloggen, var på en annorlunda vändagsdejt, ordnade en mycket lyckad överraskningsfest åt min älskade pojkvän, var på födelsedagskaffe hos Yvonne, grät mot Iras axel på Veronica Maggios fantastiska keikka i Circus (vadå känslomonster), jobbade och kämpade med skolan, var hemma i Vasa (ett mycket lyckat besök!) och blev lite för trött i slutet av månaden. Betyg: ☼☼☼☼☼- (inget annat att klaga på än lite för högt tempo och för mycket att göra)
Inledde mars med Kiila saturdays, var med om ett mindre lyckat Laskiaisrieha, tränade flitigt och började se ordentliga resultat, hade en så rolig muminkväll i Emppus barndomshem, hade en lyckad inflyttningsfest, åt den godaste pizzan jag någonsin ätit, fixade klart det sista i vårt nya fina hem, drog på mig halaren och gick på en rolig halarsitz, snoukkade i Talma, var på en oförglömligt god brunch på Brändö, spelade squash för första gången i mitt liv, var till Amarillo med klassen, jobbade lite mindre, fixade håret i Hairstore, kände mig lyckligast på länge, hade många mysiga kvällar med Niko, såg Gravity på bio (besvikelse), förlät någon jag aldrig trodde jag skulle förlåta, njöt av våren i Arabiastranden och avslutade månaden med inget mindre än pampasveckan. Betyg: ☼☼☼☼ (många många fina minnen och roliga kvällar, men också en del onödigt drama) 
April började med svåraste hejdå:t på länge när mamma och pappa kom efter mig från Helsingfors, var på Julias fina keikka före vi bilade upp till Vasa, praktiken började och jag trivdes helt okej, försökte tänka positivt så gott det gick, kände mig fin på Brobyggarnas årsfest, var på ett Late night shopping event, spenderade påsklovet i Helsingfors och njöt för fulla muggar av att träffa Niko och saknade vänner igen, besökte Högholmen och dansade loss på Baarikärpänen, spontanbokade flygbiljetter till Norge, var och hälsade på Heidi till Jeppis med Hannah, jobbade mina första turer på nya jobbet, skaffade wsc kort och hatade Olliskön på vappen. Betyg: ☼☼ (visst var jag med om många fina veckoslut i april och visst var det skönt att komma hem igen men hade ändå väldigt svårt för att vara lycklig och fick bli besviken många gånger)
Allting började rulla på mycket bättre, tränade hårt på WSC och Ladyline, fick besök av Niko två gånger, spelade beerpong med Benjamin och hans kompisar, åt Strampenluncher, var på Ollis UV party, firade mamma på morsdagen, började dra vattenjumppa i simhallen, var på en lyckad bloggträff i Gamla Vasa, såg den roliga filmen The Other Woman med Larissa på bio, var med och såg på operationer, hängde på terasser, återvände till Helsingfors sista veckan i maj, var i skolan, hängde med mina flickor, gick på studentfest och sist men inte minst avslutades maj med en underbar resa till Norge. Betyg: ☼☼☼½ (mådde mycket bättre än i april men hade lite för stor brist på sovmorgnar)
Var på Miley Cyrus konsert i Hartwall Arena 1.6, jobbade i simhallen och trivdes bra, tränade hårt och musklerna växte, testade Astors himmelska brunch med mamma, fick besök av min saknade kusin och visade honom Ollis, hejjade på min snygga fotbollsstjärna under Sipoo-cup, var på en rolig grillfest hos Ira, blev gudmor åt Ronja, var med om den bästa midsommaren hittills, köpte min älskade och efterlängtade MK väska, longboardade för första gången och njöt av sommarvasa på terasser. Betyg: ☼☼☼☼ (kom inte ihåg att juni skulle ha varit en särskilt speciell månad, men nu när jag gick igenom bloggisen märkte jag att det ju hände en massa bra då)
Juli, årets händelserikaste månad; Flyttade hem till Helsingfors igen, hade mamma och mormor på besök, jobbade på jobb nr 2, såg på Orange is the new black medan jag väntade på att fotbolls VM skulle ta slut, var på 4th of July fest hos Jenny och Pekka, besökte Summer Up med Emppu och dansade till Cheek med 25 000 andra, höll igång med träningen, hängde på Mattolaituri, testade stand up surfing och älskade det, marknadshelgen i Kstad ägde rum, mitt fina gudbarn blev konfirmerat, såg den otroligt fina filmen The fault in our stars på bio, hängde på stranden med vänner, besökte Summer Heat och var med om en av sommarens roligaste utekvällar, besökte Åland och Rock Off med Niko, hälsade på Nikos systrar och deras barn i Åbo, var med om en så lyckad terassfest hemma hos Ella, fick besök av mamma och pappa, shoppade en hel del, for hem till Vasa i några dagar och avslutade sedan juli med ett besök till Nikos släktingars fina villa i Heinola. Puuuh. Betyg: ☼☼☼☼½ (lite personliga kriser är enda orsaken till att denna månad inte var 5 stjärnig)
Den första augusti vaknade jag upp i Heinola och sen bar det av på kräftis hos Cassu, hängde mycket på vår balkong, spenderade en underbart rolig dag på Borgbacken med Emppu och Ira, tränade som vanligt, solade och simmade med Niko, var på min första seglats, såg Sibbos roliga sommarteater, var på en poledancelektion, jobbade lite mera än tänkt, var på en trevlig trädgårdsfest hos Linns pojkvän, fick veta att Niko skulle bli studerande, spenderade några fina dagar i Vasa, var på en Ollistisdag med Jenna, sålde på Tuuris kirppis med mamma och pappa, var ut och fotade med Ronja, besökte Stockholm och Stockholm Fashion Week med Björn Borg gänget, skolan började igen, festade på en torsdag och avslutade augusti med villa-avslutning på vår villa med familjen. Betyg: ☼☼☼☼ (en månad som blev mycket bättre än väntat, men skolstarten kändes myycket tyngre än vanligt)
Var med om den bästa Kick Off:en hittills, bytte header i bloggen, blev fotad av duktiga Sarah, firade 45 månader med Niko, såg 22 Jumpstreet på bio med Ira, köpte mina älskade Nike Air Max skor, firade Emppus födelsedag i Vatican, var på Vasa Nations kräftis, gjorde bort mig på Nikos fotbollsmatch med Ira och Nina, åt årets godaste middag på Virgin Oil, spenderade ett lugnt veckoslut hemma i Vasa, hjälpte Jenny med bröllopsklänningen, tränade och jobbade som vanligt, och sist men inte minst: åkte på en alldeles fantastisk resa till Dubai med Niko. Betyg: ☼☼☼ (en månad som mestadels bestod av dålig skolmotivation, problem med hälsan och tråkiga händelser men ändå fina ljuspunkter)
Hade lite färg i ansiktet efter Dubai, hade tjejkväll hos oss och for sen till Fest 1 i Otnäs, blev utan praktikplats vilket orsakade massvis med stress de kommande veckorna, bakade en himmelskt god kaka med Linn, såg Gone Girl på bio, fick besök av mamma och pappa, var på en rolig fest med Nikos vänner, började dricka te, for hem till Vasa, firade Hannah's och Heidis födelsedagar, träffade fina Karolina för första gången, skrev en för jvlig hemtent, dansade på Ollis, kramade om Emilia igen, fick praktikplats fixad i Sibbo, första snön kom, Alexander kom på besök, var på bloggträff, i slutet av oktober började praktiken och Halloween firades. Betyg: ☼☼ (säkert årets sämsta månad, mest på grund av praktikstressen. Vasabesöket och Halloween var dock superlyckat!)
Såg en av årets bästa filmer (The maze runner) på bio, kom på idén att börja visa Nikos outfits i bloggen, kämpade på med praktiken, var på Sjukis-teknik sitz, åt sushi (inte riktigt min grej) med Linn, hade en lite sämre träningsperiod, ordnade en väldigt lyckad födelsedagsfest, hade besök av Emilia, fick superduperfina födelsedagspresenter, julpyntade lägenheten, var på pappas 50-års överraskningsfest i Vasa, träffade Lizzon&Macken, såg Mockingjay part 1 på bio, var med om krocken och åkte till Budapest med familjen i slutet av månaden. Betyg: ☼☼½ (Ingen höjdare den här månaden heller, var väldigt väldigt trött och var som sagt med om krocken. Mitt födelsedagsfirande, pappas överraskningsfest och resan var hur som helst bra!)
Spenderade decembers första dagar i Budapest, firade en perfekt 4(!!!)-års dag i Hotel Kantarellis med Niko, jobbade ganska mycket, praktiken tog slut, var och tittade på Finlands lucia och fina tärnan Ira, var på Jonis inflyttningsfest, köpte och paketerade alla julklappar, hade secret santa med flickorna, var på jobbets julfest, for hem till Vasa och hängde med en massa saknade vänner, hade en underbar jul i Petalax, spenderade mycket tid med familjen, var ut och festade på juldagen och i slutet av månaden kom Niko till Vasa. Betyg: ☼☼☼½ (Äntligen en bättre månad med mindre stress och mera njuta-av-livet känsla, plus att det var så härligt med minusgrader och snö)
 
Med andra ord:
Årets bästa månader: Februari, Mars, Juni, Juli, Augusti
Årets sämsta månader: April, Oktober, November
Årets höjdpunkter: Att jag blev sambo, Veronica Maggios keikka, Nikos & pappas överraskningsfester, mitt sommarjobb, Norge, en oförglömlig brunch, köpte MK väskan, Miley Cyrus keikka, mitt sommarjobb, midsommaren, en Olliskväll med min kusin, Åland, Summerheat, blev gudmor för fjärde gången, stand up paddlingen, Summer Up, Borgbacken, Dubai, ett av Vasabesöken, Budapest, min födelsedagsfest, vår 4-års dag och julafton. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

2014
De sista jullovsdagarna i Vasa
Årsresumé 2014Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Fest · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning · VeckoslutssammanfattningarArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12