Funderingar kring skönhetsingrepp

bildkälla
 
Det finns flera saker i bloggvärlden (och världen överlag) som tycks uppröra folk, t.ex. religion, feminism, politik och skönhetsingrepp. Skriver man om dessa ämnen så är det ganska säkert att folk reagerar. Idag tänkte jag skriva om lite av mina funderingar av skönhetsingrepp, och jag är inte ute efter några starka reaktioner med detta inlägg utan främst funderingar. Någon kanske undrar varför jag väljer att skriva om detta ämne, när inte jag, vad ni vet i alla fall, har gjort några skönhetsingrepp? Jag ska berätta.
 
Jag kan börja med att säga, att nej, jag har inte gjort några skönhetsingrepp, och nej, jag planerar inte att göra något heller. Man ska aldrig säga aldrig, men som det känns nu så skulle jag aldrig göra något skönhetsingrepp. Visst finns det saker med hur jag ser ut som jag tycker skulle få se annorlunda ut, men inget som stör mig så mycket att jag skulle lägga mig under kniven. Känner inget behov av att t.ex. fylla på läpparna heller, eftersom jag inte tycker det är speciellt snyggt med stora läppar. Och nu undrar nu säkert ännu mera varför jag skriver om det här?
 
Nå, varje gång någon bloggare gör ett skönhetsingrepp och skriver om det blir det ett himla liv, och jag kan inte förstå VARFÖR. Om någon skriver skit om feminism och du är feminist så förstår jag att du kan bli upprörd. Om du är troende och någon skriver varför man inte borde tro på någon religion så förstår jag att du kan bli upprörd. Om någon skriver att finlandssvenskan inte längre borde finnas och du är finlandssvensk förstår jag att du kan bli upprörd. Men om någon gör något med sin kropp för att personen vill göra det, så nej, då förstår jag inte varför du blir upprörd. 
 
Varje gång bloggare som t.ex. Kissie och Dessie har gjort något skönhetsingrepp så har det blivit kaos i kommentarsfälten. Här är en kommentar jag hittade i ett av Kissies inlägg (länk):
 
"Alltså.. det ser och låter så jäkla jobbigt ut när du pratar. Som att läpparna är i vägen och det låter jämt som att du är täppt i näsan det har ju alltid varit så, får du in nån luft alls i de där hålen?Men som saggt ser mest jobbigt ut när du pratar, som att läpparna inte hänger med, ungefär som på isabel adrian, hennes läppar fladdrar liksom åt alla håll å kanter när hon pratar, ser skitjobbigt ut"
 
Men... TÄNK vad bra att personen som skrev detta själv har rätten att välja att inte göra så med sina egna läppar och TÄNK vilken ONÖDIG kommentar när både Kissies och Isabel Adrians läppar inte har något att göra med personens egna läppar. Personer som skriver kommentarer som kommentaren ovan kan ta och läsa mitt inlägg som handlar om att kommentera vettigt, ni hittar det här
 
Läste för ett tag sen att en finlandssvensk bloggare hade testat på att fylla på läpparna, och då hade någon i kommentarsfältet skrivit något i stil med att personen inte har lust att läsa hennes blogg mera eftersom hon gjorde detta skönhetsingrepp. Ööh? Alltså vad är grejjen? Att man gör något "onaturligt mot sin kropp"? Att man ska "vara nöjd som man är"? Nå, varför får jag inte då en massa elaka kommentarer när jag färgar mitt hår? Det är väl också något onaturligt jag gör mot min kropp? Och då är jag väl inte heller nöjd som jag är?
 
Oavsett om personer gör skönhetsingrepp på grund av hälsoskäl (t.ex. ryggbesvär på grund av stora bröst), att de blir mobbade för sitt utseende (t.ex. utstående öron), att de varit med i någon olycka (t.ex. plastikirurgi på grund av brännskada) eller för att de helt enkelt vill det och tycker det är snyggt, så ska de väl få göra det då? Det påverkar inte din kropp på något sätt och betyder inte att du också måste genomgå samma ingrepp, liksom du inte behöver färga håret, tatuera dig eller pierca dig bara för att någon annan gör det.
 
Det var mina funderingar om skönhetsingrepp det. Hur tänker ni kring skönhetsingrepp och varför? Och har någon en teori om varför människor blir så himla upprörda när någon annan gör ett skönhetsingrepp? Berätta gärna.  
Snart är de här!

Nu är mina Helsingforstjejjer som bäst påväg hit! Jag kommer alltså att få besök av Emppu, Ira, Maria och Victoria, och på onsdagen bilar vi ner till Helsingfors tillsammans. Det blir med andra ord inte så mycket tid över för bloggen de kommande dagarna, men jag har varit snäll och förberett ett par inlägg åt er som jag skall tidsinställa. Speciellt nyfiken är jag på vad ni kommer att tycka om morgondagens inlägg, så glöm inte att kika in då! Nu ska jag förbereda det sista inför deras ankomst & så får vi hoppas att Vasabesöket blir lyckat :)
En fin lördag

Igår var jag till Sweet Vaasa, har varit dit säkert 10 gånger under denna månad haha.. Hur som helst, igår bestod mitt sällskap av finaste Frida, och det var så roligt att träffa henne igen ♥ Frida och jag gick på samma klass det året jag studerade till hälsovårdare, och nu har hon nyss blivit utexaminerad. Jag vet att hon kommer att bli en toppenbra hälsovårdare och dessutom är hon en toppenbra vän också, så med andra ord borde alla ha en Frida i sitt liv :) När vi hade ätit och pratat klart gick vi och kollade in Bikboks rea, och deras rea var än en gång riktigt bra! 
 
När jag kom hem behövde jag en matvila och jag råkade somna. Vaknade en timme senare och då sken plötsligt solen från molnfri himmel, som på beställning efter inlägget jag skrev igår! Så jag tog glatt på solbrillorna och for till Faros...
...för att träffa Karro. Där mådde vi bra på terassen i timmar, drinkarna smakade, solen sken och samtalsämnen tog aldrig slut. Så sist och slutligen blev det alltså en riktigt fin lördag :) Och vet ni, solen skiner idag också! Hoppas hoppas hoppas det fortsätter såhär. Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Funderingar kring skönhetsingrepp
Snart är de här!
En fin lördagKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · TräningArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12