En oförglömlig shoppingtur hos Caroline’s Alusasut

- Inlägget är i samarbete med Caroline's Alusasut
 
Psst.. Fram till 12.9 får du specialpris hos Carolines Alusasut om du uppger "Danielas Dagbok" vid kassan!
 
 
HEJ på er! Idag ska berätta om inget mindre än bland det allra, allra roligaste jag fått göra via bloggen hittills - här kommer historien om då jag besökte Caroline's Alusasut för första (men absolut inte sista) gången: 
 
 
Klockan var fem på fredag eftermiddag, då jag parkerade bilen utanför Wasaborghuset - Caroline's Alusasut, en underklädsbutik som finns i både Kokkola och Vasa, fyller femton år nu i september, så vi hade bestämt oss för att förverkliga ett bloggsamarbete tillsammans födelsedagen till ära. Tanken var kort och gott den att jag skulle bekanta mig med butiken och deras utbud för att sedan skriva om mina upplevelser efteråt, och även om jag inte är speciellt blyg av mig, var jag ändå pikulite nervös före - underkläder är ju ändå en rätt intim grej, och inte kunde jag ju då veta att jag ungefär en timme senare skulle lämna butiken med världens bästa fiilis och en av livets bästa shoppingupplevelser i bagaget. Låt oss gå igenom besöket steg för steg!
 
Caroline's Alusasut säljer bh:ar i omkretsen 60-120 och kuporna A-K
 
Det första som hände var att jag fick hälsa på butikschefen Hanna, och jag kan berätta att den lilla nervositeten jag kände före, försvann lika snabbt som mina kunskaper om hur man räknar division i trappan försvann efter att jag gick ut skolan - Hanna visade sig nämligen inte bara vara trevlig, utan också ett proffs utan dess like. Så, efter att jag gått ett par varv i butiken för att bilda mig en uppfattning om utbudet (som btw var helt enormt - vi snackar liksom allt från bh:ar, trosor och kalsonger till nattlinnen, badkläder och shapewear), bestämde vi oss för att börja med "projekt underkläder" - efter att i hela mitt vuxna liv mest ha sett underkläder som ett tråkigt måste, var det dags att ta tag i underklädsgarderoben (och attityden..) och göra en ordentlig förändring! 
 
 
Är man van med att köpa underkläder från billiga kedjor kommer prisklassen i Caroline's Alusasut antagligen att kännas lite högre än man är van med, men tillåt mig bjuda på en aha-upplevelse som slog mig under det här besöket: Det är ju egentligen helt ologiskt att tröskeln är lägre att spendera mycket pengar på en festklänning man använder sammanlagt några gånger, än en bh man använder regelbundet i vardagen? Låt oss ta klänningen jag köpte till min och Nikos förlovningsfest samt favoritbn:n jag hittade i Caroline's Alusasut som exempel - båda kostade omkring 50 euro, men skillnaden är att jag kommer använda klänningen max ett par gånger per år, medan bh:n kommer till användning kanske femtio gånger per år. Vad blir pris per användning då? Jo, 25 euro för klänningen och 1 euro för bh:n. Vilket plagg är då mer värd den där 50-lappen? Verkligen en tankeställare, när man börjar tänka efter. 
 
 Rätt plats för axelbandet!
 
På tal om tankeställare och aha-upplevelser, fick jag höra en massa intressant info om Caroline's Alusasut och underkläder överlag, medan jag provade underkläderna som Hanna tagit fram åt mig efter att hon hört mina önskemål (= inget grönt, gult eller rött, annars fick hon rätt fria händer). Lärde mig bland annat följande fem saker:
 
1. SJUTTO PROCENT av kvinnorna bär fel storlek på bh:n
 
70%!!!!! Det är ju helt g-a-l-e-t. Om du aldrig varit och kollat upp din bh-storlek hos ett proffs, så gör det för hållningens, ergonomins och musklernas välmåendets skull, om inte annat - det är en order från fysioterapeuten (som btw själv fick gå upp två storlekar... inte undra på att man haft ont i axlarna ibland)
 
2. Bh:ar borde tvättas två gånger i veckan
 
Började må lite illa när jag hörde det här, speciellt när Hanna berättade att en bh helst inte ska användas mer än ett 2-3 dagar i sträck utan att man tvättar den emellan... Och ja, så har bh:ar handtvättsrekommendation också - har med andra ord behandlat mina bh:ar lika fel som jag bedömt min bh-storlek. 
 
3. Bh:n ska knäppas fast bakom ryggen
 
Jag har brukat knäppa fast bh:n på magen medan kuporna är på ryggsidan och sedan "snurra runt" den och dra upp axelbanden. Nå, tydligen ska man dra på axelbanden, luta sig framåt och sedan knäppa fast spännet bakom ryggen, både för att bh:n ska sitta optimalt och hålla formen längre (bra sätt att upprätthålla axlarnas rörlighet, också!). Och ja, så ska axelbanden sitta långt ut på axlarna, och inte mellan halsen och axlarna, dit jag ofta envisats med att dra dem. Som sagt, inte undra på att man haft ont i axlarna ibland. 
 
4. Olika bh:ar uppfyller olika funktioner
 
En sportbh är till exempel absolut inte gjord för att användas till vardags, utan enbart då man tränar. Jag som gått omkring i sport-bh typ 5/7 dagar i veckan levde först i förnekelse i sisådär tio minuter, tills jag insåg att jag ju skulle få börja använda mina nya och icke-gula, icke-gröna och icke-röda bh:ar från Caroline's Alusasut istället - Hanna hade nämligen gjort ett otroligt bra jobb med att hitta nya bh:ar som var perfekta för just mig. 
 
5. Nästan ingen är nöjd med sin kropp
 
En sorglig punkt som ändå kändes viktig att ta med. Hanna berättade att de så gott som aldrig möter kunder som skulle vara nöjda med sin kropp, och att det i Caroline´s Alusasut därför ligger stor fokus på att kvinnorna ska få känna sig nöjda med sig själva i provrummet. Något som åtminstone lyckades med gällande mig - sällan har jag känt mig lika bekväm någonstans som just i deras provrum. 
 
 
När "projekt underkläder" var klappat och klart, var det dags att gå vidaremed tanke på att Caroline's Alusasut har så stort utbud, ville jag ju ta ut allt av mitt besök, när jag en gång var där och hade hjälp av ett proffs. "Hanna, jag har en utmaning åt dig!", hojtade jag från provrummet, och meddelade att min pyjamas där hemma var så söndernött att den var full med hål och att jag hade letat en passlig simdräkt hela sommaren utan resultat (min förra simdräkt som jag verkligen gillade glömde jag på Gran Canaria i våras 😞). "Vänta lite", svarade Hanna, och vad som hände sen påminde nog mer om trolleri än om kundservice; 
 
Smajlet på fejset säger allt! 🌟
 
Hanna hämtade in ett hallonrosa nattlinne och en svartvit baddräkt åt mig, och båda var bara alldeles, alldeles perfekta och fick mig att känna mig både fin och bekväm. Sa till och med åt Hanna "det måste vara så här det känns när man provar brudklänningar och vet att man hittat den rätta", SÅ imponerad var jag! Kan inte fatta att hon läst av mig så bra att hon löste ett problem jag haft hela sommaren på två sekunder??? Visst hade jag hört mycket gott om kundservicen hos Caroline's Alusasut före det här besöket, men som sagt tyckte jag detta påminde mer om trolleri än kundservice - aldrig stött på maken av kunnighet i någon butik förut. 
 
Vasas nöjdaste kund 🙏🏻
 
Jaa-a hörni, man kan lugnt säga att jag svävade på moln när jag lämnade butiken med min rosa kasse innehållandes en ny simdräkt, ett nytt nattlinne, två nya bh:ar och ett par nya trosor. Besöket till Caroline's Alusasut överträffade a-l-l-a mina förväntningar, och kan nog inte sammanfattas som något annat än en av mina absolut bästa shoppingturer någonsin. I och med att vi inte snackar kedja i stort shoppingcenter kändes det också tryggt att gå in här trots corona, och före jag lämnade butiken sparade Hanna mina uppgifter gällande vilka storlekar och modeller som passade mig bäst, så man vid eventuella framtida besök smidigt kan få fram nya, passande produkter. Som sagt, nivån på kundservicen (och produkterna!) här är verkligen något utöver det vanliga. 
 
Exempel på roliga presentidéer 👆🏻 (presentkort finns också!)
 
Så, när ska man besöka Caroline's Alusasut? Nå, helst varje gång man befinner sig i Vasa eller Kokkola, men speciellt om man är i behov av nya underkläder, simkläder eller nattkläder, vill skämma bort sig själv (eller någon nära) lite, vill kolla upp sin bh-storlek med hjälp av ett proffs eller bara vill ta en titt på butiken. Och allra helst ska ni pricka in besöket före 12.9, för som jag nämnde i början av inlägget, bjuder Caroline's Alusasut då på extra rabatt åt er som nämner "Danielas Dagbok" vid kassan. Eller, ni måste inte vara så himla formella - räcker nog om ni säger att ni läst inlägget i min blogg :D Iväg med er till Vasaesplanaden 14 eller Ristrandsgatan 8 nu - ni kommer känna er som kungligheter efteråt!Anonym


Gäller rabatten i Karleby också? :)

Svar: Det gör den! 😊
Daniela Skoglund

Oj vad glad jag blir av det här inlägget!! Ska traska iväg till Caroline's DIREKT vid nästa lön :D

Svar: Vad härligt att höra, gör så 😍👍🏻
Daniela Skoglund

Camilla


Bästa stället!👌 Köper bara bh:n från Caroline’s☺️

Svar: Förstår dig, verkligen toppen ställe!!
Daniela Skoglund

Hanna


Alltså jag måste bara säga att jag gillar din blogg SÅ mycket. Hittade in hit av en slump för några veckor sen och sen dess har jag kikat in med jämna mellanrum. Du verkar vara en så himla härlig och skön person med båda fötterna på jorden. Du är så ärlig i dina inlägg och jag gillar verkligen inläggen där du skrivit om alkohol och när du berättade om din magsjukdom. Hoppas att du får ha en jättefin höst även om det är mycket på gång! Håller tummarna för att dina andningsbesvär blir bra också.💛

Svar: Men tack tack tack snälla vilken fin kommentar 😭❤️ gjorde min dag!! 🙏🏻
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Några insikter om Instagram
Bröllopstraditioner vi bryter mot
Ett grönt, skönt och somrigt juniveckoslut
Tankar kring Friends Reunion
Randoms vecka 22Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12