Tolv saker folk gör som stör mig

För ganska länge sen skrev jag inlägget "10 saker jag stör mig på", och det inlägget ledde faktiskt till besökarrekord då :D Nu tänkte jag skriva ett lite liknande inlägg, men denna gång ska jag fokusera på saker som människor gör som stör mig, närmare sagt tolv saker. 
 
 
1. När folk inte skakar hand ordentligt. Ni vet när man ska hälsa på någon för första gången och personen sträcker fram en hängande lös hand och inte ens greppar tag i din hand ordentligt? Usch! Själv sträcker jag alltid hurtigt fram handen för att presentera mig, och jag kan bli riktigt irriterad om personen inte tar mig i handen ordentligt. Får faktiskt ett riktigt dåligt första intryck av människor som inte skakar hand ordentligt, det kan ju för fasen inte vara så förbaskat svårt att skaka hand som en vettig människa! 
 
2. När folk skräpar. Jag vågar nästan med handen på hjärtat säga att jag aldrig någonsin slängt ett skräp på marken, blir lite provocerad när jag ser folk skräpa och vill nästan gå fram och läxa upp dem. Liksom det inte är svårt att skaka hand ordentligt, så är det heller inte svårt att bara lägga skräpet i närmaste roskis. Jag minns när jag och Niko just hade börjat träffas och vi var ut och körde bil när han plötsligt vevade ner rutan och slängde ut ett skräp, och jag bara "Alltså va håller du på me? Nu stannar vi och du går och plockar upp det där!", haha. Nä men att skräpa är bara något som känns så himla onödigt, det finns ju verkligen skräpkorgar så gott som över allt. 
 
3. När folk cyklar mitt på vägen. Nu vet jag inte om det ens är olagligt att göra så, men lagligt eller ej så blir jag galen när någon cyklar mitt på bilvägen! Måste man cykla på vägen så skulle man ju åtminstone kunna cykla på sidan så det inte stör bilarna, men nej, det finns tydligen massvis med människor som inte alls tycker det är konstigt att cykla mitt på en väg där man får köra 50 km/h med en lång kö med arga bilister bakom sig. Näpp, de bara cyklar lugnt vidare.
 
4. När folk inte kan hålla säkerhetsavstånd i trafiken. Japp, ännu en punkt som gäller trafiken, där om någonstans tycks det finnas människor att störa sig på. De människorna jag stör mig allra mest på i trafiken är utan tvekan idioterna som inte kan hålla säkerhetsavstånd, utan kör endast några meter bakom dig på en väg där man får köra 80-100 kilometer km/h. Hur kan dessa människor inte förstå, att om det t.ex. springer en älg över vägen och jag plötsligt blir tvungen att bromsa, så hinner de inte ens blinka före det smäller och alla med hög sannolikhet skadas allvarligt eller mister livet?  Håll säkerhetsavståndet eller kör förbi, så jäkla enkelt är det. 
 
5. När folk skriver !? istället för ?!. Okej, detta är ju inte så farligt jämför med ovannämnda (speciellt inte jämfört med fjärde punkten), utan detta är mer som ett mini-irritationsmoment. Det sticker mig alltid i ögonen när någon skriver "!?" istället för "?!", vet inte riktigt varför, men jag tycker helt enkelt att "?!" är mycket vettigare. Det kan ju hända att båda sätten är okej (eller så är det nu någon som säger att det riktiga sättet minsann är "!?", haha), men för mig är nog "?!" det enda rätta. 
 
6. När folk pratar högt när man är på bio. Har i allmänhet svårt för människor som stör andra i situationer där man vill koncentrera sig. Ett liknande exempel som biosalen är är folk som inte kan hålla käft (ursäkta ordvalet, blir bara lite upprörd bara av att tänka på saken :D) i bibban, utan sitter och skrattar så högt att man skulle behöva öronproppar. Tycker du filmen på bio är så tråkig att du måste prata är det bara att gå ut, och kan du inte vara tyst medan du pluggar så kan du stanna hemma istället för att gå till bibban. Alla andra ska inte behöva lida för att du tycker filmen är tråkig, hur kan du inte förstå det?
 
7. När folk smiter förbi i kön. Jag avskyr att köa, men något jag avskyr ännu mer är människorna som helt kallt går förbi i kön. Något åtminstone jag fick lära mig redan som liten var att vänta på min tur, och ni som inte klarar av det i vuxen ålder som små barn galant klarar av på dagis, ni borde skämmas. Fy attan vad irriterad jag blir när man själv stått och köat hur länge som helst, och sen kommer någon som bara går förbi hela kön och slipper köa alls. Ett riktigt typexempel: Olliskön. Ååh vad jag avskytt många i den där arma kön!!!
 
8. När folk inte skriver ut att länken är en affiliatelänk. Ojoj vad många bloggare som sysslar med detta, både folk som har mindre och större bloggar. Visst har bloggare kanske bättrat sig lite på sistone, men jag ser ändå alltför ofta att bloggare länkar till produkter och hemsidor via adlinks utan att nämna att det är affiliatelänkar. För en tid sen fick jag nog av att en storbloggare gjorde detta så gott som dagligen, så jag kommenterade på flera inlägg att man måste skriva ut att det är affiliatelänkar, och nu står det plötsligt "adlink" efter varenda en affiliatelänk. Jag kan ju inte veta om det hade något att göra med mina kommentarer, men tycker hur som helst att det är konstigt att någon måste påpeka detta före det börjar hända saker... Är det verkligen så himla svårt att vara schysst mot sina läsare och meddela att det är reklam man sysslar med? 
 
9. När folk snor ens tuggummin :D Var tvungen att skriva ":D" efter, eftersom detta också är mer som ett mini-irritationsmoment haha. Jag tror ändå att många av er vet vad jag menar när jag säger "tuggummitjuvar", eller är jag den enda som råkar ut för dem? Med tuggummitjuvar menar alltså jag människor som gång på gång ber om att få ta ett tuggummi (funkar också med halspastiller eller dylikt), men aldrig kan skaffa en påse själv. Helt enkelt folk som vet att du alltid har något, och alltid snor dessa av dig :D Okej vitsi jag låter töntig nu, men jag vet inte hur många mynthonaskar och tuggummipåsar som bara gått åt att jag delat ut dem åt folk! Alltså klart att jag ger ett tuggummi åt nån som frågar någon enstaka gång, men om ni dyker fram som hungriga hajar varje gång jag plockar fram min tuggummipåse så börjar det vara dags för er att helt enkelt köpa en egen tuggummipåse!! Okej? :D
 
10. När folk gång på gång är försenade. "Oj vad kul att jag igen fick stå här och vänta på dig, när du är en halv timme sen som vanligt", said no one ever. Jag har sagt det förr, men denna punkt tåls verkligen att sägas igen. Kommer du för sent gång på gång, så slösar du bort någon annans tid, vilket är både oartigt och störande. Sorry för de hårda orden, men det är sanningen.

11. När folk inte kan meddela om de kommer eller ej på ett Facebookevenemang. Du har tre alternativ: Kommer, kommer ej, kommer kanske. Något av dessa alternativ passar dig helt säkert, och det räcker dig ungefär en sekund att välja ett av alternativen och på så sätt både vara artig och underlätta värdens planerande och förberedelser. Detta tycks ändå vara väldigt svårt, och varenda en gång får man påminna folk om att vänligen meddela om de kommer eller ej, när det alltid är minst några som inte kan svara. 

12. När folk hostar/nyser rakt ut i luften. Bara sätt armen, ett papper eller handen framför. Snälla. 
 
Sådärja, det var tolv saker folk gör som stör mig det, tyckte det kunde vara ganska passligt med en sån lista måndagen till ära. Så gör ni någon av ovannämnda saker, så vet ni alltså nu med ganska stor säkerhet att jag är lite irriterad på er, hehe. Någon som känner igen sig i någon som punkterna, antingen som den som stör eller blir störd? :DVilken kul lista, känner igen mig på nästan alla punkter, haha! Speciellt nr. 4, 6, 10 och 11! :D

Svar: Bra att veta att man inte är den enda som tänker såhär! :D
Daniela

Heh, jag känner igen mig i alla utom punkt 5, jag tror inte att jag nån gång tänkt på om det är skillnad mellan ?! och !? *LOL*

Jag t-r-o-r inte att jag skriver vare sig ?! eller ?!, jag är nog mera ???

Svar: :DD
Daniela

Punkt 4!!! Herregud så jag blir irriterad på bilister som envisas med att hänga i rumpan precis hela vägen. Nästan så att jag nångång skulle vilja slänga mig på bromsen bara för att de skulle lära sig en läxa...

Svar: Jaaaa!!!
Daniela

Petra


Punkt 6 känner jag verkligen igen mig på. För att slippa bli störd när jag sitter och pluggar så har jag faktisk öronproppar. Brukar har det oavsett om jag sitter hemma, på skolan eller i biblioteket. Koncentrerar mig så mycket bättre när det är helt tyst. Händer dock att jag trots öronpropparna djupt insatta i öronen blir störd av de som sitter och pratar och skrattar för högt. Då brukar jag gå och säga till dem och förklara att stör mig trots att jag har öronproppar på mig. Brukar fungera bra och de flesta förstår att de faktisk låter för mycket.

Svar: Tycker ändå de e någo folk borde förstå utan att man säger till dem...
Daniela

Känner igen mig i flera men speciellt i punkt nr 4. Jag brukar faktiskt bromsa, och fattar de inte då så brukar jag bromsa lite hårdare, hehe. Inte så pass att man faktiskt krockar men så att de ska förstå. Längs alskatvägen händer det oftast och då kör man inte lika hårt som på strandvägen/riksåttan så då kan man bromsa lite hårdare :D Å har jag int nån bil framför mig så tutar jag eller lägger på varningsblinkers. För ja blir såpass irriterad på de ^^

Svar: Att bromsa vågar ja int, men tuta/varningsblinkers sku man kuna testa!
Daniela

Nummer 1 alltså!!!!! Jag känner precis som du. :D

Svar: :D
Daniela

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Weekend i Ruka, Kuusamo
Att tänka på när man köper bostad
Svar på era Instagramfrågor
Första biobesöket, förlovningsbrunch och magisk nationalpark
En massa "första"Kategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12