10 saker som irriterar mig

Måndag känns som en passlig dag att blow off some steam, så vi kör med en hederlig "10 saker som irriterar mig" lista!
 
 
1. När folk inte kan skilja på "var" och "vart"
 
Alltså vet folk inte att "var" och "vart" inte betyder samma sak??? Jag gillar ju att läsa välskrivna bloggar, och mina ögon blööööööder när folk skriver saker som "vart är du" eller "vart är min telefon". Det heter "vart far du", "vart vill du gå" och "vart har du åkt", MEN MAN KAN INTE SÄGA VART ÄR DU. Det heter "var är du" och "var är min telefon", var, var, VAR. Ok?
 
2. Folk som dagdrömmer framför vågen på fruktavdelningen
 
Väg dina mandariner, ta lappen som kommer ur maskinen och stig sedan vänligen åt sidan så att jag får väga mina bananer jag med. Lämna nu snälla inte där framför den där jäkla vågen och fundera på livets stora frågor efter att du vägt dina mandariner och lagt dem i din korg. Liksom hallå, du är inte ensam i butiken?
 
3. Folk som inte kan ta fram sitt kort/sina pengar färdigt i kassakön
 
Om vi fortsätter på butikstemat, så alltså folk som inte kan ta fram sitt kort eller sina pengar medan de köar? Man står liksom i en lång kö som går framåt i snigelfart, och man har all tid i världen att färdigt gräva fram sitt kort ut plånboken så att betalningen går snabbt och smidigt när det är ens tur, så att alla andra inte måste vänta så länge. Men nej, du köar, köar och köar, och när det är din tur att betala, då ska du minsann börja gräva i din väska efter dina pengar. C'mooon people....
 
4. När personalen i Subway inte sätter tillräckligt med fyllning i mackan
 
Jag vill börja med att säga, att de människor som jobbar på Subway och lyckas bygga upp den perfekta mackan precis som man vill ha den, ni är guld!  Tyvärr finns det dock också de som lägger typ fem små salladstrimlor och två små paprikabitar på din 30 cm långa macka, och jag bara undrar: Förstår ni att jag betalar nästan 10 euro för en macka??? Då är det väl ganska självklart att jag vill ha någon fyllning i den också, eller hur? Jag brukar dessutom säga "kasviksia saa mielellään laittaa runsaasti, kiitos" (= lägg gärna mycket grönsaker, tack), men så finns det dessa som ÄNDÅ envisas med att peta fram den minsta paprikabiten ur den där lådan. Nej huhhu.
 
5. Blogg.se's statistik
 
Alla ni som också bloggar på blogg.se, ni vet vad jag talar om. För er som inte vet, kan jag säga att blogg.se's statistik har varit stendöd och visat 0 i snart en vecka. Har varje dag läst att de jobbar på att lösa problemet, men ingenting händer. Förstår att tekniken kan strula och så, och tror nog att de på riktigt jobbar med att lösa problemet, men nog är det ju störande ändå. Och nej, statistiken är inte det viktigaste med bloggen, men det känns jättekonstigt att inte veta hur många som läser, och nog är ju statistiken ändå viktig. Och jo, jag sa det där just högt. Alla ba "alltså för mig spelar det ingen roll om jag har fem läsare eller femtusen läsare", och jag kan inte säga annat än I don't believe you. Det är väl klart som korvspad att man vill följa med statistiken, förstår inte varför det verkar vara något människor inte vill erkänna.
 
6. Bloggtoppens statistik
 
Om vi fortsätter på samma tema än en gång, så är jag nog riktigt störd på att bloggtoppens statistik inte heller fungerar. Blogg.se's statistik har fungerat så gott som felfritt för mig i flera år nu fram tills nu, men bloggtoppens statistik stämmer aldrig för min blogg, alltså inte över huvudtaget. Men, jag har förstått att det gäller de flesta blogg.se bloggar och att det har att göra med att bloggtoppen inte räknar med läsare via blogg.se's mobilversion? Ungefär 60% av mina läsare läser min blogg via telefon, så atttt ja, det är ju väldigt många som räknas bort där på bloggtoppen varje dag. Och återigen, statistiken är inte allt nej, men när bloggen sakta men säkert växer och växer, så vore det ju nog kul om det skulle synas där på bloggtoppen också. 
 
7. När folk laddar upp för många stories på Snapchat
 
Snapchat är kul och funktionen Mystory är också kul, men hundra stories per dag är inte kul, speciellt inte när de handlar om samma sak. Jag orkar inte först kolla femton stories på din hund, sen tio stories som handlar om din lunch, sen tio stories där du bara sitter och pratar och avslutningsvis femtio stories från kvällens konsert. *Avfölj*. 
 
8. När toarullen är åt fel håll
 
Ni som har toarullen åt det hållet att pappret kommer längs väggen, sori men WHAT IS WRONG WITH YOUUUUU. Alltså jag kan inte förstå en enda vettig orsak att ha rullen åt det hållet? För det första är det mycket svårare att ta tag i pappret, och för det andra så rör det ju mer i väggen på det sättet, vilket bara känns ofräscht. Nä alltså, pappret ska rullas ovanifrån rullen, och där med basta.
 
9. Folk som lånar pengar men aldrig betalar tillbaka
 
Ja jag vet, många tycker pengar är ett känsligt ämne, men nu tänker jag säga det här ändå: Ni som lånar pengar men aldrig betalar tillbaka, bara sluta med det. Antingen lånar man och betalar tillbaka eller så lånar man inte, så enkelt är det. För det första är det väldigt oartigt att strunta i att betala tillbaka, och för det andra finns det inget mer awkward än att den som lånat pengar åt dig måste påminna dig, liksom "eeeh du är skyldig mig pengar". Jag förstår att alla kan glömma nångång, det är ju bara mänskligt, men ids inte bli den människan som alltid i misstag har sin plånbok hemma, aldrig har med sig cash till krogen eller "betalar nästa gång" och sen aldrig gör det. Please. 
 
10. Folk som kommer sjuka till jobbet
 
Helt sant nu, ingen tycker du är en hjälte när du kommer till jobbet när du är sjuk, SPECIELLT inte om du jobbar inom t.ex. vården. Snarare är du ett pucko. Ett pucko som smittar ner andra och orsakar mycket mer problem på det sättet, än genom att bara stanna hemma. Är du sjuk, då far du inte till jobbet, utan du jobbar sen när du är frisk. (Och btw, ni som sjukanmäler er fast ni egentligen inte är sjuka, ni är puckon ni med. Ni kan vara en bidragande orsak till varför de som faktiskt är sjuka kan dra sig för att sjukskriva sig, för att de är rädda att inte bli trodda på)
 
Ja, det var några saker jag stör mig på det :) Trevlig måndag på er bara! Hehe nånnää, ta det inte så hårt, jag är nog på riktigt en helt kiva människa, ibland måste man bara få avreagera sig lite. Och jag kan ju inte vara den enda som stör mig på sakerna ovan, visst inte?Känner igen mig på mååånga punkter! Fastän jag själv jobbar på Subway känner jag likadant då jag besöker ett annat Subway ibland, jag kan säga att jag är inte den sandwich artisten som lägger fem ynka salladsblad då jag själv blir på störd på de som gör det :D

Svar: Haha hääärligt, måst komma och köpa en macka nångång när du e på jobb då! :D
Daniela Skoglund

Kan bara hålla med dej sååå i vissa punkter. Alltså dedär me subway. So true! Fattar inte varför de ska snålas så, he ju int speciellt billigt heller. Å de där me statistiken va väldigt irriterande. :P

Svar: Jaa alltså man kan nog bli jäkla irriterad av ett Subwaybesök :D Och tur att statistiken nu är fixad!
Daniela Skoglund

Kan relatera till precis alla, haha! Speciellt statistiken som aldrig verkar börja fungera....

Svar: Haha, härligt!!! :D Inte att statistiken inte fungerade då, utan att du kan relatera :D
Daniela Skoglund

Malin


Håller med! Stör mig också på folk som inte vet skillnad på "dem" och "de". Speciellt svenskar verkar ha så svårt med det? Märker man inte att det inte går att säga "Jag har ett par stövlar, DEM är gula", "oj, DEM är ju jättefina". Det är det samma som att säga "Oss är glada" eller "Dig är jättefin". Störande!

Svar: JAAAA, de och dem är HELT lika störande!!!!
Daniela Skoglund

Haha alltså jag stör mig på typ allt jag också!! Speciellt det med stories på Snapchat... Typ alla amerikanska youtubers har ju 7 miljoner stories där de har nån rant -.-'

Svar: Joo alltså speciellt kändisar tycks hålla på med att publicera helt för många stories, har avföljt nästan alla..
Daniela Skoglund

Jag bugar för punkt 8 och 10. Blir till och med lite sur när folk har sjuka barn hemma och kommer till jobbet med alla basilusker. Men jo he e ingen grund att va hemma men Felicia vill helst du e hemma då också :'D

Svar: :D :D :D Oj felli <3
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

En vardagskväll att minnas
Vi startar podd!
Vad jag shoppade i Bulgarien
Jaga Vatten - min recension
Ett riktigt somrigt VasaveckoslutKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12