"Min drömtjej väger under 50 kg"

Kommer hem från en tung jobbdag. Känner att jag behöver nolla huvudet lite genom att se en underhållande serie som inte kräver så mycket tankevärksamhet, och knäpper på en ny säsong av Ex On The Beach. Ett par avsnitt senare är jag snarare rasande än avkopplad. Det jag möts av är nämligen en kille i tv-rutan, som helt öppet sitter och säger att hans drömtjej väger under 50 kilo
 
Andas, Daniela, bara andas, tänker jag och kollar vidare. Han bara råkade säga något dumt, han kommer att ångra sig, och de andra kommer minsann att låta honom få höra sanningens ord om det här uttalandet, det måste de ju? Jo, jag är helt säker. Men vad som händer? Tjejerna blir upprörda, men killarna sitter där och försvarar honom. "Om han gillar smala tjejer bestämmer han väl inte det själv, han gillar väl smala tjejer på grund av sina känslor och då måste han ju få göra det också", är deras argument till varför det han sa är helt ok. Killen som från början gjort uttalandet fortsätter med att berätta att han inte bryr sig om någon tar illa upp eller får anorexi på grund av vad han sa, för han vill kunna kasta omkring sin drömtjej och "göra vad han vill med henne", och då måste hon väga under 50 kg för att han ska kunna göra det. Och ja, sen så där allmänt tycker han också att man borde dra en strandgräns på 50 kg, för folk som väger mer än så borde ju inte få vistas på stranden. 
 
bildkälla
 
Alltså, man blir ju helt paff. Låt mig räkna upp några orsaker till varför det han säger är helt absurt:
 
1) Han är 22 år. Hade han varit 16 hade man kanske delvis kunnat skylla det på åldern, men killen är freaking 22 år. Och ja, så har han ju skrivit ett blogginlägg där han berättar precis samma saker som han gjorde i programmet, så man kan inte ens skylla på alkoholen som var inblandad den kvällen han sa det på tv. Det här är liksom klart och tydligt hans åsikt, och han har inga problem med att tuta ut det i ett känt tv-program och i sociala medier framför tusentals unga människor. 
 
2) Det låter som om han talar om några uppblåsbara dockor, när han i själva verket talar om riktiga människor. En kvinna som väger under 50 kilo och går med på att han får göra vad han vill med henne och kasta omkring henne, det är hans definition på drömtjejen. Så, låt oss säga att han träffar en härlig, snygg tjej med humor och bra personlighet som han verkligen klickar med, mennn hon väger tyvärr 52 kg och har en egen vilja ➜ Naaah, next? (Och btw, av ren nyfikenhet - eftersom det där med att tjejen inte väger över 50 kg tycks vara så jäkla viktigt, hur kollar han egentligen upp det? Har han en våg vid dörren alla tjejer måste stiga på före de kommer in, eller kanske han bara helt kallt frågar vad tjejerna väger på första dejten? Bara undrar)
 
3) Och sen det som jag tycker är det sjukaste av allt: Han konstaterar att jo, han vet att vikt är ett känsligt ämne för många tjejer och han är medveten om att hans uttalande kan leda till att tjejer får ätstörningar, men han bryr sig inte. Jag skulle minsann vilja se om han fortfarande oberört skulle sitta där och flina och säga att han inte bryr sig, om han såg se en 15-årig tjej som insjuknat i en livsfarlig sjukdom, på grund av hans uttalande om hur hon borde se ut för att duga. På riktigt. 
 
Han tycker att människor som väger över 50 kg inte borde få vistas på stranden, jag tycker att människor som gör så idiotiska uttalanden som han inte borde få ens några sekunders skrämtid, eller möjlighet att uttala sig om sånt i offentligheten över huvudtaget. Jag tänker på alla unga människor som ser på det här programmet och tycker att han är en häftig kändis, kanske rentav en förebild. Jag tänker på hur många killar som nu vill bli som honom, och hur många tjejer som nu vill bli såna som han vill ha. Och jag tänker på hur mycket jag bara önskar att de kunde förstå, att man aldrig, aldrig, aldrig ska låta ett sådant idiotiskt uttalande påverka hur man ser på sig själv eller på andra människor. Jag tänker på alla människor som tog åt sig av det han sa, och tyvärr kommer att bry sig mycket mer än han gör. Jag tänker på hur jag önskar att varenda en människa som såg det där avsnittet alltid kunde hålla i minnet, att den dagen de ska träffa sin drömpartner, kommer det inte spela någon roll hur snygg utsidan än är, om personligheten är ful. Jag tänker på hur jag önskar att alla förstår, hur någon som bara "sorry, du väger över 50 kilo, alltså några kilo för mycket för att vara min drömtjej" INTE ÄR NÅGON SOM ÄR VÄRD EN. Inte ens en procent av en. 
 
Vanligtvis brukar jag säga att man ska respektera att alla inte tycker lika som en själv och att man kan försöka lära sig något av andras åsikter istället för att tycka att de som inte tycker likadant som en själv har fel, men i det här fallet kan ni bara glömma det. Alla ni som väger under 50 kilo och alla ni som väger över 50 kilo, bara skit i det han sa, för han har fel. Den här gången finns det inget att respektera i hans åsikter, och det finns inget att lära sig av dem (förutom hurudana människor man ska lära sig att inte lyssna på, då).
 
Och så en liten avslutande hälsning åt den här killen: Vill du ha något som väger under 50 kg som du kan kasta omkring hur som helst, rekommenderar jag att du skaffar dig en korgboll. Den väger helt säkert under 50 kg, och den kan du kasta bäst du vill. Vilken jäkla klenis som inte klarar av att "kasta omkring" någon som väger 50 och uppåt, var min spontana tanke... ;) Men usch vilken sjuk människa, själv kämpar jag för att INTE ligga under 50 kg (jag har i motsats till de flesta svårt att gå upp i vikt när jag känner det skulle behövas..)

Svar: Vikten är så jäkla individuell, och just därför borde man aldrig gå och kommentera någon annans vikt - man vet aldrig vad som ligger bakom.
Daniela Skoglund

CorinneGrönholm

http://corinnegronholm.com


Men alltså fy fan vilken idiot 😱 Man blir ju bara arg och frustrerad, hur kan man säga så??!

Väldigt bra skrivet av dig, hoppas någon som ser programmet läser din text efteråt ❤️

Svar: Säg int annat. Tack!
Daniela Skoglund

Veronica Möller

http://acinorev.blogg.se/


Sjukt bra inlägg! :)

Svar: Tack!
Daniela Skoglund

Fy vilken idiot! Tur att jag inte såg programmet. Jag hade blivit galen!!!!

Svar: Jag trodde nästan jag skulle bli galen, blec tvungen att spola tillbaka och se på nytt för att se att jag faktiskt hört rätt...
Daniela Skoglund

Victoria


Alltså ja, dehär e helt sjukt! Har själv vari offer för anorexin (om än i lindri form) 3 gånger, å så sent som förra sommaren hadd jag ingen mens på 4 månader just pga att ja gav kroppen för lite näring. Idag e ja dock så stark att ett sånt här uttaland int påverkar just mig, men fy va ''gamla Victoria'' sku ha börja må dålit av dehär.

Nä usch & fy! Sådana människor sku, precis som du säger, int alls få synas i tv. Ja vet att he e just sånthär som säljer o skapar tittarsiffror, men tycker ändå att tv-bolaget sku måst ha mer förstånd än så å klipp bort sånde äcklig skit! Tjejer e fin, oberoende storlek!

Svar: Skönt att höra att du mår bättre nu och slipper bli påverkad, men som du säger, finns säkert många som kan börja må riktigt dåligt av vad han sa. Håller med om att tv-bolaget borde ta liiite mer ansvar.
Daniela Skoglund

Verkar så korkat att det inte ens är värt att kommentera.
Jag fick elaka kommentarer om att jag hade anorexia när jag vägde 57 kg! Skulle jag väga under 50 skulle jag se ut som en koncentrationslägerfånge. Folk är väl olika långa och olika byggda.
Och även de som är betydligt tjockare än så - ut och bada med er allihopa :D Kan vi inte slippa all denna kropsshets och vara olika bara...

Svar: Ja, oj om det vore så lätt att all kroppshets försvann och alla bara fick vara.
Daniela Skoglund

Elysia


Strandgräns wtf? Folk ska självklart ha rätt att vara på stranden oavsett vad de väger. Om han vill slippa se folk som väger över 50 kg kan han hålla sig hemma.

Att man gillar en viss sak gör inte att man måste prata om det på tv oavsett vad konsekvenserna blir. Det finns de som väger under 50 kg naturligt, men här i Sverige där genomsnittslängden för kvinnor är 168 cm är det inte många vuxna som kan väga så lite utan att bli/vara sjuka.

Han är verkligen ingen drömkille. Urk!

Svar: Håller med om precis allt du skrev.
Daniela Skoglund

SERIÖST!?!?! 😔
Unnskyld for at jeg skriver dette, men håper HAN legger på seg extremt mye i framtiden, så kanskje tonen blir noe HELT ANNET!!!! Seriöst!!!! Barnerumpe!!!
Önsker resten av dere koselige folk, en riktig fin helg 😃 😃 😃

Svar: Ja, seriöst (tyvärr).
Daniela Skoglund

Jag är smal, väger 52 kg. Har egen vilja. Skönt att höra att jag inte är med på denna killes lista! Vilken typ! Är man över 20 så tycker jag men kan förvänta sig lite mer mognad >:-(

Svar: Ja, man skulle ju verkligen tro att någon som är över 20 kan tänka liiite längre.
Daniela Skoglund

Alltså.. ÅH vad jag blir provocerad av hans uttalande.. jag följer inte själv programmet men känner mest, hallå, hur många hjärnceller fick du när du föddes egentligen? Just asking. Jag är smal men väger säkerligen över 50 kg - tack och lov för det. Då slipper jag oroa mig för honom haha!

Svar: Jag förstår dig, länge sen jag kände mig så här provocerad... Och vilket avslut, haha!
Daniela Skoglund

Helena


Såg du att Lady Dahmer skrivit om ditt inlägg? :)
http://ladydahmer.nu/2017/april/finns-det-nan-tjej-som-inte-hatar-sin-kropp-2.html

Svar: Jo jag såg, känns jättekul! =)
Daniela Skoglund

Alltså fyfan vilken idiot!!! Ååh, man blir så arg!
Superbra skrivet från din sida dock, du ha formulera punkterna jättebra!

Svar: Jaa, eller hur... Tack så mycke!
Daniela Skoglund

Anna


Haha, varför ska han sätta regler för en strand han inte själv skulle få lov att vistas på? Väger han under 50kg?

Som att jag skulle tycka det var jätteviktigt att bara de med snabel skulle få vara på standen (jag är människa, inte elefant).

Svar: Bra point! (Y)
Daniela Skoglund

Kanske han borde tillbringa lite fler timmar på gymmet istället för att göra idiotiska uttalanden på TV så han orkar kasta omkring vem som helst - oberoende vikt.

Svar: Haha, kanske det. Så länge han inte kastar någon som inte vill bli kastad, då.
Daniela Skoglund

Erika Palmqvist

http://ereeka.se/


Men fy vad sjukt. 50 kg är verkligen lite.

Svar: Tja, det beror ju på hur lång man är. Men för en människa som är medellängd så är det väldigt lite, ja.
Daniela Skoglund

Hm... hur mycket väger han själv? Jag tänkte på om han har rätt att vistas på stranden enligt sina egna kriterier...
Skämt åsido, kan man faktiskt resonera så där på riktigt? Antagligen.

Svar: Det verkade nog som att han var helt seriös ja.... Och haha, det vore något, om han inte själv uppfyllde sina egna kriterier för att få vistas på stranden :D
Daniela Skoglund

Blir så förbannad.. Och det värsta är precis som du säger att dehär uttalandet ens FÅR visas i tv. Produktionen borde skämmas. Fyfan. Men återigen sjukt bra inlägg. Keep it up!

Svar: Ja, säg inte annat, men tyvärr är det väl precis sånt här som ökar tittarsiffrorna... Tack!
Daniela Skoglund

Anonym


Han sa ju faktiskt bara att det var hans "drömtjej" vilket betyder att han skulle kunna vara med andra tjejer, det är bara hur hans drömtjej skulle vara. Men det med strandgränsen var nog sjukt

Svar: Eh, det är väl det jag nämner ungefär tio gånger i inlägget, att det är hans drömtjej ska väga under 50 kg? Det är verkligen inget "faktiskt bara" enligt mig.
Daniela Skoglund

Anonym


Om han inte orkar lyfta mer än 50kilo kanske han skulle börja träna lite mer

Svar: Så kan man också tänka, ja
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sommarens familjeresa går till...
Tre osammanhängande
"Kanske det inte är meningen att jag ska vara lycklig"
Tintin, vinprovning och vinnaren av tävlingen
Den nya blogglistanKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12