10 serier jag inte gillar

Att jag älskar serier är ju ingen nyhet, men inte heller att jag inte alltid tycker riktigt som alla andra... Har ju gjort en hel bloggserie som heter "Inte riktigt som alla andra" (klick), och i dagens inlägg tänkte jag vi kunde ta en titt på 10 serier som alla utom jag tycks älska. Och, precis som i mina "Inte riktigt som alla andra"-inlägg, efterlyser jag nu soulmates, som ogillar dessa serier precis lika mycket som jag! Haha, är lite nervös nu faktiskt, med tanke på hur mycket folk tycks avguda dessa serier... Men, med risk för att göra någon upprörda och i hopp om att någon tänker lika som jag - nu kör vi! Tio serier jag inte gillar, varsågoda (presenterade utan inbördesordning): 
 
 
1. Orange is the new black (8,2 på IMDb)
 
Med tanke på hur mycket jag brukar gilla fängelsefilmer och att min absoluta favoritserie (Prison Break) mestadels utspelar sig i fängelsemiljö, känns det ganska konstigt att jag inte föll pladask för denna serie. Jag försökte verkligen, hela en och en halv säsong såg jag, men sen gav jag upp. Jag gillar bara inte Orange is the new black. Inte ens nästan. Kan dock inte sätta fingret på varför, men så är det. Tyvärr.
 
 
2. Breaking Bad (9,5 på IMDb)
 
Med det galna betyget 9,5 på IMDb och efter alla lovord man fått höra och läsa om Breaking Bad, kan man väl nog konstatera att Breaking Bad måste anses vara en av de bästa serierna som någonsin gjort. Jag har sett alla säsonger, så kan inte påstå att jag tyckte den var urusel, men vill ha med den på listan ändå, bara för att jag känner mig så konstig som inte ÄLSKADE den?! Liksom, nog gick den ju att se på, men aldrig kände jag något behov av att se flera avsnitt efter varandra (brukar alltid vilja sträck-kolla när jag gillar en serie) och inte kände jag mig det minsta ledsen eller tom när jag hade sett det sista avsnittet, som jag ofta gör då en lång och bra serie tar slut. Snälla säg att jag inte är den enda som känner så om denna serie? Känner mig nämligen riktigt konstig som inte dyrkar den...
 
 
3. Girls (7,3 på IMDb)
 
Här har vi en serie jag både ville gilla och trodde jag skulle gilla, liksom, "A comedy about the experiences of a group of girls in their early 20s" (= beskrivningen på IMDb) låter PRECIS som den ultimata serien för mig. Efter fem avsnitt fick jag ändå konstatera att jag tyckte den var så fruktansvärt tråkig och ointressant, att jag inte ens lärt mig huvudpersonernas namn. Då gav jag upp, och jag har nog inte ångrat det beslutet - har inte saknat serien ett dugg. 
 
 
4. Modern Family (8,5 på IMDb)
 
Modern Family gav jag mig på en regnig och tråkig söndag, i hopp om att pigga upp mig själv och få skratta lite. Tyckte inte den var speciellt rolig, och fastnade inte alls för de tre olika familjerna heller, så det fick vara. Sedan dess har jag hållit mig till hederliga Friends på regniga, tråkiga söndagar då jag behövt pigga upp mig själv.
 
 
5. Downtown Abbey (8,7 på IMDb)
 
Jag kan erkänna att jag knappt sett något alls av Downtown Abbey, men det behövdes inte heller - direkt jag knäppte igång det första avsnittet, förstod jag att detta inte skulle vara någon serie för mig. Gillar helt enkelt inte den gammaldags stilen. Inte alls.
 
 
6. Stranger Things (9,0 på IMDb)
 
Så har vi den hyllade Netflixserien Stranger Things då. Här gäller samma som med Breaking Bad - den går nog att se på och jag har sett alla avsnitt hittills, men det är liksom mest i brist på annat, inte för att jag inte kan sluta titta. Här gillar jag dock karaktärerna i serien riktigt mycket, men det är fantasy-delen som inte alls faller mig i smaken. Har aldrig gillat övernaturliga saker i böcker/filmer/serier, slemmiga monster som kryper omkring i hemliga världar är liksom bara inte min grej. 
 
 
 7. New Girl (7,7 på IMDb)
 
Här har vi ännu en serie jag trodde jag skulle älska, men sanningen är att jag fann den mer tröttsam än rolig, faktiskt. Handlingen LÄT rolig, liksom en tjej som flyttar in med tre killar. Men nej. Som sagt, inte roligt, mest tröttsamt.  
 
 
 8. Game of Thrones (9,5 på IMDb)
 
Heh, ja, här har vi väl den känsligaste punkten av dem alla. Jag VET ju att det säkert är minst tio av er som läser det här som typ lever och andas Game of Thrones, sååååå snälla, försök andas lugnt nu, detta är inget illa menat mot ER (bara mot serien ni älskar mest av allt... :D).  Alltså, jag har gett serien en chans några gånger och verkligen försökt koncentrera mig under avsnitten, men jag finner dem bara inte det minsta intressanta, spännande eller fängslande, utan bara råddiga, tråkiga och så långt ifrån min stil man bara kan komma när det gäller serier. Och ja, med tanke på allt jag också läst och hört om serien (vilket är ganska mycket eftersom den finns ÖVERALLT) har min åsikt om att det inte är något för mig bara stärkts - våldtäkter, en massa hoppande i tiden och att alla dör en efter en låter nog allt annat än lockande. Så, sorry alla GoT-fans, ni kommer nog inte att kunna omvända mig på denna punkt. Beklagar. 
 
 
 9. Narcos (8,9 på IMDb)
 
Minns när Narcos lanserades på Netflix och alla blev som eld och lågor över serien, så även jag... Ända tills jag såg den. Tror faktiskt jag plöjde igenom typ hälften av första säsongen, men hade svårt att hänga med och tyckte allt var så råddigt och invecklat, att jag sedan inte orkade mer. Och det var the end of Narcos story, för mig. 
 
 
10. Riverdale (7,8 på IMDb)
 
Sist men inte minst, har vi nykomlingen Riverdale. Började se denna serie för någon vecka sedan efter att ha läst gott om den i diverse bloggar, kollat trailern och blivit imponerad av IMDb betyget. Men.... njaaae. Är på sjunde avsnittet nu, och kan nog inte säga att jag är lika förtjust som de flesta andra verkar vara. Visst är den helt okej, men den är nog inte lika fängslande som jag hade hoppats, och tycker faktiskt handlingen är lite too much. Något i själva stämningen i serien jag heller inte gillar. Men, med Riverdale har jag inte gett upp hoppet än - kanske, kanske, kanske jag ännu fastnar. Vi får se. 
 
Japp, he va he! Känner ni igen er någonstans i det här inlägget, please make your voice heard i kommentarsfältet, så jag inte bara får en massa skit av alla fans till dessa serier :D
 
P.s. Vill ni också läsa om mina 15 favoritserier, hittar ni dem listade här
P.p.s. TACK till alla er som röstat på mig till Blogg.se-priset, nu är det bara att vänta och hålla tummarna!Jenna


Du e typ min soulmate i serietittande! Ha gett alla dihär en (eller flera) chanser, men jag ha int fastna för nån! Ha känt mig så underlig :D New girl å Stranger things ha jag nog sett alla säsonger av, men de ha nog vari i brist på bättre...

Svar: Jestas?!?!
Daniela Skoglund

Anonym


Håller med, speciellt GoT och Breaking bad förstår jag inte varför folk gillar så mycket.

Svar: Tänk att någon håller med mig om det, wow!!
Daniela Skoglund

OITNB och breaking bad kan jag verkligen hålla med dig om, gillar dem inte alls. Modern family har jag försökt kolla på många gånger, sett ett eller två avsnitt men inte alls gillat serien. Nu för ett par veckor sedan försökte jag på nytt och otroligt nog fastnade jag för den! Så nu har jag sett alla sju säsonger... woops.


Svar: SÅ skönt att höra att någon håller med mig om de två serierna! Och hoppsan - kanske jag borde ge den en ny chans?
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Åh alltså jag känner lika med både Orange is the new black och New Girl! Försökte verkligen gilla dem men Nää, de blev aldrig nå intressant! Däremot älskar jag modern Family och Narcos så där håller jag inte med :D

Svar: Näää ja tyckte heller aldrig dom blev intressanta! Samma gällde dock modern family å narcos ;)
Daniela Skoglund

Ronja Flygare

http://byronja.blogg.se/


Jag håller helt med om vissa! Jag OGILLAR gane of thrines , har precis som du gett den chanser o verkligen försökt eftersom den är så poppis, men nää de går int. Jag tycker oxå den e såå råddig o hoppas fram o tibax o folk dör.. har kollat ut 1 säsong o lite på andra men nix.

Svar: Jaaaa EXAKT!
Daniela Skoglund

Ronja Flygare

http://byronja.blogg.se/


Game of thrones* vilken stavning det blev via mobilen haha.. sen gillar jag inte narcos heller fast många har tipsat om hur bra den ska va! 🙈

OMG va kul inlägg, håller faktiskt med dig på rätt många punkter (förutom stranger things, älskar den serien hahah) men ja asså GOT, har tyvärr inte fastnat för det och man blir typ korshängd när man säger det... Har försökt kolla flera gånger men tröttnar alltid där vid trejde säsongen för inget händer ju??!?!? och så kan ja också säga att jag tycker riverdale blev bra i slutet av första säsongen, tyckte första delen av serien var lite trög. Men precis som du gillar jag känslan och det visuella i den!!

Men ja håller tummarna för bloggpriset, har röstat<3 kram

Svar: Oj du ha orka ända ti tredje säsongen - strongt! Å kanske ja bara envist får fortsätta kolla riverdale då :D
& Tack <3
Daniela Skoglund

riverdale e helt ok, men problemet e att de e så B-serie, i samma klass som 90210 för nå år sen :D skådespeleriet o vinklarna och helt enkelt ALLT: de e int helt hundra :D ha du kolla någo avsnitt av blindspot?

Svar: Jaaaa de va en ganska bra beskrivning!! Å nää, borde jag? :D
Daniela Skoglund

Det här var utan att överdriva en lista på typ ALLA mina favoritserier haha. Förutom den sista som jag inte har sett något av - ALLA andra älskar jag!

Svar: Omg.... osäker på om vi kan va kompisar mera nu
Daniela Skoglund

Många jag håller med om, men Riverdale är en av mina favoriter :D men smaken är ju så olika med serier.

Svar: Ja, många verkar gilla den! Och så är det ju.
Daniela Skoglund

Anonym


haha, jag håller med! 🙋🏼 fattar int då alla tycker de e så bra! 🙈 men stranger things jag int har sett!

Matilda


Modern family, Stranger things och New girl gillar jag mycket, men resten av serierna du nämnde förstår jag mig inte alls på. Trodde att jag var den enda som inte gillade dem, så skönt att höra att jag inte är ensam :D

Svar: Alltid skönt att höra att man inte är ensam om något man trodde man var ensam om, även om det gäller något så "obetydligt" som serier! :D
Daniela Skoglund

Sallerlaller


Hittade till din blogg idag och det här verkar ju intressant! Ogillar också många av serierna du listat här, bl.a. Game of Thrones och OITNB. Gillar inte heller alls historiska eller onaturliga grejer när det gäller serier.

Modern family tycker jag däremot att är sådär lite kul och lätt att se på, och det är roligt att följa med hur barnen blir äldre. Tog nog kanske en stund att komma in i den. New girl var jättebra i början men efter några säsonger blir det bara skitdåligt. Men jag vill ju se ändå eftersom jag vill veta om Jess och Nick ännu hittar tillbaka till varandra!

Ska nu gå och läsa om dina favoritserier o väntar med iver vilka ljuvligheter du har listat där :)

Svar: Åh, så kul att höra!! :) Hoppas listan lever upp till förväntningarna :D
Daniela Skoglund

Kourtney Yasmine Styles

http://betterwords.blogg.se/


Håller med!!!

Svar: 😀👌🏻
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sju saker jag inte förstår mig på
Vinnaren av Liggboxen + specialerbjudande!
Det somrigaste sommarveckoslutet
Randoms vecka 29
Tankar kring att unna sigKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12