Vårens solglasögontrender & tävling!

 - Inlägget är i samarbete med Wasaborg Syncenter - 
 
Nu är det äntligen dags för mig att stolt få presentera min nya samarbetspartner.... nämligen Wasaborg Syncenter!
 
 
Klingar Wasaborg Syncenter redan bekant? Det kan bero på att jag i höstas gick på ett event hos dem, och kort därefter skaffade mina nya glasögon av dem. Ifall Wasaborg Syncenter är mindre bekant för någon av er, kan jag berätta att det det är en privat glasögonbutik under kedjan Silmäasema, som varit aktiv i Vasa på Vasaesplanaden 14, sedan år 2003.
 
I och med att Wasaborg Syncenter är privat, innebär det att de har möjligheten att själva välja sitt sortiment, samt hurudana tjänster de erbjuder. Så, hos dem hittar du inte bara ett stort utbud av moderna, olika glasögon, utan även flera receptionister, försäljare, optiker och ögonläkare. Behöver du nya glasögon eller har du annars bara övriga funderingar kring din syn, hittar du med andra ord alla tjänster du behöver under ett och samma tak här! Två nyckelord för Wasaborg Syncenters service är även tvåspråkighet samt kundbetjäning, vilka båda två är saker som jag uppskattar e-n-o-r-m-t.
 
God kundbetjäning för mig betyder 1) Att jag får service på svenska, 2) Att någon hälsar på mig när jag kommer in och frågar om hen kan hjälpa till, och 3) Att försäljaren kan läsa av mig som kund och utgår ifrån mina behov (t.ex. Vill jag titta ifred? Behöver jag smakråd? Vill jag ha flera alternativ att testa?), och alla dessa har uppfyllts under alla mina besök hos Wasaborg Syncenter. Bör även nämnas att stämningen hos dem är väldigt glad, peppande och professionell, vilket också är något jag uppskattar stort! Vem vill liksom handla i en butik där stämningen är tryckt, tyst och negativ? Inte jag i alla fall. 
 
 
Hur som helst, nu har jag alltså gått och blivit samarbetspartner med detta imponerande ställe, och besökte dem förra veckan för att bekanta mig med deras solglasögonsortiment samt kolla in vårens trender. Verkligen drömsamarbete för mig som älskar solglasögon, att få lära mig mer om trenderna och få fria händer att välja ut ett par solglasögon åt mig själv från deras gigantiska sortiment. Låt oss ta en närmare titt på vårens trender och mina favoriter (högen på bilden ovan jag hade plockat ihop efter endast några minuter, hehe);
 
 
Maarit Unkuri, Wasaborg Syncenters butikschef, guidade mig som annars varit helt vilsen i solglasögondjungeln, och jag fick snart lära mig att trender för våren är cateye-modellen, lite glitter och extra detaljer, samt spegelglas i olika färger (speciellt rosa, blått och beiget). Alla trender som verkligen, verkligen, verkligen är så mitt i prick gällande min stil, att det nästan kändes lite för bra för att vara sant. Cateye modellen är faktiskt en av de modellerna som passar mitt ansikte allra bäst, jag vill sällan ha exakt det som "alla andra" har utan gillar extra detaljer som får en att sticka ut lite, och ja, solglasögon med blåa och gula spegelglas bor hemma hos mig från tidigare, så spegelglas har jag gillat redan länge. Var verkligen helt som ett barn i en godisbutik (eller nå, vuxen Daniela i en godisbutik, är ju faktiskt värre godisråtta nu än då jag var liten), när jag gick omkring och granskade och provade en massa olika modeller.
 
 
Dessa skönheter från Guess var bland de första som fångade min blick, och Maarit berättade att de är ett par av vårens nyheter hon själv också gillar mest. Liksom, glas i en färg som påminner om rosevin och glittriga bågar för att ge det där lilla extra, me like! Åtminstone tills jag drog dem på mig... De passade nämligen tyvärr inte mitt ansikte och min hudton alls. Så synd, för annars hade nog dessa kunnat vara the ones  mitt val hade fallit på.
 
 
Eftersom jag inte riktigt ville släppa tanken om solglasögon färgade som rosevin med spegelglas, testade jag denna modell till näst. Har förr inte alls gillat runda solglasögon men tänkte jag skulle ge dem en ny chans, och ja, det var ju inte alls så tokigt som jag kom ihåg. Dock är jag inte helt  såld på runda solglasögon så där överlag ännu, men ja, dessa från Andy Wolf trivdes jag faktiskt bra i. Riktigt bra. Ajaj vad de skulle göra sig fina på t.ex. Flow Festival i sommar!
 
 
Min resa genom butiken fortsatte, och till näst tog jag mig an hyllan med solglasögon i lite mer klassiska färger och modeller, men som ändå hade det där lilla extra. Tycker överlag att svarta, "vanliga" solglasögon i någon klassisk modell inte riktigt tilltalat mig på sistone, men så fort man lägger till någon detalj som glasögonen på bilden ovan har, då blir det betydligt mer intressant! Modellen ovan från Vinyl Factory gillade jag skarpt, och flera andra modeller från deras sortiment, för den delen också. Ett märke det lönar sig att kolla in, ifall det inte är bekant från förr!
 
 
På tal om svarta, "vanliga" solglasögon i klassiska modeller men med intressanta detaljer, måste jag också visa en bild på dessa från Gucci. De är verkligen ett praktexempel på något jag själv ALDRIG skulle ha fått för mig att testa, men både Maarit och Janina (som var med som smakråd & fotohjälp ♥) fick mig att tänka lite utanför boxen och våga kliva utanför min comfort zone. När Maarit plockade fram dessa rynkade jag först på näsan och det enda jag såg var det gula, röda och gröna (gult, rött och grönt hör verkligen inte till mina favoritfärger), men hon övertygade mig att ge dem en chans, och där blev det än en gång bevisat att proffsen på Wasaborg Syncenter verkligen kan sin sak - vi var nämligen alla tre eniga om att dessa faktiskt passade på mig, bättre än bra dessutom. Vem skulle ha trott det vid första anblicken?  Inte jag i alla fall. 
 
 
Och så fyra sannerligen intressanta par jag kände att jag behövde bekanta mig mer med. Först ut har de blåa brillorna från Marc Jacobs, som kändes som en lite häftigare variant av mina blåa pilotbrillor jag har från Ray-Ban. Sen har vi ett par runda brillor med rosa glas, som jag så  gärna hade viljat passa i pga fina och speciella, men tyvärr fick acceptera att bara inte var gjorda för mig. Sedan har vi ett par coola brillor från Max Mara, som hade den där intressanta detaljen med båge endast runt halva linsen - en grej jag föll för redan då jag skulle beställa mina "vanliga" glasögon! Och sist men inte minst, solbrillorna på bilden ovan som kommer från Eleven Paris. Gillade modellen, det rosa-aktiga glaset, detaljen som går tvärs över och ja, typ allt med dem. 
 
 
Vill även separat lyfta fram några märken Wasaborg Syncenter har brett sortiment av. Först ut Maui Jim, ett märke med mer klassiska glasögon av väldigt bra kvalité (Maarits ord: Vill man ha världens bästa solglasögon, väljer man dessa), sedan Oakley för de mer sportintresserade som eventuellt behöver solglasögon till cykling, skidning eller dylikt, och sist men inte minst, Ray-Bansen, som nog alla känner till. Måste annars flika in att de hade många intressanta modeller av Ray-Ban också, inte bara de "typiska" som "alla" har. T.ex. modellen på bilden ovan hade jag aldrig sett tidigare, vilket känns rätt knäppt med tanke på hur snygga de är. Men, där ser man - privat företag = valfritt vilka märken och modeller man vill ta in = mer intressant, speciellt och mångsidigt utbud.
 
 
Och ja, på tal om möjligheten till intressant, speciellt och mångsidigt utbud, så måste jag ju visa upp dessa också! Maarit plockade nämligen fram dessa, och berättade att ifall man vill ha ett par solglasögon med spegelglas, kan man fritt välja bland dessa färger till linserna och dessutom få styrka i dem! Så, ifall du t.ex. hittar ett par snygga solbrillor men tycker det ljusrosa spegelglaset i linserna känns tråkigt, är det bara att välja någon av färgerna ovan istället, så fixar de det åt dig. Valmöjligheterna i Wasaborg Syncenter känns nästan oändliga, här finns verkligen något för alla, oavsett ålder, kön och stil. Är riktigt, riktigt imponerad alltså. 
 
 Jag när jag ser en reaskylt
 
& Eftersom en skylt med texten "50%" är en sådan som ofta gör åtminstone mig glad, vill jag också visa upp dessa - en hel "vägg" solbrillor på bjussig rabatt! Ville bara inflika det, eftersom jag tycker solglasögon verkligen är värda att satsa på, men förstår att priset på ett par märkessolbrillor kan skrämma bort många helt vanliga typer, så här som jag är. Dessa på bilden är av lite  äldre sortiment, men jag hittade många snygga bland dem också! Och ja, förresten, just nu pågår en "Ta två, betala för ett par"-kampanj hos Wasaborg Syncenter, så nu är ju ett utmärkt tillfälle att slå till och antingen välja två par glasögon, två par solglasögon eller ett par glasögon och ett par solglasögon, och bara betala för ena paret. Tips, tips, tips!
 
 
& Nu kommer vi till den roligaste delen! Jag har glädjen att berätta, att någon av er också kommer få möjligheten att shoppa loss på Wasaborg Syncenter, det är nämligen TÄVLINGSDAGS. På bilden nedan ser ni mina 6 solglasögonsfinalister, och de av er som lyckas lista ut vilket par jag sist och slutligen valde, är med i lotteriet om ett 100 euros presentkort (!!) till Wasaborg Syncenter! Ifall någon av er lyckas lista ut rätt svar det vill säga, så mycket kan jag nämligen avslöja, att mitt val chockade mig själv också, och att Niko lyckades gissa rätt först på fjärde försöket :D Men, du har ju inget att förlora och desto mera att vinna, så skicka iväg en kommentar med en av följande siffror från bilden nedan (och glöm inte fylla i din e-post!), så kan det hända att just du blir den lyckliga som får spendera 100 euro på nya glasögonbågar, solglasögon, linser eller vad du nu vill använda presentkortet till. Huuuur bra som helst ju. 
 
 
SÅ, VILKA SOLGLASÖGON VALDE JAG?
 
Nummer 1 (Gucci)
Nummer 2 (Marc Jacobs)
Nummer 3 (Max Mara)
Nummer 4 (Michael Kors)
Nummer 5 (Andy Wolf)
Nummer 6 (Andy Wolf)
 
Tävlingen pågår i två veckor framåt fram till 6.3 (en gissning per man som gäller!), och vinnaren avslöjas sedan i samband med ett inlägg där jag visar upp mina nya brillor. LYCKA TILL! =)isabella


nummer 3!

Julia


Du valde säkert nr 4!

Sen vill jag också passa på att tacka för din blogg och dina slagkraftiga skriverier. Läser din blogg dagligen det är en av höjdpunkterna på min dag! :)

Svar: Åh TUSEN TACK!!! ❤️😍
Daniela Skoglund

Madelaine


Du valde nummer 5 tror jag 😊

Som Isabella så tror jag också nummer 3, dom såg jättesnygga ut! 😍

Jenna


jag kör på nr 5 :D

Mimmi


Tror du valde nummer 2 :)

Anna


Nummer 6!

3!

Fanny


Nummer 2! 😊

Therese


Alltså va svårt! Haha.. men gissar på nr.3

Harriet


Nummer 3

Erica


1

Anna


Gissar på nr. 3

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Men oj vad svårt! Känns ju dock ändå bra om Nico fixade det först på fjärde försöket! Jag tror på nummer 1 bara för att de är såpass otippade :)

Chevelle


Gud va svårt, ja gissar på nr 2 🤔

Jag tror du valde nr 1!

Tror du valde nr 1😍

Jenny


Jag gissar på nr 3! :)

Chevelle


Gud va svårt, ja gissar på nr 2 🤔

C


Nr 1 tippar jag på ☺️

Malin


Jag tror du ändå valde nr 1, även om du inte gillade dem när du först såg dem.

Sara


Jag tror att du valde nummer 3 :D

Jag tror du valde nummer 6 :D

Jag gissar på nummer 5!

Alexandra


Jag tror du valde nmr. 2 faktist :)

Julia


Nummer 2

Anonym


Sällan jag velat vinna en tävling så här mycket! :D jag gissar på nr 1! 😊

Anneli Eharni


Nr 1, mycket snygga och klassiska

Miili


Nummer 6

Anonym


Nummer 3 😊

/Linn Nyberg

Auda


Nummer 3

Malin


Nummer 2, snygga som få😍😍

Mikaela


Tror du valde nr 5.

Juulia


Tror på nummer 3👌🏼

Erika


Nummer 3 gissar jag på! :)

Ellinore


Tror nr 1 :)

Jennifer


Jag tror att du valde nummer två, eftersom dom är blåa och har så fina detaljer! Iallafall skulle jag själv ha valt dom :D

Nilla Österberg

http://diabetesmorsan.com


Jag gissar på solglasögon nr. 2 😊

Ida


Nummer 4!

Ellinor


Gissar på nummer 5!

Så svårt men gissar på nummer 1 :)

Filippa


Tror du valde nummer 1!!

Emma


Nummer 6!

Emma


Nummer 2 🤔

Anonym


Nummer fem

Jag gissar på nr 2 😊

Nasse


Gissar på nummer 2!

Isabelle


Nr 5 😋

Lizette


Jag gissar på nr 4! :-)))

Rebecca


Jag gissar nummer 2!

Josefine


Tror du valde nummer 3 :)

Sandra


Gissar på nr 5!

Anna


Tror du valdre nr 2 :)

Josefina


Svårt! Jag gissar på 1 :)

Tina


Tror på nummer 3 :)

Erica


Jag tror du valde nmr 2! :-)

Oj, vad svårt! Nummer 2 gissar jag på :)

Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Jag tror på nummer 3!! Min andra gissning hade varit 5 ;)

Jennie


Jag gissar på nr 3 😊

KUL MED TÄVLING! Men hm.. Gud så svårt. Jag tror du valde nr 3. De hade iallafall passat dig utmärkt :D

Hmm vitsi va svårt, men roligt sätt att få igång lite tävling. Ja slarva bort ett par raybans ja fick i somras, å ha int ännu våga säg åt han ja fick di åv att ja lämna di på en restaurang i Madrid, med andra ord, ett par nya sku int sita heilt feil hehe. Såååå ja sku säg.. du vald 3, di e speciell, sticker ut, men int för myki.

Malin


Gissar på nr 5 :)

Anonym


Jag gissar på nr 5! 🤔

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Det fysioterapeutiska nyckelordet
Nikos examen, knärehabilitering, paket och vinnarna
Fina ni är!
VI HAR HITTAT LÄGENHET
En liten lägesrapportKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat · Fest · Filmer & serier · Foton · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Outfits · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Skola & jobb · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12