Bortskämd, lycklig och ledsen...

...är ungefär hur jag känner mig just nu. Sitter i tåget påväg till Vasa igen, och det är dags att sammanfatta veckoslutet:
 
 
En förbaskat icke-Instagramvänligbild som ändå innehåller så mycket bra och representerar fredagen på både ett fint och sanningsenligt sätt. För vet ni vad (gör er redo för en massa pojkvänsskryt)? När jag klev in genom dörren på fredagen hade Niko 1) Städat lägenheten från golv till tak, 2) Bytt lakan i sängen så jag skulle få sova i mina favoritlakan, 3) Lagat hemgjorda batatfranskisar (!!) och hamburgare, 4) Köpt Cocis i metallburk (bästa sättet att dricka cocis på enligt mig) och en Magnumplatta (min favoritchoklad), samt 5) Fyllt kylen med grejer jag älskar att äta till frukost.  Och ja, inte nog med det, jag fick också en ask som innehöll ett presentkort till Spotify Premium, så att jag inte längre skulle behöva störa mig på att inte kunna välja låt då jag är och tränar/ute och går. Alltsååååååååååååååå ♥ Var nog lyckligare än lyckligast när jag sedan fick bädda ner mig i soffan i Nikos famn, äta en hög med batatfranskisar och kolla ikapp Bron. Bättre form av fredagsmys (och pojkvän) får man minsann leta efter.
 
 
Så här glada var vi sen efter att vi fått sova tillsammans och vakna upp tillsammans på lördagen. Vaknade förresten typ halv elva av att Niko pussade mig på pannan och sa "Gomoron puppe". Har alltid varit avis på att en av mina bästa vänner får bli kallad något så gulligt som "murmeln" av sin pojkvän, och ever since jag berättade det åt Niko har jag varit "puppe". Kanske inte lika sött som "murmeln", men  oh well, ändå bättre än "Trygve" som han brukade kalla mig före det. 
 
 
Sen hoppade vi i bilen och for till Iso Omena. Hade bestämt att vi skulle till något köpcenter på lördagen, och för att variera oss lite valde vi Iso Omena istället för Jumbo. Fick dock lite dålig fiilis då vi kom fram och det visade sig att de förnyat köpcentret helt, kände inte alls igen stället och det kändes inte alls som att vara i gamla, goda Iso Omena =( Buuuuuu. 
 
 
Men sen, sen fick jag syn på den här sötnöten, och Iso Omena kändes plötsligt som bästa möjliga valet den lördagen! Ifall någon missat det är det alltså presidentval i Finland idag, och typen på bilden, det vill säga Pekka Haavisto, var min självklara kandidat då jag förhandsröstade. Kul ändå att få träffa honom i verkligheten också, och konstatera att han var exakt så snäll och hjärtlig som man föreställt sig honom (visst påminner han något fruktansvärt om koala-emojin?! Precis lika gullig och lugn som en koala ju!). Jag tackade honom (på svenska) för att han står upp för både oss kvinnor och svenskspråkiga, varpå han bockade så djupt att huvudet nästan tog i golvet och log ett leende ända till öronen som svar, sedan tog vi en bild, skakade hand och så önskade jag honom lycka till. Håller alla tummar och tår för att han skulle klara sig till en andra omgång.
 
 
& Sen köpte jag ännu en smoothie till hemfärden, och vips kändes Iso Omena besöket ännu mindre värdelöst. Pink Panther är förresten bästa smoothien i Jungle Juice Bar, ifall ni nångång besöker stället och undrar vad ni ska beställa! I och för sig har jag nog aldrig smakat någon annan av deras smoothies än just den, men äh, är nog ändå övertygad om att den är godast. Alla vet ju ändå att rosa smoothies alltid är godare än gula och gröna smoothies, även om det finns människor som envisas med att visa bilder på sin gröna smoothie och ba "OJ vad gott med en kiwi-gurka-spenat-citron-ingefära-smoothie". Lika sant som choko är äckligt =)
 
 
Nåjo, sen till lördag kväll, som bestod av mitt favoritprogram, det vill säga mat och prat med två av de bästa människorna på denna planet (dvs Emppen och Ira) och ett vinglas i handen =) Vi besökte Manhattan Steak House för första gången, eftersom de i samband med "Syö Helsinki" serverade några rätter för endast 10 euro. Vi studerade menyerna flitigt var och en för sig väldigt länge, och när servitören sedan skulle ta våre beställningar hörde vi oss alla tre en efter en upprepa "jag tar laxen med klyftpotatisar som tillbehör" :'D Great minds think alike, osv. Sen spenderade vi de kommande timmarna med att äta, prata och bara ha det lika bäst som alltid när vi ses. 
 
 
När tiden för vår bordsreservation löpt ut kramade jag Emp och Ira hejdå, och skuttade vidare till Tennispalatsi längs Mannerheimvägen. Där mötte jag sedan upp Niko, som varit på match under tiden jag var på middag, för att gå på biodejt. Vi såg en film vi båda sett fram emot att se i flera veckor, The Commuter. Ska hålla spänningen uppe lite till och berätta vad vi tyckte om den först nästa vecka i ett eget inlägg!
 
 
Söndag morgon och valdag. Jag hade ju redan förhandsröstat på bästa koalan, men följde ändå med Niko till Arcada där han skulle rösta. Ojoj vilka minnen som mötte mig i samma stund jag steg in i byggnaden - SÅ många gånger jag gått in genom de dörrarna, så många tenter jag skrivit i de klassrummen och så många timmar jag spenderat sittandes vid matsalsborden skrattandes med mina klasskompisar. Vet att jag har det bra nu och att det är tack vare mina studieår i Arcada jag har fått de två fina fysioterapijobb jag haft/har, men kunde inte låta bli att längta tillbaka till de tiderna lite ändå. Hade nog bra studieår och är glad över att det var just här jag studerade, även om allt inte var perfekt och mycket hade kunnat förbättras. 2012-2015, 3,5 minnesvärda år. 
 
 
Sedan körde vi till tågstationen, och Niko fick än en gång stå och torka mina tårar i x antal minuter före jag kände mig redo att gå in. Man skulle ju kunna tro att man vänjer sig, men nä. Fy fan vad jobbigt det är att åka iväg, varenda en gång. Fördelen med denna gång var dock att jag inte behövde gå rakt in i tåget helt rödgråten, utan istället drack en kopp te med Maria på tågstationen före det var dags att kliva på tåget. Träffisar på tågstationen är så smidiga när man pendlar och bara har ett veckoslut på sig att träffa sina nära och kära, och det kändes betydligt bättre sen när det var dags att åka efter att jag hade pratat om trevliga saker med Maria i en timme. Nog för att jag ändå sen hade svårt att hålla mig för gråt när tåget väl rullade iväg och jag lämnade Helsingfors bakom mig, men lyckades hålla tillbaka och tänka som Nalle Puh istället - How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard. 
 
Tack för ännu ett bra veckoslut Helsingfors, och tack livet för att jag har haft turen att få träffa så här bra människor. Vi ses snart igen. Skönt att man inte är ensam om att gråta då man ska säga hejdå. Det rinner alltid tårar för mig då pojkvännen ska resa iväg på grund av jobb. Känns lika jobbigt varje gång och i augusti kommer han åka iväg på en jobbresa som tar 1 år sammanlagt i Danmark och troligen USA. Blir gråtfärdig bara av att tänka på det.

Svar: Ååh förstår att du blir jätteledsen av att tänka på det =( men försök tänka på hur lärorikt det hoppeligen också kommer bli! Hoppas det blir bra, kram ❤️
Daniela Skoglund

Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

http://www.joannahalvardsson.se


Så härligt

Svar: Verkligen!
Daniela Skoglund

ella


Hej!
Skulle vara jätte kul om du kunde skriva lite vad du tyckte om fysioterapistudierna vid arcada?

Svar: Det kan jag absolut, håll utkik!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Dessa träningskonton följer jag
Bekännelser part 3
Dejtveckoslutet
En thriller & en dokumentär
Kallio vs Arabia vs TölöKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12