Fem typer av människor jag inte förstår mig på

Min telefon är full med anteckningar som främst består av idéer till blogginlägg. En av dessa anteckningar är en lista jag brukar fylla på alltid när jag märker att jag tyst tänker för mig själv "men vad är det för feeeeeeel på folk?! ", och den listan har jag så fint döpt till "folk jag aldrig kommer att förstå mig på". & Nu har listan fått fem stycken punkter, vilket känns som en passlig mängd för att omvandla den från en anteckning i telefonen till blogginlägg där jag avreagerar mig :D Så, låt mig presentera, fem typer av människor jag aldrig kommer förstå mig på (och jaja, jag vet att man aldrig borde säga aldrig, men vågar nog nästan med 100% säkerhet säga, att jag aldrig kommer att förstå mig på följande): 
 
 
1. Folk som pilkar på tunn is
 
Det finns en bro här i Vasa jag brukar köra över rätt ofta, där vattnet under aldrig fryser på en stor area och isen ser så gott som obefintlig ut. Och där, där på de där tunna små isplättarna typ två meter från det öppna vattnet, DÄR tycker pilkare att det är en bra idé att sitta och pimpla?!?! Alltså jag slutar ALDRIG förvånas övar hur nära det där vattnet de vågar sätta sig och hur tunn isen de sitter på verkar vara. Och ja, de kanske har en massa erfarenhet av att röra sig på isen och de kanske har en massa säkerhetsutrustning med sig och yada yada, men ÄNDÅ???? Det KAN väl inte vara värt det att riskera sitt liv för några ynka fiskar? Herregud, till och med när de i tidningarna varnar om hur dålig isen är och att det inte lönar sig att bege sig ut på isen oavsett hur erfaren man är, till och med då sitter de där. Noll förståelse har jag. Zero.
 
 
2. Folk som ej använder säkerhetsbälte
 
Personer jag förstår mig nästan ännu mindre på än pilkare på tunn is, är typer som inte spänner fast säkerhetsbältet med argument som "jag ska ändå köra en så kort bit", " jag är en så bra kusk", "här är så låg hastighetsbegränsning", "här är så lite trafik", "jag hinner inte" eller "jag kommer inte ihåg". Föööör det första: Gången jag var med i krocken som hade kunnat kosta mig livet, hade jag hunnit köra i max några minuter före det hände. För det andra, mina körkunskaper hade inget som helst att göra med den krocken - kommer t.ex. en rattfyllerist körande på fel fil, så hänger din chans på att överleva nog betydligt mer på säkerhetsbältet än dina körkunskaper. För det tredje, kan jag berätta att jag i bilskolan fick testa en maskin där man fick kännas hur det var att krocka frontalkrock i en hastighet på ca 7km/h, och efter det vill jag inte ens tänka mig hur det skulle kännas i en hastighet på "bara" 30km/h. För det fjärde, så utesluter inte "lite trafik" sådant som hala vägar och att något djur skulle hoppa fram på vägen. Och sist men inte minst, om du upplever att du inte har två sekunder över för att lägga på dig säkerhetsbältet eller att du glömmer bort din bästa livsförsäkring i trafiken, så kanske du bara inte ska köra bil. Någonsin tänkt på det?
 
 
3. Folk som skiter i tekniken så länge de lyfter tungt
 
Senast jag var på gymmet och skulle träna teknik i marklyft, kom det en typ som med ett litet hånflin och himlande ögon kollade på mina vikter, och sedan gick efter en skivstång hen ställde bredvid mig. Hen lassade på en väldigt, ehm, generös, mängd tyngder, och väntade sedan demonstrativt tills jag var klar med mina reps. Då fick jag ännu ett hånflin, innan hen greppade tag om skivstången, och med ett högt stön drog upp den med knäna i mega-valgus, framåthängande axlar och en rygg rundare än Quasimodos. Sen släppte hen taget om skivstången som föll ner i marken med ett brak som nog hördes i hela gymmet (som sagt, hen hade lassat på väldigt generöst med tyngder), innan jag fick ännu ett hånflin och hen väldigt nöjd gick och tecknade ner dagens prestation i sitt träningshäfte. Och jag ba, OJ, GRATTIS, du gjorde just rekord i att lyfta marklyft med världens sämsta teknik, wow!!!! I och för sig fanns det faktiskt en sak som var "wow" på riktigt, och det var att personen verkade klara sig utan både diskbråck och knäskador, vilket faktiskt är rätt imponerande på riktigt med tanke på hur s-k-i-t tekniken var =) Applåder, applåder!
 
 
4. Folk som tycker det är coolt att frysa
 
När man börjar använda uttryck som "dagens ungdom" (speciellt när det handlar om att man inte förstår sig på dagens ungdom), ja då börjar man nog känna sig gammal, men måste verkligen säga att jag inte förstår mig på några av trenderna som råder bland dagens ungdom, speciellt trenden att det tycks vara coolt att frysa. För någon vecka sedan när jag skulle till butiken (det var -6 grader utomhus) körde jag förbi ett gäng på fyra ungdomar som var ute klädda i stuprörsjeans, skor och huppari - inga halsdukar, inga mössor, inga vantar och inga jackor. Jag tänkte att äh, de har väl bara gått ut på tobak eller något, och körde den återstående kilometern till butiken. Men, när jag hade handlat klart och skulle gå ut, mötte jag dessa ungdomar i dörren. De hade alltså gått minst en kilometer i kylan, och man såg att alla verkligen var helt STELFRUSNA, men ändå försökte leka som ingenting. Efter det har jag sett denna typ av ungdomar över allt - på stan, på skolgårdar, ja över allt är de, de som envisas med att gå ut utan yttre kläder mitt i vintern. Varför? Varför? VARFÖRRRR? Liksom, jag fattar att det kan kännas svårt att acceptera att man är i Finland istället för typ Spanien just nu, men det FUNKAR inte att leva i förnekelse under Finlands vintrar, utan nu gäller nog bara att gräva fram långkalsongerna och försöka överleva. Kan inte komma på något mycket mera ovärt än att frysa fingrarna av sig för att försöka vara cool.
 
 
5. Folk som skräpar
 
Kan inte påstå att jag själv skulle vara världens mest miljömedvetna människa, men tycker ju nog ändå att det är en s-j-ä-l-v-k-l-a-r-h-e-t att man slänger pappret i roskisen efter att man snutit sig och att man plockar upp efter sig då man varit på picnic? Men, så tycker tydligen inte alla andra, inklusive min pojkvän för typ 7 år sen =) Vi hade endast varit tillsammans i några månader då vi åt varsin Pätkis i bilen och NIko efteråt slängde ut sitt pätkispapper genom fönstret, och jag blev så upprörd att han svängde om och plockade upp det. Tycker bara att vi människor redan gjort så mycket skada på den här planeten, att vi väl ändå inte behöver skräpa ner på flit. Det finns ändå roskisar typ överallt, så det är inte så svårt att leta upp en. Får alltid bita mig själv i tungan när jag ser någon kasta skräp på marken bara för att jag så skulle vilja gå fram och be dem plocka upp det, liksom NÅGON gräns på folks lathet och obryddhet borde väl ändå finnas?!
 
Puh, avreagerat & klart. Trevlig onsdag på er! Förutom ni som brukar skräpa ner - ni kan gå och plocka upp lite skräp först, sen  kan ni ha en trevlig onsdag, ni med. Bra lista. Håller med dig Daniela. Va fan gå å frysa? Inget att ha.Jag hatar att frysa. Därför flyr jag
Skäpanedfolk fyyyy

Svar: Haha ja-a, vad f*n gå och frysa!!!! :D
Daniela Skoglund

Håller med dig!! Speciellt nedskräpare och säkerhetsbältsvikare hyser jag inte mycket respekt för!

Svar: Eller hur!
Daniela Skoglund

Det där med att klä sig enligt väder är antagligen en grej som kommer med åldern.. Hah, vet de låter helt dumt men så här tänker jag: Jag lärde mig först under studietiden att klä mig, före det var det nog sällan som jag klädde mig ändamålsenligt. De flesta praoelever vi får också så har alldeles för lite kläder, fast både vi och skolan påminner att vi är ute flera timmar varje dag. Tror tyvärr den trodda coolheten går före förståndet i klädfrågan. 😊

Svar: Men, fortfarande..... VARFÖR? :D
Daniela Skoglund

Marcus Woxther

http://woxthers.blogg.se/


så fin blogg :)

Svar: Tusen tack!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Dessa träningskonton följer jag
Bekännelser part 3
Dejtveckoslutet
En thriller & en dokumentär
Kallio vs Arabia vs TölöKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12