Fotograf-jackpot

Den 21.12 efterlyste jag fotografer i bloggen med orden "nu tänkte jag prova min lycka här i bloggen, och efterlysa fotograf  i Vasatrakten eller Helsingfors, som kunde tänka sig att ta sig an detta (fota ny header- och presentationsbild åt mig samt övriga bilder till bloggen) nångång inom de kommande veckorna! Du behöver inte vara någon proffsfotograf utan räcker bra med att du bara allmänt är duktig på att fota och fotointresserad, och ja, redo för en utmaning - jag är både trevlig och rätt roligt sällskap, men dessvärre också väldigt klumpig, självkritisk, kräsen och ofotogenisk, så det kan hända att du behöver nerver av stål ", och till min förvåning vågade folk faktiskt höra av sig! Och vet ni, nu, tre veckor senare, har jag inte bara varit och fotat med en, utan två fotografer!
 
 
Den första personen som kontaktade mig var Emelieoch hon gav ett väldigt  gott och proffsigt första intryck redan i meddelandet hon skickade åt mig! Jag kollade igenom hennes portfolio som gav mig ett ännu bättre andra intryck, och efter att vi pratat lite mer och jag också konstaterade att hon verkade jättetrevlig, kom vi överens om att vi skulle försöka styra upp något. I och med att Emelie studerar till estenom erbjöd hon sig också att hjälpa mig med sminket och stylingen, vilket såklart kändes väldigt roligt och spännande, men samtidigt också rätt skrämmande. Liksom, inte nog med att jag skulle bli fotad av någon jag aldrig träffat förr, utan hon skulle även sminka mig och hjälpa mig välja kläder. Vet ju att jag varken är speciellt bra på smink eller kläder själv, men har aldrig  tidigare varken blivit sminkad eller stylad av någon, så jag var lite rädd för att jag inte alls skulle se ut som mig själv, utan att jag skulle få någon galen/överdriven sminkning och någon klädkombination som jag inte skulle känna mig bekväm i. Men, när dagen var kommen så åkte jag ändå tappert iväg hem till Emelie osminkad och en Ikeakass full med kläder, i hopp om att det skulle bli bra... Och OM det blev.
 
 
Emelie var precis lika trevlig och proffsig i verkligheten, och det kändes inte det minsta awkward när vi träffades, trots att jag som sagt åkte hem till henne för första gången och helt ofixad ännu på köpet. Vi pratade först om vad jag önskar och vad som är big no no's för mig gällande smink, och så satte hon igång. Visst var det nervöst när det var någon annan än en själv som höll i trådarna, men jag kände mig ändå väldigt trygg i hennes händer, för man märkte tydligt att hon visste vad hon höll på med. När hon sen var färdig och jag kollade mig i spegeln var min första genuina, spontana reaktion att typ bara gapa och se på mig själv, för jag hade aldrig  känt mig så fin i någon  sminkning förr. Basen, ögonbrynen, ögonen ja ALLT var bara helt perfekt, och när vi hade valt ut en helsvart outfit och några enkla smycken jag kände mig riktigt bekväm i, hoppade jag nästan av iver när vi äntligen skulle ut och fota.
 
Och ja, kan inte säga annat, än att det visade sig att Emelie var minst lika duktig bakom kameran som hon var med sminkborstarna i handen, och att hon tog mina fotoönskemål i beaktande precis lika mycket som mina sminkönskemål. Det kändes verkligen som att hon fattade exakt hur jag ville att bilderna skulle se ut, samtidigt hon lyckades hitta de allra bästa ställena att ta bilderna på. Dessutom var hon petnoga med att alla detaljer skulle vara tiptop, så titt som tätt sprang hon och fixade mina hårstrån och putsade snön från skorna bara för att slutresultatet skulle bli så bra som möjligt - sådant jag själv aldrig skulle hoksa att tänka på. Och ja, jag kan verkligen inte klaga på en enda sak, varken gällande detaljerna eller helhetsmässigt. Till och med kvaliten på bilderna känns heeelt felfri.
 
 
Tyvärr kom jag inte att tänka på att föreslå att hon skulle ta någon närbild där sminket står i fokus vilket jag ångrar SÅ mycket nu i efterhand (kunde liksom inte sluta spegla mig väl hemma för att sminket var så fint), men så råkade jag hitta bilden ovan, som ju egentligen är riktigt misslyckad i och med att jag håller på med någon typisk Daniela-konstighet, men ändå ironiskt nog är den bilden där sminket syns typ både mest och bäst :D Men ja, alltså, visst fint?!?! Ok, behöver inte ens fråga, för vet ju att det är URFINT. Summa summarum kunde jag inte vara nöjdare, så, behöver någon i Vasatrakten nångång bli sminkad eller fotograferad kan jag varmt (alltså verkligen varmt varmt varmt) rekommendera Emelie! Ni når henne via Facebook där hon heter Emelie Ahtola, eller per mejl på adressen heyitsemelie.pr@gmail.com. 
 
 
& Så över till den andra fotosessionen - Jennifer kontaktade mig nämligen också och berättade att hon jättegärna skulle ställa upp och fota mig. Eftersom vi annars också hade bestämt att vi skulle ses då jag åkte till Helsingfors över jullovet, passade det ju alldeles utmärkt att bara ses lite tidigare och passa på att fota före vi skulle luncha. Så, vi möttes vid ett av mina favoritställen i Helsingfors, mitt i Esplanadparken, och bollade snabbt lite idéer innan vi satte igång. Här måste jag annars direkt inflika att det var så himla skönt att kunna fota mitt i stan utan att det kändes det minsta pinsamt, jag själv har ju no shame när det gäller att fota bland folk, men det var väldigt skönt när jag insåg att Jennifer inte heller tyckte det var obekvämt fast vi befann oss i en park där folk gick förbi oss hela tiden.
 
 
"Du är skiiiiiiitsnygg, jaaaa, jättebra!", lät det bakom kameran, och jag som är supersjälvkritisk och ofotogenisk kände liksom plötsligt bara att "yeahhhh we got this!". Jennifer visade bilderna åt mig med jämna mellanrum, och jag konstaterade att kombinationen av att jag hade tagit på mig min favoritklänning & min favoritväska & min favoritfuskpälsväst & mina favoritstövlar, att Jennifer stod bakom kameran och att vi befann oss på ett av mina favoritställen i Helsingfors, nog var en rätt lyckad kombination. Eller, låt mig rätta mig - riktigt lyckad kombination. Bilden ovan fick vi liksom till på det allra första försöket, och jag gillar den jättemycket. 
 
 
Det jag också gillade med den här fotosessionen, var att Jennifer verkligen såg till att utmana mig och testa lite nya saker medan hon fotade. Hon "lät" mig liksom inte bara stå i min vanliga pose och le mitt vanliga smile som jag använder mig av på typ varje bild, utan plötsligt kunde hon säga t.ex. "Testa gå dit lite framåt, vänd ryggen mot mig och sätt händerna på höfterna" och jag ba "Näää-ä, det blir ju jättekonstigt....". Men, "Jo, testa!!" övertalade hon mig, och väldigt skeptisk gick jag med på hennes förslag, bara för att konstatera att jag också tyckte det blev jättesnyggt. Där ser man då! Så, medan ni i Vasa ska vända er till Emelie, tycker jag att ni som behöver fotograf i huvudstadsregionen utan tvekan ska vända er till Jennifer! Ni når henne antingen via hennes blogg som jag länkade till ovan, eller per mejl på jenn@jennifersandstrom.se.
 
 
& Det var mina två väldigt lyckade photoshoots, det. Tydligen väldigt lyckat att efterlysa fotograf via bloggen på det sättet, för nu har jag liksom så många lyckade bilder på lager, att det inte lär bli brist på bilder till mina sociala medier inom någon snar framtid i alla fall =) Dock finns det ju ett litet problem med att jag fick så många fina bilder, och det är att jag omöjligt  kan bestämma mig för vilken bild som ska bli min nya header, så det tänkte jag att ni ska få hjälpa mig med över veckoslutet! Så, glöm inte att kika in på veckoslutet, så ska ni få hjälpa mig att välja vilken/vilka bilder som ska representera bloggen i framtiden :) Tackis på förhand, och ja, ännu ett stort tack både åt Emelie och Jennifer! Ni gjorde verkligen ett kanonjobb. Märta Nummenmaa

http://martas.blogg.se/


Wow! Vilka fina bilder på en fin tjej :-) Om du någon gång behöver en fotograf i Helsingforstrakterna igen så är det bara att höra av dig!

Svar: Tack och tack, bra att veta! Snällt att du erbjuder :)
Daniela Skoglund

Mima


Wow så fina foton det blev!! 🙂

Svar: Jaa jag är verkligen SÅ nöjd!
Daniela Skoglund

Angelica Wåhlin

http://angelicawahlin.se/


Oj, så fina bilderna blev!

Svar: Visst! 😍
Daniela Skoglund

Jättefina bilder! <3 O du vet om du behöver fotograf i Jakobstadstrakten ställer ja no gärna upp! ;)

Svar: Tack! Å yes jag vet 😘
Daniela Skoglund

vilka otroligt vackra bilder på dig!!

Svar: Tack snälla!
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Åh vilka fina bilder, du är så himla vacker 😍❤️

Svar: Men tack 😍😭❤️
Daniela Skoglund

anni


wow! har du självlockigt hår eller har du lockat det på den näst sista bilden? jättefint :)

Svar: Tack! Har nog rakt hår med sov med håret i slarvig knut natten före, då brukar det bli sådär :D
Daniela Skoglund

Så roligt att kunna variera mellan flera olika som tar bilder! Ser framemot att se mer bilder, för dom ser fina ut! :)

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Dessa träningskonton följer jag
Bekännelser part 3
Dejtveckoslutet
En thriller & en dokumentär
Kallio vs Arabia vs TölöKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12