Sommarolympiaden 2018

Länk till sommarolympiaden -17 och tidigare år HÄR
 
 
Det här veckoslutet har vi haft besök av Felicia & Hannah - det är nämligen inte bara en tradition att jag och Niko ordnar sommarolympiad för våra vänner varje sommar, utan också att mina favs från Kristinestad befinner sig här då. Så, på fredag kväll plockade jag upp två classy ladies från tågstationen, och en tortillakväll och 10 timmar sömn senare, vaknade vi upp nästa dag redo för olympiad. Älskar att Hannah när vi gjorde oss i ordning plockade fram en helvit skitsnygg outfit, och när jag sa "men Hannah, jag sa ju att du ska ta praktiska kläder som får bli nedsmutsade!", svarade "hellre är jag fin på fest än har praktiska kläder" :D :D Min stilikon 
 
 
Gula laget
 
 
Blåa laget
 
 
Lila laget
 
 
FÖRSTA GRENEN: FRÅGESPORT
 
Klockan 19 var folket på plats, lagen indelade och det var dags att dra igång med den första grenen, som enligt tradition var frågesport. I år fick lagen svara på tio frågor, och av 20 möjliga poäng fick lila laget 14 poäng, blåa laget 10 poäng och gula laget 13 poäng. Hade du klarat dig bättre än lagen?  Frågorna var följande: 
 
1. Till vilken bergskedja hör Mount Everest?
2. Vilken bokstav på tangentbordet finns mellan V och N?
3. Varför måste flygplansfönstrens "skydd" vara uppdragna vid start och landning?
4. Hur många länder hör till EU?
5. Vilket djur heter Vulpes Vulpes på latin?
6. Vad heter låten som börjar med orden "Empty spaces, what are we living for"?
7. Stava till ordet necessär (haha svår uppgift då ni ser ordet framför er :D)
8. Vem grundade följande företag? A) Ikea B) Microsoft C) Facebook D) Coca Cola E) Apple
9. Räkna upp världens fem största länder till ytan
10. Vilka datum fyller Daniela & Niko år?
 
 
ANDRA GRENEN: GARNET GENOM KLÄDERNA OCH MÄNNISKORNA GENOM HULARINGEN
 
I den andra grenen fick alla lag en garnrulle, som de så snabbt som möjligt skulle trä igenom allas kläder, och sedan när alla "hängde ihop" skulle hela laget igenom en hula-ring (obs! fortfarande "fastgarnade" i varandra) och springa en sträcka före klockan stannade. För lila laget stannade klockan på 1min29s, gula laget var lite snabbare med tiden 1min15s och blåa laget vann denna gren med imponerande 59 sekunder!
 
 
TREDJE GRENEN: LÄS UPP SVÅRA ORD MED MUNNEN FULL MED MARSHMALLOWS
 
I den tredje grenen skulle varje lag välja ut den som är bäst på att prata, och denne fick sätta sig framför laget och varje gång efter att ha stoppat in två marshmallows i munnen, läsa ett ord jag på förhand skrivit en lapp. Hörde lagkamraterna ordet rätt gick de vidare till följande runda, och med lite svårare ord och lite fullare mun för varje varv som gick (tänk er att läsa upp ord som "religionsfrihet", "engagemang" och "preventivmedel" med 10 marshmallows i munnen), tog lila laget till slut hem vinsten tack vare Jimppa som ännu hade talförmågan kvar trots över 20 marshmallows i munnen :D
 
 
FJÄRDE GRENEN: SNURR OCH NÄRHET MED TENNISBOLL
 
I den fjärde grenen skulle alla lag välja ut två par som gillar närhet. Dessa fick sedan en tennisboll, och skulle först snabbt snurra tio varv, och sedan, utan att använda händerna, springa en sträcka så att tennisbollen under hela tiden rörde båda personerna och inte föll i marken. Lagen hade sannerligen väldigt  olika taktiker i denna gren, men Felicias och Marias trycka-in-tennisbollen-i-en-armkrok-taktik visade sig vara ett vinnande koncept, och de var först i mål!
 
 
FEMTE GRENEN: SÅNGTÄVLING MED EN GNUTTA DISTRAKTION
 
En sångtävling har vi ju haft med varje år, men i lite olika varianter. I år skulle varje lag välja ut en person som sjunger bäst och blir minst distraherad, och denne fick hörlurar i öronen som spelade partymusik på högsta volym. Sedan hade hen 1½ minut tid att dra upp lappar med artistnamn ur en burk, och genom att sjunga artistens låtar försöka få resten av lagmedlemmarna att gissa vilket artistnamn det står på lappen. Heidi var både koncentrerad, låt-kunnig och bra på att sjunga, vilket slutade med att hon lyckades få sitt lag att gissa rätt på sju artister (tror det var typ Katy Perry, Jenni Vartiainen, JVG, ABBA, Queen, Dua Lipa och Rihanna) - inte illa!
 
 
SJÄTTE GRENEN: SKATTJAKTEN
 
Och så har vi kommit fram till grenen jag både tyckte var roligast att planera och kolla på, och lagmedlemmarna tyckte var kvällens bästa gren! Alla lag fick en egen ring att ställa sig i, och när jag satte igång klockan fick alla lag en lista med 10 saker (en sten större än min knytnäve, ett par trosor/kalsonger, en blomma, en insekt, en kondom, en telefonladdare, ett tuggummi, ett skräp från marken/roskis, en flask-kork och ett hårstrå längre än mitt pekfinger). Lagen hade sedan tre minuter på sig att samla så många saker som möjligt från listan och hämta dem till ringen, och när tiden var ute vann det laget som hade lyckats samla ihop flest saker från listan. Och, hör och häpna - i blåa lagets ring fanns ALLA tio saker från listan då klockan stannade. Det hade jag då ALDRIG trott att något lag skulle lyckas med då jag skrev listan, wow! :D
 
 
SJUNDE GRENEN: KASTA & FÅNGA ÄGG
 
Den sjunde grenen fick bli en favorit i repris från ifjol - varje lag skulle välja två medlemmar som inte är rädda för kladd, och dessa skulle kasta ett ägg åt varandra och för varje kast sedan ta ett steg bakåt. De som klarade av att kasta & fånga ägget på längst avstånd utan att varken tappa eller söndra ägget vann, och i år blev det Robbe och Nipa från gula laget som lyckades bäst! Lila laget däremot missade på typ tredje kastet, och blåa laget råkade söndra sitt ägg efter typ fem kast.
 
 
ÅTTONDE GRENEN: BLINDBOCK
 
I den åttonde grenen fick alla knyta en tygbit framför ögonen, och sedan ledde jag ut dem i blindo på en stor gräsplätt. När jag ropat "platserna, färdiga, gå!" skulle de börja leta efter varandra, och de som först lyckades samla ihop hela sitt lag vann. Jag hade räknat med att detta skulle kunna räcka ganska länge, men gula laget hade en helt fantastisk strategi och fungerande team work, och lyckades, utan att se, samla ihop hela sitt lag på mindre än en halv minut - det ni!
 
 
NIONDE OCH SISTA GRENEN: FLASKSTAFETTEN
 
Årets sista gren blev en stafett, närmare sagt en flaskstafett. I och med att det råkade bli så att det var fem personer i varje lag i år tänkte jag att det kunde bli kul om lagen hade fem olika uppgifter i denna stafett, så personen som startade blev tvungen att dricka upp vattenflaskan före hen fick börja springa. När hen växlade skulle person nummer två doppa en penna som hängde i en tråd runt magen i flaskan före hen fick börja springa, och person nummer tre skulle springa med flaskan fastklämd mellan låren. Den fjärde personen skulle sedan balansera flaskan på handflatan, och den femte och sista personen skulle springa med ett ägg på flaskan. Denna gren blev en riktig rysare i och med att lagen var så jämna, men efter många om och men kom lila laget först i mål....
 
 
...vilket även räckte till en vinst!
 
När alla grenar var slut räknade jag nämligen ihop poängen, och det visade sig att lila laget vann med 46 poäng mot gula lagets 44 poäng! Blåa laget kom på en tredje plats med, eh, ganska mycket mindre poäng (:D), men nåja - de får se till att ta revansch nästa år! Plus att det ändå var Nikos lag som förlorade, vilket jag tyckte var lite roligt eftersom Niko är en så dålig förlorare... hehe =))
 
 
 
Så ännu en snabb gruppbild på hela gänget, före kvällen fortsatte med dans på Heidi's Bier Bar i stan (kiva ställe med jättebra musik och fiilis!), nattmat på Burger King och en rätt underhållande taxiresa hem, och idag har dagen inte bestått av mycket mer än slöande på soffan, en maffig brunch och ett och annat vattenglas. Men, nu börjar vi vara fit for fight igen, så ska strax avsluta det här tunga men roliga (med betoning på roliga) veckoslutet genom att ta Felli under ena armen och Niko under andra, och åka iväg och möta Heidi och Ron för kvällsdopp i Vanda å. Kommer bli skönare än skönast efter en lite huvudvärk:ig dag som denna :)))
 
Tusen tack allihopa för en jättelyckad olympiad, ifall detta blev den sista, slutade vi på topp!Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Ett spännande veckoslut!
Randoms - vecka 21
Baksidan av bloggsamarbeten
En blogglista om min smak
Liggboxen - prenumerationstjänsten som gör livet (och liggen) lite bättreKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Kärlek . Mat · Musik · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Fysioterapi · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12