Recenserar (och tävlar ut) värmeverktyg från Lyko

 
 
Då var det dags att presentera nästa samarbetspartner, som är ingen mindre än Nordens största skönhetsbutik på nätet, det vill säga Lyko! Jag ska få recensera några värmeverktyg, vilket känns otroligt roligt - ända sen jag kapade bort hälften av mitt hår för några veckor sedan har jag nämligen känt en stor iver gentemot att börja styla håret igen. Före frissabesöket orkade jag aldrig riktigt göra något åt håret i och med att det inte kändes speciellt lockande (lockande, höhö) att lägga en massa tid på kämpa med att t.ex. locka slitet, superlångt och tjockt hår med några halvdåliga värmeverktyg, i och med att det bara ledde till frustration, dåligt slutresultat och ännu mer slitet hår. Men nu, nu när håret är friskt och dubbelt kortare och jag dessutom har gjort ordentlig research på produkterna före jag faktiskt klickade hem dem, är det andra bullar! Så, låt oss ta en titt på vilka värmeverktyg jag valde och vad jag tyckte om dem, och läs noga, för ni kommer ha möjlighet att vinna det värmeverktyget ni blev mest intresserade av.
 
 
First things first - tänker aldrig mer göra samma misstag som jag gjorde under hela min tonårsperiod, då jag plattade håret varje dag och fönade håret efter varje tvätt UTAN VÄRMESKYDD. Ughhhh vad ung och dum jag var, efter det hade jag liksom en flera års hårrehabiliteringsprocess framför mig före håret blev tjockt, långt och någorlunda välmående igen. Så, det allra första jag gjorde före jag ens började kolla på värmeverktyg var att välja ut ett värmeskydd, och denna gång föll valet på Maria Nilas Cream Heat Spray. Veganskt och superhajpat märke, som tydligen inte är hajpat i onödan - 2 in 1 produkter kan slänga sig i väggen, den här produkten är typ 100 in 1 - det är värmeskydd, det är glans, det är förebyggande av splittrade hårtoppar, det är UV-skydd, det är stärkande, det är förebyggande av elektriskt hår OCH TILL RÅGA PÅ ALLT DOFTAR DEN ÄNNU TILL FÖRBASKAT GOTT. På bilden ovan hade jag just kommit ur duschen och sprayat denna i håret, och efter att jag tagit bilden satt jag och sniffade på mitt eget hår i typ fem minuter =) Flaskan är dyr (åtminstone jag tycker 25,90 är mycket för ett värmeskydd), men vi snackar verkligen value for money. 10/10 poäng!
 
 
Sen var det dags att föna håret. Hårfönen kändes inte som en produkt jag behövde satsa på så jättemycket, fönar ändå håret väldigt sällan - blev van med att låta håret lufttorka efter att min förra fön typ brann upp för två år sen, och jag tänkte att jag lika gärna kan låta bli att köpa en ny för att främja min få-håret-att-må-bra-igen-process. Det var ganska störande när håret ännu var superlångt och det räckte fem timmar förrän det hade torkat, men nu när håret är hälften kortare och lufttorkar på typ en timme, känns det inte längre som något problem. Så, fönar endast håret när jag har jättejättebråttom (eller ska visa upp resultat i bloggen :D), och på bilden ovan ser ni resultatet av typ tre minuters fönande. Trodde verkligen inte att en så liten fön skulle kunna åstadkomma så mycket på några ynka minuter, men där ser man då. Att håret skulle kännas som "satin" efteråt kan jag kanske inte skriva under, men fönen kostar fasen mindre än värmeskyddet (ironin i det, någon :D), och går dessutom att vika ihop smidigt också. Positiv överraskning!
 
 
"Vad f*n är en värmeborste?", var min första reaktion när jag hittade kategorin "Värmeborstar" hos Lyko. Efter snabbt googlande lärde jag mig att en värmeborste typ är en borste med inbyggd fön, och det kändes ju som en lite kul grej att testa på, tyckte jag. Så, klickade hem Remingtons Style & Curl borste, helt ovetandes om att denna grej kallad värmeborste snart skulle bli min nya bästis - den är både rolig och lätt att använda och ger det perfekta resultatet efter att man hunnit snabbföna eller lufttorka håret en stund! Man borstar liksom bara håret "helt vanligt" medan man låter borsten göra sitt, det vill säga skapa superfluffigt hår, som man med olika tekniker och tillbehör (med denna medföljer två olika) kan göra antingen rakt eller lockigt. Har man mindre tjockt hår kan jag också tänka mig att man inte ens behöver en skild fön utan bara kan använda denna borste som fön, och nu när jag tänker efter behöver man ju egentligen inte en skild borste heller? Den är liksom en borste, en fön och ett stylingverktyg i ett och samma? Skitbra grej ju! 
 
 
Plattången var det värmeverktyget jag ville "satsa mest" på, i och med att det är det värmeverktyget jag visste att jag kommer använda mest regelbundet, och således också det värmeverktyget som har chansen att slita mest på håret. Så, det var viktigt att plattången verkligen skulle vara av bra kvalité, samtidigt som de där 200-euros plattängerna inte riktigt fanns på kartan. Så, budgetvänligt och bra, det var vad jag var på jakt efter när jag läste recension efter recension, och till slut föll valet på Remingtons S3500 Ceramic Slim 230. Visade sig att den är lika bra som namnet är invecklat, jag menar, ni ser ju resultatet på bilden om ni jämför med förändringen som hänt mellan fluffhåret och det platta, glänsande håret ovan. Värms upp snabbt, topptemperaturen 230 grader biter till och med på mitt hår och plattorna känns faktiskt väldigt vänliga och skonsamma mot håret, vilket känns som en trevlig omväxling till min förra plattång - i den fastnade hårstråna mellan plattorna, och det var inte mysigt att dra loss dem, kan jag tala om. 
 
 
Locktänger har jag alltid känt hatkärlek för, eller mest hat, faktiskt. Jag har flera gånger känt att mitt hår inte fysiskt ens GÅR att locka, lockarna har alltid försvunnit efter typ två sekunder, plus att jag alltid bränt händerna när jag försökt locka, plus att det alltid känts som en så petig och långsam process att jag aldrig riktigt orkat locka hela håret. Med tanke på att jag testat otaliga locktänger och aldrig hittat rätt var förhoppningarna inte speciellt stora nu heller, men, ser ni bilden???? Dessa avslappnade lockar skapade Remingtons Anywhere Curls på max 10 minuter, OCH de höll under hela min och Nikos date night. Dessutom medföljde en skyddshandske så jag slapp bränna fingrarna, och sjävla "lockdelen" går att trycka in efter användning, så den tar knappt något utrymme alls. Visst, av alla värmeverktyg jag recenserat ovan kändes denna överlägset mest svår att använda och jag hade säkert fått till bättre resultat med lite mer övning och lite bättre tålamod, men ändåååååå. Jag lyckades skapa någorlunda snygga lockar som höll i flera timmar utan att bränna händerna - det förtjänar både jag och locktången applåder för, tycker jag!
 
 
Sen ännu en trendig och icke-huvudvärksgivande hårsnodd på det som man kan använda alla dagar då man inte stylar håret utan bara snabbt behöver få det ur vägen (att använda värmeverktyg kommer ändå alltid vara mer undantag än regel för mig, hur bra de än är och hur bra värmeskydd man än har går ju slitningar inte att undgå till 100%), och min hårstylingslåda känns ganska komplett. 
 
TÄVLING
 
Och eftersom alla som tidigare vunnit i mina bloggtävlingar blivit så himla, himla glada, frågade jag Lyko om jag kunde få ordna en tävling igen, och det fick jag!  Så, en av er kommer att vinna ett av värmeverktygen jag presenterat i det här inlägget - allt du behöver göra är att i kommentarsfältet berätta vilket värmeverktyg (fönen/värmeborsten/plattången/locktången) du helst vill vinna och varför, så är du med! :) Tid på dig har du under hela denna vecka, så kontaktar jag vinnaren per e-mail på måndag - så, glöm inte att delta före klockan slår midnatt på söndag, och glöm inte att fylla i din e-postadress, så jag får tag på dig ifall det är du som vinner! Lycka till Jag har aldrig tidigare hört om en värmeborste, men den skulle ju va perfekt om man vill styla håret snabbt! Så en sån skulle jag välja! :)

Amanda


Plattången verkade bra ! :)

Alice


Har typ samma problem som du ang lockarna så locktången skulle vara kul att testa ! :)

AnnA89


Värmeborsten verkar vara ett spännande verktyg, skulle vara i behov av detta verktyg för att få håret fixat på nolltid. :) Ja e lite tidsoptimist, så snabbt ska de gå, annars blir de bara en halvslarvig hästsvans :D

Jenny


Kul med tävling! Jag skulle gärna ta emot plattången, eftersom jag kände väl igen mig i det du skrev med att hårstråna lämnar mellan plattorna när man plattar håret, när man för länge sedan har envisats om att köpa budget-budget modellen 🙄

S


Värmeborsten skulle jag villa prova på! Låter superbra ju.

Joanna


Locktången! Har aldrig hittar någon som får mitt hår att hållas lockigt, och bränner dessutom båda händerna varje gång så slängde ut min förra året, men den där låter ju lovande :)

Locktången!:) Har försökt hitta en locktång som a ) faktiskt fungerar och b) inte leder till brännskador i evigheter så den här låter ju lovande

Helena


Locktången blev jag väldigt intresserad av :) Ser ut att göra passligt vågiga lockar och det att den går att trycka ihop är ju super!

Locktången! Jag älskar lockigt hår men äger ingen locktång, så skulle verkligen vilja ha den. Dessutom verkar det ju som om denna är ganska lätt att använda vilket jag gillar :)

Alexandra


Hej. Locktången skulle jag vilja prova. Mitt hår är konstant spikrakt och det är väääldigt svårt att få något att hållas i det. Så det skulle vara roligt att prova den här produkten. :)

Jozze


Hårfönen :) den skulle passa fint att ta med på resor när den är så liten.

Anna


Skulle gärna vinna plattången.

Ida


Locktången!! Vill ge den en chans och förhoppningsvis inte bränna händer och öron :D

M


Locktången :) den verkar ju supersmidig!

Janina


Locktången!! Mitt hår hålls aaaldrig lockigt hur jag än försöker, men kanske jag sku få njuta av lockigt hår tack vare dendär :)

Värmeborsten lät verkligen superintressant, jag har ju själv kapat bort halva håret nyligen och försöker komma underfund med hur jag ska styla det för att få fram lite vågor och volym i det. Detta låter som alternativet för mig, vid sidan om min plattång som jag försöker lära mig göra lockar med :)

Emma


Min nuvarande plattång är ungefär på samma nivå som din före detta plattång, så även jag skulle gärna tacka ja till en ny en. Plattat hår är ju dessutom trevlig omväxling till mitt annars självlockiga hår! :)

Bella


Jag skulle gärna vinna plattången! 😊 Är definitivt i behov av en ny eftersom min nuvarande håller på att riva bort allt mitt hår 😅

Anonym


Har aldrig provat en värmeborste så det skulle vara intressant 😊

M


Locktången skulle jag vilja vinna eftersom jag har samma problem som du, det är omöjligt att få lockar att hållas i mera än en kvart.

Antar att vi alla som haft problem med att aldrig få till lockar helt enkelt inte haft det rätta verktyget?! Känns som att det är exakt vad vi behöver, alltså även jag. Så det skulle jag superjättegärna vilja vinna <3

Värmeborste har jag alltid velat pröva, istället för att behöva föna och använda rundborste för att få det perfekt "svallet" man får efter frissan. Jag lyckas nog med fön och rundborste men tror absolut att det skulle spara en massa tid och strul med endast värmeborste, sku va så kul å prova dessutom på mina bångstyriga lockar,om de kan tämjas 🙄😄

Ida Q Karlsson

http://idaqkarlsson.se


Jag har, liksom du, inte använt en hårfön på flera år då min nästintill brann upp i handen på mig. Tänkte också som du gjorde och köpte aldrig någon ny då det ju är bättre för håret att låta det självtorka. Men det är allt för ofta som jag tvättar håret, har lite bråttom iväg och tänker "nu skulle jag behöva den där förbannande hårfönen ändå". Ärligt talat är det ju också ganska tråkigt att lägga pengar på en hårfön när man kan köpa annat roligt, därför skulle det vara kul att vinna en så man slipper den tråkiga utgiften :)

Vilken fin tävling! :) Har alltid önskat mig en plattång så den skulle jag vilja vinna! Vill kunna känna mig stylad och snygg helt enkelt!

Julieth


Locktång. Väldigt sällan jag stylar håret eftersom det är så långt, tunt och frissigt. Men nu och då vill man ju känna sig lite fin, så kanske en ny locktång skulle göra mig motiverade att oftare få lite ordning och reda på kråkboet.

Locktången är jag mest intresserad av, oftast om jag ska på fest är jag inte hemma och förbereder mig då de flesta av mina vänner bor på annan ort. Den verkar smidig då den går att vika in så där.

Och du passar jättebra i din nya frisyr 😊

Carolina


Plattången! Gick från axellångt till superkort (snackar Pink-kort) för en månad sedan och skulle behöva en plattång som bemästrar morgonfrillan. Trodde att kort hår inte kräver styling men tji fick jag :D

Remingtons S3500 Ceramic Slim 230 skulle sitta bra! Min gamla plattång sjunger på sidta refrängen och sliter på tok för mycket på håret.

My


Super intresserad av Remingtons S3500 Ceramic Slim 230, eftersom den är lika effektiv som svårstavat.
Jag är en av dom där, som äger otroligt fint självlockigt hår- och självklart är jag en av dem som inte trivs direkt i mitt "fina" lockiga hår. Har inte ägt en plattång på något år nu, då mitt ex trampade sönder den (hahah, lathet att inte köpa en ny) och dels låta det bli tjockt och välmående igen. Det skulle få vara guld värt att få känna platthår av bra produkter!
Trevlig kväll!

Evelina


Finns det något finare än lockar? 😄 NEJ! Locktång till mig pliiis!

Camilla


En ny locktång skulle jag behöva! Har en som gör alltför små lockar och dina lockar blev passligt vågiga.

Tycker att du har gjort en genuint och genomgående ärligt samarbete! Roligt att läsa! Kul att dessutom komplettera med det lilla extra i form av en tävling! Plattången skulle jag välja om jag vann.

Svar: Tusen tack snälla du!
Daniela Skoglund

Kia


Men ojj, har heller aldrig hört om en värmeborste och den ser ju ut att ge fantastiskt resultat! Så den skulle jag villa äga pga just resultatet den ger 😍

Elin


Värmeborsten verkar häftig! Den skulle jag vilja testa :)

Fönen skulle vara super då den jag haft typ 25 år har lagt av och är så bra att ha med på resor :)

Elma


Locktången skulle jag gärna vilja ha! Har precis samma problem som du har, lockarna försvinner 2 sekunder efter att man lockat håret...jobbigt. Sedan är det en minimodell vilket jag skulle behöva då jag ska iväg någonstans och har en tendens att packa med för mycket...smidigt med en locktång som tar mindre plats då :)

Alexa


Plattången! För tillfället använder jag en plattång från år 2006. 2006! Fantastiskt att den ens går igång (efter lite trixande...), men börjar ju inse att det kanske börjar vara dags att skaffa sig en ny...

Ebba Fridström

http://nouw.com/ebbafrida


Plattången skulle jag vilja vinna åt min mamma då jag jobbar på lyko själv och vet hur bra den är då hon äger en hon köpt på Gekås .En bra Julklapp då jag går som lärling och lönen inte är så stor .

Camilla Persson

http://xamiilla.se/


Den där hårfönen hade varit perfekt att ha med sig i träningsväskan eller weekendbagen när man är på resande fot ☺️

Felicia


Ditt hår ser amazing ut Daniela!!
Är på jakt efter en ny plattång själv så det hadde suttit suverent :D

Plattången, eftersom den skulle funka till att både platta och locka. Dessutom har jag inte ens en för tillfället för den har gått sönder... :D

Heidi


Ja sku verkligen behöv en locktång o remington e ett bra märke tycker ja så he sku va kul o vinn 😊 Ja tycker no att ja behöver lär mej att lock håre me locktång, o eftersom ja i flera års tid bara ägt en plattång som ja ha locka me så sku e verkligen sitt bra me en rikti locktång nu! 😄

Amanda


Jag skulle helst vilja vinna locktången :) vore perfekt nu när julen närmar sig och man skulle få fixa till håret lite extra fint!

Gud så fint håret blev!!
Jag har extremt tunt hår och noll volym så skulle verkligen vilja vinna värmeborsten 😀 Verkar spännande!

Madelaine


Värmeborsten var något nytt för mig 😊 Det låter som en perfekt grej, för en trött mamma. Som allt för sällan har tid att styla håret, kanske jag med en sådan. Slutade sätta upp håret mest hela tiden *hehe*

Alexandra


Locktången skulle sitta fint! Har endast lockat håret med plattång tidigare och har länge tänkt skaffa en locktång också :D

Siiri


Skulle vilja vinna en värmeborste, som jag skulle ge som en present åt min mamma😊

Ellinor


Mitt hår har varit tunt länge men bytte nyligen till vegan schampo och balsam. Kände att det var dags att börja ta hand om håret. Det håller redan på att bli bättre och naturliga oljor kommer tillbaka.

Det hade varit kul om jag vann locktången och kunde börja styla håret!

Värmeborsten, skulle nog funka toppenbra på mitt tunna halvlånga hår
Hittade just till din blogg. Jättekul

j


oj så många intressanta men locktången var nog det mest lockande verktyget så den skulle jag vara intresserad av att testa :)

Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Jag behöver en ny plattång aaagh!

Elin


Åh, en ny fön hade jag verkligen behövt! Är ensamstående med två små barn & har inte riktigt pengar över till att unna mig själv en ny hårfön, skulle dock verkligen behöva en då min nuvarande är 9 år gammal & inte verkar vilja vara med länge till!

Paulina


Jag skulle absolut behöva locktången, har samma problem som du med att göra lockar som håller! 🙈

Vilket sammanträffande, skrev precis ett inlägg på min blogg om hur jag önskade mig en plattång i julklapp! Så plattången skulle vara väldigt välkommen hos mig. Har nyligen klippt håret kortare och min nya frisyr behöver en plattång :)

Nicolina


Värmeborsten skulle jag gärna vinna! Jag har ganska platt och tråkigt hår, så att få den och superfluffigt hår skulle vara roligt! :)

Matilda


Värmeborsten är precis vad jag skulle behöva. Jag är nämligen världens lataste när det kommer till att styla mitt eget hår och med värmeborsten skulle jag snabbt få snyggt resultat på nolltid. Win-win. Och inget mer stripigt hår.

Louise


Värmeborsten eftersom jag tror det skulle passa mig perfekt som aldrig orkar styla mitt hår något extra :)

Ida


Plattången 😄

Pia


En värmeborste har jag länge velat ha 😃

Lovis


Värmeborsten skulle vara kul att prova! :D

A


Värmeskyddet låter ju jättebra, men om man inte kan vinna det säger jag plattången.

Kul med tävling och om jag vann skulle jag välja plattången. Den jag har är ca 5 år gammal och inte lika bra som den en gång var.

Ellinore


Skulle välja plattången, har ingen från förr :)

Erica


Plattången, har bara en miniversion nu som blir brännhet om den används.

C


Har exakt samma problem som dej med lockarna, så om e finns nån locktång som gör att lockarna håller längre så sku ja noo bli väldigt glad!!😃 så ja hoppas på att få vinna en sån locktång😇

anna123


Jag vill vara med i tävlingen - mest intresserad av värmeborsten då den ju har alla egenskaper man behöver :D

Paulina


Plattången sku vara super att ha, min är x-antal år gammal å börjar ge upp... :(

Lizette Krooks


Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha locktången! Den superbra och effektiv ut :-)

Matilda


Åh, älskar ditt hår fixat med locktången! 😍 Den skulle jag gärna vinna!

Jennifer


Plattången! Är i behov av en sådan :)

S


plattången 😍👍

Julia H


Jag är med! Värmeborsten kommer jag ha massor av nytta av under brådskande dagar i december. Mitt hår kräver bra verktyg och ordentliga produkter så denhär vore drömmen :)

Här är min mail! He he

Sandra


Jag har en gaaammal locktång som är ruskigt dålig så skulle älska en ny!

Sabbe


Remingtons anywhere curls sku vara roligt att prova på, just för det att jag har så tunt och slätt hår så hittils har det varit svårt att få lockarna att hålla.

Ååh! Jag vill tävla! :D Detta var verkligen en supernajs tävling! Jag skulle definitivt välja plattången eftersom min förra gick sönder för några veckor sedan och denna är en av de jag funderat på att köpa! (Bra inlägg!!)

Locktången, för den gav dig så fina vardagliga lockar! :)

Jag skulle önska att jag vann locktången. Min locktänger gör håret "för lockigt", har aldrig lyckats få till avslappnade naturliga lockar som du fått till med den locktången. Snyggt!

Jag skulle önska att jag vann locktången. Har aldrig lyckats få till avslappnade och naturliga lockar med mina locktänger för de gör håret för lockigt. Du lyckades bra med den här locktången så den hade jag gärna haft hemma :) snyggt!

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

27 saker en blivande 27-åring önskar sig 27 dagar före sin födelsedag
En lyckad kryssning med ett mindre lyckat slut
Randoms vecka 42
Finsk hårvård med Cutrin - för långt och starkt hår
Tio saker jag finner riktigt ointressantaKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12