Saker jag funderat på på sistone

I ungefär en veckas tid har jag försökt komma ihåg att skriva upp en anteckning i mobilen varje gång en tanke som börjat med "varför" dykt upp i mitt huvud, för att sedan kunna skapa ett (förhoppningsvis fyndigt/roligt/intressant) blogginlägg. Här är resultatet: 
 
Foto: Jennifer Sandström 
 
 
VARFÖR....
 
 
...heter typ alla kvinnor Elisabeth i mellannamn?
 
Känns som att man knappt behöver fråga vad kvinnor heter i mellannamn längre, för man vet liksom redan att de antagligen heter Elisabeth (och heter de inte Elisabeth heter de Alexandra). Kan slå vad om att minst 50% av er som läser det här just nu heter antingen Elisabeth eller Alexandra i mellannamn, alternativt att er bästa kompis heter Elisabeth eller Alexandra i mellannamn. Har jag rätt eller har jag rätt??
 
 
...har telefonförsäljaryrket fortfarande inte dött ut?
 
Alltså hur tusan får de tag på min nummer fast jag har hemligt nummer och varför tusan tror de jag vill ägna flera minuter på att lyssna på deras babbel om varför jag borde binda mig i ett års tid till en alldeles "fantatisk" tidningsprenumeration? Förra veckan ringde mig tre stycken telefonförsäljare från olika firmor under en och samma dag, TRE. Jag fattar verkligen inte hur dessa firmor ens går runt, jag menar, köper någon faktiskt vad de säljer? Och i så fall vem? VEM?
 
 
...svarar folk inte då de får en Facebookinbjudan?
 
Finns få (egentligen obetydliga) saker som irriterar mig lika mycket som när folk låter bli att svara på Facebookinbjudningar. Liksom, här har någon skapat ett evenemang de bjudit in dig till, och så låter du bli att svara, trots att värden ser att du sett din inbjudan? Söta öde, det KAN ju inte vara så svårt att svara. Vet du att du inte kommer delta - klicka "kommer inte", är du osäker på om du kommer delta - klicka "kanske", och vet du att du kommer delta - klicka "kommer". Och gör det helst direkt - det är bara onödigt att skjuta upp, för då ökar risken att du glömmer, och det får dig bara att verka oartig och gör det krångligt för värden. Just. do. it. 
 
 
...skriver folk inte sin postnummer när de uppger sin adress?
 
Jag har postat iväg ett par saker via fb-loppis på sistone, och ungefär varje gång jag bett om en adress, har jag fått ett svar i stil med "Sjöholmsvägen 10 a 2". Och man ba OJ vilket bra svar =))) Okej, för- och efternamn kan jag ju se i profilen och om staden finns med kan jag googla fram postadressen, men orka göra det så invecklat för mig som säljare? Bara skriv hela din adress, för tusan.
 
 
...pratar folk i veckor istället för datum?
 
Något som är lika störande som när folk inte uppger sin fullständiga adress, är när folk talar i veckor istället för datum. VARFÖR säger man "passar det på onsdag vecka tolv?" istället för att helt enkelt fråga om det passar den 20.3? HUR skulle jag kunna veta när onsdagen vecka tolv är? Liksom, jo om jag råkar ha kalendern med mig och gräver fram den, men när det bara är så_mycket_lättare_att_säga_ett_klart_och_tydligt_datum.
 
 
...rör man i en massa kläder i butiken man inte ens vill ha?
 
När jag går igenom en klädbutik tar jag i typ varannat plagg jag passerar, och jag fattar verkligen inte varifrån det här behovet att röra i plaggen kommer? Går ju liksom fram och tar tag i plagg i helt vanliga material jag inte ens är ett dugg intresserad av, bara för att släppa dem en sekund senare? WHYYYY. Snälla säg att jag inte är den enda som gör det här?
 
 
...antar folk automatiskt att avundsjuka ligger bakom all kritik?
 
Visst, ibland kan säkert avundsjuka ligga bakom skitsnack osv, men jag tycker det känns som att folk tror allt beror på avundsjuka direkt man säger något negativt om någon eller ger någon kritik, och så är det ju verkligen inte. Liksom, ibland tycker man väl bara inte om människan för att den beter sig dåligt, och det har väl inget med avundsjuka att göra? T.ex. när folk kritiserar Isabella Löwengrips flygande/provokativa bloggsätt, så är det alltid någon som dyker upp bland kommentarerna för att gapa om att alla som kritiserar henne minsann bara är aaaavundsjuka. Logiken i det, anyone?
 
 
...lyckas man alltid välja den långsammaste kassan i butiken? 
 
Inte en gång slår det fel - jag går till kön som är kortast, och vips är det någon som glömt att väga sina frukter eller inte har med sitt kort eller ska springa efter ännu någon vara, och så går kön långsammast framåt ändå. Bästa är ju när man sedan bestämmer sig för att byta till kön bredvid, som tycks gå framåt snabbare trots att den är längre, och så sker något av ovanstående även i den nya kön man bytt till :D adihjsoifhsougfhluifglis.
 
 
...tycker folk att Kardashians är så fascinerande?
 
Jag har noll koll på Kardashians (förutom att jag vet att Kim Kardashian är någon som anses vara väldigt snygg, är gift med Kanye West och har ett eget sminkmärke, typ), så förra veckan bestämde jag mig för att ta reda på what the fuss is all about, och knäppte på realityserien The Kardashians - kändes som en allmänbildande grej att göra, så populära som de tycks vara i vårt moderna samhälle. Men, fattade verkligen inte grejen? VARFÖR är de så fascinerande? Kan någon förklara?
 
 
...gillar folk fastlagsbullar?
 
Fastlagsbullar är enligt mig ungefär det tråkigaste och äckligaste bakverket som finns, men det kan iofs ha att göra med att jag inte tycker om grädde. Så, om man gillar grädde fattar jag väl att en bulle med grädde kan vara helt okej, men folk beter ju sig som om dessa bullar är årets höjdpunkt? Det godaste de vet? Liksom, det är en helt vanlig bulle med lite fyllning. Chilla. 
 
 
...envisas artister med att säga "jag älskar er"?
 
Annars är jag verkligen en Mello-fantast i kropp och själ, men huhhu vad cringe jag tycker de där kärleksförklaringarna som dyker upp när någon går vidare till final är. Vet inte ens riktigt varför, men när artisten får mikrofonen framför sig med frågan "vad vill du hälsa åt alla som röstat?" och artisten utbrister ett "jag älskar eeeeeeeeeeeeeer!!!", då vill jag verkligen dra fram skämskudden. Skulle inte ett "tusen tack för alla röster" eller något räcka och... vara lite mer äkta?
 
 
...taggar folk faktiskt sina kompisar i dessa ”tagga personen som börjar på M, om hen inte svarar inom fem minuter måste hen bjuda dig på pizza” inlägg på Facebook och Instagram?
 
Det här måste ju nog vara ett av de dummaste påhitten på sociala medier hittills... Snälla ni som läser det här och är mina kompisar på Facebook eller följer mig på Instagram - tagga mig aldrig i den här skiten. Kan hända jag blir tvungen att säga upp vänskapen i så fall.
 
 
& Det var mina varför-funderingar, det. Den som har svaren (eller har funderat på samma), please make your voice heard i kommentarsfältet!
 
P.s. Läs också mina tidigare funderingar från år 2015 här Haha, själv tycker jag att alla heter Maria i mellannamn! Känns som att det är det vanligaste mellannamnet för tjejer födda på 80- och 90-talet :D

Svar: Ja men det är nog inte heller alls ovanligt!
Daniela Skoglund

Aa


Vad fin jacka! *smiley med hjärtögon* varifrån? :)

Svar: Tack! Esprit 😊
Daniela Skoglund

Ida


Håller med Mette, känner knappt någon som heter Alexandra eller Elisabeth i andra namn men alla heter ju Maria!

Och fastlagsbullar är helt enkelt bäst. Det är nog du som är den konstiga i detta fall! :D Runebergstårtan kan man dock skippa enligt mig.

Svar: Nu när ni säger det kommer jag faktiskt på flera mellannamns-Marior också! :D Och Runebergstårtor, mmmmmm ❤️
Daniela Skoglund

Alltså det känns som att vi delar hjärna ibland! ... och min bästa vän i lågstadiet (och ännu goda vän) heter Elisabeth i andra namn :D

Svar: 😀😀😀👌🏻
Daniela Skoglund

Men alltså ja, speciellt det där sista! Så jobbigt att behöva se de där bilderna i sitt flöde. Det där med facebookevenemang så brukar jag svara direkt om det är någon av vännerna som t.ex. bjuder in till fest eller om det är någon som bjuder in en till ett evenemang man ändå tänkt gå på. Det som jag igen stör mig på med facebookevenemang är när personer bjuder in mig till något stort jippo som jag ändå inte tänkt delta i. Det räcker väl med att jag ser att den och den personen är intresserad av eller ska delta i den och den paneldebatten med den och den riksdagskandidaten, jag är inte ett dugg intresserad av att delta själv. Hohho, jaa.. borde kanske bara sluta slösurfar så mycket på facebook. :D

Svar: Ja alltså syftade på evenemang som ordnas av ens vänner eller bekanta!! Det där med att bli inbjuden till stora jippon kan jag också störa mig på...
Daniela Skoglund

Sorry jag taggar allt och alla i alla facebookinlägg :'D

Svar: 🤦🏼‍♀️😁
Daniela Skoglund

Anonym


Hej från en som heter Elisabeth i mellannamn! Det gör dessutom min mamma och mormor också.

Svar: Hej hej! Jag heter också samma som min mamma i mellannamn - tycker det är en fin tradition, även om mitt namn är fult :D
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

CAIA Cosmetics recension - mascara & läppstift
Getter, hästar och Inre Hamnens Terrass
Randoms vecka 28
Tre ord folk ofta stavar fel
Alias, Zip Park och en massa bostäderKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12