Tre olika vänner svarar på samma frågor om mig

För en tid sen såg jag att Hannalicious publicerade ett blogginlägg där hon lät tre olika personer svara på samma frågor om henne, och jag tyckte det var en så rolig idé, att jag bestämde mig för att göra ett liknande inlägg själv. Så, jag frågade tre stycken av mina närmaste vänner om de kunde tänka sig svara på några frågor om mig i bloggen, och till min glädje ställde alla gladeligen upp! Så, jag hittade på tio frågor, och för att göra det hela så intressant som möjligt, valde jag tre så olika personer som möjligt - de alla har olika yrken, alla är uppvuxna i olika städer, alla är har känt mig olika länge, alla är olika gamla, osv osv osv. I present you:
 
Emppu, Heidi och Josefina!
 
Längst till vänster har vi 26-åriga Emppu från Vanda, som jag lärde känna i samband med fysioterapistudierna år 2012. I mitten har vi barnträdgårdsläraren Heidi, 25 år, uppvuxen i Kristinestad och som jag känt mer eller mindre hela livet. Och längst till höger har vi Josefina, en 24-årig estenom som man kan säga att jag blev vän med tack vare en slump och genom gemensamma bekanta i Vasa för fem år sedan. 
 
Till frågorna och svaren: 
 
 
1. Vad var ditt första intryck av Daniela?
 
Emppu: Jag träffade Daniela för första gången på nyårsafton 2010 då Niko ordna fest hos sig. Tyckte direkt att hon verka vara en väldigt öppen, glad och rolig typ. Minns ännu också hur jag tänkte då att ”med henne skulle jag nog kunna bli kompis!”. Det roliga och samtidigt lite konstiga var att hon hade också tänkt på samma sätt! Så råkade det sig att vi båda börja studera fysioterapi vid Arcada ett par år senare och blev jättebra vänner.
 
Heidi:  I och med att vi träffades första gången för nästan 20 år sedan kommer jag inte ihåg mitt allra första intryck av Daniela. Tror ändå att det var ett väldigt gott intryck jag fick eftersom jag kom ihåg Daniela flera år efteråt när vi träffades igen.
 
Josefina: En väldigt artig, glad och pratsam person. 
 
 
2. Om Niko inte fanns och Daniela var tvungen att gifta sig med en kändis, vem skulle hon välja då?
 
Emppu: Hmm det här är en ganska svår fråga…men jag tror att Wentworth Miller kunde vara ett ganska bra alternativ, speciellt om han på riktigt vore som Michael Scofield i Prison Break (och heterosexuell, heheh)!
 
Heidi: Ja hörni det här var nog en svår fråga... Nu är det inte så ofta jag och Daniela pratar om kändisar men skulle jag vara tvungen att gissa kan jag nog tänka mig att hon skulle gifta sig med Zac Efron :D
 
Josefina: Hmm, vet att hon gillar bland annat Zac Efron och Sami Uotila men vet inte om det är någon Daniela skulle vilja gifta sig med?
 
 
3. När blir Daniela arg/upprörd/irriterad?
 
Emppu: Det här vet säkert alla som har följt med Danielas blogg, det vill säga då Niko äter Danielas CHOKO utan lov! Människor som bryter sina löften samt egoistiska människor som totalt struntar i andra känslor kan också göra henne väldigt arg.
 
Heidi: Daniela blir sur/irriterad om man avtalat en tid men är försenad (om det händer många gånger skulle jag våga påstå), sen kan hon bli riktigt irriterad på Facebookloppis-typer som inte dyker upp när de ska och typ inte har med pengar till det som de ska köpa. 
 
Josefina: När Niko tjuvar hennes choklad eller när någon överlag tar av hennes mat, när någon hostar rakt ut i luften och när hon förlorar i något (förlorar gör hon dock väldigt sällan).
 
 
4. Beskriv Daniela med tre ord:
 
Emppu: Utåtriktad, effektiv och omtänksam.
 
Heidi: Passionerad! People-person! Sisu!
 
Josefina: Social, vänlig och vacker.
 
 
5. Vad tror du Daniela skulle göra om hon hittade en 500-euros sedel på marken?
 
Emppu: Hon skulle nog definitivt ta upp sedeln från marken, men jag tror att hon skulle fundera länge på vad hon borde göra med den. Först skulle hon antagligen ringa sin mamma och fråga om råd. Ifall hon på något sätt skulle få veta vem sedeln tillhör skulle hon nog bestämma sig för att ge sedeln åt henne/honom om möjligt. Ifall hon inte skulle få reda på ägaren skulle hon nog behålla den själv, för inte kan man ju kasta den i skräpkorgen heller?!
 
Heidi: Jag tror Daniela skulle se sig omkring för att se om det finns människor runtomkring henne som eventuellt har kunnat tappa sedeln. Vem går ens med så stora sedlar på sig? Eller sedlar över huvudtaget? Äldre människor främst kanske. Jag tror dock att om en sedel bara skulle ligga på marken sådär bara skulle Daniela nog ta den.
 
Josefina: Tror hon skulle behålla den och shoppa och äta god mat eller spara den till någon resa.
 
 
6. Skiljer sig Danielas blogg-jag från hennes riktiga jag? I så fall, hur?
 
Emppu: Ärligt sagt så tycker jag att Daniela har en väldigt mångsidig blogg där hon skriver bland annat om sina tankar, åsikter, vardag och helger på både gott och ont. Då jag själv läser hennes inlägg låter det nog som den Danielan jag känner.
 
Heidi: Jag tycker Danielas blogg-jag och riktiga-jag inte skiljer sig så mycket från varandra. Jag och Daniela har lång vänskap så vi pratar självklart om saker hon eventuellt inte skrivit om på bloggen, men jag tycker definitivt att hon ger en bra bild av hur hon är utanför bloggen. T.ex. bjuder Daniela på sig själv både på bloggen och i verkligheten, hon delar med sig av sina åsikter och diskuterar gärna både stora och små saker, hon är en glad typ som också vågar uttrycka sina negativa känslor.
 
Josefina: Nej, jag tycker hon är sig själv i bloggen. 
 
 
7. Vad är Daniela riktigt bra vs riktigt dålig på?
 
Emppu: Daniela är duktig på att skriva och att stå upp för sina åsikter. Något hon är dålig på, vilket jag tror hon också någon gång själv har medgett, är att hon är dålig på att förlora. :D Det vill säga hon kan ta det ganska hårt då hon förlorar i något viktigt, eller ibland också mindre viktigt. Men jag tror faktiskt att hon har blivit bättre på det under den senaste tiden!
 
Heidi:  Daniela är väldigt bra på att ta kontakt med nya människor, hon får en att känna sig välkommen vare sig man är en ny bekantskap eller någon hon känt länge. Hon är även väldigt bra på att planera och utföra program (t.ex. Olika lekar eller diskussionsämnen). Jag har nog aldrig tyckt att Daniela är dålig på nånting? Men ska ja tro hennes egna ord så är hon lika dålig på att laga mat som mig :D
 
Josefina: Bra på att ordna olika "festlekar" och mindre bra på att förlora..
 
 
8. Vad är det viktigaste i livet för Daniela?
 
Emppu: Familjen
 
Heidi: Familjen är nummer ett!
 
Josefina: Att ha ett jobb hon trivs med, ha bra kontakt med sin familj och vänner, bo på ett ställe hon trivs på och resa mycket. 
 
 
9. Om Daniela var en muminfigur, vem skulle hon vara och varför?
 
Emppu: Snorkfröken, eftersom hon är också blond (hehe), hurtig och relativt temperamentisk. Dessutom har hon också en bror!
 
Heidi: Too-ticki. För att Daniela också gillar vintern och hon är inte rädd att kavla upp ärmarna om ett problem ska lösas!
 
Josefina: Hmm, valet var mellan mumintrollet och lilla my, men jag tycker Daniela har flera egenskaper som lilla my: rättvis och vänskaplig och ställer upp för sina vänner. 
 
 
10. Och sist men inte minst - berätta om ett knasigt minne du och Daniela delar tillsammans!
 
Emppu: Oj det finns nog många…men då vi desperat letade efter en ”post office” i St Petersburg för att posta våra vykort! Enligt hotellpersonalen borde det ha funnits en bakom Eremitaget, men vi hittade den aldrig och ingen varken förbigående eller personal på Eremitaget kunde hjälpa oss. Till slut gav vi upp och besökte Eremitaget. Efter vårt muséumbesök lyckades vi ännu i misstag gå ut ur fel ända (det behövdes en biljett för att slippa in tillbaks), men DÅ såg vi en skylt på väggen där det stod ”post office” inne i Eremitaget! Efter att ha förklarat situationen slapp vi förbi kön som var till någon slags diamantrum för att komma till post officen. Efter detta slapp vi till och med in tillbaks för att kunna hämta våra rockar från andra ändan, då var vi nog ganska skrattfärdiga och nöjda!
 
Heidi:  Året var 2012. Jag sommarjobbade på Åland och Daniela var där med sin familj på semester. Vi möttes upp och gick tillsammans på Rock Off. Vi var där för att se Loréen som tidigare samma år tagit världen med storm med Euphoria. Efter uppträdandet skulle vi ta en bild på Lorre och MED Lorre. Så fort hon klev av scenen sprang vi ut från området, utan att tänka på att Daniela inte hade ett festivalarmband utan bara en engångs-biljett. Stängslet backstage var ganska lågt så vi fick se en skymt av artisten och vi fick till och med en bra bild på henne, men ingen MED henne. Vi fick veta att Loréen var påväg ut på scenen igen för att signera autografer och då slog det oss att Daniela ju inte har något festivalarmband. Daniela skickade iväg mig för att få en plats nära scenen och lovade hederligt att hon visst skulle slippa in igen, “keinolla millä hyvänsä” (=på ett sätt eller annat) och att vi skulle mötas upp vid scenen. Jag var inte helt övertygad om att Daniela skulle slippa in på det lilla området med många vakter, åtminstone inte utan problem. Döm om min förvåning när Daniela kommer leende mot scenen och möter upp mig en stund senare. Sen att vi var de enda vid scenen som fick ta en bild tillsammans med Loréen var pricken över i:e
 
Josefina: Då vi var i visby och skulle dricka vin utomhus men vi saknade en vinöppnare. Vi försökte med diverse saker för att få upp korken men gav till sist upp och gick till en restaurang för att öppna flaskan..
 
 
...och ÄNTLIGEN får jag slänga in några kommentarer, hehe. Är ju så van med att själv ha ordet på bloggen, att det kändes konstigt att kopiera in någon annans texter och inte ha makt över vad som står och hur allt uttrycks #controlfreak =) Konstigt, men bra, såklart - fick mig nog både flera goda skratt och ett riktigt varmt hjärta när jag läste igenom svaren. Det där med att två av tre knasiga minnen handlade om att jag skulle ta mig någonstans dit jag egentligen inte hade rätt att gå pga ingen giltig biljett kändes dock väldigt otippat (brukar ju ha stenkoll på sånt vanligtvis!), och minst lika otippat var det att ALLA trodde jag skulle behålla 500-euros sedeln?!?!?! Söta öde, mitt samvete skulle ALDRIG klara det :D Men annars kändes det tryggt att få veta att de skulle gifta bort mig med män som faller mig i smaken, att de aldrig skulle få för sig att sno min choko och att de ändå verkar tänka mest positiva saker om mig, och jag älskade hur bra deras personligheter kom fram när jag fick svaren - Josefina svarade kort och koncist inom femton minuter, Emppu skrev långa och genomtänkta svar hon mejlade åt mig i ett word-dokument och Heidi satt och filosoferade över svaren medan hon var i bastun :D Så olika men så viktiga för mig, alla tre ♥
 
Hoppas ni tyckte det här inlägget var kiva läsning, och tack Emppu, Heidi och Josefina för att ni ställde upp =) Glad torsdag på er! Karolinas kaos

http://karolinaskaos.com


Dehär va ju helt superkul idé, kan va ja snor nångång i framtiden hehe.

Svar: Gööööör de, sku va SÅ kul att läsa! :D
Daniela Skoglund

Ida - foto & häst

http://prinsesc.blogg.se/


Så roligt inlägg! :D

Svar: Skoj om du gillade! :)
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Åtta serier jag sett på sistone
Månadens bok, 11/23 - Äta kakan och ha den kvar
Att fylla trettioett
Stora listan om fest
Snäll mot mig självKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12