De populära resemålen jag inte föll för

- Detta är ett av de tidsinställda inläggen som borde dyka upp medan jag är i Marocko - 
 
Nu när jag en gång är på resa, tänkte jag att jag lika gärna kunde snacka lite resor i ett av de tidsinställda inläggen. Detta är dock inget av de typiska reseinläggen som brukar kretsa i bloggvärlden (ni vet, resebucketlists, olika guider och listor på länder man besökt), utan i dagens inlägg tänkte jag lista några populära resemål jag inte föll för. Ett sådant inlägg har jag faktiskt aldrig sett någon göra tidigare! 
 
Jag har aldrig ångrat en resa eller varit på en resa jag tyckt varit direkt dålig, men bland alla de länder och städer jag besökt, är det väl ganska självklart att det också funnits platser jag inte riktigt gillat, inte riktigt förstått charmen med, inte riktigt känt något behov av att upptäcka mera av eller helt enkelt inte fallit så där pladask, trots att de flesta andra som besöker/besökt ställer, tycks ha gjort. Dessa resemål, är följande: 
 
 
 
KÖPENHAMN
 
Europas bästa huvudstad tycker många, inte desto mer märkvärdigt än typ Helsingfors, Stockholm eller Oslo, tycker jag. Hit reste jag på tjejweekend på våren 2015, och även om vi hade tre roliga dagar i Köpenhamn, hade vi också extrem otur (det var fågelskit i håret, stulna plånböcker, borttappade kompisar och missade bussar, bland annat), vilket kanske delvis kan ha att göra med hurudan eftersmak det lämnade av staden. Men ja, alltså tyckte bara inte staden var något extra. Ok shopping, ok mat, ok fint, ok bra stämning, ok trevliga människor och så vidare, men inget mer än så. Minns jag rätt tyckte Emppen rätt lika då vi åkte hem!
 
♦♦♦
 
PARIS 
 
Parisresan gjorde jag så sent som för ungefär ett halvår sen, tillsammans med min pojkvän. Paris kändes som en must-see stad, så när vi råkade hitta billiga flygbiljetter, bokade vi och åkte spontant iväg. Jag är väldigt glad över att vi varit i Paris och fått se Eiffeltornet, Notre-Dame, Louvre och allt det där, men ingen av oss känner något som helst behov av att åka tillbaka. Liksom, nu har vi sett det där, och bra så. Två dagar räckte för oss. För mig tror jag mycket handlade om att jag inte alls kände mig hemma i Paris, utan upplevde Paris mer som en stad där typ rika modemänniskor hör hemma? Kan hända det bara är min egen uppfattning, men kände mig hur som helst väldigt malplacerad där bland alla snyggt klädda människor, svindyra restauranger och lyxiga butiker.
 
♦♦♦
 
NASSAU
 
I samband med en två veckors Floridaresa jag och min pojkvän gjorde i början av 2017, passade vi också på att åka på en några dagars kryssning med Royal Caribbean, varav ett stop var Bahamas huvudstad Nassau. Vi trodde vi skulle kliva av och mötas av ett paradis, men verkligheten var en annan. Det som jag upplevde var värst var nog hur himla dåligt, obehagligt och påträngande (på gränsen till skrämmande) alla försäljare betedde sig, men upplevde också att det var väldigt smutsigt, att det fanns få fräscha matställen och bra shoppingmöjligheter (den "stora shoppinggatan" var typ öde och fylld med skräp). Dessutom var det väldigt svårt att få pålitlig hjälp gällande något alls (t.ex. om man skulle ordna transport eller fråga om vägen), vilket drog ner på vårt humör rejält, med tanke på hur begränsad vår tid där var. Till råga på allt regnade det också, så ja, vår vistelse i Nassau hör nog inte till våra bästa reseupplevelser. Kanske faktiskt den sämsta av dem alla.
 
♦♦
 
 LONDON
 
London har jag egentligen inget ont att säga om, det är bara att jag inte tycker London var så där himla f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t som alla andra verkar tycka. Åkte dit våren 2011 med Annette (som dessutom bott i London i några år), och vi hade fyra fina och soliga dagar i staden. Åt och drack goda och typiska Londongrejer, shoppade massor, hängde i Hyde Park, kollade in Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, och allt som hör till. Var nöjd och glad med hela resan, men har inte en enda gång efteråt känt den där "MÅSTE ÅKA TILLBAKA TILL LONDON ASAP!!!" känslan som alla andra verkar känna, efter att de kommit hem därifrån.
 
♦♦♦♦
 
& Det var resemålen jag inte föll för, det. Vi får se hur det blir med Marocko - en flipp eller flopp! Stay tuned i några dagar till, så får ni veta. 
 
♦♦♦♦
 
P.s. Vilka resemål föll DU inte för? Lämna en kommentar eller skriv ett inlägg du med vetja - skulle vara så himla intressant att få veta! 
 
P.p.s. Ett inlägg med resemålen jag föll pladask för kommer också dyka upp inom kort.
 
P.p.p.s. Sista chansen att delta i tävlingen om presentkortet idag före klockan slår 00.00.Jenn - forever abroad

http://https://jennifersandstrom.se


Kanske har det att göra med att förväntningarna liksom byggs upp inför resor till städer som är så populära och alla tycks älska hit och dit? Och därför blir upplevelsen inte lika slående som många andra mindre hypade resmål, en liten teori ;)

Och tänkte genast: vill nu höra vilka dina favoritresmål varit. Så tur att det är på kommande, hehe.

Hoppas ni har det fantastisk <3

Svar: Ja, kanske! Och haha, vad passligt :) Tack!
Daniela Skoglund

Spännande inlägg! Jag föll inte pladask för Bali som alla andra verkar göra. Misstförstå mig rätt, stället är verkligen ljuvligt med stränder, hav och supergod mat. Men precis som kanske med din resa till Köpenhamn, var det händelser om omständigheter som gjorde att jag absolut föredrar Thailand framför Bali!

Svar: Spännande! Jag har också varit intresserad av Bali, men osäker på om jag verkligen skulle gilla stället.
Daniela Skoglund

Håller med på London, och så ett ställe som jag inte fallit för och bara hållit mig bort från är Dubai. Nu kanske man inte ska döma ett ställe innan man varit där, men tror jag skulle känna så som du kände i Paris - att jag helt enkelt känner mig malplacerad där. Förstår bara inte hypen med Dubai..?

Kul inlägg! :)

Svar: Oj vad förvånad jag blir av att någon annan än jag tänker lika som mig gällande London! Dubai däremot tyckte jag var jättehäftigt, tror mycket av hypen har att göra med att det bara är så himla annorlunda jämfört med typ något annat. Så upplevde åtminstone jag det :)
Daniela Skoglund

Corinne Grönholm

http://corinnegronholm.com


Men åh, jag som älskar Köpenhamn! Vad kul att det är så olika ändå :) För mig var Aten så, inget ställe jag skulle åka tillbaka till. Allt var helt bra och så men fastnade inte alls för staden. Ganska roligt ändå att man kan uppleva resemål så olika :D

Svar: Ja men eller hur! Men skulle ju vara ganska tråkigt också om alla upplevde allt lika.
Daniela Skoglund

Jag föll inte för Thailand. Kan väl tänkas för att vi var till Phuket och var mitt i högsäsongen bland alla andra turister. Dessutom hade vi inte rest så mycket på den tiden och åt mest pizza, lövbiff och pasta. Jag tyckte mest att det var som Kanarieöarna ungefär, fast varmare och med längre flygresa. Samma fulla finska turister, samma plojförsäljare och inget "äkta" överhuvudtaget.
Jag skulle inte tacka nej till att resa till Thailand igen, men skulle nog välja ett annat ställe i så fall.

Svar: Alltså jag är så tudelad gällande thailand! på ett sätt lockar resemålet massor med tanke på alla fina bilder och att så många verkar gilla det, men så verkar det också finnas många som tycker och tänker precis som du. Så svårt att avgöra om det då är värt att satsa på en resa dit, när det är så lång flygresa och allt!
Daniela Skoglund

Jätteintressant inlägg! Det beror säkert jättemycket på just vad man har för förväntningar och hur man har byggt upp förväntningarna, men också en hel del på ren tur/otur (väder, boendet, olyckor osv...). Ett ställe som alla verkar älska som jag tyckte var helt okej, men inte så mycket mer än det, är Barcelona. Det kan bero på att jag redan var kär i Madrid och trodde att Barcelona skulle vara som Madrid men med hav och strand (perfekt liksom). Men det var det ju inte... Kan också bero på att vi råkade på några riiiiktigt floppiga restauranger och vädret inte var det bästa... Men, kan ändå absolut tänka mig att ge Barcelona en andra chans :D

Svar: Haha, där ser man hur olika folk upplever att resa - jag älskade barcelona! :D
Daniela Skoglund

Annika/Resfredag


Jag föll inte heller för London första gången, eller ja, gångerna - men sist jag var där föll poletten ner! 😊

Svar: Hmmm, okej! Kanske jag borde ge london en ny chans nångång? Vem vet.
Daniela Skoglund

Anonym


London, Berlin och Helsingfors! Alla ok städer och roliga pga folket man känner som bor där (och finns såklart mycket att göra/bra restauranger osv), men som städer upplever jag dem rätt fula och trista. Inget att hänga i julgranen liksom, hehe. Tur alla får tycka olika :)

Svar: Precis så är det :) Jag älskar ju Helsingfors, men det beror ju exakt på att staden är så personlig för mig. Skulle jag inte ha bott där skulle jag knappast fallit för Helsingfors heller.
Daniela Skoglund

Håller med om Nassau! TRIST! Man borde ha haft allt på klart o tajji en taxi långt därifrån direkt man kom i land. London ha jag aldrig vari till och har inget intresse av att besöka heller :D Kanske de väcks nått intresse om nån tid, men hittills nä.

Sedan Los Angeles ei huhhu, löns inte att förvänta sig något så är de kanske kul, men annars väääldigt överhypat, för stort och för grått (Santa Monica o Beverly Hills e ju kul men resten liksom).

Tväremot va ja positivt överraskad av både Amadores/Gran Canaria och Alanya/Turkiet :D Förvänta mig säkert någo skräp för att "de e så turist och alla åker dit" men dom båda överraskade mig på ett bra sätt. Tror kanske de sku kunna vara samma med Bali (nya kanarieöarna HEHEHe), tror jag kanske sku kunna trivas rätt bra där :D *drömmer om alla frääscha bowls och avokadon man sett på bild*

Svar: Oj vitsi att nån annan tänker lika som jag om Nassau!! Håller så me dig om hu man borde ha gjort, sku kanske ha vari en helt annan upplevelse då. Men.... Los Angeles ha ja sett som värsta drömresemåle.. Jahapppp :D
Daniela Skoglund

Hm, håller i så fall mest med om Köpenhamn. De andra tycker jag är rätt trevliga. :-)

Svar: Ja men man har ju märkt att folk tycker jäääätteolika i dessa frågor. Har t.ex. också nån säga att hen inte alls gillade New York, vilket jag igen då inte alls kan förstå 👀
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, genuin, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Våra sju senaste hemlagade maträtter
Randoms vecka 43
Tråkiga nyheter, trerätters hemma och en stor saknad
Bo i radhus vs höghus - fördelar och nackdelar
Två Netflixdokumentärer alla borde seKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12