Målen för tiden i Vasa - hur gick det?

Vet ej om ni minns det, men en kväll i mitten av september då jag hade enorm hemlängtan till Helsingfors, listade jag mål för de kommande åtta månaderna här på bloggen (klick), så att tiden här i Vasa hoppeligen skulle kännas lite lättare. Nu har månaderna plötsligt passerat, och det är dags att ta en titt på hur det gick!
 
 
★  Gymma flitigt på Wasa Sports Club
 
En av de allra bästa sakerna med att bo i Vasa är ju utan tvekan att världens bästa gym finns här. Och vet ni vad??? Jag skrev ju i bloggen för en tid sen att drömmen vore att hitta någon som vill hyra ut sitt kort till WSC, och någon dag efter det läste jag att någon ville hyra ut sitt gymkort till WSC från och med mitten av september till 31.5, det vill säga från och med exakt när jag ville börja till samma dag då mitt jobbkontrakt tar slut. Då om någonsin kändes det lite meant to be att jag nog ska vara i Vasa nu. Hämtade kortet i fredags och är så orimligt taggad inför att få gymma där i åtta månader, att jag ej finner ord. Första passet väntar idag, wiiieee!
 
Kommentar nu: Känns som om jag typ spenderat mer tid på WSC än hemhemma under dessa månader, så check! Och OJ vilken stor glädje alla dessa pass skänkt mig, så himla glad över att jag lyckades få ett kort hyrt exakt för de datumen jag varit här. 
 
 
★ Spara pengar
 
En väldigt stor fördel med att bo hemhemma en tid, är ju att det ger en möjlighet att spara mera pengar. Har gjort upp sparmål för varje månad och för första gången i mitt liv gjort en budget, så att målen ska bli lättare att nå. Om budgeten håller ska bli spännande att se, men vi kan säga så här: Om jag i slutet av maj nått mitt ekonomiska mål för den här tiden, kommer jag vara så förbaskad nöjd och glad. Den summan sporrar mig något enormt, så vore verkligen toppen om jag lyckades!
 
Kommentar nu: Med tanke på att jag åkt på två oplanerade resor under den här tiden (Marocko och Bulgarien) hade jag redan accepterat att jag antagligen kommer lämna minst några hundringar ifrån summan jag ville få sparad, men vet ni vad? Jag loggade nyss in på nätbanken och såg att jag klarade det ändå!!! JAG UPPNÅDDE MITT EKONOMISKA MÅL. What a feeling. Wow.
 
 
★ Utveckla mina kunskaper inom barnfysioterapi
 
På tal om något som sporrar, så är nog det faktum att jag kommer lära mig enorma mängder om barnfysioterapi, något som också verkligen motiverar mig. Har drömt om att få jobba en längre tid med barnfysiotetapi sen jag började studera, och nu blir den drömmen sann. Håller alla tummar och tår att det kommer kännas lika rätt och bra som jag trott! Skulle vara enormt skönt att om åtta månader kunna konstatera att jag verkligen verkligen verkligen arbetsmässigt hittat rätt linje nu.
 
Kommentar nu: Det har känts ÄNNU mer rätt och ÄNNU bättre än jag hade trott. Hade inte kunnat ha ett bättre jobb här. Är evigt tacksam för att jag fick den här chansen och kommer bära med mig allt jag lärt mig för resten av livet. 
 
 
★ Spendera massvis med tid både med familjen och mina Vasavänner
 
Har så många viktiga människor här i Vasa också, att jag är väldigt glad över att jag under de kommande åtta månaderna kommer att ha möjlighet att umgås mycket mer med dem. Dock är ett mål också att besöka Helsingfors MINST en gång i månaden med tanke på alla viktiga människor jag har där också, men det ska väl inte bli någon större utmaning att uppnå.  
Kommentar nu: Förutom gymmet och jobbet, är ju nog också människorna en av de största orsakerna till varför jag trivts så bra här. Min familj, mina släktingar och alla mina Vasavänner har förgyllt den här tiden något enormt. Och ja, målet att besöka Helsingfors minst en gång i månaden är också uppnått, så check där med!
 
 
★ Lära känna nya människor
 
Ja, under den här tiden skulle jag absolut också vilja lära känna nya människor! Har ju nu tid att lära känna mina Vasavänners vänner lite bättre, och så finns det rätt många bloggare i Vasa jag flera gånger tänkt att det skulle vara kul att träffa, så får försöka förverkliga det nu =) Det brukar väl annars också ordnas en del bloggrelaterade evenemang i Vasa, så dem ska jag delta i flitigt bara möjligheten finns! Och på tal om bloggrelaterade grejer - ifall det skulle ordnas en blogg-gala i stadshuset här i år igen (hoppas hoppas hoppas!) så skulle jag ju redan färdigt befinna mig i rätt stad. Stoooor fördel :D
 
Kommentar nu: Har lärt känna en massa nya härliga bloggmänniskor (Chevelle, Ellen och Sofie, för att nämna några), men också träffat nya människor som inte har något med bloggvärlden att göra (ping, Filippa!) samt kommit många vänner närmare. Och ja, någon gala blev det ju tyvärr inte, men har ändå sprungit på så många bloggevent att jag tappat räkningen, så det har nog räckt gott och väl ändå (hoppas naturligtvis ändå på att Galan gör comeback i år!). 
 
 
 ★ Ordna en lite större 25-års fest (?)
 
Att jag vill ordna ett ordentligt 25-års firande har jag länge haft i tankarna, men har inte riktigt vetat hur jag ska förverkliga det. Nu har jag insett att jag bor i ett hus som skulle utrymma en stor mängd vänner, så det känns inte alls tokigt att tänka att jag kunde ordna en hejdundrande fest här. Kan i och för sig hända att mamma inte är av samma åsikt, har nämligen inte ännu presenterat denna idé åt henne hehe... Men vi får se, vi får se!
 
Kommentar nu: Mitt 25-års firande blev min bästa födelsedag någonsin - blir nog svårt att toppa den festen.
 
 
★ Skaffa ny dator
 
Alltså, nu har jag stått ut med min söndriga dator så länge, att jag ej ORKAR mera. Så, när min lön från nya jobbet börjar rulla in, är planen att belöna mig själv med en ny dator. Det kommer också att underlätta mitt bloggande enormt och således hoppeligen göra bloggen ännu bättre, för att blogga med den här datorn har nog minst sagt varit nervprövande de senaste månaderna... Till och med Niko sa "Danne, du som ägnar så där mycket tid åt att blogga, HUR orkar du göra det med en så där dålig dator?!", och ja, alltså har ingen aning hur jag har orkat. Det är nog hög tid att åtgärda detta nu. 
 
Kommentar nu: Alltså, ja, jag köpte ju en ny dator, men det visade sig vara ett ganska uruselt köp och jag vet inte hur många gånger jag redan fått springa av och an med den på service på grund av olika problem. Så, ny dator? Ja. Bra dator? Nej. 
 
 
★ Gå till frissan
 
På hösten hör det till att gå till frissan, tycker jag. Dessutom befinner sig min personliga frissa (= Niko) nu för tiden flera hundra kilometer ifrån mig, så blir ju illa tvungen att hitta en ny lösning nu (kanske ändå lika bra med tanke på hur det gick i våras). Ser hur som helst jättemycket fram emot ett riktigt ordentligt frissabesök där både färgen och längden fixas till, och tänkte kanske till och med våga mig på någon liten förändring! Frissan har jag också redan valt (kan ni gissa vem? :D), så nu gäller det bara att boka tid också.
 
Kommentar nu: Tiden bokades till Chevelle och hon kämpade på med mitt hår i sex timmar. Trodde hon aldrig skulle vilja se mig mer efter det, men turns out vi blev goda vänner istället. Så kan det gå!
 
 
★ Ha en lyckad södernresa
 
Är det något jag ser fram emot med den här hösten, så är det ju nog ändå mammas 50-års resa till Madeira. Nu har vi sett fram emot den här resan i många, många månader, och äntligen börjar det närma sig! Ska bli så himla härligt att åka iväg till värmen en vecka i oktober, och dessutom med världens bästa människor. Längtarrrr. 
 
Kommentar nu: Åh, Madeira. Vilken fantastisk resa det blev! Mamma nämner fortfarande typ en gång i veckan hur glad hon är över att vi åkte och hur mycket hon uppskattade resan. Ni kan läsa om den bland annat här
 
SUMMA SUMMARUM: 
 
9/9 mål uppnåda, även om ett av dem (datorn) ej blev uppnått på optimalt sätt. Men ändå - inte illa, om man nu får säga det själv =)vilket roligt inlägg!

Svar: =) tack!
Daniela Skoglund

Härligt att målen blev uppfyllda, gillar inlägget också väldigt inspirerande!

Svar: Tack ska du ha, vad roligt att höra! :)
Daniela Skoglund

Mrs Kjellström

http://mrskjellstrom.se/


Va kul att dina mål uppfylldes :D

Svar: Ja verkligen!
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

Nominerad till Årets blogg & Årets personliga blogg på Galan -16. Framröstad till Årets blivande stjärnskott hos blogg.se -17. Skrivs av en 25-årig färgstark finlandssvensk Helsingfors- och Vasabo, som kännetecknas av långt blondt hår och ett högt skratt. Varmt välkommen till Danielas Dagbok, i denna blogg finns det inte brist på någonting!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Sju saker jag inte förstår mig på
Vinnaren av Liggboxen + specialerbjudande!
Det somrigaste sommarveckoslutet
Randoms vecka 29
Tankar kring att unna sigKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Shopping · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12