Bröllopsbloopers

Från fina bröllopsminnen till bröllopsbloopers - redan i tidigt skede av planeringsfasen skrev jag bland annat meningen "Jag varken vill eller kan lova att vi kommer leverera en perfekt dag från morgon till kväll, för då kommer nog väldigt många (inklusive vi själva) att bli väldigt besvikna" i det här inlägget. Och det var väldigt bra att jag hade den inställningen från början, att allt knappast skulle bli perfekt, för även om vårt bröllop kändes både otroligt lyckat, fint och minnesvärt, var det både ett och annat som gick på tok. Så, här kommer en lista med bloopers från vårt bröllop, som förutom bloopers också innehåller saker som harmar nu i efterhand, bara inte gick som tänkt eller vi känner att vi borde gjort annorlunda. 
 
Kändes passligt med en bild där jag både grinar och blundar här
 
● En missfärgad ring
 
Den första bloopern inträffade före själva bröllopsdagen ens anlände - vi plockade nämligen fram min vigselring från asken där den väntat i några månader, bara för att konstatera att den blivit missfärgad. Istället för att blänka i fint silver såg en del av ringen kopparfärgad ut, och även om det kanske är sånt man får räkna med (eller?) när man tycker det är onödigt att spendera mer än 150 euro på en vigselring, blev vi ändå riktigt förvånade - min förlovningsring är i samma material och av samma märke, och den har minsann inte blivit ett dugg missfärgad trots att den varit i daglig användning i snart 1,5 år. Nåväl, som tur är ringarna inget någon av oss lägger så stor vikt vid - Niko ska reklamera den nästa gång han åker till Helsingfors, så får vi se vad som händer. 
 
● En darrande man i kyrkan
 
Min första tanke när jag såg Niko i kyrkan? Oj vad snygg han är. Min andra tanke när jag såg Niko i kyrkan? Oj, han mår verkligen inte bra. Vi båda visste att kyrkan kunde bli tuff för Niko i och med att han inte gillar att stå i centrum och det är exakt det man gör på sitt bröllop, speciellt i kyrkan, och när jag närmade mig honom insåg jag att han skakade så mycket att man hade kunnat tro att han hade hypotermi. Enligt hans egna ord tänkte benen vika sig, så när jag tog armkrok var det bara att ta ett förbaskat hårt grepp och försöka hjälpa till med att hålla honom stående. Tur man gymmar regelbundet - skakandet och gelébenen höll nämligen i sig under precis hela vigseln.
 
● Burkarna som ställde till det
 
Min bror hade inte bara fixat en ursnygg bröllopsbil åt oss, utan han hade också knutit de traditionella burkarna som släp efter bilen. Problemet var bara att vi behövde backa ut från parkeringsplatsen, men det gick ju inte att backa med burkarna, vilket slutade med att min pappa samlade upp alla burkar i sin famn och höll i dem medan vi backade. Vad som hände sen? Nå, vi hann väl köra sisådär en kilometer eller något före burkarna började lossna och det räckte inte länge före vi hade så mycket som noll burkar kvar. Tur att ingen bil eller människa befann sig bakom oss då burkarna började flyga omkring - det hade kunnat sluta lite tokigt. 
 
● Klänningskatastrofen
 
Har redan öppnat upp mig om detta grundligt på Instagram, så orkar inte prata så mycket mer om det nu, men kortfattat: min klännings snörning blev lösare under bilresorna vilket ledde till att klänningen började sitta så pass slappt att passformen blev en helt annan än före. Tyvärr märkte jag inte det här förrän sent på kvällen, så jag gick alltså omkring med illasittande klänning mer eller mindre hela dagen. Har tagit det väldigt hårt nu i efterhand och just nu är det på den nivån att jag knappt vill se på flera av bröllopsbilderna, för att allt jag ser är hur illa klänningen sitter. En kort och gott stor besvikelse som stör och harmar mig något enormt.
 
Inre stress vid fotosituationen
 
I och med att vi inte ville se varandra före kyrkan, tog vi våra bröllopsfoton efter vigseln medan gästerna åkte till festplatsen för att påbörja minglet. Vet inte hur vi skulle ha löst saken annorlunda i och med att vi som sagt inte ville se varandra före kyrkan, men detta ledde tyvärr till en inre stress hos mig som i sin tur ledde till att jag hade svårt att njuta av fotograferingen - att ha fina bilder som minne är väldigt, väldigt viktigt för mig, men där och då kändes fotograferingen (i mitt eget huvud) som något vi borde sköta undan snabbt, så gästerna inte skulle bli tvugna att vänta på oss så länge. I och för sig gör ju det här ju inte så mycket nu i efterhand med tanke på klänningkatastrofen, tvärtom hade det säkert harmat ännu mer om vi hade lagt jättemycket mer tid på bilderna och missat hela minglet bara för att jag sedan skulle konstatera att det enda jag ser på majoriteten av bilderna är hur illa min klänning sitter. Men, ändå - önskar jag hade varit lite mer zen under fotograferingen. 
 
Den oklara skriften i gästboken
 
Över till något lite lättsammare - vi hade framme en gästbok under hela festen, och någon av gästerna hade visst hunnit dricka ett visst antal drinkar före hen bestämde sig för att skriva en hälsning till oss. Texten började väldigt fint och romantiskt, men ju längre den blev, desto svårare blev den att tyda. Namnskriften i slutet av texten såg mest ut som ett enda långt (och väldigt snett) streck, så, det lär förbli ett mysterium, vem personen bakom den oklara skriften är - med tanke på handstilen misstänker vi nämligen att personen knappast själv minns att hen ens skrivit (eller ja, försökt skriva) något.
 
● Talet som inte var slut än
 
Jag och Niko hade förberett tal åt varandra - Niko hade spelat in sitt på förhand i och med att han som sagt inte gillar att stå i centrum, medan jag hoppade upp som en glad studsboll när det äntligen var min tur att prata. Problemet var bara att jag blev lite rörd av mina egna ord (lol) och behövde samla mig i någon sekund när jag kommit halvvägs, vilket ledde till att folk trodde talet var över då och började applådera :'D Aningen awkward att bara "ehm, jag är inte klar än" och sedan fortsätta, haha - FAIL.
 
Magattackernas magattack
 
Jajja, efter middagen bestämde sig min mage för att bjuda på den värsta magattacken jag varit med om på typ ett år. Utan att gå in på detaljer kan vi säga så här: det räckte över en halv timme före jag var i skick att återvända tillbaka till festen och det kan nog klassas som ett mirakel att jag lyckades rädda min klänning från att bli drabbad av olyckan.
 
Taxin som aldrig kom
 
Och avslutningsvis har vi ju taxistoryn, då. Jag och Niko hade förhandsbeställt taxin till festplatsen till klockan två då festen tog slut, och som värdpar kändes det självklart att vi skulle åka med den sista taxin. Så, vi vinkade hejdå åt det första gänget som hoppade i första taxin, det andra gänget som hoppade i taxi nummer två, det tredje gänget som klämde in sig i taxi nummer tre och det fjärde och sista gänget som klev in i den fjärde taxin. Där stod vi sedan kvar svettiga, trötta och frusna mitt i natten i duggregnet och började undra var den femte och sista, det vill säga vår taxi, var. Humöret dalade i takt med att klockan tickade, och när Niko sedan ringde taxibolaget visade det sig att de hade GLÖMT att skicka iväg den sista taxin. Vi fick därmed beställa och vänta på en helt ny taxi och kom hem betydligt senare än det var meningen - kan med andra ord inte påstå att vi lyckades avsluta med flaggan i topp, taxikusken möttes nog av en mer eller mindre bedrövlig syn när han plockade upp oss :'D
 
Trots allt detta, är det inget (annat än min klänning, då) som skaver när vi tänker tillbaka på vår bröllopsdag - tvärtom har vi flera gånger funderat på hur dagen kunde bli så BRA. Sällan har man känt sig så älskad och känt så mycket kärlek som vi gjorde den här dagen, och det kan (som tur!) inga flygande burkar, magattacker eller missfärgade ringar ta ifrån oss 🤍
 
P.s. På tal om kärlek och att känna sig älskad - det här inlägget Ellen publicerade någon dag efter bröllopet var bland det absolut finaste och mest rörande jag någonsin läst. Anonym


Hej! Vill bara säg att en silverring kommer att oxideras i en låda, vilket som har å göra me att ringen e silver å int e na som man kan reklamer. Orsaken vaför ringen du har på fingret int oxideras e för att hudens ph-värde skyddar från oxidering. Samma gäller alla silversmycken. Har du ett halsbamd i låda å ett runt halsen så kommer haösbandet i lådan att eindera bli mörkt eller kopparfärgat medans he du har runt halsen kommer sii lika ut. Mvh. Smyckesförsäljarn

Svar: Tack för din kommentar, den var mycket hjälpsam! 🙏🏻
Daniela Skoglund

Michaela


Mina silversmycken som är i smyckeskrinet blir också missfärgade, jag har köpt en burk med bra silverputs från en smyckesaffär. Rekommenderar det, för de billigare varianterna i stormarketarna kan lätt göra smyckena lite gulaktiga :)

Svar: Yes! 😊
Daniela Skoglund

Jessica


Detta med att få ont i magen på sitt bröllop är något jag också funderat på - tack för att du belyser det!

Svar: 👍🏻👍🏻
Daniela Skoglund

Namn:

E-mail (publiceras ej):

Blogg:

HEJ! Du har hittat till Danielas Dagbok - en finlandssvensk blogg som enligt läsarna kan beskrivas som äkta, ärlig, personlig, rolig, sprudlande, omväxlande, kamratlig, väluppdaterad, mångsidig, jordnära och bäst. Du är varmt välkommen att läsa vidare för att se om du håller med - hoppas du kommer trivas!

Kontakt: daniela.skoglund@gmail.com


Senaste inläggen

Vinkväll, pojkvänner och Skalmansprommis
Bloggarna jag fortfarande läser
Pizzabuffé, vänskapsband och Love Island UK
Från morgonfrilla till stram knut + tävling
Helgen då jag tog vara på vinternKategorier

Allmänt · Bloggrelaterat & podden · Bröllop · Böcker . Filmer & serier · Frågor & listor · Fysioterapi · Kärlek · Mat . Musik · Randoms · Resor · Samarbeten & tips · Sheldon · Sjukdom · Text & åsikter · Träning . VeckoslutArkiv

2023
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2022
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2021
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2020
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2019
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2018
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2017
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2016
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2015
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2014
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2013
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2012
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2011
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2010
01 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 ·
07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12

2009
06 · 07 · 08 · 09 · 10 · 11 · 12